Cichlidka kakadu - pohlaví
Samci, nalevo double red napravo orange flash.
0 13.01.2013 13:23 Honza
Starší reakce
Fotka blbá, pokud by byla lepší radilo by se lépe. Takhle napíšu, že mi to připadá jako samice, ale jistotu ti nedám.
0 27.07.2012 12:16 Keltilas – Samec či samice?
Zdravím a žádám o radu samec nebo samice?
Starší reakce
100% samec, stejná varianta jako chovám i já, pokud se zdál jako samice tak se maskoval jako samice, protože v akváriu byl další samec a to dominantní..tenhle měl podřízené zbarvení. Já je poznám už malé, ještě než se jim prodlouží ploutve podle prsních ploutví. Samci do žlutomodra, samice žluté, poždeji žlutočerné prsní ploutve. To jediné u mě ještě žádný kluk nezamaskoval.
Starší reakce
Není to sameček je krásná samička.
Ahoj, prosím o radu. Je tohle mladej sameček? Kupovala jsem ho tedy jako samičku, ale nezdá se mi. Omlouvám se za nekvalitní fotky, ale snažila jsem se co to šlo
Díky za reakce
A ještě jedno foto v porovnání se samičkou. Ve předu (vpravo) je určitě samička.
Joo a ve skutečnosti není žlutej.
Starší reakce
Samice jak vyšitá
koukni na porovnání s mojí, která hlídá potěr..ta tvá vypadá podle zbarvení ňáká vytočená.
A eště poznámka, v téhle poloze (v jaké jsi vyfotil svou - podle mě samici - kakadu) jsem často viděl jednu mou samici v posledních dvou dnech, než zemřela, pravděpodobně byla uštvána samcem a konkurenční samicí
No nevím,z téhle "mazanice" se toho moc poznat nedá,ale tipoval bych spíš na samici.
Já bych to tipoval spíš na samečka ale chtělo by to hlavně kvalitnější fotku...
Starší reakce
No, to jste mi moc neporadil, připadá mně, že první paprsky mají oba delší, jediné podle čeho si myslím, že je Amy samička je zakulacená ocasní ploutev.. Ale ji tedy sameček tak prohání?? Bývá většinou v levém předním rohu a když uvidí samičku v pravém předním rohu hned po ní vystartuje??
Byl bych Vám velice vděčný, jestli byste mi mohli poradit zda mám v mé nádrži opravdu pár Cihchlidky Kakadu "Oranžové"... Nebudu sem dávat fotky, pokud Vás můžu poprosit mám je vyfocené v mém akvárku:
rybicky.net/nadrze/13073…
Jinak "sameček" Freddie je větší a nemá na bocích tak výrazný černý pruh a občas trošku prožene "samičku" Amy, která má výraznější černý pruh, ale sameček k ní vždycky pomalinku plave a pak zrychlí, samička uplave a je klid... Mám je ze SkloREXu v Brně a když jsem je dával do akvárka furt byli spolu jen si ji sameček občas před sebou popostrčil tlamkou, ale byli u sebe pořád v těsné blízkosti.. Prosím poraďte mi..
Starší reakce
To co máš na fotkách vypadá jako normální Apistogramma cacatuoides. Jestli se ti rozmnoží záleží na více faktorech. Nevím jakou máš vodu, tyhle ryby mají rádi měkkou a kyselejší. Můžeš zkusit přidat rašelinu. Ale i když se vytřou, tak si myslím že neuhlídají jikry před ostatníma rybama co máš v akvárku.
Starší reakce
Nakonec to je samička dal jsem jí k jinému samečkovi a měla mladý ale drápatečky jí to sežraly
Starší reakce
Mě se určení pohlaví podle chování moc neosvědčilo. Mám trojici a jednu samičku samec vysloveně nemá rád a vždy ji odhání. Už jsem jí chtěla dát pryč a pak jsem našla jikry. Vezme na milost jen při tření.
Myslím si, že je to mladej sameček a proto se k němu ten původní chová tak jak popisuješ. Pokud v akvárku nebude dostatek úkrytů, tak časem dojde k nekompromisním soubojům a může to skončit i smrtí toho utlačovanýho jedince. Co se týká toho barevnýho zbarvení, tak existuje sousta barevných variant těchto rybek a může se jednat o nějakýho křížence.
Starší reakce
-2 05.06.2011 21:27 langosh –
Re: jan Mladý samec...
Roman
Starší reakce
děkuji všem za názory, nakonec se však ukázalo že to jsou všechny samice
Starší reakce
No, je fakt že od začátku jsem si říkal že vypadají všechny jako samice, ty moje tak vypadají, (double red) Samci jsou o dost barevnější a mají hlavně výraznější ploutve ale záleží taky na velikosti ryb. Samičky se taky prohánějí ale nenapadají se, samci se viloženě u bijou k smrti většinou tak do 3 až 6 dnů. Když si je kupoval nebyli tam někteří jedinci s výrazně barevnějšíma ploutvema?
Omlouvám se blbě jsem to popsal ta poslední fotka je ryba č 1.
Zajímavé je že tu 4 honí ryba 3. Ryby 2 a 3 jsou kámoši a nic si nedělaj. Ryba 1 je nenápadná a nikdo ji nenapadá.
je nenápadná, schovává se a honí (napadá) ji samec? tak to taky může být samice nepřipravená ke tření.
nemáš v tom už trochu zmatek?
já teda jo, ta co je taď na té fotce je číslo 1 a né 4. podle toho co jsi psal předtím.
Ta žlutá je na 100pro samice a ti tři budou asi samci, nic moc kombinace teda.
jasný
2 a 3 bych myslel samci, a ta 1 je taková do šeda a jako jediná nemá na prsní ploutvi černý a žlutý flek...
ryba č. 4 bude samec...je neustále napadán
bohužel stále si nejsem jistý rybou č 1. furt se schovává u dna a je nenápadná...
4. bude fakt samice takhle žluté jsou když jsou v dobré náladě
Jseš si rybou číslo 1 a 4 jistý ? díky
Vypadá to že nejvíc prohání dvojka čtyřku ( čtyřka neutoci, ale zase jestli to není tím že je malá)... ale občas i dvojka trojku (vzájemné). Jednička je celkem v klidu.
podle mě:
1- samička
2- samec
3- samec
4- samička
Pokud se bude jedna ryba 2 nebo 3 vyloženě vyhledávat tu druhou a přímo se napadat tak jsou to samci a do tří dnů máš v nádrži jen 3 kousky.
Další foto ryby č. 1 na 1. a 2. fotce.
Na 3. fotce ryby č. 2 a v pravo č. 4
Ryba 1 podle mě mladej sameček.
Ryba 2 asi taky sameček
Ryba 3 jasnej samec
Ryba 4 podle mě samička
Uvidíme jaký názor na to mají ostatní.
0 25.04.2011 19:16 Stanley – samec nebo samice
Starší reakce
Vypadají jako samice, ovšem mě v pátek překvapil můj nejkrásnější a největší samec když nakladl jikry
0 21.03.2011 12:02 Lukin [0] Zdravím,
potřebuji se ujistit, zda tohle jsou samičky
.
samička_1
Starší reakce
Ta samice je nejspíš dominantní ,ale hlavně se připravuje na mladé ,proto je i žlutá a tak agresivni
moje to dala taky a pak z toho byly jikry a ted zas
Tak to Karlovi držím palce, aby jí pak vůbec stačil.
3 samičky a 1 samec (mám Karla v profilu
) zatím si na něj netroufla ...asi proto, že je více než 2x větší.
Je to zdravá a zřejmě dominantní samička, tak to dává okolí patřičně najevo. Pokud máš v akva i samečka, tak ho nejspíš prožene taky, ale když to na ně příjde, tak se bude chovat jako správná máma.
Tak to mi spadl kámen ze srdce. A čím je tedy způsobeno to, že vyhání všechny ostatní ryby od sebe ? Stojí dobrý půl den uprostřed aq a co je blízko, dloubne a prožene.
100% samice moje vypada stejně
Starší reakce
Je to samička
vypadá to na samičku,já mám i 5 samiček u jednoho samce,záleží na velikosti nádrže a počtu úkrytů
Ano.Podle fotek na které jsem se díval to vypadá opravdu na ramirézku.Avšak to by mne tedy zajímalo, kde se tam vzala
.Čili pokud je to tak, budu muset sehnat společnost ramirezce a karlovi další nevěstu.
Tak prosím ostatní, aby se vyjádřili hlavně k první fotce.Zda-li se jedná o samce či samici.Docela nerad bych měl v jednom aq dva samce.
Zde jsou další fotky pochybné samice.Je to tedy samec či samice ?A kolik samic mít na jednoho samce ?
to vyzera na samicku ramirezky,ale mozem sa mylit
Já si taky říkám, že asi samice.Ale na druhou stranu - když se na tu "asi" samici podívám, má na ploutvích začínající zbarvení jako samec Karel.To mne právě mate a proto se ptám ostatních.Rovnou bych sem tedy dal i další fotografii s cichlidkou kakadů a opět s dotazem zda-li se jedná o samici či samce. Čili stejná otázka ke dvěma fotografiím. Děkuji moc za odpověďi.
podla mna samica
Přidat reakci
1 ...... ...... [2] 3
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 5431x