Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Betta nafouklé břicho

 

Prezentace » Týna » Betta nafouklé břicho » Nápověda 

Hlavní fotka



Betta nafouklé břicho

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Týna   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 2. 3. 2021   Aktualizace: 2. 3. 2021 Nové fotografie 
Počet návštěv: 46   Počet palců: 0
Založení: 10. 9. 2019   Stáří: 4 roky a 9 měsíců
Objem: 48 litrů   Čistý objem: 0 litrů
Velikost: malá akvária   Oblíbenost: 0 uživatelů
Fotek a videí: 3+0   Komentářů: 4
*     *     *     *


Popis: Dobrý den, ráda bych se zeptala jestli nevíte co je s bettou? Má velmi nafouklé břicho. Žádné příznaky nemoci Teda nemá, šupiny neodstávají.
Jen se bojím že by se mohlo jednat o vodnatelnost, ale ani s příjmem potravy nemá problém. Ráda baští.
Voda je pravidelně měněná 1× za 2 týdny čtvrtinu až polovinu akvária.

Filtrace: Ano

Hnojení: Ano, pravidelně. Easy-life

Krmení: Dávám vločky(nějaké obecné) poté vločky přímo pro Betty, poté takové kuličky přímo pro Betty od hikariho., občas dafnie.

Osvětlení: Ano. Bílé ledky + se to jednou denně na 15 min. přepne na fialové světlo

Topení: Ano, topení (voda má 24 stupňů)

Údržba: 1× za 2 týdny

Vzduchování: Ano

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(2)
Složka
Ostatní

(2)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
02.03.2021
02.03.2021


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Týna Re
6.3.21 3:59
Moc děkuji za radu :-) , jenom bych se ráda zeptala jak mám nakrmit ostatní rybičky? :-D Třeba pandy a ancitruse, kteří žijí na dně akvária. Dávám jim každý den jednu vafličku, ale častokrát se mi stalo, že jsem bettu načapala a čtvrt vafle si nacpala do tkaničky a zbaštila :-D
A co se týče teploty vody, tak snížit nemohu. V akváriu mám ještě endlerky a paví očka s tím že ideální voda pro ně je tak 24°c + mám tedy jednoho beťáka a 2× samička bett. Tato betta je nafouklá jako jediná. Beťák a druhá samička jsou v pořádku.
Sonic Re
2.3.21 22:52
Ahoj, otázka je ako často a čo kŕmiš. Podľa toho čo píšeš v prezentácii tak máš celkom široké spektrum krmív čo je fajn ale okrem zloženia je dôležitá aj štruktúra a technika podávania krmiva. Čo sa týka techniky podávania krmiva tak výborný spôsob ako mať kontrolu nad množstvom podaného krmiva je kŕmiť pinzetou. Táto forma je ideálna pre guličkové krmivo čo spomínaš ale je reálne aj pri vločkách. Je to síce časovo náročnejšie ale nič strašné (najviac 10min). Dôležité je dať mu len určité množstvo a neprekrmovať. Betty sú ako štrotovače čo im nasypeš to zožerú a nemajú úplne brzdu :-D Preto ak sypeš krmivo je dosť možné že okrem plávajúceho vyzbiera aj všetko popadané a dávka krmiva je vysoká. V podstate momentálne pokiaľ nemá zježené šupiny (čo je obvyklým príznakom vodnatelnosti) je prežratý. Ideálne by bolo nechať ho aspoň 24-48h vyhladovať. Nemusíš sa toho báť betty zvládnu v krízových situáciách hladovku o dosť dlhšiu ale je pravda že musia byť vo výbornom zdravotnom stave. Treba samozrejme pozorovať nejaké zmeny ale už po tých 24 hodinách by si mala vidieť že trošku splasne. Ak k tomu dôjde že budeš vidieť že je na tom lepšie môžeš pomaly začať s kŕmením. Ale určite dať tak tretinovú dávku toho na čo je zvyknutý. Potom bude fajn ak prejdeš aspoň na 5 dní na kŕmenie obdeň. A potom kľudne zase kŕm každý deň ale nižšiu dávku než doteraz, evidentne toľko nepotrebuje.
Ďalším problémom by mohla byť štruktúra toho krmiva. Keď budeš kŕmiť pozoruj či náhodou krmivo akoby nevypľúva, môže to znamenať že je krmivo buď príliš veľké alebo tvrdé. On keď to vypľuje tak to znovu zožerie ale to krmivo sa mu v žalúdku rozkladá o dosť ťažšie a môže "kvasiť" a aj týmto spôsobom vytvoriť "nafúknutie". Riešením je buď podrtiť krmivo na menšie kúsky (v prípade tých guličiek) alebo krmivo namočiť. Do nejakej malej nádobky dať trošku krmiva zaliať vlažnou vodou a počkať 5min. Krmivo zmäkkne a bude preňho ľahšie prijateľné a stráviteľné.
A neviem teda ako dlho túto bettu máš ale podľa vyfarbovaia šupín buď ide zo stresového prostredia (malinké kelímočky vo zverimexe) alebo má s niečím problém. Ide o to že je veľmi biely ale konce šupín a plutvy má sfarbené preto si myslím že nejde o farebnú varietu. Ale samozrejme ak je nedávno kúpená tak vyfarovanie tak 3 mesiace potrvá určite.
V každom prípade by som zvážila výmenu vody miesto 1x za 2 týždne na 1x za týždeň. Je to lepšie pre prostredie a aj preňho keďže keď meníš vodu častejšie tak stačí menej (1x za týždeň stačí 1/3 objemu).
V čo sa týka teploty pokiaľ máš možnosť to ovplyvniť nastavením tak skús udržiavať teplotu medzi 21-23°C. Preňho je to v poriadku a je to prevencia pred zariasením a mykózami.
Ešte možno maličkosť. Betty sú pôvodne ryby stojatých vôd. Skontroluj či máš reguláciu toku na filtri. Snaž sa to držať na minime a ak máš filter kde vieš nastaviť smer toku tak ideálne nastaviť to mierne dohora aby to akoby "pršalo" do akvária. Prúd je pre betty rušivý a stresujúci. Celkovo sú to ryby čo majú na všetko čas presne tak ako stojatá voda, moc sa nehýbu keď nemusia :-D
Neviem na koľko si zbehlý akvarista preto možno veľa z týchto vecí čo píšem je pre teba zbytočných lebo ich vieš, ale podľa môjho názoru v tvojom prípade ide o súhru viacerých faktorov ale hlavným problémom je "banalita" ako prekŕmenie. :-D
Rybář1 Re
2.3.21 22:50
Jsem si jisty, ze se jedna o vodnatelnost. Kdysi jsem mel betu a taky mela nafoukle bricho. Rybky s kakoukoliv nemoci
ziji a prijmaji potravu. Tahle nemoc se tezko leci vetsinou se nevi proc se tahle nemoc objevi.Skus tento odkaz:
Snad pomuze pri leceni.

rybicky.net/forum/6443-vodnatelnost
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/32601