Čichavec - pohlaví
Chtělo by to fotky blíž u skla. Voda je silně zakalená. Zkus je znovu vyfotit.
Ale jak už to to tu napsalo víc lidí, pokud ty podmínky zůstanou stále stejné, je celkem jedno jestli ti tam uhyne samec nebo samice. Snaž se tady rychle načíst co nejvíc a podmínky zlepšit. Pro začátek hned výměna 1/3 - 1/2 vody. Těžko radit, když neznáme stav nádrže.
Ještě jednou jsem se na to podíval a jsem si jistější, jsou to holky a kluk.
Ale silně bez záruky. Toho modrého bych viděl jako holku... A na ty dva perleťové si fakt netroufám...
Perleťáci samice, modrej samec, ale bez záruky.
Jsou to oba perleťáci, ale pohlaví z této fotky fakt určit nejde...
A popracoval bych na kvalitě prostředí, kde žijí... Podle této fotky nebudou mít tyto ryby dlouhý život...
Edit: ten druhý, druhá fotka, je.cichavec modrý, pravděpodobně samice, ale vzhledem k podmínkám na to nesázím...
0 10.06.2017 18:13 Rosta15 – Poraď tě my prosím
Poraď te mi co je samice a co je samec a jaký to je druh vím že ti dva co jsou na jedny fotce tak to jsou perleťový ale nevím co je ten co je sám na fotce porad te mi prosím
A ty perleťový na toho co nevím co je za druh a pohlaví tak furt útočí
Starší reakce
0 02.05.2017 10:29 Karel – Pohlaví čichavců
Zdravím,
v akvárium mám 3 čichavce, a nejsem si jistý, zda to jsou samci nebo samičky. Na první fotce je dle mne samička, ale na těch dalších si nejsem jistý.
Díky
Díky. Lepší, než 3 kluci....
Vlevo skoro určitě samice, vpravo asi taky. Takže máš babinec.
Ahojda,
tak nějak na mě zbyli 3 čichavci zlatí, ještě celkem prcci.... je nějaká možnost, že z nich ještě vyrostou kluci, nebo mám babinec? (všichni vypadají stejně)
Starší reakce
Mně se právě líbí, když má ty krásný kořeny... Ale je pravdou, že nevím, zda by se jí u mě dařilo... Ty stonkovky koupím. Chci aby se tam, v rámci akvárka, cítili co nejlíp. Mám tam Sagittaria platyphylla, která by časem měla být až k hladině, jenže se ji u mě, nevím proč, moc nedaří a ty největší listy dost hnědnou. Někde jsem tady ale ve foru četl, že to může být i tím, že tyhle staré listy nebyly ani zvyklé žít pod vodou, tak uvidím, jak budou vypadat nové, co teď rostou a jsou ještě zelené
Ty stonkovky splývající u hladiny mi přijdou lepší. Jde o to, aby se měli kde skrývat u hladiny.
Pistia není špatná pokud se jí daří, ale je docela problém ji donutit k tomu aby pěkně rostla a dělala dlouhé kořeny.
Co se těch rostlinek týká, prý mají docela rádi Pistia stratiotes...?
Doufám, že brzy víc zaroste, rostlinky jsou ve vývinu
A zítra na burze dokoupím něco na hladinu, to jsem měl v plánu. A vezmu teda ještě jednu samičku a pro druhého samečka začnu hledat nový domov
)
Já bych nechal ryby co máš a pokud se samci budou moc prát, budeš muset jednoho někomu věnovat. Na větší skupinu to je malé. Ale hlavně pořiď nějaké rostliny na hladinu. Ideální jsou stonkovky jako je Ceratophyllum demersum nebo Egeria denska.
Tak jak akvárium vypadá teď je to "málo" pro jakýhokoliv většího čichavce. Když už, tak je nutný to nechat solidně zarůst rostlinama aby se vytvořil prostor pro úkryty, nechat to natáhnout až k hladině, klidně použít plovoučky a jejich kořenový systém, co se týká složení viděl bych to na otočený gard, tedy na jednoho samce a dvě samice, max.
A poradili byste mi do 125l akvárka dokoupit ještě samici a nechat tam i dva samce nebo je to málo pro dva samce? Dík.
První samice na 99%, zbytek samci na 80%. Počkej až trochu vyrostou. A dívej se spíš na šířku v břiše než na tu hřbetní ploutev. Snad budou spolu vycházet i nadále. U mě se nikdy nervali, ale občas tu lidi s jejich chováním mají problémy.
Souhlas, holka a na dalších fotkách už jenom kluk.
0 25.03.2017 09:41 DavidCZ – dotaz na pohlaví
Starší reakce
Ano, skutečně to vypadá na dva kluky.
zdravím, mám v akvárku tyto dva krásné modré čichavce a pořád se honí, chtěl bych se zeptat jestli to jsou oba samci, btw mám v akva 3samičky čichavce perleťového a vůbec si jich nevšímají
Starší reakce
0 02.12.2016 20:56 Iveta – Čichavec - kluk nebo holka ?
Ahojte, dostala jsem jednoho čichavce, chtěla bych vědět, zda je to kluk nebo holka (abych mu donesla správného partnera). Předem díky za odpověď.
Starší reakce
Asi jsi mě špatně pochopil,ale já vím,jake osazenstvo a jejich pohlaví mám v nádrži.Ptam se pouze na ty dva jedince cichavce medového,jejiž fotky jsem dal do vlákna.Jsou to noví obyvatelé a jejich fotky v prezentaci ještě nemám,takze vůbec netuším,ktere jsi myslel tím:"nahoře uprostřed"
Vybarvení odpovídá skutečnosti
Těžko hodnotit do jaké míry je to prezentované vybarvení ryb zde reálné, na to zase já dovolím si ponechat svůj názor.
Editoval jsem původní odpověď a rád si počkám na odpovědi dalších.
Edit: Budeme-li se bavit o rybách v té 240 litrovce, tak se domnívám že samec je ten nahoře uprostřed.
Děkuji za odpoved,ale nemůžu souhlasit s názorem,ze ryby působí vystresovaně.Přelovení ryby s sebou nese určitý stupen stresu,zaleží ale na tom,jak je provedeno.Nicméně vybarvení a držení těla je stejné i v jejich původní 240l nádrži.
Edit-Dokázal by jsi mi ještě říct,ktery z nich je případný samec?Já se domnívám,ze jde o dvě samice,ale moc si jistý nejsem.Jsou to moje první chuny a nemám s nimi téměř žádné zkusenosti.
Bude to od hodnotitelů těžká střelba od boku a řekl bych že k tomu přispívá i to focení mimo nádrž kde jsou chováni, to co je vidět na fotkách jsou vystresnutý jedinci a určování pohlaví je tak značně omezeno. Působí jako dvě samičky, možná, asi, snad.
Edit: Při pohledu do nádrže se zdá že by se o pár mohlo jednat.
jedinec č.2
prosim o pomoc pri urcení pohlaví těchto dvou jedincu čichavce medového....foto č.1
Starší reakce
0 05.11.2016 10:25 Zuzana – čichavec pohlaví
Mám dva cichavce zlaté a dva modré. Měla jsem za to, že žluti jsou pár a modří stejne pohlaví. Modří si sebe nevsimaji a zluti se porad opecovaváli, plavali u sebe apod. Ted po 14ti dnech jeden druhého dost energicky vyhání. Především u krmeni. Ted vyhaněný se doslova plíží, aby se nazral a ten prvni ho nevidel. Chci resit vse vcas.
Poraďte mi prosím pohlaví. Děkuji
PS: akva 188l
Pokud jsou to dva samci, je lepší jednoho vyměnit už teď? Nebo to v takovém akva dají? Ráda bych předešla problémům.
Díky
Starší reakce
To je ono,nechám ty Cosby samičky a budu shánět samce.Ty modré samice zkusím vyměnit
NHKG má pravdu, je to jedno. Ale doporučuji vyměnit samičky za samečky, ne jen dokupovat samce. Čtyři páry by ve 112 l bylo už moc
U ryb nad 5 cm to už trochu (a nespolehlivě) poznat jde. Vybírej rybku s co nejdelší hřbetní ploutví
Je jedno jakého, je to stejný druh. Ale samec se bude blbě shánět. U malých to nejde poznat a velké skoro nikdo nenabízí.
On tam není totiž žádný samec.Teď ale jakého?
Cosbyho a nebo modrého?
Jujda,tak mám lesbinky? Tož to by tedy chtělo samce.Mimo těch Tricho Cosby jsou tam i modré samičky,taktéž na sebe doráží ale ne tak divoce.
Ahoj,
řekl bych, že to jsou holky. Občas tohle dělají. Nám se takhle "bratřili" samičky od cosby a zlatého a samečci jen koukali opodál
Jestli to nedělají u hladiny, ale u dna tak se zřejmě nesnaží třít. Spíš si vyjasňují kdo bude šéf
V dnešní době, kluci s klukama, holky s holkama, už to proniklo i do akvárií.
No, né vážně, proč by nemohly.
Dvě samičky se také mohou hašteřit jako že k páření?
To je ten důvod, kam jsem tou otázkou mířil, za mě dvě samice.
To ne ale neustále před sebou tancují a hašteří.Hned přitom krásně ztmavnou.Mám i video.To sem ale vložit nejde.Co ale vím,hnizdo staví samci
Staví někdo z dvojice pěnový hnízdo?
Ahoj,myslíš si že by se chtěli vytřít aniž je to pár? Protože to co spolu dělají je neuvěřitelný
Dvě holky, bych si myslel.
0 03.10.2016 19:29 Marty0673
Starší reakce
Já si právě taky myslím, kvůli tý krátký hřbetní ploutvi. Dík
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 18
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 20117x