Jaké ryby ke skalárám?
Moc děkuji, skoval jsem je na zimu do akvarka 18 st.c protože jsem se dočetl že se musí krmit i v zimě, a tím jsem je asi zahubil
Pokud k těm skalárům mermomocí chcete ryby, které vypadají jako jeseteři, spíše bych uvažoval o rodu Sturisoma nebo Farlowella. Ty by tu teplotu snesly lépe než jeseteři.
A dají se jeseteři chovat v akvárku, a jaké potřebují podmínky?
0
[2] - Chovám tři thorakáty, jednoho peřovce a dva Trnovce Egemanovy 27.12.10 11:43 gupka je opravdu moc, pokud se nejedná o odchovnu ale o společenskou nádrž. To už je masakr.
Jak začnou dospívat, budou se párovat a chtít si vytvářet svá teritoria, což se jim při tomhle množství bude dařit dost špatně. Ne, že by se do tak velkého akvárka fyzicky nevešly víc jak 4 páry (když budeme brát v úvahu pouze počet litrů připadajících na 1 rybu), ono by se vešlo párů víc ale právě vzhledem k budoucímu vytváření revírů by si ryby hodně překážely a byly by v permanentním stresu. Já osobně bych byl jen pro 3 páry a k nim nějaké další vhodné ryby, což jeseteři opravdu nejsou.
Pokud jsi kupovala všechny ryby u jednoho prodavače najednou, tak až půjdeš kolem, vyřiď mu, prosím, ať jde prodávat housky, těch může narvat do pytlíku, co se jen vejde, ale ať dá své pracky pryč od živých tvorů.
Jeseter není ryba vhodná do akvária, možná tak jen pro nějaká obří veřejná. Pokud se podíváte do atlasu, tak minimální velikost nádrže je tam uvedena 4500 litrů, doporučená 9000 litrů. A 30 skalár na 385 litrů? Tam bych nedával více než 4 páry a i to je až moc
rostliny nevim ale podle me nejsou k sobe ryby vhodne, jeseter je do velkych nadrzi, tusim ze se silne proudici vodou a je to spis studenomilna ryba, 15°. U skalar bych to videl naopak, mirne proudici voda okolo 26°.
Ahoj. Měla bych na vás prozbu.
Mám akvárko na 385 l a v něm cca 30 skalárů o velikosti 5 a víc cm a chtěla bych si pořídit 2 jesetery. Už jsem to jednou viděla sice si nejsem na 100% jistá že to byli jeseterové. Ale ryba tomu dost podobná. Je vůbec možný mít tyhle dva druhy u sebe? A nebude mi ten jeseter ožírat rostliny?
Předem moc děkuji za odpověď.

Starší reakce
Pokud máš 600 l tak by se dalo o něčem uvažovat, ale toto složení je do jakékoliv běžné nádrže NAPROSTO nevhodné.
Příčinou okousaných ploutví bude s největší pravděpodobností parmička mechová. Je to jejich zlozvyk a bohužel to bude jen eskalovat. Nevhodné jsou v tomto složení ještě Koi a závojnatky.
Můžu se zeptat jestli je moje složení ryb v akváriu bezpečné?
Mám zde: Skalár černý (2x)
Závojnatka (2x)
Parmička mechová (4x)
Parmička zlatá (4x)
Koi (1x)-samec
Škrabka (2x)-bohužel neznám pravý název
Akvárium nemám příliš dlouho, dnes jsem zjistila že oba skaláři mají okousané ploutve. Děkuji předem.
Starší reakce
Chtěl bych se zeptat jak je to se Skalárami a Terčovci? Četl jsem různé články kde psali, že soužití je možno pouze od mala nebo vůbec. Jinde zase psali že problém není vůbec. Jestli ano tak jestli byste doporučili ještě nějaké vhodné rybky. Akva 330 l
Starší reakce
no, pokud seženu, zkusím dvě, třicítku mám celkem dost zarostlou a úkrytů je tam taky habaděj, tak uvidíme, jak to dopadne

No, jedna holčina,..aby ti ji neuhonil

dobře, děkuji, betťáka nechám samotného v malym a pořídim mu holčinu/y, ještě uvidím.
betu bych vynechala, skalárám by chutnala

Mám podobné, ale betu ne. A ani bych ji tam nedoporučoval.
Ahojky, jen se chci přeptat na moje budoucí osazenstvo do 188L:
1* betta (samec)
10* neonka
pár čichavců modrých
pár čichavců zlatých nebo perleťových (ještě se nemůžu rozhodnout)
10* razbora klínoskvrnná
a pár skalár
má někdo podobné osazenstvo?Ráda bych názory z vlastních zkušeností, protože někomu to jde, někomu ne, tak se chci ujistit a podle toho se rozhodnu. Děkuji
Starší reakce
Udělal bych to stejně.

Musíš se rozhodnout, buď pro skaláry nebo pro perlovky. Společně je rozhodně nedávej.

Tohle je hodně blbá kombinace. Těch perlovek se zbav, nebo ti ty skaláry ubijou. Jsou to nesnášenlivé ryby, ničí kytky. Měl jsem je taky a už nikdy víc.
Ahoj dostal som darom perlovky párik a mám ich pri skalároch budú sa dobre znášať?
Starší reakce
pokud si na ně zvykne od mala tak spolu můžou spokojeně žít
Může být skalára s neonkama ???
Starší reakce

Pánajána, jen to ne

mohl bych dat ke skalarum zavojnatku?
Pokud pro ně máš vetší akvárium než to 56l tak bez problémů, alespoň by skaláři měly přísun živého krmení a black molly by se moc nerozmnožovaly

není problém. Musí být ale co největší nádrž a co nejvíce kusů v každém hejně. Pak se rybky nebudou pošťuchovat

a bude to v pohodě. Hlavní je co největší hejno od každého druhu

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli mohou být spolu Skalára Amazonská a Black Molly
Děkuji za odpověd.

Starší reakce
Ja som mala aj Čichavce aj skaláry spolu a nebol žiadny problém. Pravidlo ale je, že skaláry potrebujú viac vysokú nádrž a Čichavci dlhú a nízku. teraz síce nemám Čichavcov, ale iba 2 Skalárov a to už asi 2 roky a sú celkom pekný. Jeden je pekne vyrastený. Pozri si moju nádrž "trojuholník"
Kombinace je to přijatelná, ale ne vše do nádrže tvé velikosti, to je 120 litrů.
nazdarek mam dotaz chci dat skalary amazonsky k čichavavcum-perletovy,modry a zalaty.je to dobra konbinace?mam tam par mečovek,pavi oka.panceřničky skvrnity a ancistruse....
Starší reakce
Nevím jak to může být ve 200l, ale u nás v akvaristice dali minulý týden 3 samce bett do společenských akva.Tento týden jsem tam včera byla a betta-neonky dania,v pořádku,betta- mladí skaláři,umírala naprosto bez ploutví, betta-parmičky statečně,ale marně bránila na polovinu zkrácené ploutve.Jednalo se o samce CT,minulý týden vypadali v dobrém stavu.Tak si to přeber.
moze byt parka bojovnice a 4ks skalara spolu? v 240L.
Starší reakce
Pokud koupíte malé skalárky běžné v prodeji, tak Vám dospělé neonky a živorodky (velikosti pavího oka a větší) nesežere, nicméně narozené živorodky Vám v akváriu vysbírá spolehlivě...
mam v akva jen neonky a zivorodky tzn male rybicky ktere nijak po narozeni neodlovuji protoze se nepozerou ale chtela bych i veci rybku mam 200l akva a tak bych chtela skaláry ale mám strach ze mi vsechno pozere ...muj deda byvaly akvarista mi rika ze je tam urcite nemam davat ma pravdu nemuzu tam mit zadny skalary a cichavce?

Starší reakce
Tady můžu doporučit jen jednu věc sedout si nebo jít přímo do zverexu a vybrat si tam co se ti bude líbit samozdřejmě z ryb z této oblasti.
tu tetru mam na plane na najblizsom nakupe ryb

Zkus tetru krvavou. Je to krasne cervena a odolna rybka. 6-8 kusu vytvori ve tvem akfa hezke hejno. Barevne je doplni a neni velka.
NJ,ale od měl je určitě od malička..........
Stačili by klidně i tetry červenohlavé apod. větší,fantomy,razbory,gavůnci........

tak asi na male ryby zvyknute nebudu zili len s prisavnikmi a trnovcami tak ked nie male ryby tak si sprawim spolocenske akvo ...guramy ,black molly,tetry vecsie...uvidiim

Přidat reakci
1 ...... 15
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 15331x