L-sumci
0 18.01.2014 18:01 - Momentálne na SK ponúka môj kamarát L46,ak by mal niekto záujem.
A neviete niekto či ešte bude burza v Poprade? Kúpil by som zopár L201.
Zdravím , docela dost hustě se mi začaly rvát dvě Lorikárie Wolfeho, už do sebe asi tak hodinu buší a nedaj si pokoj , zřejmě dva samci , líbí se jim na tom stejném místě , dříve jsem si ničeho podobného nevšiml , jen občas do sebe při krmení štouchli a byl klid , má někdo podobnou zkušenost ?
Starší reakce
Práve preto,že spleť L sumcov je strašne rozmanitá a je kopec nepopísaných druhov ,označujú sa miestom nálezu či výskytu čiže L,LDA číslami.U tohto ešte dlho budeme poznať len druhové meno.I preto je použitá skratka sp.
Jo to sem si všimol,ale to bolo v roku 2006.Snáď ho od tej doby niekto identifikoval
Už v popisu videa je psáno "unidentified" tedy nepopsaný, neindetifikovaný sumec rodu Leporacanthicus.

0 31.12.2013 13:28
savan [622] - Živorodky Starší reakce
čtverzubce už nemám

..takže je to v poho....Uvidíme..zkusíme kdyžtak zahlásím.
Trošku srazit výměnou teplotu....jako když v tropech zaprší

ve společném akva s čtverzubcem, ikdyž trpasličím bych do toho odchovu nešel...
jinak doporučuji si nastudovat např. tento článek

jsou tam odpovědi na všechny tvoje i nepoložené otázky
plecoworld.org/… Nehledej v tom žádný složitosti, prostě jim s tou teplotou formou té výměny zacvičíš a máš to 2v1.

To je dobrý nápad...A o jikry se pak stará samec ne?...Takže studenější o 4stupně nechat je tak ten týden dva...tzn.vyndat topítko..Mám je ve společenském.A pak každý den výměna části vody..a to taky studenou?
srazit teplotu o nějaké ty zetři-čtyři stupně, čímž rybám napodobíš období deštů... držel bych je tak cca 2 týdny a pak začal intenzivněji měnit vodu a přitom tu teplotu pomalu zas vyhnal nahoru

myslel tím snížit teplotu
Srazit???Ale ryby se nemůžou smrskávat

Jako myslels parametry vody srazit?...Protože mám měkkou vodu a Ph kolem 6.
Mám trubku se správným průměrem.....Zatížila jsem ji kameny protože se vznášela(trubka z hadice) ale stejně do ní nelezli...Nikdy jsem je v nich neviděla teda...Tak nevím třeba jsou moc mladí na mladý/tření.
jak poznám že jsou zralé??? Jo jedná se o pár sameček má chloupky po sobě...No vodu jsem začala teď měnit ob dva dny...cca 2kyblíky. Strava no tablety nedávám pro sumíky ale mražené ano..patentky a různé koretry apod.
Vyměnit větší množství vody ...trošku srazit výměnou teplotu. U mě to zabíralo.

Není trubka jako trubka...

Vydatná strava, výměny vody, pak se třeba pokoušet trochu hýbat s parmetry vody a hlavně trpělivost
EDIT: ještě by bodlo si být jistý jestli se jedná o samce a samici na 100% a jestli jsou na to už ryby zralé.
ahojda
mám pár loríků kopinatých a chtěla bych se pokusit je třít, trubku nebo dutý kmen mám ale zatím se mi ani jednou nevytřeli...čím jim můžu pomoct?Velikost cca7cm.
Starší reakce
0 27.11.2013 00:24 empajl – L270
Zdravim, mam uz 2 roky 5ks L270, ale s nejvetsi pravdepodobnosti mam same samce. Nemel by nekdo na prodej alespon rok a pul starou samici nebo i vic? Vim ze se pohlavi da tezce rozeznat, ale treba se tu nekdo najde. Diky
Starší reakce
Kopec L-sumcov sú v podstate nočné stvorenia.
dej tomu čas

no uz nevim kam koukat

snad tam nekde budou ani na tabaletu nevyjedou jen L134 ale to uz jsou vetsi pasaci

Tak to už nejsou tak úplně prckové, spíš budou někde zalezlí.
byli to prckove tak 4cm-5cm
podiv se za filtr, myslím si že by si nic neměli udělat, ale záleží taky na jejich velikosti

Tak jsem neodolal a poridil jsem si L264,dal jsem je do velkeho akvaria mam tam parmicky,a 2 cichavce a L134,od porizeni jsem rybky v akvariu jeste nevidel nevite jestli by jim mohli neco udelat napr cichavci?nebo L134?diky
Starší reakce
krevetky tam mám ale jich málo...možná 10 už ani nevím...šneci nééé mám tam jen 2ryby čtverzubce a bettu...Krevetky něco málo snědí pak betták a čtverzubec taky..ale trochu toho ještě zbývá...tak aby to tam nezahnívalo.
Co radši krevetky? Nebo piskořky? 25l je dost málo.
Ahojda
mám dotaz, jaký mini L-sumec by se hodil do 25 l akvária???Potřebuji uklízecí četu ale stačí mi malinký sumeček...Ve velkým akváriu mám pancíky skvrnitý a to jsou velryby

tak žádného pancíka ale malého sumce.Děkuji všem.
Starší reakce
Ke smíření mám ještě daleko. Vše mám prokonzultováno s kolegy a jedinou záchranu už vidím jen v uhlíkovém a v 10-ti mikronovém předfiltru. Těch 10 mikronů ještě ale vyměním za 1 mikron (ten mi byl doporučen).
Předfiltry jsou nachystané, ale potřebuji ještě něco dodělat, abych je zapojil do plného provozu. Bohužel to vše navíc dělám přes kolegy a to je vždy na dlouho...
Navíc toho času taky už není tolik, ale údržbu nezanedbávám. I když ve "špinavé" vodě jsem míval větší úspěchy než teď v udržovaných nádržích.
Akvarista.cz mám prečítané i teba som tam zazrel už dávnejšie.Čomu by si pripisoval terajší neúspech.Nastala u teba zmena vody,čo sa mohlo zmeniť? Hodnoty NO2,FE,Amoniak? Rád by som si tieto L-ká zachoval.Ale akosi sa neviem trafiť pre to ich naj.No stále na tom poctivo makám.
něco se "hnulo"? měříš vodivost, ale ostatní parametry vody ne? to je dost divné..určitě bych se snažil zjistit co se změnilo a ne se s tím smířit a konec...

Ok.
V této vodě jsem vytřel a odchoval celou řadu eLek (z rodu Hypancistrus, Ancistrus a některé další rody). Něco o mě se dá pod mým nickem dohledat na akvarista.cz - to jen, že si nevymýšlím.
Některá eLka se mi dařila více, jiná méně. L201 řadím mezi nejlehčí druhy. Těm stačí jen dosáhnout pohlavní dospělosti, vhodné úkryty a klid.
Voda by měla mít tak kolem 30°C, není třeba žádná čerpadla - stačí vzduchem poháněné filtry. No a v tom mi to krásně šlo.
Bohužel jsem se toho přežral, potřeboval jsem prostor na jiné druhy a tak jsem všechny tečkované hypany zrušil (L201, contradens a L73). Vydržel jsem bez nich jen pár měsíců. Tedy teď už mám (z tečkovaných) jen contradensy.
Ale teď mám ohromné problémy vůbec něco odchovat. Ještě za starého vodovodního řádu se něco "hnulo" ve vodě a mladé mi strašně hynou a i chovné ryby mají problémy. Teď nám natáhli novou vodu, ale problémy zůstaly. Budu zkoušet nějaké předfiltry, jestli ani ty nezaberou, tak má eLkařská akvaristika asi skončí...
Pri odchovoch chovatelia uvádzajú vodivosť do 100 max. 250us.Doma pri mojich cez 400us sú dosť apatické.Takže mi absolutne nereže tvojich 550us.
Moje žijú,ale ani z ďaleka to nie je ideál a o množení ani nehovorím.
Skús ma trocha dostať do obrazu.Pretože ani voda v úseku Orinoca,kde žijú nemá cez 200us.

Teplotou to nebude,mám pre ne dosť vysokú.
Inak ancíky a LDAčka bežne množím i ja.Tie ale schvalujú úplne iné parametre.
Já to nějak překousnu

To sa mi nechce moc veriť.

Já měl na původním vodovodu 550 a L201 (a ani jiným eLkům) to nijak nevadilo. Přijel jsem na víkend z kolejí a jen jsem vyklepával...
Pre bežné rybky nič.No pre moje L201 trocha moc.
Co je na této vodivosti špatně?
0 01.09.2013 22:43 - Ja stále bojujem s vodou.Vstupná 450us.Osmózu nemám.Má niekto dáky nápad.
na tom něco bude...když udělám týdení půst, tak dokažou panci obrousit kořeny takovým způsobem, že doslova svítí

Znas to, neco moc "lestit" taky nemusi znamenat, ze tomu delas uplne dobre. Myslim tim obcasne zdejsi zminky o vydrenych listech Echinodoru

.
Čau pane já mám panaque L191 dull eye pleco a musím říct že dřevo okusuje dost ale že by z toho byl nějaký extra bordel to bych neřekl. On dřevo potřebuje hlavně na trávení. Nečekal bych od nich že by to okusovaly jen tak pro zábavu a ty měl v akváriu za týden hromadu pilin. Takže s tím dřevem to zas není tak horké.
Přidat reakci
1 ...... 52 53
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 81278x