Jaké ryby ke skalárám?
0 19.04.2009 04:13
ČUPR [204] - Tetry nickolka napsala: To máte všichni dobrý..mě dneska paví očka sežrali skaláru..
Tak tomu teda fakt neveřím! Leda že by to byl skaláří "potěr" - ale i tak je to divné..
0 18.04.2009 23:42 nickolka – uplně naopak
To máte všichni dobrý..mě dneska paví očka sežrali skaláru..asi se jí pomstili za ty dva prcky,co sežrala..je to vůbec možný??Prvně jí okousali ploutve a normálně jí z těch ploutví tekla krev..je to možný??
Starší reakce
tak jsem je ta včera dala... samička je naprosto v klidu a na samce skaláry nejdřív čučeli jako,že by byl mňam,ale shoval se jim... je v akvárku celou noc a stále žije,takže myslím,že v tom nebude problém(smad...musim to ale zaklepat)
Starší reakce
Ani nemohou, protože kdyby se ne ně chtěly vrhnout, tak se v těch tvých 30l ani neotočí.
Všem děkuji za názory,až vyjdou z karantény tak je tam zkusím dát,uvidím jak se knim budou chovat... pokud to bude nějaké špatné budou žít v malém akvárku,nebo je přinejhorším snědí,ale to bych nerada,jsou opravdu krásná
![:-D](../obr/s/06.gif)
0 25.03.2009 09:36 mirdro – Re: Hatomi
Měl jsem tuhle kombinaci ryb léta a nikdy mi nenapadli dospělá nebo odrostlejší paví oka. Vždycky jen vysbírali čerstvý "potěr" a byl klid..
Při těchto velikostních poměrech by neměl být problém. Nakonec tam můžeš prvně pustit jedno a uvidíš, jak ho přijmou. Já mám u dospělých skalár (10x15cm) hejno neonek a žijí si vedle sebe spokojeně už přes rok. Je pravda že neonky s nimi byly dány do nádrže zároveň.
0 24.03.2009 22:40 RAP – Re: Hatomi
Asi takhle, pokud spolu vyrůstají nemuselo by to dopadnou katastrofou. Že je později nesežerou ti nikdo nezaručí.
A jak tvé skaláry byli velké?
ahoj, můžeš to zkusit, ale mě skaláry potopily všechny paví oka ( cca 10-15) a půlku stáda neonek.. ;]
Mohou žít spolu skaláry(cca 4 cm na délku bez ocasu) a paví očka cca 2-3 cm velká?
nerada bych aby si je skaláry daly k obědu :(
děkuji za každou odpověď
Taky mam dve prisavky thajske a dve skalary a zatim bez problemu. Spis jsem videl, ze se prisavky prohanely navzajem.
bude li zajištěn úkryt bude vše ok.P.thajská je teritorijní a agresivní ryba.
Starší reakce
0 17.03.2009 19:39 strapaty – Re: Yirka
jj sorrač popleta som
![X-)](../obr/s/15.gif)
Vcelku souhlas, ale Skalára amazonská pochází z Jižní Ameriky.
0 17.03.2009 19:08 strapaty – Re: gogle
U Tvojho kamoša to bolo zrejme tak preto lebo aj perlovka aj priečnopruhovaný má teritórium skor v spodnej častiakvárka.Skalár ale stred.Ak by bolo dosť priestoru a skrýš mohli by teoreticky spolu fungovať.Ide ale aj o to ako by chcel aby akvárko vyzeralo.
0 17.03.2009 19:03 strapaty – Re:
Ber to tak že skalár je ryba severoamerická a perlovka je afrika.Skalárom síce napriek všeobecnému tvrdeniu neublíži ak má dosť úkrytov a priestoru ale predpokladám že nechceš akvárko bez rastlín a každý deň s iným dnom.Ak sa nechceš zamerať na cichlidy tak na tú perlovku kašli.Taj tam radšej Torychthis meeki.Je to mierumylovná starostlivá a počas neresu veľmi zaujímavá rybka.
Starší reakce
![;-)](../obr/s/03.gif)
perlovka vyhraje !!!
![;-)](../obr/s/03.gif)
0 12.03.2009 19:47 RAP – Re:
0 12.03.2009 18:17 Anonym – Skalára a perlovka
Může být spolu skalára a perlovka?Nebude třeba perlovka okusovat skalárům ploutve nebo naopak?
Starší reakce
ahoj, presne túto tvoju kombináciu som chvíľu (z nutnosti) mal v akvarku a veru nerobili dobrotu.
kancici neustale nahanali, obzierali atd. chudakov skalarov ... skus nieco ine ;)
Tieto rybky k sebe nedávaj
![:-|](../obr/s/27.gif)
0 07.03.2009 17:01 kreten – Re: ravenlord
Se skaláry mohou být kančíci, ale jen někteří - festivy, všichni herosové - pokud spolu vyrostou, tak sajky se dovedou také vejít.
Já bych to taky nedoporučoval.Kančíky mám zvlášť.A měl jsem je s tlamovcema musel jsem je odělit jelikož při tření byli agresivní.takže ostatní ryby se schovávaly a strádaly hladem.A potom do společenského akvárka vůbec jsou to bagrysti.Stále přesunují dno.
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/163123.webp?a=0)
Dobrý den, či ahoj.
Chtěl jsem se Vás zeptat, zdali se k sobě hodí 2 druhy ryb. 1. Jsou 4 skaláři amazonští a 2. jsou kančíci příčnopruzí (chtěl bych si koupit 2 ks). Díky všem za odpoveď
![X-)](../obr/s/15.gif)
Starší reakce
0 13.01.2009 16:49 stuz – Re: stuz
sorač adminum že jsem to označil jako nevhodnej prispevek sem to chtel vymazat a ne nahlasit
0 13.01.2009 13:22 stuz – Re: Hanacius
Jak jsem říkal, kančíky mám dlouho a zhatím se nevytreli mozná to jednou prijde ale kdyžtak na ne budu mit jiny akva to neni problem
dřív než kančíci sklidí rostlinky, to spíš dřív sklidí tetry
![:)](../obr/s/16.gif)
ne že by je snad požraly ale ,myslím že je budou značně omezovat...stejně tak jako skaláry....ale nemusí to být pravidlem.
Každopádně počítej s tím že jsou kančísi veliuce plodné ryby a za nějakou dobu jich bude mnohem víc
![:)](../obr/s/16.gif)
osobně bych je k této osádce nedoporučoval ale proti gustu...
0 13.01.2009 06:58 stuz – Re: Nerina
Tak paf asi nebudou protože kančíci rostlinky nesklidí tím jsem si jistej nebot je mám už nějakej tejden asi rok a pul a nestalo se mi že by mi vyhrabavali rostliny. Aby ste rozumeli ty kančíky tam proste dát musím nechci se jich zbavit xD
Tak se hoší nějak dohodněte, jsem z toho teď trochu paf. Jak jsem psala, taky se mi ta kombinace nezdála, ale venca21 mi dodal optimismu. No tak teda asi ne....
![coze](../obr/s/24.gif)
Díky, o téhle kombinaci jsem taky uvažovala, i když ne v takovém množství ryb, jenom jsem si nebyla jistá dát dohromady kančíky příčnopruhé a skaláry. Ale tak snad se nějak popasujou. Tím pádem se řeší naše domácí dilema. Akorát mě napadá, nebudou ty skaláři v depresi, až kančíci "sklidí" rostlinky?
Hejnovách teter uber a dej jenom 2 páry skalár nebo se budou bít a Kance příčnopruhé bych tam nedával, sou agresivní celkem.
0 12.01.2009 20:32 stuz – Skalaři+ Kančíci
Zdravím všechny blázny a ty co je bere aristika a vše kolem ní....
Vím že to už asi bylo mockrát ale ne nikdy asi přímo
Potřebuju potvrdit nebo jeslti by bylo možný mít osazení akva takoveto
3x Kančík příčnopruhý - už je mám dlouho
8x Skalara amazonská
15x nějaká hejnovitá tetra kolem 5 cm
10 zase nějaká hejnovitá
?x panceřniček skvrnitý
doufám že jsem nepřerybnil ale s tema hejnovitejma možná jo tech bych mohl ubrat
jinak akva 150x50x50 čili čistej objem tak 300l Měli by tam byt ryby převážně puvodem Jižní Amerika
![X-)](../obr/s/15.gif)
Starší reakce
0 08.01.2009 23:22 James00 – Re: gábina
může být
pokud bude akvarium dostatecne velke tak by nemel byt problem
0 07.01.2009 07:47 gábina – Re: Landvir
prosím Vás a co k nim dát teda neonky a parmičky nádherné??
0 07.01.2009 07:28 gábina děkuji všem za odpovědí, ale jak poznám, jestli je skalár malý nebo už dospělý?
Z vlastní zkušenosti mám u skalárů neonky odjakživa a žádný problém není. Ještě bych do akva doporučil nějaké ancistrusi a pancéřníčky ale záleží na Vás.
![:-)](../obr/s/02.gif)
0 06.01.2009 18:12 James00 Asi před rokem sem si koupil skupinu 6ti skalar a k nim asi 10 neonek, ikdyz byly vsechny skalary uz dospele tak neonky nijak neobtezovali protoze se sami citili "nervozne" v nove nadrzi a navsechny ryby (jak neonky tak puvodni obyvatele nadrze) si zvykli a to neonky nebyli nejmensi.
Jednou sem odesel na par dni a po navratu mi zustali v akvariu jen 2 skalary (ne kazdy komu sverite nadrz na par dni to zvladne) voda byla znecistena a poslo i 9 neonek. Mam jeste druhou nadrz s gupakama a zrovna pred par dny sem je prelovil z vytiracky ke skalaram s tim ze sou uz dost velke no prvni co se stalo ze je skalary okamzite zacali zrat i kdyz se jim nevesly do huby kdyz skoncily tak sly i po neonce, ketra tam je snimi od zacatku, ale nakonec ji dali pokoj.
De o to, ze cichlidy sou teritorialni ryby a sve uzemi si chrani ja tam vpustil vetrelce a jeste k tomu male takze pokud se kupuji male ryby spolecne se skalarami nemel by byt problem pokud se dokupuji male rybky k mladym skalaram tak by take melo byt vse OK jak bylo uz receno
Přidat reakci
1 ...... [12] ...... 15
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 15241x