Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Příliš velké ryby a malé akvárium

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Příliš velké ryby a malé akvárium
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2021 20:25 Muž DanS [77] Re: Kety
U mne nastala prakticky totožní situace (smrt, zdědění velkých rybek - 2x skalára, kropenáč a maxi ancík - a malého akva) - viz. zdejší prezenčka. Inzerát zde nepomohl, v akvaristikách nikdo nechtěl. Nakonec pomohl "nepřítel" FB.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2021 14:49 Muž Pan Káč [236] - Neocaridina, PoeciliaRe: Anthrax
Anthrax napsal:
Každopádně ryby do záchodu v žádném případě nesplachuj. To je dost krutá smrt. :-(

Hlavně se splachovat cokoli živého i mrtvého nesmí z hlediska zavlečení nemocí do řek.
Když už nějakou rybu zabíjím, uříznutí hlavy a hození do komunálu je nejlepší způsob.
Ale tohle není ten případ, kdy bych zabíjel. Zkusil bych ten zverimex. U nás i ty větší jako Super zoo, přebytky berou. Záleží na manažerovi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.02.2021 11:33 Muž larix [1420] Re: Kety
Ahoj, skús osloviť okolité akvaristické predajne. Ja som už párkrát túto možnosť využil a napriek tomu, že som prišiel s tým, že ryby (aj krevety) darujem, odchádzal som s dávkou sypaného vločkového krmiva alebo nejakými rastlinami. Tzv. "win-win" situácia :-)

PS: Boli to ale malé súkromné predajne, nie siete ako Super Zoo, Pet Center, Hornbach a pod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2021 11:00 Žena Kety [20] Re: Anthrax
Né nijak zabíjet je v žádném případě nechci :-O děkuju za typ, zkusím je tam dát a uvidím, snad se někdo objeví..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2021 10:57 R Muž Anthrax [4762] Re: Kety
Ahoj, zkus napřed napsat nabídku k darování. Za to nic nedáš :-) rybicky.net/forum/19452-darovani-vymena-akvarijnich-prebytku nebo například na ifaunu.
Každopádně ryby do záchodu v žádném případě nesplachuj. To je dost krutá smrt. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.02.2021 10:48 Žena Kety [20] – Velké ryby v akvariu
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj všem, ráda bych se s vámi podělila o moji situaci a třeba tu někdo z vás bude mít rozumný nápad jak ji vyřešit nebo co s tím dělat. Mám akvárium po rekonstrukci které jsem převzala po rodičích. Táta měl kamaráda s akváriem asi 180l, ten bohužel zemřel a všechno muselo pryč. Spousta rybek se rozdala ale nevím z jakého důvodu 3 rybky 1 skalára a dva panceříčci kropenatí se objevili v akváriu u rodičů (64l). O akva se nikdo moc nestaral a tak jsem si ho nastěhovala domů já. Vím ale že s takto velkými rybami nikdy správně fungovat nebude. Navíc je mi jich líto v takto malé nádrži když by se jim lépe dařilo ve větší. Na tu však nemám prostory. 64l akvárium bych viděla spíše pro malé rybky ale co teď s nimi? Nikdo si přece od vás nevezme rybu i když ji darujete ze “špatných” podmínek. Ne že by kvalita vody nebo prostředí bylo špatné ale nádrž je prostě nevyhovující. Poslat je tobogánem to je mi opravdu líto ale trápit je tady? Ráda bych je darovala ale upřímně vzal by si je vůbec někdo? Prosím o nějaký názor. Děkuji
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2011 11:33 RAP Re: Zoidik
To ano, zdravá ryba se s ním vyrovná relativně rychle. Zejména pokud přijde do lepších podmínek. Ovšem v období než šok odezní může u ryby vypuknout nemoc či způsobit invazivní nárůst parazitů. (Brrr, už píšu jak ňákej vědátor :-D )

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2011 11:46 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: RAP
Ale ten šok i stres odezní. Není to trvalého charakteru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2011 09:09 RAP Re: hawok
Trochu tady mícháte jablka s hruškami. On je rozdíl mezi rybou importovanou a rybou odněkud z akvapěstírny.
Jinak každá změna znamená pro rybu šok a stres, tedy i přelovení do lepších podmínek. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2011 19:21 Muž hawok [64] - ČtverzubciRe: Linduš
omlouvam se jestli to bylo dost citove zabarvene. Ale proste mi trochu dela potizit napsat co jsem myslel. Ono treba litraz byc bral spise jako informaci od jakeh objemu k dane velikosti ryby jsme schopni udrzet vzhledem k exkrementum kvalitu vody, jinak uplne nej mi pripada, ze v hodne nemeckych publikaci se uvadi rozmer akva minimalni, coz treba u sumcu, ale i u tercu hraje roli. Na co 1000L pro terce kdyz je nizke, stejne tak vysoky tunel pro sumce.
Spis jsem chtel podotknout to co pise lindus. Ano stane se nevhodna ryba, na doziti pokud neni stresovana to jde. Casto jsem nasel komenty ohledne ryba tam nepatri atd. Sam jsem ale cetl, ze ryba nestrada, je dlouhoveka a nedarilo se ji udat. Zase dozivotne stresovane ryby, zni to hnusne, ale je to tak, vetsinou podlehnou nejake nemoci v case driv nez dozivotnim. A to kdyz nekdo se do nekoho opre at si zjisti jak se to stalo. Nekde tady jsou zivorodky komari v lahvich od okurek, ale nic lepsiho pro ne neni k dispozici a maj se dobre. S tim lidi soulasi. Kdyz si spocitame kolik se proda sumecku zralocich a jinych velkych sumcu k tomu kolik existje opravdu vhodnych akvarii, tak je jasne, ze vhodne vsechny umistit nejde.
Taky nechodim pod meze, ktere tu jsou napsane, nebo v chytrich knizkach a jdu spise vys.¨
Taky k te spinave vode jsem nemel namysli spinavou co do chemie znecistenou, spis jako nepropustnou svetlu. Tedka tady muzu hadat, protoze to nemam overene, ale jestli ryba v prirode zije v kalne a svtelu dost neprupustne vode, muze mit problem s cirou a vydatne prosvicenou vodou. Taky hloubky hrajou roli.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2011 18:49 Žena Linduš [166] Re: hawok
že jste "dožití" nebrali jako mord :-D to néééé, prostě si v klidu doplavou ve svém, utrácet je nehodlám.
nuž, pokud se opravdu nenajde jiné řešení a akvárko rybám tvoří jen prostředí k živoření a doživotní stres, asi by bylo lepší jim to ukrátit. "jen" nevhodná nádrž, ve které přesto prosperují by na dožití stačit mohla (ovšem s nálepkou špatného chovatele?). vhodné úpravy kolikrát zpříjemní i velikostně neodpovídající prostředí, třeba ty rostliny...netvrdím, že je to terno, ale dá se. osobně jdu jinou cestou, tedy spíš ryby mi jí ukazují a já jsem jen ten poskok smich možná to zní prapodivně, ale díky tomu přístupu mám akvárko podstatně pěknější, než bych si ho udělala podle sebe.
nevím, kde co píšou o vhodných litrech na rybu a co se týče záměn, ty s mojí posádkou taky jaksi nešly, takže nevím. co mám opravdu vyzkoušené jsou tady psané minimální litry a počty do hejn. ze zkušenosti už bych pod tohle nešla, je to dobré vodítko. některá minima bych nejlépe ještě zvedla. na rybách poznáš, jak je jim líp. myslím, že to jsou zkušenosti, ke kterým akvaristika vyspěla, jako ostatně všechno. za pár let to zas může být jinak.
s tím svědomitým chovem/týráním to je těžký. nesměli bysme chovat skoro nic. psi nemusí trpět hlady, když si nic neuloví, králíčci neumírají strachy z dravého ptáka a tak se dá pokračovat donekonečna. nemyslím, že chovat rybu v čistější vodě, než z které pochází je týrání. pokud jim doslova nevadí :-D za chvilku bysme jim tu vodu museli uměle znečišťovat odpadem, aby odpovídala jejich přirozenému prostředí.
aspoň se tu člověk vykecá ze svých myšlenek ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2011 17:15 Muž hawok [64] - ČtverzubciRe: FelidaeS
Ono spis jde urcit o to co je velka ryba, vetsina akvarijnich ryb, ktere se radi k vetsim jsou stale v akvarijnich podminkach mensi, ja vim, ze to stale omylam ale furt nevim.
Priklady:
1.Sumecek zraloci: Akva obri: prezije, nedoroste plne velikosti, jen asi 50%. 100L casem zemre na selhani. Udrzime podminky:ano
2.krunyrovec velkoploutvy: obri akvarko, roste prospiva, 100L, kolem 25cm zastavi rust, zije, bez deformaci, zakrsly, udrzime podminky ano.
3. Trnovec belopruhy: nad 200l, velky az nad 20cm v prirode az pres 30cm, 100l vetsinou kolem 17cm, v obou udrzime podminky, bez deformaci.
To jsou jen priklady, ktere jsem byl schopen dohledat na internetu.
Krom pangase jsme schopni u vsech ryb udrzet podminky, vymenami vody a filtraci, u pangase je udrzime, ale rybu to casem stejne zabije. Pritom trnovce muzem ve 100l bez problemu chovat. Za to jsem u gibouse nikde nenasel informaci o tom, ze trpi nejakyma deformacema, selhavanim, zkracenim zivota, pouze malym vzrustem. Urcite existuje hodne konkretnich prikladu, ale vic jsem nedohledal.
Akvaristika se stale vyviji, i prerybneni je meni, dnes je prerybneno, pred dvaceti lety nebylo, dnes jsou nevhodne podminky, kdysi vhodne.
Stejne jako kdyz vemu, ze tusim halancici zijou v bahnitych kaluzich, netyrame je cistou vodou? Stejne jako nektere druhy velkych pancernicku zijou v nepruhledne hnede vode a netyrame je v akvariu? Nekteri pancernicci snasejici vyssi teploty jsou chovani s tercovci ikdyz se jim zkrati zivot kvuli teplote, je to zname, neni to nic neobvykleho. Neni to tyrani? A lze pokracovat.
Jde o to, ze nekdo rekne tohle se muze nechat zakrsnout a tohle ne, proc? Kdo vymysli minimalni velikosti? Je schopen nekdo objektivne rict ktera ryba je spokojena a ktera ne? Myslim ryby chovane svedomite, nemyslim extremy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2011 12:43 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: FelidaeS
Píšeš, že chovat kapra na zabití je účel. No nevím. Co víš jak se lidi chovají k rybám v jejich domovině, které my chováme jako miláčky v akváriu a někteří je i pojmenovávají? CO když terčovec skončí taky jako nějaká pochoutka někomu na talíři? Uvedu ještě trochu jiný příklad. Jsou lidé, co u nás chovají štíry (kamarádka chovala veleštíra) a mají je za miláčky a na dálním východě v číně, thajsku je mají za delikatesu a smažení jim chutnají a využívají se také v tradiční čínské medicíně. Tohle mi příjde jako docela hodně sporné téma, ale od toho je to fórum aby se debatovalo ne? :-)

A co se velikosti ryby a akvárka týče, tak souhlasím, že velká ryba do malého akva nepatří a možná v mém akva nějaké takovéto chyby mám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2011 12:06 Žena FelidaeS [61] Re: logrus
Tak kapr je pro takové účely chovaný, takže to zabití je holt jeho úděl. Ale zabít akvarijní rybku, jen že se mi nehodí, košér není, o tom žádná. ;-) Sama jsem to ráda nedělala, ale bylo akva na ně malé, likvidovaly jemnější kytky, lítaly tam a zpět jako zběsilé, furt se honily a začly i prudit čichavce. Dloubaly jim bříška. Takže začly prudit i mě....ale souhlasím s tím, že trápit velkou rybu v malém akva je týrání....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2011 11:51 logrus Re: hawok
A co zabití kapra na vánoce to ti nevadí?? Myslím že kolikrát je lepší rybičku zabít než jí nechat někde trápit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2011 10:52 Žena FelidaeS [61] Re: Linduš
Já se přiznám, že jsem byla nucená utratit rybky, které narostly(samotný úkon dělal ovšem přítel).Pořídila jsem si parmičky černopruhé na řasy. Už bych to ale neudělala. Strašně rychle rostou a jen je pak odchytit v zarostlém akva bylo náročné, jelikož jsou to maxi torpéda. A někam udat odrostlé parmičky, které se již řasami tolik neživí, by byl asi dost problém.
Jinak jsem viděla třeba na Aukru prodával pán 150l akva i se 4 velkými piraňami. Pán, který si komplet koupil, pak piraně prodával samostatně a nevím, zda se mu to nakonec podařilo, ale nemohl je udat dlouho. Doufám, že neskončily někde v rybníce. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2011 10:34 Muž hawok [64] - ČtverzubciRe: Linduš
Osobne mi pryjde utracenni dost hnusne. Navic ano v dnesni dobe internetu. Ale mrkneme sem, treba tady trnovec hrebenocely je doporucen od 100L a costatus od nejakych 150L, catfist zase dava hrebenocely od 54L a costatus od 100L, v zahranici to je zas ale naopak, costatuse cpou do 80L a u hrebenocelych pres 100L. Ano dnes je info vsude plno, ale zalezi kde a jak cteme, nekde to je az precenene, nekde podcene. Navic v dnesni dobe importu kdy si clovek muze zamenit ja nevim dejme tomu adonise ktery ma metr s baryancistrusem sp.? Sami prodejci nekdy nevi co to presne jde a clovek ketry na to nema oko se muze snadno splest kdyz je popisek jiny. Navic tech ochodnich nazvu, chybnych urceni atd je tu spousta, a pokud clovek chce hezke akvarium do domu a neni to nekdo co hodiny vysedava na internetu a akvaristiku bere jako velky konicek se muze snadneji zmylit.
Navic clovek si lehce splete mlady ocellatus s nejakym kancikem nebo akarou. Vesmes jsou v prodeji nevybarvena mladata, a clovek ktery zna obrazky muze dojet.
Tim nechcu rikam, ze lidi jsou hloupi, ale jak si nechate instalovat satelit, internet, tepelne cerpadlo, ci plynovy kotel, taky na to nejste expert takovy jako by mela byt firma co to instaluje, taky si nenastudujete vsechny typy a nejste v tom expert. Jako akvaristice je tahle logika spatna, to vsichni vime.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2011 10:13 Žena Linduš [166] Re: hawok
máš hodně otázek a musím říct, že dobrých. téma budu sledovat palec
k nevhodným rybám u začátečníků: v dnešní době internetu by se vůbec takové situace dít neměli. to, že si lidi pořídí živého tvora, aniž by si o něm cokoliv! předem zjistili (krom toho, že potřebuje vodu hmm ), to je nezodpovědnost. strýček gůgl před čumákem a někoho ani nenapadne zeptat se na nejzákladnější potřeby ať už je to ryba, andulka či psoun, tohle prostě nikdy nepochopím.
jinak přiznávám, párkrát jsem radila opravdu se snažit rybu udat a když to neklaplo, tak holt nechat na dožití. co s tím jiného? vypustit, hodit kočce, poslat tobogánem? to asi nee. taky mám rybky, které sice (doufám) netrpí, ale nehodí se mi a udat se nezdařilo, musí dožít. svým spůsobem i tohle člověka "potrestá" a příště si snad opravdu něco počte.
nechcete někdo parmičky? smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2011 09:47 Muž hawok [64] - Čtverzubci – otazka
Zdravim. Nahodou jsem se pres nejaky proklikani dostal k tomu tematu. Vzbudilo to ve me radu myslenkovych pochodu. No tak se zeptam, at se mi to nekdo ze zkusenych akvaristu pokusi objasnit.
Jde o to, ze mnoho zacinajicich akvaristu prijde nechte k rybam, ktere jsou daleko vetsi, nez na jake maji prostory. Vetsinou se jedna o zajimave a drahsi ryby, ktere nekteri obchodnici doporucuji i do mnohonasobne mensich nadrzi, aby je ze zizkem prodali. I ja pred lety kdyz jsem znovuzacinal tak jsem se dostal do situace, kdy jsem v 54L mel gibouse, nastesti se mi ho velice rychle podarilo darovat. Nyni uz bych pronej prostory mel.
Ale pri prohledavani nadrzi a i tak co vidim, jak si nekteri lidi kupuji a diskutuji v prodejnach se ryby nachazeji ve velikostne nevhodnyc podminkach. Ted se dostanem k jadru dotazu, kdyz uz se takove vec stane, co s takovou rybou, kdyz se nedari udat? Jo treba sumecek zraloci nakonec zemre na selhani vnitrnich organu, gibous zase prestane rust a zakrni, ale ve 100l se mu zas daji udrzet podminky aby zil. Co by ste takovym lidem poradili coz uz ten problem maji?¨
Chci zaroven zduraznit, ze se nechystam nacpak dvoumetrovou rybu do 54L, spis jen je to zajem, kdy spousta lidi v komentarich nekoho rada serve, ze tu rybu tam nema mit, misto toho aby nejak poradil.
Dalsi cast meho dotazu, jestli mi nekdo neporadi, jak se tvori mynimalni rozmery pro danou rybu? Jo je mi jasne, ze se jedna o velikost teritoria a velikost ryby a udrzeni podminek. Ale nejak vic osvetlit. Ono costatus napriklad dorusta v akvariich do 20cm a v prirode je to skoro dvojnasobek, stejne sumecek zraloci v odpovidajicim akvariu pro nej ma asi 40cm a kde je ten metr co muze mit venku. Je to vic nez 50% u nekterych ryb v zajeti ubytek velikosti pri odpovidajich podminkach. Jo kdyz si to prepoctu tak ten gbous ma napriklad 20cm ve stovce, je to procentualne podobne, stejnak tam nepatri. Vim ze ne, ale jestli mi nekdo osvetli co je uz tyrani a co jeste ne?
Vim, ze odpoved by zabrala na clanek, ale treba nekdo osvetli.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2011 10:28 gringo Re: NHKG
Naprostý souhlas. A právě prodavači "3" jsou podle mě nejrozšířenější v kamenných obchodech. LiborSprysl: Proto jsem předtím psal "ve většině českých akvaristik a zverimexů", tzn., ne ve všech ;-) A věz, že vím, co píšu. Dokonce i na ostravské burze jsem byl svědkem, jak chovatel(nejspíš drobný)doporučoval Labidochromis yellow k neonkám do 80L, že to jsou(doslova)hodné rybky :-| , jen aby prodal.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2011 09:55 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: LiborSprysl
Já jsem potkal 3 druhy prodavačů. A nejen v akvaristikách. Mi v poslední době stačí "podavači", protože všechno dražší a živé kupuju pouze po předchozí poradě s internetem. Prodavačům radši nevěřím. Když je člověk neznalý věci, těžko rozliší mezi prodavačem 1. a 2.:

1. Prodavač je solidní a upozorní zákazníka na možné problémy s rybou, ale prodá mu ji, když na tom zákazník trvá.
2. Nesolidní prodavači vnucují (doporučují) zákazníkovi naprosto nevhodné ryby.
3. "Podavači", co prodají cokoliv a nic k tomu neřeknou, to jsou právě ty prodavačky ze sámošek a podobní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.03.2011 08:41 Muž Yirka [9126] Re: LiborSprysl
Takhle je to vpořádku a lze za tím stát.
Existují však i situace, kdy je tomu naopak, a znalý neznalý prodavač vnucuje zasvěceně neznalému zákazníkovi. To je pak ten horší případ, který je tu zhusta diskutován.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2011 16:33 Muž grizly [145] Re: uchoLV
Toho kančíka ti taky prodali v tom zverimexu??? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2011 15:02 Muž uchoLV [7] Re: grizly
Kúpil som ich po 7,50e ,ale pod názvom sumčík nejakýužneviemaký mohli mať tak 7-8cm ...za pol roka narástli na dvojnásobok(15cm) smich z toho čo som videl na youtube mám celkom stres... A k tomu,že sa mám na ten obchod vykašlať len toľko, že u nás je to čo sa akvaristiky týka viac menej monopol...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2011 14:58 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: beowulfx
Šetřte končetiny, nejvíce prodejce potrestáte tím, že od něj nenakoupíte. Když mu lehce škodolibě sdělíte, že díy kvalitě poskytnutých informací své peníze půjdete utratit tam, kde si zákazníka váží, potrestáte jej mnohem více než fyzickou újmou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2011 14:52 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidyRe: Thoros
Prodejce který Ti bude tvrdit takové cypoviny bych kopnul do řiti a už bych se tam neukázal tone X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2011 14:52 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: gringo
Problém je v tom, že kvalita prodejců je dost kolísavá a v některých obchodech jsou zaměstnáni lidé, kteří třeba před rokem v sámošce prodávali rohlíky. Po takovém prodavači je těžké chtít, aby mi poskytl vyčerpávající informaci třeba o chovu halančíků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2011 14:49 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: uchoLV
Pravdivých informací na internetu je spousta. Pro příště zvolte následující postup - porozhlédnout se, co by se mi líbilo, zjistit přesný latinský název, na internetu a od známých akvaristů potvrdit či vyvrátit správnost volby a teprve potom jít nakupovat. Ušetříte si spoustu peněz a starostí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2011 14:00 Muž Thoros [1] Re: gringo
Je to bohužel pravda. Někteří prodejci mají ještě tu drzost na námitky odpovídat stylem, že informacím na internetu se nedá věřit, protože žádný odborník nemá čas vysedávat u počítače a radit lidem rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   05.03.2011 09:17 gringo Re: uchoLV
Ve většině českých akvaristik a zverimexů je tradice PRODAT, ne poradit. Proto v dnešní době je internetová, akvaristická studnice vědění k NEZAPLACENÍ. ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2011 05:04 Muž LiborSprysl [9015] Re: grizly
Vozí se i cca kolem 7 cm a mohou stát kolem stovky...Měl jsem rybu velkou asi 40 cm, ale je to dost velký "tupoň" - věčně to šklebí hubu a chce to do ní něco dostat. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 21:32 Muž grizly [145] Re: uchoLV
Opravdu ti prodala 2 kusy této ryby??? rybicky.net/atlasryb/nozovec_skvrnity
Jak byla při koupi veliká a kolik stála??? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.03.2011 21:02 Muž Yirka [9126] Re: uchoLV
Teď už je nejlepším řešením zveřejnit o který obchod se jedná. Snad pak přes mizející zákazníky pochopí.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 18:29 Muž uchoLV [7] Re: LiborSprysl
Človek, ale tak nejako podvedome očakáva, že mu tam niekto možno aj poradí...Keď už to predávajú mali by sa v tom vyznať... ale je to asi tak ako všade, počíta sa len to čo je v kase...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 14   04.03.2011 17:57 Muž LiborSprysl [9015] Re: uchoLV
A proto platí, že napřed je třeba se o akvaristice něco dozvědět a pak řešit to, co si pořídím:-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.03.2011 17:33 Muž uchoLV [7] – aj takto to može začať...
Prišiel som do obchodu, povedal, že som začiatočník a, že by som chcel založiť 60l spoločné akvárium. Pani predavačka pochválila moju kombináciu 2ks nožovca/chitala lopis/ + prísavník. S úsmevom nablokovala, ja som s hrdosťou na svoj výber zaplatil ...a teraz riešim problém... /otázkou pre obchodníkov(ktorých sa tu iste zopár nájde) zostáva pre koho iného ako pre úplných začiatočníkov sú teda tie 1,5m ryby v akvaristikách určené/

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2010 12:50 Muž xOB [83] - CichlidyRe: Gordon
Rust neni jen o veku, ale i napr o osstatnim osazenstvu nadrze.
Napr. dominantni samec "zabranuje" vyrust ostatnim samcum
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2010 00:35 Žena Linduš [166] Re: Gordon
no, mě by právě zajímalo, za jak dlouho už pak roste pomalu.
vím o jednom "podraženém" a přemýšlím, jestli si ho vzít mezi ty moje pidiryby. aby tam časem nepůsobil coby slon v mraveništi :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2010 23:03 Muž Gordon [22] Re: Linduš
tak to netuším. Jedinej ancistrus, kterýho jsem měl byl stejně starej jako já. Tenkrát mu bylo 12 :-D
Ale tak ty rybky maj prostě období, kdy rostou dost rychle a potom se to "zasekne" a rostou už jen hodně pomalu. Mě už teď roste pomalu všechno co mam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2010 22:59 Muž RadioactiWe [192] - LabyrintkyRe: Gordon
Veď to mi vyhovuje že nevyrastie..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2010 22:43 Žena Linduš [166] Re: Gordon
jen ze zvědavosti se zeptám, jak dlouho trvá takové "období mládí" u obyč. ancistrusů?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2010 22:37 Muž Gordon [22] Re: RadioactiWe
Ne, tím úspěchem myslím to, že by ryba nějak zázračně vyrostla. Pokud už má své období mládí zasebou tak už asi poroste jen velmi pomalu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2010 22:34 Muž RadioactiWe [192] - LabyrintkyRe: Gordon
Hej o to mi ide, zlepšiť jej podmienky, ale tomu úspechu moc nerozumiem.. Máš na mysli komentáre k prezentácií?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2010 22:31 Muž Gordon [22] Re: RadioactiWe
Tak zkusit to můžeš, ale na úspěch moc nevěřím. Určitě jí tím zvýšíš životní úroveň. ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2010 22:25 Muž RadioactiWe [192] - LabyrintkyRe: Gordon
Nie, chcel by som dať takúto "zakrslú" rybu do väčšieho akva. Je to síce približne tretina z odporúčanej velkosti nádrže z atlasu, ale pre ňu konkrétne by to stačiť podla mňa mohlo..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2010 22:18 Muž Gordon [22] Re: navik
jojo. Třeba taková Parmička černopruhá mi vyrosta strašně rychle a teď už je dlouho taková stejna. Stejně tak většina ryb.
Když jsem k babičce "uklidil" Pestřence celkem mladé, tak i na to že žili v ne moc velkém akvárku tak stále rostli. Sice ne tak rychle, ale rostli.

Pokud to tazatele, ale zajímá z důvodu, že by narval rybu, která vyroste do nějakého malého akvárka tak tuto variantu nedoporučuju. Je to pro tu rybu potom trápení a i pro případné spolubydlící. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.09.2010 20:55 Muž navik [908] - SumciRe: RadioactiWe
Ryby "definitivně" svůj růst neukončí nikdy a rostou (i když málo) až do smrti. Intenzita růstu a potenciál je nejvyší u mladých ryb a časem se rychlost růstu zpomaluje. Pokud vzhledem k nepříznivým vnějším vlivům není intenzivnější růstová fáze v mladém věku využitá a ryby jsou vzrůstem malé (podseklé), tento deficit už nikdy nedoženou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2010 20:44 Muž RadioactiWe [192] - Labyrintky
Zdravím, ako je to s rastom rýb? Kedy definitívne ukončujú svoj rast? Vyrastie ryba po preložení do väčšej nádrže, aj keď bola dlho v menšej, kde sa jej rast zastavil? hmm

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2006 10:19 Muž zikyc [79] - SumciRe: Anonym
Je to celé z plastu kromě čelní strany, takže to vyšlo levnějc než kdybych si to nechal dělat z plastu a vyšlo to asi tak na 80 tis. se všim všudy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2006 10:15 Muž [] Re: zykic
Jo a na kolik vyjde výroba toho bazénu?Furt přemýšlím o něčem větším,tak abych věděl kolik dát stranou.

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 4495x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/909-prilis-velke-ryby-a-male-akvarium