Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Adaptace a aklimatizace nových ryb

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Adaptace a aklimatizace nových ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2014 14:45 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Sid
Takže vydrží? Paráda, děkuji. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2014 14:40 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Aforte
hmm Zkuste si představit, jak dlouho asi může trvat přeprava rybek třeba z velkoobchodu někde v Čechách do akvaristiky někde na Moravě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2014 14:02 Muž Aforte [533] - Rostliny
Mám dotaz. Když bych si koupil rybky. Cesta domů by trvala cca 2 hodiny v sáčku. + nějakých 30 min. cca. na vyvážení vody a její teplotu. Myslíte, že to rybky přežijí bez nějakého úmrtí? Jak se úmrtím vyvarovat?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2012 13:18 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: LiborSprysl
No, živé nemám. A krmit živým začnu až příští rok na jaře. Mám oznamenáno vše, co jste radil, i tu lopatku hnoje (doufám, že to bylo od vás) a už mám i zdroj na kubíkové nádrže, takže na jaře se začne s chovem. Bohužel, žiji na Hané a tady bych si netroufl chodit na živé. Nenašel jsem nikde v okolí bezpečný zdroj.
Takže čichavce i sumíčky budu krmit částečně sušeným - směs vloček od Tetra, Sera, JBL a Dajana, a částečně mraženými buchankami a koretrami. To snad zvládnou.. zatím jsou rybky hodně plaché, není to jak ty moje ochočené, co jen zaregistrují, jak přijdu do místnosti, a už jsou u skla a hypnotizují mne, abych jim něco hodil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2012 11:40 Muž LiborSprysl [9015] Re: malyLibor
No hlavně bych nekrmil živým ! To je zdroj...Ryby z importů takové krmení neznají...Neznají tudíž ani to vše s tím spojené....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2012 10:57 R Muž romant [27987] Re: malyLibor
Roztřepené ploutve, to bych spíš viděl na tu cestovní záležitost. Bakterka je většinou takový ohraničení těch ploutví a je tím ohraničením takové mléčnější barvy ta ploutev užírána, ale je to jenom teoretizování, rybu nevidíme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2012 10:44 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: romant
Souhlasím. Pokud by se tam neobjevil ten sameček, u kterého to ale spíš vypadá na zanícené poranění než nemoc (normálně plave, má zájem o okolí, za chvíli mu zkusím nabídnout i něco k snědku) tak bych tam tu Eshu rozhodně nedával. Myslím, že můj názor na chemii znáš. Použil jsem ji proto, že mne vylekaly jeho na konečcích roztřepené ploutve - což může být důsledek nešetrného přelovování, ale taky bakterka. Takže v akvárku budu rybky intenzivně pozorovat (nic těžkého, jsou nádherné) a přidám huminy, samečkovi přidíám jak huminy, tak budu pokračovat v léčbě a uvidím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.11.2012 10:28 R Muž romant [27987] Re: malyLibor
Zůstal bych u těch huminů a s eSHou bych šetřil, ať si zbytečně nevypěstuješ do budoucna rezistenci, ono ty rybky za sebou už nějakou tu lázeň v nějakým "preventivním přípavku" mohou mít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2012 10:19 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: LiborSprysl
Na huminy jsem si nevzpomněl... přitom prakticky v každém akva mám nějaké ty listy z mandlovníku a doplňuju je postupně, jak je krevetky a rybky spotřebovávají... A sůl je dobrá pro zlepšení vylučování ochranného slizu.. každému ji doporučuju a sám ve zmatku na ní zapomenu.
A co jsem tedy zatím udělal: Samečka jsem nechal samotného zatím v kýblu, kde má topítko, a zvedl jsem mu teplotu na 29°C a dal jsem mu tam doporučenou dávku Esha2000 - mělo by to být proti plísním a bakteriím, jakož i některým parazitům. Ostatní rybky jsou v 50tilitrovém akvárku, kam jsem dal dávku doporučenou jako preventivní dávku při přepravě - shoduje se s 1.dávkou léčící, ale už se další dny nic nepřidává, takže pokud se neobjeví příznaky nemoci u dalších ryb, nebudu nic přidávat, pokud ano, budu pokračovat v léčbě.
Co provedu dál: Přidám trochu soli do vody s nemocným samečkem i do akvárka s ostatníma rybama. Do akvárka přidám mandlovníkový list a pár kapek ToruMinu, samečkovi zatím jen ten ToruMin od Tetry, Amazon od Dajany nebo Torben od Hu-Ben nebo prostě něco podobného, co seženu. Krmit budu mraženou buchankou a koretrami, aby rybky byly hezky silné.
Je něco, na co jsem ještě zapomněl? Napadá někoho něco, co bych ještě mohl pro rybky udělat?
Jo, a ti sumíčci nejsou Pelteobagrus ornatus, ale podle www.planetcatfish.com/… a www.seriouslyfish.com/… je to Hyalobagrus flavus,, který se pod názvem Pelteobagrus ornatus do Evropy dováží. Takže je to něco podobného jako u Otíků :-) Prostě, kup si něco z Asie a ono tě to překvapí :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2012 05:13 Muž LiborSprysl [9015] Re: malyLibor
Osolil bych a něco na bakterku dal...přidal huminy....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2012 00:06 Muž malyLibor [5371] - Asie – První nákup ryb z exportu
Tak jsem dnes koupil první ryby z exportu. Podařilo se mi sehnat dlouho sháněné čichavce medové a neodolal jsem a koupil si i sumíčky jednopásé Palteobagrus ornatus akvapedie.cz/… o kterých jsem dlouho uvažoval, že by se mi líbili na dno do třístovky. Pro aklimatizaci a karanténu čichavců jsem měl připravenou 50tilitrový Cristalkov, přiznám se, že se sumčíky jsem nepočítal, byl to nákup z náhlého popudu, přesto by se do padesátilitrového akvárka mělo 20 rybek po dobu karantény vlézt. Jenže když jsem po vyrovnání teplot a přelití do mysky přelovil čichavce do akvárka, tak měl jeden sameček na boku dva boláky a ploutvičky na konečcích jakoby rozpadlé. Hned jsem ho přelovil zpět do přelovovací misky, ale teď nevím, co dál. Mám tohoto samečka zkusit léčit zvlášť? A co s ostatními čichavci? Přidat do akvárka Esha2000? A co s těmi sumíčky? Přidat je tam? Je pravda, že na nich nevidím nic podezřelého, ale to jsem přes reklamama potištěný pytlík neviděl ani na čichavcích.
Musím říct, že toto jsem za celou dobu, co chovám rybky, ještě nikdy neřešil.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2012 19:04 Muž Michal J. [37] - RostlinyRe: Cosmogagy
Daj jej cas. Aj moje skalare boli takmer 2 tyzdne plache, v rastlinach schovane. Teraz su uz patricne drze, zvedave a pohotove ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2012 17:40 Muž Cosmogagy [592] - Amerika – "divná" skalára
zdravím, včera jsem si do akva přinesl 8 velice mladých skalárek (asi tak 4cm v těle).
Čtyři jsou černé a čtyři zlaté (bílé). Všechny černé a 3 zlaté se adaptovaly dobře - hned první den baštily, neschovávají se, jsou plné života, drží se v jedné skupince a společně proplavávaj akvárkem. Ale ta nejmenší zlatá mi dělá starosti. Je nejmenší ze všech a skupiny se straní, sama "postává" v jednom rohu akva, skoro neplave a většinu času "kouká" do stěny. Dýchání zrychlené není, nic špatného na ní nepozoruju, žádné znaky nemoci. Normálně žere.
Je možný že ji ostatní ve skupině nechcou, odehnali ji a ona se teď straní? A nebo si prostě jen hůř zvyká na nové akva než ty ostatní (např že byla moc malá na přesun)??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2012 14:44 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Afim
a už rybkám měníš pravidelně vodu?
Zvlášť u živorodek je to důležité, jsou to docela prasátka, jinak ti brzo zase poumírají. Stejně tak jestli chcete odchovávat maldé, zvýšené dusičnany můžou být důvod proč se nedožívají dospělosti
(pročítala jsem si tvé starší příspěvky)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   10.02.2012 14:37 R Muž Silent [5949] Re: Afim
Já to dělám tak, že po vyrovnání teplot do pytlíku s rybami přilévám postupně vodu z nádrže kam přijdou až do poloviny objemu vody v pytlíku. Po cca půl hodině ryby z pytlíku odlovím a přendám do nádrže. Vodu z pytlíku vyleju do odpadu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2012 14:34 Afim Re: romant
Dobře děkuji.A ještě se chci zeptat, mám tam vylít nové rybky i s vodou?protože někdo říká, že je lepší tu vodu nechat protéct a jen tam rybky vpustit aby se to nějak nenakazilo z té vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2012 20:16 R Muž romant [27987] Re: Afim
Dneska bych vyměnil 1/3 vody a zítra až ty rybky přineseš, tak je dej s tím pytlíkem na hoďku do akva a nech srovnat teploty a potom je vpusť do akvária k ostatním. Pokud se Ti ta, jak píšeš nemocná nepozdává, tak jí klidně šetrně utrať v perlivý vodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2012 20:11 Afim – Ryby
Ahoj zítra jedeme kupovat nové rybičky-paví oka.Máme v akváriu 2 dospělé, z toho 1 už je taková nemocná a 2 malé.Tak jsem se chtěla zeptat, jestli když si přivezu cca 5 nových rybek jestli mám tu nemocnou vyhodit a jak to mám vlastně provést, aby rybky nebyly moc stresované děkuji.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 17:57 Muž Yirka [9126] Re: sramit
Beťák může vnímat samečka s pěknou ocasní ploutví jako konkurenci a tak ho napadne. Ale i 80% ukousnutého ocásku v dobrých podmínkách dorůstá. Jen to chce trochu více času (cca 2 měsíce) a dobrou stravu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 15:17 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: sramit
Na paví očka mi to okusování nesedí, jsou to klidné ryby. Mám je taky s neonkama a jsou v pohodě. Já bych to viděl na toho beťáka. Nechceš si udělat prezentaci akvárka? Nebyl beťák v akvárku sám delší dobu?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 21:07 sramit – Neonky
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Před třemi dny jsem do akvária koupila 12 neonek, po vypuštění do akvária jedna neonka uhynula (asi stresem z přepravy), ostatní byly v pořádku. Včera jsem si všimla, že dvě mají ukousnutý ocas (jedna částečně, druhá skoro úplně). Ta, co ho má ukousnutý skoro celý nejdříve ztratila barvu a byla celý den schovaná v rostlinách, kde plavala na místě. Teď se přesunula do přední části akvária a dokonce se jí vrátila i barva, ale stále plave na místě. Nevíte někdo, co s ní? Dostane se z toho? Ta druhá plave normálně, ale je zase daleko světlejší než ostatní. A taky nevím, kdo jim ty ocasy ukousal. Mám samce bojovnice, ale na toho to nevypadá, není agresivní a neonek si nevšímá. Myslíte, že by to mohli dělat paví očka? Mám dva samce a dvě samice a ty samci jsou trochu divočejší.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.08.2011 05:51 Muž LiborSprysl [9015] Re: Barakainus
Pardon... a pařátem bílé vrány není třeba dělat magické kruhy? Občas žasnu nad tím, jaké bludy někdo vymyslí a pak se šíří jako lavina...mrazené krevety a podobně...Pokud osázíte akvárium, tak už se na ně můžete dívat - to je ta první výhoda a mnohem lepší postup, než čučet na rozkládající se a oplesnivující se krevetu. Abyste se vyhnul tomu co někteří nazývají "syndromem nové nádrže". Protože řešíte padesátilitrovou nádržku, tak ta doba "zajiždění" při solidním osazení nebude dlouhá a razbory vydrží dost. Pokud budete vědět, že jste eliminoval škodlivé dusíky, tak tam pusťte deset rybek a pak můžete ty další dodat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   01.08.2011 15:58 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Barakainus
...pri zajizdeni bez ryb vodu nemen vubec...
Proč? :-)
Já bych naopak doporučil měnit část vody často, zpočátku alespoň 2x týdně, raději obden.
A to i pri zajizdeni bez ryb, zvlášť kdyby se Dair řídil některou z vašich rad...
(...nalej do akva trochu cpavku, nacurej tam ci hod mrazenou krevetu..., ...jina varianta je, ze krmis akvarko jako by tam uz byly vsechny ryby... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2011 14:36 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: dair
pri zajizdeni bez ryb vodu nemen vubec.

nejlepsi zpusob zajizdeni akvaria je uplne bez ryb (google 'fishless cycling'). nalej do akva trochu cpavku, nacurej tam ci hod mrazenou krevetu. pockej tak mesic, zmer nh3 a no2 a pokud jsou na nule, dej ryby. pokud to udelas spravne, muzes pridat vsechny ryby najednou.
jeste jina varianta je, ze krmis akvarko jako by tam uz byly vsechny ryby a po mesici je tam teprv das. to je ale pochopitelne ta nejdrazsi a nejpracnejsi metoda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2011 08:32 R Muž romant [27987] Re: dair
Tak já na to mám názor ten, že je dobrý mít zajížděcího živočicha, vodu měnit co nejčastěji, klidně denně, nebo obden po dobu prvních 14 dní a potom tu intenzitu výměny vody nastavit na standartní týdenní režim v objemu min. 30%. Akvárko bych nechal minimálně měsíc bez dalších rybek a potom je tam přidával postupně, tzn. pokud 20ti hlavý hejno, tak na dvakrát s týdenním odstupem. Každý přidání většího počtu živočichů do zabíhajícího se akvária je vždycky zátěží a je dobrý to podpořit zárověň častější výměnou vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2011 05:38 Muž dair [29] - AsieRe: romant
Tak ted sem koukal ze microrazbora je hodne nachylna na krmeni, prevazne ziva potrava. mozna pujdu jen do hengelovek. myslite ze 20 je maximum pro jednodruhove? skoda myslel sem ze tam budou dva druhy ale urcite je to lepsi a pro me jako zacatecnika mene komplikovane mit vicero druhu s odlisnymi navyky.

a jeste v jakem poctu a kdy mam rybky dokupovat? zajizdim akva cca paty den. dnes budu menit cast vody a merit hodnoty. nekdo rika ze je lepsi tam mit zivocicha na zajizdeni, nekdo ne, to same s vymenou vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2011 18:16 R Muž romant [27987] Re: dair
A proč něco dalšího? Jednodruhový akvárko se slušným počtem rybek v hejnu má daleko větší kouzlo než když se to tříští dalším druhem rybek. ;-)
EDIT: Na ty mikrorazborky by to ale chtělo to akvárko daleko více osázet jemnolistejma rostlinama. Použít plovoučky a jejich kořeny je taky dobrá volba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2011 18:12 Muž dair [29] - AsieRe: hujerek
asi to bude pravda jedno hejno. asi dam 20 microrazbor trpaslicich? co k nim by slo jeste za rybky?naspodku budou krevetky a zebrovka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   31.07.2011 12:46 hujerek Re: dair
Podle mě opravdu bude do 54l lepší dát jedno hejno. ano Já teď zakládám 77l a o víc než jednom ani neuvažuju...podle mě do menších než 100l dvě typická hejna nepatří...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2011 06:14 Muž dair [29] - AsieRe: katterinecka
na ty mam posviceno v zoo branik. maji tam na vyber mnoho druhu tak tam zajedu a prostuduju je tam.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2011 06:13 Muž dair [29] - AsieRe: hujerek
takze myslite ze se mam drzet jednoho hejna do 54? mam pro me konecnou predstavu 15 razbor hengelovych a 10 galaxek. pripadne misto galaxek micro - trpaslici.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 20:37 RAP Re: dair
Vždyť nemusíš dávat najednou celé hejno. Naopak, pokud je dáš nadvakrát, lépe se akva přizpůsobý. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 16:06 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: dair
galaxky bývají dražší, ale co jiné maličké razborky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 16:02 hujerek Re: dair
No, myslím, že micro budou tak podobně drahý jako hengelky nebo heteromorphky, jak píšeš, že bys dal...jak kde teda no...ale můžeš jich tam dát víc...a v tom počtu 6ks. se moc dobře micro stejnak mít nebudou a 54l je podle mě buď pro větší hejnko kolem těch 20 microrazborek nebo menší kolem 10ti těch hengelek....dvě hejna jsou na 54l dle mě moc...ale třeba někdo řekne něco jiného ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 15:07 Muž dair [29] - AsieRe: hujerek
no zase nejsem tak movity abych dal 1280kc jen za rybky jednoho druhu:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 14:04 hujerek Re: dair
Dej tam raději jen microrazborky :) a klidně 20
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 13:15 Muž dair [29] - Asie – Razbory v krevetkariu
Dobry den akvaristi. jen mala otazecka. mam v planu do 54L krevetkaria dat 6-10 microrazbor galaxy + 10- 15 razbor hengelovych pripadne klinoskvrnnych. na spodek pujdou krevetky. myslite ze by to akvarium mohlo utahnout? neni to moc rybek?

pak jeste jedna otazka. v jakem poradi a kolika poctech mam rybky pridavat? toto mi jeste neni porad uplne jasne. vim ze se nema hned. ale zna nekdo vhodne intervaly? dekuji. at vam to plave..

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2011 10:53 Žena JJaanca [67] Re: RAP
Potom co jsem zabila 100ks třítýdenního potěru jsem s přidáváním nové vody hoooooodně opatrná. Takže nebudu v žádném případě pospíchat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2011 10:14 RAP Re: JJaanca
Proč čekat dva měsíce? Jak se rozplavou a začnou přijímat potravu, začněte opatrně přidávat běžně používanou vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2011 07:11 Muž LiborSprysl [9015] Re: JJaanca
Není se na co ptát, jinou odpověď než jste dostala od Vlasty dostat nemůžete...pokud chcete odchovávat, pak nemůžete řešit problém - "nemám nádrže". Protože všechna provizoria jsou na prd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2011 13:22 Žena JJaanca [67] Re: RAP
Dám ho do porodničky a co bude dál? To tam bude 2 měsíce než se odvážím začít mladým míchat vodu?
Úkryty: V akvárku mám už síťovou odchovničku s mladými cacatuoides, 2 kokosy, filtr - tam se toho už moc nevejde a netuším jak se chovají rodiče k odrostlým mladým o které se už nestarají. Mám strach aby si pak nezačali pochutnávat.
Tohle nic neřeší, potřebovala bych nějak vymyslet jak ryby aklimatizovat pro vodu ve společenském.
Na stránky ČCK chodím - asi se zkusím zeptat tam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2011 12:08 RAP Re: JJanca
Úkryty, úkryty a zase úkryty. Nebo ho po vytěru dát do porodničky pro živorodky. Jinak se jukni na ceskycichlidklub.eu/… , je tam dost chovatelů, kteří ti poradí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2011 11:26 Žena JJaanca [67] Re: RAP
Jenže samce potřebuju odlovit hned po tření (samice ho prohání) a s vodou tam nemůžu hýbat kvůli jikrám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2011 10:37 RAP Re: JJaanca
Zkus při údržbě malého akva postupně přidávat vodu z velkého akva, ale opatrně a malé množství. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2011 19:40 RAP Re: JJaanca
Jak velká je ta vytíračka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2011 15:17 Žena JJaanca [67] Re: xx
To bych si musela extra pro agasizzky pořídit akvárko. No ale to už si rovnou můžu pořídit to aklimatizační. :-D
Já spíš přemýšlím jak to vyřešit abych si nemusela pořizovat další akvárko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   10.05.2011 15:08 xx Re: jjanca
Aha. Pak existuje další varianta. Ryby nechávat s jikrami v akváriu, ve kterém se daří odchov a jen druhého partnera oddělit v akváriu sklem nebo síťovinou. S rybami se pak nemusí dál šachovat a odpadá veškeré přelovování z vody do vody, stres a pod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2011 14:51 Žena JJaanca [67] Re: xx
Nejdřív se třeli ve společenském pořád dokola a nic z toho. Pak jsem zkusila jikry ze společenského přendat do vývojovky a nic z toho. Tak jsem přendala pár do vytíračky a ryby se vytřeli, jikry vykulili, rozplavali - PH 6-5,5. Po tom prvním výtěru to samec rozdejchal, ale samice na tom byla špatně, ale nakonec se z toho taky dostala - pustila jsem je do společenského akva rovnou bez jakékoliv aklimatizace.
Po dalším výtěru ve vytíračce jsem samce vrátila zpět do společenského "přes pytlík" a je problém (samice je ve vytíračce s jikrama).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2011 14:42 xx pro JJaanca
Teď se nechytám. V jakém případě se tedy ty jikry vykulily? V jakém byly ty jikry akváriu, kde byly jejich rodiče a jaké tam byly parametry pH?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2011 14:31 Žena JJaanca [67] Re: xx
To taky neklaplo. Možná že se v té špatné vodě ani neoplodnili.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [2] 3 4

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 4864x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9429-adaptace-a-aklimatizace-novych-ryb?od=51