Kolik kg písku nebo štěrku?
Neměl jsi na mysli spíš vápencem než vápníkem ? Brácha kupoval v hornbachu, maj tam několik různých hrubostí a je to křemočitý štěrk, takže neovlivňuje vodu...
5000 kg/m3
není to poněkud přehnaný? Nevím to přesně, ale tohle se mi zdá strašně moc.
hustota štrku je cca 5000 kg/m3 tak si to vypočítaj
0 17.08.2007 13:42 Vrubouš Side,prosim vysvetlite mi neco?
Ja vzdy myslel ze 1L=1KG.Jak to tedy je?Ze uvadite 25L cca 40 KG?
Dekuji.
Při ploše 80x35 cm a výšce 6-7 cm budete potřebovat cca 25 l (cca 40 kg) písku.
Doporučuji udělat vepředu nižší vrstvu a směrem do zádu akvária zvyšovat(ve předu třeba 3cm a vzádu 10 cm). VÝHODY: Opticky to zvětší akvárium, velké rostliny se sází stejně většinou do zádu a tam budou mít dostatek podkladu a v neposlední řadě je výhodou, že se bude vepředu lépe odkalovat a nebudou tam tedy vidět výkaly(vždy mne vadí když u nějakého akva vidím u předního skla ve štěrku takovej humus
)
Edit: Brácha dal do akva o ploše 130*50 přes 30kg...
ono zajdi se podívat jakej objem má pytel štěrku který chceš a pak si spočti plochu akva*výška štěrku
podla toho ake rastlinky planujes pestovat ja mam v 80L akva 8cm vrstvu sterku
0 17.08.2007 09:15 Vondrej – kolik sterku
zakladam akvarium o objemu 112l a zajimalo by me kolik bych tam mel dat sterku(pisku),budu tam mit akary hnede nebo modre,a taky jaky filtr by byl nejlepsi do takoveho akvaria.
vsem dekuji za odpovedi...
Starší reakce
Pokud chceš mít rostliny tak je písek důležitý, v malé vrstvě rostou hůře a nedrží. Do zadu okolo 10 cm a ve předu 5 - 6 cm
je pravda ze pri pudnim filtru ma byt vrstva okolo 6 cm?se mi zda,ze sem to nekdy kdesi cetla
Starší reakce
Chtěl bych se zeptat, kolik kila štěrku bude potřeba do akvária o rozměrech 80x40cm, výšce štěrku cca.5cm a zrnitosti okolo 2mm???
Starší reakce
záleží co máš za kytky, já v tom novém mám taky tak vepředu 3 a vzadu 5, ale mám rostlliny mělcekořenící, ale i tak mysli že to stačí v malym akvárku...
heh,tak koukám,že jsem nějako mimo limit-v předu mám cca 3 cm a v zadu cca 5cm... není to teda málo???
Roman má pravdu - vpředu stačí i míň než 5 a vzadu dejte zase o něco více - těch uváděných 7-8 není žádné dogma.
Roman
vrstva by se měla svažovat od zadní stěny ke přední,ale není to podmínka,pokud svah tak v zadu 10cm vepředu 6cm,pokud rovina stačí 7-8cm po celém dně.
5-8 cm, aby ti dobře šly kytky
To závisí i na velikosti akva,ale průměr tak 8cm.
0 24.08.2006 10:50 aries – jaká vrstva štěrku
jakou vrstvu štěrku mam mít v akvárku??
Přidat reakci
1 ...... 5 ...... [6]
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 9129x