Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Osvětlení do středního akvária (51 - 150 l)

 

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Osvětlení do středního akvária (51 - 150 l)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.10.2022 13:05 Muž Lojza007 [1210] Re: MaryEl
Paušálně se radit nedá, každý kryt je jiný. Pokud je tam zářivka nebo LED ve tvaru zářivky, jiní výrobci vyrábí podobná světla jako náhradu za zářivky. Obvykle jsou silnější. Splní to již zmiňovaný Aquastel, Chihiros S, tuším i Juwel má takovou variantu nebo třeba Aquatlantis.
S intenzitou moc neporadím, moje zkušenost je, že Aquastel do půl metru hrubě nestačí, Sinkor WRB taky ne, Twinstar B jo. Jenže u menší výšky je to jinak, bílý Sinkor svítí prakticky dvojnásobně než WRB. Navíc Twinstar ani Sinkor nejsou světla na montáž do krytu, já mám Twinstary pod krytem, ale drží na hraně na vlastních nohách a jsou zhruba centimetr pod krytem. Tím, že se nedotýkají krytu, tak nemám tak velký problém s kondenzací a když svítí, tak voda nikde v okolí světel vůbec není díky teplu. Životnost to pravděpodobně snižuje, ale po půl roce provozu zatím není nic vidět. Myslím, že jsem životnost výrazně víc zkrátil tím, že při nějakém manévru mně to světlo spadlo do vody.
Moje rada zní, vymontovat světlo ze stávajícího krytu a nahradit něčím silnějším, co tam bude pasovat. A pokud ti to nejde, musíš sehnat někoho, kdo to vymontovat zvládne. Světlo pak změřit a na eshopech porovnat a dát tam něco podobně velkýho a líp svítícího. Můj odhad je, že Aquastel vyhoví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2022 12:16 Žena MaryEl [21] Re:
Děkuji všem. Mě by ani nevadilo zbavit se toho krytu, jen bych musela pořídit nějaké krycí sklo,protože děti by si z akvaria udělali myčku hraček :-). Nechci to přehánět je to malé akvarium, takže žádné komplikace, těch bylo a pořád je až až. Já si jen nejsem jistá jestli se mi podaří ty světla dostat do toho krytu. Ta zářivka co tam je mi nejde ani vytáhnout-možná moje chyba. Říkala jsem si že bude jednodušší sundat kryt nasadit pořádné světlo. Jisté je, že světlo vyměnit musím to co tam mám svítí jen do půlky akvaria a dle všeho je až příliš slabé. A nemá někdo zkušenosti s nasazením světel do krytu? Asi bych se nebránila ani tomu, jen abych to tam nějakým způsobem dostala. To by bodla jakokoliv vaše zkušenost ať vím co s tím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2022 09:11 Muž Bphot0 [124] Re: MaryEl
Svetla Sinkor z letosniho roku mam, vodotesnost je prakticky žádná a do krytu určitě ne. Vysouvaci nohy nemá a ten jejich držák pořad praska.

Mám WRB i white verzi 60 cm a na low tech do té 54 litrovky je ta bílá i na 50% moc silné. To WRB děla opravdu pěkné barvy ryb, a asi by stačilo i na středně náročné rostliny.

Doporučuji se rozhodnout podle toho. zda chceš své akva hobby dal rozvíjet, nebo jen lehce vylepšit ten kit. Jozef radi do krytu dobře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2022 07:50 Muž Lojza007 [1210] Re: MaryEl
Chihiros má řadu S, která je pod kryty a nejspíš tam nějak rozumně půjde uchytit. Pokud je pod víkem rantl, šel by tam možná dát Twinstar B nebo Chihiros A nebo slabší černý Invital. U Sinkoru je problém, že nemá vysouvací nohy, takže nejde uchytit úplně přesně, možná to má ta novější řada, to nevím. Ale jsou to silná světla a to znamená více hnojiva a CO2.
Je potřeba si vybrat mezi slabším světlem jako je v té Tetře nebo třeba ten Aquastel a mít lowtech nebo do toho začít rvát prachy a na všem přidávat a postupně se dostat na hightech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2022 19:48 Muž Jozef [311] Re: MaryEl
To dole sú čisto technické záležitosti. V pestovaní rastlín sa až tak nevyznám.
Ale pre nenáročné rastliny bez CO2 by malo jedno to svetlo (10W/1050lm) bohato stačiť (preto som odporučil aj jednoduchý stmievač). Osadenie dvoma som dal na zamyslenie (prípadne aj tie slabšie) - môže sa lepšie rozložiť a prispôsobiť.
Ten sinkor bez CO2 naplno asi nikdy nevyužijete, ale neviete či v budúcnosti... podľa mňa by to s ním (a krycími sklami) vyzeralo aj lepšie ako s tým krytom :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2022 18:50 Žena MaryEl [21] Re: Jozef
Moc děkuji za odpověď. Jako začátečník v tom tápu. Vypadá to že tomu rozumíte,mohu ještě jednu otázku? Myslíte že by bylo lepší tedy koupit ty světla které jste mi poslal nebo bude lepší to sencor svetlo a místo krytu dát krycí sklo? Kytky v akavriu mám nenáročné, ale když už budu dál investovat tak ať to šlape co nejlépe. Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2022 17:00 Muž Jozef [311] Re: MaryEl
Toto svetlo nepôjde použiť s pôvodným krytom. Jednak fyzicky nie je ako (podľa fotiek) a jednak výrobca neodporúča v uzavretom kryte - "Ide o vylepšenú generáciu, v ktorej je LED dióda vo vnútri svietidla odolnejšia voči vysokej vlhkosti a striekajúcej vode. Napriek tomu odporúčame umiestniť akékoľvek svetlo len do dobre vetraného krytu alebo použiť krycie sklo, aby sa znížila kondenzácia na svetlách." (popis Invital) Takže asi len s krycím sklom bez krytu...

Podľa foto img.superzoo.cz/… , to originál svetlo ozaj nie je nič moc (hlavne rozloženie ale aj účinnosť tiež nebude nič moc). V prípade nutnosti krytu , by určite lepšie svietilo toto ak to tam napcháš (to rozloženie spraví svoje) www.invitalshop.sk/… ešte by som k tomu dal jednoduchý stmievač. Prípadne ak ti vojde 50cm verzia alebo 2 kusy.
Má veľmi dobrú svietivosť pri 10W (1050lm) oproti základnému modelu (630lm) www.invitalshop.sk/… , ktorý je porovnateľný s väčšinou svetiel v setoch.

PS: údaj svietivosti pri tom Sinkore neber vážne - 5615lm pri 20W je nezmysel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2022 16:11 Žena MaryEl [21]
Dobrý den. Mám akvarium set Tetra stareter line led 54l. Světlo v tomto setu je slabé a ráda bych ho vyměnila za Sinkor LED II 60 cm bílá 20W s Wifi LED Control. Máte někdo zkušenost? Když dám toto světlo půjde nasadit kryt na akvarium ? Popřípadě měnil jste někdo takhle světlo v akvariu kupované jako set? Nebo je potřeba tím pádem vyměnit i kryt? Vůbec si s tím nevím rady. Děkuji za odpovědi a cenné rady

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.02.2022 07:39 Muž Lojza007 [1210] Re: Nikloulou
Podle mě stačit bude, není problém časem přidat druhý Sincor nebo i něco silnějšího, kdyby to nestačilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2022 23:53 Nikloulou – Pomoc s výběrem osvětlení do 128L
Dobrý den, chtěla bych poradit ohledně osvětlení na akvárium 128L (80x40x40). Momentálně mám osvětlení Sinkor led wrgb 90cm 30w. V akváriu mám druhým týdnem vysazené středně náročné rostliny a nějaké nenáročné, ale náročnější jsou v převaze, substrát japanese soil.Zatím vše vypadá dobře, ale mám obavy do budoucna. (V akváriu je samozřejmě CO2). Přemýšlím, zda nebude lepší osvětlení vyměnit za jedno z těchto:
1) WRGB LED osvětlení MA03-FT80PRO 42W s easycontrol + zavěšení
2) Twinstar 90B line B 80-95 cm
3) Chihiros WRGB II SLIM 60 45W 60-80cm s kontrolérem

Případně mě ještě napadlo přidat ke stávajícími osvětlení pouze bílé led. Díky moc za rady

Přemýšlím nad tím z toho důvodu, že jsem četla až moc negativních recenzí na toto osvětlení a jako technický laik nevím, co vybrat, protože všude píšou, jak je zrovna to jejich světlo nejlepší.

Pokud by někoho napadlo něco jiného, případně nějaká kombinace se stávajícím osvětlením, rada si nechám poradit. Děkuji

Toto akva není mé první - mám 2x30L krevetárko, ale to je trochu něco jiného a pak jedno 128L low-tech.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2022 13:07 Muž Lojza007 [1210] Re: Jiraiya
Pokud neplánuješ kobercový rostliny, tak pro ty nenáročný to stačit bude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2022 12:26 Muž Jiraiya [0] – Osvětlení do 54l akvária
Zdravím, prosím o radu mám v 54l akva světlo (led) 10W a chtěl bych se zeptat zda to není málo? Pro nenáročné rostlinky :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2022 21:34 Žena Uzivatelkapetra [112] Re: Buldr
Děkuji
Nedělám si iluze, že osvětlení v setu bude kvalitní, spíše low cost.
Teď jsem tam přidala hydrocotyle japan, ta prý když je spokojená, tak se plazí po dně, při nedostatečném světle leze nahoru tak uvidím, co mi poradí ona.
Nechci pěstovat náročné rostliny, ale i těm méně náročným chci dopřát kvalitní prostředí, aby byly dekorativní a ne přežívající.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2022 19:40 Žena Uzivatelkapetra [112] Re: Shimi
Protože mám cca 0,2W/L, což jsem tady i jinde na internetu vystudovala, že je to docela málo a je to opravdu jen pro ty nejméně náročné rostliny. Navíc je to akvárium docela vysoké a říkám si jestli vůbec ty rostliny na dně něco z toho mají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2022 19:27 Muž Shimi [683] Re: Uzivatelkapetra
A na základě čeho máte ten pocit? To jsme se doteď nedozvěděli. Na první dobrou, když se na tu fotku podívám, tak je světla dostatek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2022 19:05 Žena Uzivatelkapetra [112] Re: MARTIN HORÁK
Fotka k příspěvku Děkuji za zpětnou vazbu. Rostliny pořád průběžně doplňuji, do obchodu mě už chlap ani nechce pouštět jelikož vždy něco dotáhnu, aktuální foto dodávám. Zadní stěna už je hustě porostlá, hodně mechu. Snažím se vybírat nenáročné rostliny, ale mám pocit, že i přes to je to světlo málo.
Uvažuji právě jestli něčím přisvítit.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2022 22:42 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy.Re: Uzivatelkapetra
Dobrý večer. Koukal jsem na vaši prezentaci a asi takto. Japonské substráty jsou plné živin a jsou určeny pro nádrže, které jsou převážně silně osvětlené, dno je HUSTĚ osázeno a často se nádrže dopuje plynným CO2. Ani jedno z výše uvedených vaše nádrž nesplňuje.
Jinými slovy - buď dělám hi-tech nádrž, což je silné osvětlení, náročnější rostliny, plynné CO2, výživný substrát a mám HODNĚ nastudováno a nebo dělám low-tech nádrž, tedy klasiku = slabé až střední osvětlení (ideální je možnost regulovat jas), nenáročné či středně náročné rostliny, substrát typu písek či Unisoil, Aquaclay ground apod, slabá vrstva zásobního hnojiva a spousta ryb, které budou žrát a kadit, tedy hnojit.
Jakakoli kombinace výše uvedeného je cesta do pekla. Je teda potřeba si rozmyslet, kterou cestou se vydat. Je to o zkušenostech, času a financích.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2022 21:22 R Muž Anthrax [4788] Re: Uzivatelkapetra
Ahoj. Nevím, ale máš tam docela nenáročné rostliny. Opravdu myslíš že, je potřeba světlo přidávat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2022 21:09 Žena Uzivatelkapetra [112] – Osvětlení v setu
Ahojte,
Mám akvarijní set s výškou vodního sloupce cca 40cm a 11W led osvětlením. (Edit: www.jkanimals.cz/… ) Myslím si, že je to dost málo a uvažuji jak ho doplnit. Ale kolik přidat aby to nebylo málo a ani zbytečně moc? Tam asi nebude běžná matematika jakože 11W+11W je 22W, které dojdou až na dno?
A nějaké konkrétní tipy, aby to tam šlo nějak připevnit?

Děkuji moc

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2021 16:11 Žena Korny [72] Re: Shimi
Zhrnutie;
Twinstar :+wrgb, naživo vyzera úžasné (u nas v akvaristike ho maju) -nemá stmievač

Sinkor :+wrb, pekné farby -stmievac

Chihiros :+stmievac, sila svetla -iba biele svetlo
Takže najskôr twinstar
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.08.2021 11:30 Muž Shimi [683] Re: Foligno
Jednoduchý návod na rovnováhu v uzavřeném systému, jakým akvárium je, neexistuje. Je to v podstatě takový akvarijní "Zlatý grál". Takže to, že tomu ne až tak rozumíš, tě nemusí až tak trápit ;-) Spousta lidí se na to snaží přijít, ale jelikož do hry vstupuje spousta proměnných, tak je to boj s větrnými mlýny. Parametry vody, teplota vody, použité dno, výška vodního sloupce, umístění zdroje světla, typ zdroje světla, druh rostlin, počet ryb, kyslík, CO2, hnojení, atd. atd. Toho je tolik, že se z toho leckomu zatočí hlava. Chtít z tohoto "guláše" 100% návod je holý nesmysl. Proto když vidím, jak si někteří vybírají světla podle příkonu ("spotřeby"), tak si ťukám na čelo. Nakonec to stejně dopadne jako u tebe, tzn. pokus/omyl, prostě se to na začátku nějak nastaví a uvidí se. Když nastoupí řasy, tak se ubere a jedeme dál. Jenže v konečném důsledku nikdo neví, který parametr nakonec rozhodl.

PS: Pokud tomu chceš přijít alespoň trochu na kloub, tak začni studovat fotosyntézu a světelné spektrum. Potom zjistíš, že 99% informací od výrobců akvarijních světel jsou pouze reklamní žvásty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2021 10:12 Muž Foligno [28] Re: Shimi
Já zkusím přidat jednu takovou otázku- já mám led osvětlení Sinkor.Je tam i ta možnost ručního stmívání- No lidi- ono se někde uvádějí waty nebo lumeny, ale a teď laicky- já to světlo nemůžu pustit na plný ceres- to je světla opravdu příliš- takže mačkám tlačítko a ubírám až to podle svého laického odhadu někde utrefím aby se mi nedělaly řasy nebo tak. No jo, ale jak poznám kolik to má vlastně v tom omezeném režimu wattů/lumenů?Přiznám se že vnímám třeba horácovy články nebo u surpana to popisují tu rovnováhu a tak, ale přiznám se, že jsem to prostě nepobral/nepochopil tak, že můžu říct jo teď tomu rozumím.
Máti si pořídila maličké krevetkárium už vybavené má tam integrované svícení i s těma barevnýma ledkama- vypadá to pohledově lépe a překvapivě rostlinkám se jí nebývale daří.už několik měsíců.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2021 10:03 Žena Korny [72] Re: Roger
No k tym rastlinam kobercovku som chcela lilaeopsis mauritania alebo glossostigma z ostatnych rastlin alternathera, ludwigia,rotala, crinium?, anubias, buceplandra, aponogeton(dost sa mi paci)
Pri twinstare je plus ze je to wrgb ale farby som nazivo nevidela. Jeden sinkor doma mam je celkom fajn ale neviem ci by silovo vyhovoval rotale
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2021 09:18 Muž kus [200] - RostlinyRe: Korny
Já bych šel do twinstaru. Ten cenový rozdíl od sinkoru už není tak velký a holt si připlatil za stmívač. Pokud by nešel s obyčejným za kilo z t-led. S věcmi typu "čínské sračky dok...ený na Moravě" máme přehlšel zkušenosti v jiném oboru. Navíc na lumeny bych tuplem nekoukal. Sám mám položeny lišty s led páskem nad 35 cm výšky a bohatě to stačí. Teplou a neutrální a to svítí současně jen asi tak tři hodiny denně a roste to taky. Ve skříni mám akva pásek a tc 420 a jsem líný to dodělat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2021 23:50 Muž jab63 [1462] - BorneoRe: Korny
Za kvalitu zaplatíš. Pokud máš finanční limit tak se ti výběr zjednoduší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.08.2021 23:25 Muž Roger [1873] Re: CHiP
Stmívač je univerzál, disco funkci používat nemusíš, důležitý je že jde přidat a ubrat světlo dle potřeby. Tlačítko na disco je zvlášť ;-) k čemu to je nevím, možná simulace pořádné bouřky smich každopádně tím bych se netrápil a používal ostatní dvě tlačítka které funkci plní. Osobně jsem tyto stmívače u některých světel vyměnil za Chirios Commander 1 kde se dá vše plynule nastavit včetně stmívání apod.. přes bluetooth
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.08.2021 23:20 Muž CHiP [48] Re: Korny
Korny napsala: Sinkor ma blby stmievac(disco funkcia) tone

Tyhle diskofunkce jsem nějak nepochopil ne, k čemu jsou u akvária dobré? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.08.2021 23:15 Muž Roger [1873] Re: Korny
Tak teď jsem zmatený, psala jsi že chceš kobercovky, ty bez co2 půjdou těžko, pokud nemáš namysli něco méně náročného.
U akvária 60x30x30 bez CO2 bych se Sinkoru nebál, mám zkušenosti jak s bílou variantu tak s wrb, za mě wrb je lepší, barevné diody jdou znát minimálně na pohled, bílá verze zase svítí pohledově více.
U Aquatlantis platíš jak za vodotěsnost, tak za kvalitu, tak za 3 letou záruku a barevné spektrum, mám jej taky a svítí dost, jeho spektrum vypadá pěkně. Pokud tě tíží cena tak bych volil bez obav Sinkor s ohledem na plán nenáročných kytek bez CO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2021 22:09 Žena Korny [72] Re: jab63
Zetlight je prilis drahy, akvarium 60x30x30. Z vyberu svetla som popravde este viac zmätena nez na zaciatku. smich Najskor chihiros alebo Aquatlantis . Aquatlantis tiez oslovil ale ale aj tam je cena vyššia pre 60l akva kde nebude ani plynna co2 (tropica co2 system 60)
Pri chihirose sa obavam prehrievania....
Twinstar ma nizke lumeny (je to podstatne pre rastliny?) a nema stmievac
Sinkor ma blby stmievac(disco funkcia) tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2021 20:15 Muž jab63 [1462] - BorneoRe: Korny
Já bych šel do Twistaru ale pokud si chceš vyhrát s nastavením tak ZETLIGHT LANCIA 2 PLANT WRGB/WIFI - LED.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2021 19:40 Muž Roger [1873] Re: Shimi
Tak tak palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2021 19:30 Muž Shimi [683] Re: Korny
Nechci se vám do toho míchat, ale jednu technickou. Je potřeba nezapomínat na to, že watty neudávají výkon, ale příkon a o tom, jak pod kterým světlem porostou rostliny to nevypovídá absolutně nic. Pozor na to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2021 18:39 Muž Roger [1873] Re: Korny
Aquatlantis není střed mezi Sinkor a Chirios, je na tom mnohem lépe, alespoň podle mě ;-)

Napiš rozměry akvária, hodně záleží na šířce a hloubce, klasické 54l akvárium s délkou strany 60cm ti osvítí i Tommi led ;-) pokud chceš něco lepšího ber Aquatlantis, s tím neprohloupíš, výkonu má dost, barevné spektrum má pěkné, s kombinací origo stmívače se dá regulovat stmívání a rozednění včetně regulace kanálu denního světla a nočního ;-)
Navíc je vodotěsně má barvené spektrum a 3 roky záruky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2021 18:17 Žena Korny [72] Re: Roger
A toto co odporúča Roger?
Aquatlantis Easy LED 2.0 590 mm 28W freshwater
Chihiros asi vylucim hoci som ho chcela aj kvoli sile pre kobercovky. Sinkor s tym farebnym spektrom ma zaujal predsa len ke to lepsie pre rastliny. Sinkor ma 20W co sa mi zda malo...
Myslim ze Aquatlantis je taky stred medzi chihirosom a sinkorom ma aj farebne diody a 28W. A ten Twinstar? (svetlo považujem za zaklad k akvariu ako technike tak chcem vybrat to naj pre akvarium ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2021 17:34 Muž Roger [1873] Re: Korny
Mrkni i na toto ;-)
Nevím tvoje rozměry akvária, mám Sinkory, Tommi ale nemám nic náročného.

Toto akorát delší mám v akváriu Malý bazén a výkon je víc než dostačující alespoň pro mě

www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2021 17:34 Muž Lojza007 [1210] Re: Korny
Právě naopak, Chihiros bude tak silný, že pojede odhadem maximálně na 70% výkonu nebo spíš míň, aby to nebylo přesvětlený, takže bude stačit o něco slabší Sinkor, ale s lepším podáním barevného spektra
S odolností IPx4 je pak Chihiros S, je dražší než A, ale ne o moc, v ceně jsou nastavitelné úchyty, které se k modelu A musí dokoupit a cenově se pak už blíží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2021 17:06 Muž CHiP [48] Re: Korny
Já jsem si dal Sinkor do krytu (kryt musím mít kvůli kočkám :-D)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2021 16:40 Žena Korny [72] Re: Lojza007
Ďakujem, kryt mat nebude, keby ste vedeli aj nejake dobre ako sinkor do krytu tiez moze odporucit. ;-) Co ma zarazilo je zeby chihiros nepresvitil 30 cm vodneho stlpca ked este tam bude 4cm vrstva piesku? hmm (v konecnom dosledku 26 cm vodneho stlpca)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2021 15:23 Muž Lojza007 [1210] Re: Korny
Dle výkonu bude nejvíc svítit Chihiros. Sinkor zase bude mít asi lepší barvy díky vícebarevným ledkám. Vzhledem k rozměrům akvária bych volil Sinkor, u Chihirosu stejně tipuju, že by nejel na 100% výkonu vzhledem k hloubce.

PS: Ani jedno to světlo není určeno do krytu, to je předpokládám záměr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2021 15:15 Žena Korny [72]
Dobry den, hladam osvetlenie do akvaria Budúca prerabka. Planujem náročnejšie rastliny (červené , koberec) mam troch favoritov:
Chihiros LED A séria 50-70cm 33W A501
Sinkor LED WRB 60 osvetlenie akvária 60cm 20W
Osvětlení Twinstar 60B 60-70 cm 23 W
Ktore doporucite?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2021 21:14 Muž jakaf [92] - Xify a paví očkaRe: jakaf
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak dnes došlo nové osvětlení.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2021 17:24 Muž jakaf [92] - Xify a paví očka – Nové světlo
Nazdar parto,tak jsem si objednal nové světlo k akvárku,konkrétně tohle:
www.vyprodeje24.cz/…

Jsem zvědavej jak pod ním vše poroste,rozhodně to bude lepší,než moje stávající světlo - lampička s led žárovkou.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2021 17:02 Žena Katy [11] Re: KarásekLut
Trubice mám. Jednu Plant a jednu White. V krytu byly původně T8, takže jsme je vyndali. Součástí balení jsou plastové držáky. Ty jsme vlepili do krytu pomocí lepidla mammut.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2021 13:54 Žena Pavla28 [210] Re: Lojza007
Taky možnost, jinak koukni na odkaz, z atlasu na rybickách.
rybicky.net/vyrobky/3510-glass-plant-50-cm-13-w
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2021 13:37 Muž Lojza007 [1210] Re: KarásekLut
K těm Aquastelům dávají i přísavky, někde je to možnost, jak přichytit další světlo do krytu. Nebo možná nějaký samodomo držák, pokud je v tom krytu na kratších stranách nějaký rantl, tak jde koupit v hobby marketu hliníkový profil a zkrátit na požadovanou délku a světlo na něj chytit stahovací páskou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2021 13:24 Žena Pavla28 [210] Re: KarásekLut
Tak snad se najde někdo kdo to světlo má, koukala si do atlasu příslušenství, bývá tam propojeno zboží s prezentací, kde se používá, mohl by si tak kontaktovat konkrétního člověka a pobavit se s ním o tom.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2021 13:06 Muž KarásekLut [94] Re: Pavla28
Prave ze dva zdroje svetla nevim jak bych tam uchytil. Na jednu trubici je tam drzak ale jinak nevim smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2021 13:02 Žena Pavla28 [210] Re: KarásekLut
Já sem kvůli tomu, že mi přišlo akva nerovnoměrně osvětlené jedním tělesem, koupila 2 tělesa s potřebnou watttáží a je to paráda, 100% lepší než svítit z jednoho bodu.

takže zkus třeba 2 x menší watty a kratší těleso, ale záleží jestli bys vyřešil upevnění apod..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2021 12:43 Muž KarásekLut [94] – Aquastel LED
Zdravím.
chci se zeptat jestli má někdo zkušenosti s led světlem :

www.rostlinna-akvaria.cz/…

V krytu mám světlo 10 W a všiml jsem si že pořádně neosvětluje rostlinky na krajích akvária a buď osvětlují střed a zadní část akvária ale předek je nedostatečně osvětlený nebo osvětluje předek ale zadek je minimálně osvětlený. Vím že je to o nastavení ale raději jsem světlo nastavil tak aby osvětloval střed a zadek protože je tam více rostlinek. S tím světlem v odkazu mám pocit že by mělo být osvícený celý akvárko rovnoměrně.

Díky za odpovědi

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2021 15:07 Muž Libor [527] Re: MK
Ahoj.
Mám ten Sinkor LED 90 a jsem s ním spokojen. Součástí balení je i stmívač - velmi dobré pro regulaci jasu. Jenom mi asi po tři čtvrtě roce praskl jeden z těch plastových držáků. Ale protože to mám položené na krycích sklech, tak mi to až tak nevadilo. Problém je, že momentálně není skladem.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 64 65

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 56270x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13533-osvetleni-do-stredniho-akvaria-51-150-l?od=51