Cichlidka kakadu - pohlaví
Děkuji za reakci, fotky byly krátce po nákupu z akvaristiky, teď vypadají kus k světu, i když se v nadrzi ostychaji a schovávají. Jedna má prsní ploutve znatelně černé lemované, druhá moc je, ale tvar ploutví je stejný, bez protažení, nijak se k sobě nemají, tak pravděpodobně to 2 samice budou
V téhle velikostí už jsou samci plně vybarvení. Samice by měly mít černě lemované břišní ploutve. Spíš se přikláním k tomu že jsou to samice, ale vypadají v dost špatném stavu, propadlá břicha jsou dost znatelná, to bývá často první příznak, že něco není v pořádku.
Starší reakce
Starší reakce
Tak lemovaný ploutve nemá, takže samec.
samice mají černě lemované břišní ploutve, pokud je nemá, bude to samec. Když jsou v nádrži 2 samci, může se stát, že slabší se nevybarví a vypadá podobně jako samice, ale ty břišní ploutve to prozradí
Já právě nevím. Když ho porovnám s druhým kakadu, který je určitě samec. Tak tahle rybka není tak probarvená, je výrazně menší a nemá tak protáhlou řitní ploutev. Jediný co me zaráží jsou ty první paprsky hřbetní ploutvé, které jsou delší.
Já bych tipoval samce. Tohle je samička.
Starší reakce
Já bych tipoval 3x samec většinou jen ten dominantní je dobře vybarvený samička vypadá trochu jinak.
Starší reakce
1 01.12.2019 14:35 Gecko1242 Je to samice?
Starší reakce
Samec, aspoň co vidím na telefonu
Zdravim. Poridil jsem 3ks se zamerem 1xsamec a 2xsamice ale ta druha samice vypada ted spis jak samecek... dokazete potvrdit?
Starší reakce
Uvidíš jak se budou k sobě chovat, možná že máš samičku ale z fotek to fakt vypadá na samečka, já u svých vím, že mám pár, protože už měli malé.
jo a není zač, ať se daří.
Ďakujem práve tá samička sa úplne podobá na samičku z tejto tvojej fotky.. ta ocasní ploutev je úplne rovnaká aj sfarbenie hřbetní ploutve + tvar.... tak uvidím ako sa budú chovať časom
zatiaľ sú maličké ale ďakujem za všetko
Spíš by to mělo vypadat takhle a máš to na 100%. První foto je sameček a druhá je samička.
Ďakujem vám....tak trochu som sa toho obával lebo som ani nesledoval keď mi to lovili z nádrže lebo som pomedzi to pokukoval po rastlinkách
. Zmiatlo ma to že ten podriadený samec nemá tú hřbetní ploutev tak výrazne vystouplou a chvostová je málo sfarbená...takže vám ďakujem
Dominantní a podřízenej samec, myslím si.
Mně to spíš připadá na dva samce. Samec má protáhlejší ploutve než samička a je víc vybarvenější než samička.
pripájam ešte jednu fotku samca?
Starší reakce
Mně se to jeví jako samice
Starší reakce
Jedna nebo dvě samičky navíc už to nevytrhne. A v 80litrů to jde.
Dakujem za rady , no viac samic si nebudem moct dovolit , mam len 80L akvarium a tam mam este 15 rodostomiek takze nechcem to uz viac prerybnovat :/
Dominantního a pokud to půjde, tak ty samice klidně dvě nebo tři ;)
Rozhodně bych si nechal toho dominantního...
Tak ja sa jedneho zbavim, co odporucate ? nehat si toho dominantneho alebo toho slabsieho ? Pojdem do obchodu kde som ich kupil ked este boli male a vymenim toho samca za samicu , teda dufam ze budu ochotny
vyzerá to na dva samce, čo by vysvetlilo aj agresivitu
0 13.11.2013 16:01 crevo – Samec/samica ?
Ahojte akvaristi, prosim vas, pomozete mi urcit pohlavie ?
Tento/tá ryba na fotke je dominantnou v celom akvariu , dava to kazdemu najavo a pri krmeni je cislo jedna, kazdemu da na prdel.
Edit: a toto je moja druha cichlidka kakadu v mojom akve , dostava slusne na prdel asi to bude samec vsak :/ to by nebolo dobre lebo by som mal v akvariu dvoch samcov a ziadnu samicu. Prepacte za fotky, je to len mobilom , fotak nemam.
Starší reakce
Pokud mají ty ploutve tmavé a tělo spíše více do žluta než ten samec tak mám stejný názor, že to jsou samice
Děkuji za radu
Mají je obě černé, takže snad máš s těma holkama pravdu
Koukni jim na prsní ploutve, pokud má jedna z holek místo černé spíše modré, pak je to podřízený samec. Můj odhad že to jsou obě holky, ta první určitě, druhá 90% ale ty fotky nejsou uplně košer.
Zkoušela jsem, ale nejsem si jistá. V akva mám jednoho velkého samce, takže si nejsem jistá, jestli toto nejsou "maskovaní" kluci
Starší reakce
Obhajují si teritorium, pro dostatečně zarostlé a rozčleněné akva se schovkama v tom nevidím problém, 120tka už zas tak malá není
Po čase se to může klidně obrátit, ale pokud uvidíš, že je rybka vybledlá nežere, nemusí to skončit dobře, většinou to jsou ale případy dvou samců nikoli samic.
Jen bych dodal že ten kdo ti prodal tyhle ryby by potřeboval naplácat...Protože to je dost hrůza ty ryby.
Dakujem za nazor
este by som sa chcela spytat k tomu ich spravaniu... ak ten samec a ta vacsia (pravdepodobne) samica terorizuju tu malu, mame ju dat radsej prec, alebo si na seba zvyknu? su teraz v 120 l akvarku a maju sa aj kde schovat, tak neviem.
1. přidaná fotka - pravděpodobně samice
2. přidaná fotka - samice
3. přidaná fotka - samec
0 05.02.2013 14:18 kakadak – cudo - samec ci samica?
Starší reakce
Je pravda, že nedominantní samci kakadu umí imitovat samice velmi dobře. Nosí samičí barvy, nerostou a pak když je člověk oddělí do separé najednou vyrostou, zesílí a nahodí správné barvy během pár dní. V tomto případě ale souhlasím s tím že je to samice.
U ryb kde to není jasné mě osobně pomáhá pohled na prsní ploutve. Samec do modra, samice černé.
Určitě?? Mám z toho strach už jednou mi to nevyšlo, ale to mi jeden samec uschnul za filtrem, takže jsem to nemusel řešit.. Zdá se mi, že má takové protáhlé paprsky na hřbětní ploutvi..
Je to samice.
Přidat reakci
[1] 3
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 5431x