Přihlásit se RYBICKY.NET »

Závojnatky - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 10 Přejít na další stránku   1  
Závojnatky - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katkra – vzduch
Zdravím potřebuji poradit, měla jsem Betty splendens, a to bez vzduchování,
tak se chci zeptat kolik vzduchu potřebuje Závojnatka,
jestli jí nestačí jen hodně rostlin,nebo postačí přivzdušňování z filtru ATMAN AT-F300 ,
nebo ji budu muset ještě přivzušňovat zvlášť.
Předem dík. :)
 Reagovat na tento příspěvek -1  - ekaterine – Re: Beginek
hele vem 2 sklenky a dej kazdou z nich do 1 ale zavri je tam tak aby mohly dychat druhej den je vytyhni ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ekaterine – ahoj
ahoj ja nemam se zavojnatkama problem viresim to tak ze mam 2 kluky a ten vetsi porad strka toho mensiho z akvaria a ja to vyresila tak ze sem vetsiho za trest do druhyho dne zavrela do sklenice a on pak si zapamatoval ze si tone nema dovalovat a to je mi teprve 7
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duso – Re: daniska
toto bude me druhe akva ,tak ja dam zavojnatky do zabehnuteho a do noveho strcim starou osadku
 Reagovat na tento příspěvek 0  - daniska – Re: duso
Zdravím. 100 l je pro 5 závojnatek žalostně málo. Ideálně by měla mít jedna závojnatka pro sebe 50 l a akvo s velmi výkonnou filtrací. Mají tak nedokonolaé trávení, že stolitrové akvárko nebude nápor 5. závojnatek zvládat. Závojnatky také není vhodné míchat s tropickými druhy ryb. Jsou to ryby se speciálními nároky a dobře jim bude jedině, budou -li chovány jednodruhově. Vůbec to nejsou ryby vhodné pro začátečníky, jsou jen obětí tohoto přihlouplého mýtu.
Ve sto litrech bych tedy viděla jen tak 2 tyto ryby, které stejně dorostou do velkých rozměrů, akvárium by mělo být dobře zaběhnuté s velkou spoustou rostlin. Nezapomeň je krmit rozmanitě krmivy určenými speciálně pro tyto ryby, mraženými potvůrkami a v teplejším období, až se zase bude prodávat, tak i živým krmením. Chovám je už nějaký ten rok a vím, o čem mluvím. Mám akvo o 432 l s mnoha rostlinami v něm 5 dospělých ryb a 9 kusů potěru a i tak mám problémy s udržením kvality vody. Asi bych ještě, být tebou, zamýšlenou rybí osádku zvážila. Tak ať se daří Daniela ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kristýna
Já bych k závojnatkám nedávala nic a zdá se mi, že 5ks je moc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duso – Re: ja
ty tam chci dat 3 ks asi po 5 cm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ja
prisavnika...ale vacsieho :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duso – zavojnatky
zakladam nove akva kolem sto litru a chci do nich dat 5 zavojnatek..pise se ze maj byt zavojnatky osamocene v akva ale presto muzu dat nejakou rybu k nim popr.jakou??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lila
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či má niekto skúsenosti s chovom závojnatky-červená karkulka v akváriu. Potrebovala by som odporučiť optimálnu teplotu. Rozpätie 18 - 26 čo som sa zatiaľ dočítala mi príde moc široké. Ďakujem za radu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelvik58 – Re: prisavnik
Pokud se akva dobře odkaluje,čistí se filtr a ryby jsou tak 4 na 200l,tak jsou v pohodě,žerou jen jemnolisté rostlinky.Jinak oranda může dorůst za dva roky 15cm a je to ryba která žije nejraději v páru,pokud je víc samců jsou problémy.Do malého akva o kterém byla řeč na začátku se naprosto nehodí.A do rybníčku patří karas a koi kapr. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - prisavnik – Re: Závojnatka
Dokazu zlikvidovat vsetky rastliny, aj tie odolnejsie napr. anubiasy. Zacne sa ti tvorit cierna riasa (ruducha). Ryby sa nozu otravit z velkej koncentracie NO2 atd...................
Zavojnatky su rybnikove ryby, do AQ v ziadnom pripade, viem o com hovorim.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: Rastiik
Takže radíte pět "3 cm" ryb do necelých 10 litrů vody?
S tímhle objemem radši začněte bez ryb, třeba se šnekama. Ryba nežije měsíc, ale pár let, tak ať víte, do čeho je to vlastně dáváte.

maniakva.sweb.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rastiik – Re: Závojnatka
blbost...kup si tam 2x samce gupek a asi 3 samice
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Závojnatka – ...
Mno to jsem o pavích očkách slyšela taky že kalí vodu... moje kamarádka si je koupila a nakonec nic... Vůbec to nebylo tak hrozný jak to někteří popisujou... :-O
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zeck – Re: Závojnatka
Když koupíš tyhle ryby, nikdy nebudeš mít pěkné, čisté akvárium. Dobře si to rozmysli.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rastiik – Re: Závojnatka
nee to vuubec...ja je mel 2x v 100l ale jak oni kakaji ne zavojnatky si vubec nedavej!! no budeš litovat
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Johan – Re: Závojnatka
Nehodí. Závojnatky potřebují tak 10x větší akvárium. Doporučuji krevetky nebo nějaké "zajímavé" šneky atd.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Závojnatka – Závojnatka do akva
Zdravím všechny akvaristy.
Doma mám zaběhnuté akvárko (klasic kvádr, okolo 10 - 15 l.), na dně je písek a mam tam dva myslím že Šípatkovce. V akvárku se udržuje teplota kolem 21 °C ale v zimě se sníží na 19 °C.Každý týden měním asi tak 5 litrů vody.Filtr mám samozdřejmě taky, Atman At-F300 (ale občas ho vystřídám s Elite Stingray 5). Akvárko mám už skoro měsíc,ale nějak postrádá život.Uvažovala jsem o nějaké rybce, v akvaristice mi padla do oka Závojnatka (Oranda - 4 cm). Hodí se do tohoto akvária? Budu ráda za jakékoliv rady...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Pája
Pri vhodnych podminkach tolik co je uvedeno v atlasu.http://rybicky.net/atlasryb/zavojnatka_cinska
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pája – Věk
Nevíte někdo kolika let se závojnatky dožívají?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Egon
Tak to nejspíš bylo teplotou vody,díky za rady
 Reagovat na tento příspěvek 0  - . : Hunter : . Re: Snofrev
Krmit ju je hracka. Aj sama prehladava dno.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Snofrev Re: :Hunter:
Netrápit jí a ani sebe. Zabít a je klid, ve volné přírodě by taky neměla šanci. Navíc nevím, jak bude hledat potravu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - . : Hunter : . Re: Jurasek
jj mam pouzit nejaky pripravok mam hoci co.len ci jej to nemoze vojst do tela cez rany(oci) a znicit ju. sad sad sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jurasek Re: :Hunter:
Do jezírka ještě asi ne. Já mám v akvárku 13°C, v jezírku asi 5, takže ještě je na to dost času, než se srovnají teploty :-)
Pokud se jí to nezaplísní, tak by mohla žít, otázka je jak kvalitní bude mít život bez zraku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - . : Hunter : .
U mozem dat zavojnatky do jazierka???
Kamaratovej zavojnatke vykusali ryby oci ma nejake sance??? nepocita s utratenim stala 2eura a je velmi pekna .prosim pomozte nech ma aspon slepy zivot.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VRATA
Mě pomohlo rozrýt dno odkalovačem - byly tam nahromaděné plyny. Pokud uvidíš unikat drobné bublinky, tak je to ono.Částečná výměna vody moc nepomohla,toto ano. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jurasek – Re: Egon
Něco bližšího o akvárku by nebylo? Velikost, rybky, rostlinky, technika, voda?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ivenka83
Ahoj, zkus vyměnit v akváriu tak dvě třetiny vody. Protože jsou závojnatky malá podvodní prasátka, mám pocit, že máš nejspíš znečištěnou vodu. Tak pozor na otravu (amoniak atd...) U mě zatím výměna vody byla všelék na všechny neduhy ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Alexandross
Intenzivní vzduchování a hlavně proudění vody by mělo pomoci, pokud to tedy není něco závažnějšího.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - callito – Re: Egon
V nemocech sem našla:

Příznaky: Ryby lapají u hladiny po vzduchu,zrychlené,obtížné dýchání
Příčina: nedostatek kyslíku
vysoká teplota vody
otrava amoniakem(NH3) nebo dusitany (NO2)

A enbo se ještě mrkni jestli nemá prokrvený žábry nebo vybledlý zbarvení

snad sem pomohla :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Egon – Závojnatka lape po vzduchu
Nevíte, proč závojnatka lape na hladině jakoby po vzduchu? Vzduchování máme zapnuté. Díky za odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Geri
k závojnatce kapry a karase ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - michael
nedavaj tam hociktoru rybku.a hlavne ne black molly/živorodka ostrotlama/.okusuje zavojnatke plutvy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chicko
podle mne závojnatka patří do jezírka a ne do akvária(nepočítám zimování) a už vůbec ne do společenské nádrže(jen můj názor)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matrix069 – Re: slychva
Fotka k příspěvku Pochybujem žeby závojnatka zjedla tvojím gupkám chvosty-to je blbosť.
(Skôr si myslím že išlo o nejakú chorobu-bakteriálny rozpad plutví a pod) Choval som dve závojnatky cca 2 roky v 112 L a boli tam s nimi aj gupky,Black molly,nejaké prísavníky(krunýřovci),mečúne,proste rybí guláš a nikdy závojnatky nič nikomu neurobili. Podľa mňa niesu vôbec agresívne,iba trochu bágrujú v dne,takže treba mať hrubšiu frakciu dna a zakorenené rastlinky. foto z archívu. X-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - isamik – Re: slychva
Kdyz das zavojnatku nekomu do jezirka a akvarku nechas jen pavi oka tak urcite...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - slychva
mam 1 zavojnatku,5 danio a mala som gupky a zavojnatka im zjedla chvosty a oni zomreli,daniom nic nezjedla,neviem co som jej dala malo papat lebo mam ju len 3 den a nemala som pre nu granule,a velmi by som chcela mat aj tie gupky tak ze ci to spravi zase, co si myslite?mam 80l akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ládíček
Já jsem je oddělal ze 100vky protože jsem viděl jak se furt o sebe otírají a žduchají si do břicha...doufám že to vyjde hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomášB
možná by se vytřeli i na kytky, já mám v akvu 6závojnatek který půjdou za rok do jezera, a vůbec se mě ne a ne třít ne
Takže rostliny z toho akva můžu vytáhnout ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomášB
opravdu nestaví ne , vytírají se třeba na kořeny
Fakt coze ?? No ale ve 100 to zkoušli hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - poltergeist
nechci nic říkat ale závojnatky hnízdo nestaví ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ládíček – Závojnatky-potěr,hnízdo
Dobrý den,chtěl bych se zeptat za jak dlouho od postavění hnízda se závojnatky vytřou...díky ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dreak
BIP filtr do 30l ale nejak mi to nebere nwm no.... :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: Dreak
Jaká je v akváriu technika? Filtr a pod.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dreak
co mam delat??? vypral sem písek i kameny ale mam vodu strašně kalnou. ne
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent
Přikláním se k nemíčkovi. Kompletní změna vody by pro ryby byla obrovská zátěž. Chtělo by to alespoň třetinu původní vody někde zachovat.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [10] ...... 14

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 13295x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/973-zavojnatka--chov?od=451