Čichavec - pohlaví
0 08.07.2009 15:41 Enjoy No to bohužel neukáže:(samci již mají krásně protáhlou ploutev:(
0 08.07.2009 12:14 Enjoy – Nedostatek samic
Ahojky chci se zeptat nemáte někdo náhodou podobný problém?U čichavců modrých a perleťových mám jen samé samce:(Malé už kupovat nechci (tihle jsou taky z malých) a samice nikde nemůžu sehnat zkoušela jsem inzerci ale marně.Ať jsem se ptala kdekoliv , u koho jsem viděla že je chová, tak poslední dobou jen samci.Až mi přijde že to není normální
Nepostřehl jste někdo třeba i u jiných rybek, že by byl nedostatek jednoho či druhého pohlaví?
Starší reakce
Na 100 % jsou to Evo samečci.
Tidle malí jsou docela agresivní a jsou to 100% samečci jak zde psali ostatní. Samičky jsou vždy zbarvené do bíla. Myslím že i u variant cobalt a red ...
dva samci
jasnej samec na 100%
Na všech fotkách jsou samí samci
Ještě prosím čichavec zakrslý -zda se jedná o samičku a samce nebo o dva samce. Moc díky předem
Dobrý večer, prosím Vás o radu - je to opravdu samička ?
Starší reakce
ok, díky všem, počkám, pokud nebudu schopen to po nějakém čase poznat, dám ještě nějaké fotky.
Roman
Řekla bych, že toto je na určení ještě mladé ... horní ploutev je ještě zaoblená (pokud vidím dobře) a hrdlo není oranžově podbarvené
Zdravím, z Vivária jsem si přivezl dva čichavce.
Nevím, jak moc výrazně má samec protženou hřbetní ploutev...
Poznal by jste někdo z této fotky pohlaví?
Obě ryby jsou prakticky stejné, občas se sice proženou, ale to asi dělají i samičky.
Díky moc, Roman
Starší reakce
0 23.02.2009 19:45 mujmedvidek – Re: glumča
ve 112l. no bylo mi divny ze se porad honi, rikala sem si ze jsou to asi dva samci, ale zase mi nesedela ta ploutvicka
0 23.02.2009 18:20 discus [127] stoprocentní samička
a v jak velkém akvárku samičky máš?
To je samec jako poleno. Jo jo taky jsem si kdysi koupil 2 samce a byly bitky, pokud máš akva okolo 100l tak bacha.
Děkuji za odpovědi, takže místo chovného páru jsem si domů přivezla dva krásné samce
0 23.02.2009 14:52 fagus – samec
jednoznacny samec vsimni si jeho chrbtovu plutvi ma ju dlhsiu a do spicata (to maju len same ) samice maju kratsiu a zaoblenu....a este je aj pestresi v dolnej casti bruska
Tak tohle bych tipla na samce
Ahoj byla jsem na akvatrhu pořídila si tam 2 čichavce. Měli tam napsáno, že je to chovný pár ale mně to přijde jako oba samci. Chtěla bych se zeptat co si o tom myslíte vy? Podlé mého je to na fotce samec...děkuji za odpověď
Takové škádlení je běžné.
0 23.02.2009 13:02 mujmedvidek a je mozny, ze by se honily dve samice? Mam totiz 2 cichavce modre a tu ploutvicku maji uplne stejnou.
0 23.02.2009 12:49 Q samice čichavce modrého
Tipuju to na samičku, ale počkej si na další reakce
0 23.02.2009 12:14 mujmedvidek Muzete mi poradit jestli je to ona nebo on?
Starší reakce
Oni sa vyfarbujú aj samček aj samička. To záleží od toho akú majú náladu. Môžu sa vyfarbovať keď sa chcú páriť alebo aj v akej sú nádrži. Ak sú vyľakané tak väčšinou zblednú. Ak sú v dobrom prostredí tak sú väčšinou sfarbené tmavo.
Moje samička je občas zbarvená jak sameček (tmavá)
Vyzerá to na samčeka, aj podľa chrbtovej plutvy a je pomerne tmavý, samičky sú obyčajne svetlejšie.
Za měsíc to budeš vědět s jistotou
Fešanda ... samečci mají navíc trochu delší hlavu (čumák)
podle fotky bych si tipnul na samičku
Neni to moc dobre videt na té fotce ale samec ma hrbetni ploutev do spicky a samicka spis zakulacenou. Tak to fakt vypada spis jako samecek!
0 02.02.2009 22:53 rusty – Gurama modrá - Cosby
Myslím si, že je to samec. Mám pravdu?
Starší reakce
0 07.01.2009 10:27 Yana ahojte, neviete mi poradit, kde na morave si mozem kupit colisu lalia cobalt? 19teho ideme do aqua-daho po rastlinky, tak niekde nejaka akvaristika cestou, pripadne okolo, vdaka
Starší reakce
Čichavci na chov složití nejsou. Při zachování určitých hodnot a kvality vody jsou,až na vyjímky, lehce chovatelní. Potíže můžou nastat při pokusu o odchov.
0 30.12.2008 18:30 Matty – cichavec
vy to nekdo
Přidat reakci
1 ...... ...... [17] 18
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 20117x