Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zelenina pro ryby

NápovědaFórum » Krmení » Neživé krmení 

Přejít na předchozí stránku 3 Žádná další stránka   1  
Zelenina pro ryby
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2009 22:00 Muž Dixon [13] - Sumci
Mam dvoch Pterygoplichthys pardalis,cim ich mam krmit?su aktivny vecer a vnoci,chcel som im davat zeleninu ale to b mi zacali zrat rastliny.. :-( krmim ich tabletami,cim este by om mohol okrem zeleniny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2009 19:18 Muž Yirka [9222] Re: Zdenek58
Vyměnil jsem pochopitelně rybky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2009 19:15 Zdenek58 Re: prisavnik
Njn, jenže těm mým už je pěkných pár let a jsou odkojeni na tabletách, tak jim asi ta čerstvá zelenina nic neřekla :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2009 18:30 Muž prisavnik [51] - RostlinyRe: Zdenek58
Praveze uhorka je najoblubenejsie a najrozsirenejsie krmivo pre ancistrusom :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2009 17:57 Zdenek58 Re: Yirka
Yirka napsal:musel jsem je vyměnit. Rostliny nebo ancistruse ;-) ?
Já dal do akvária párkrát slabý plátek okurky za účelem odlovení přemnožených šneků, ale ancistrusové se do okurky nikdy nepustili.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2009 17:24 Muž prisavnik [51] - RostlinyRe: Yirka
Ano oni sa mozu naucit na zeleninu :) Preto je ich najlepsie krmit tabletami..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2009 17:21 Muž Yirka [9222] Re: Dixon
Se zeleninou pro ancistrusy pozor. Vloni zjara jsem přikrmoval a pak se mi pouštěli do rostlin a musel jsem je vyměnit. Od té doby pouze občas špenát a rostlin si nevšimnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2009 17:18 Muž Dixon [13] - Sumci
Nechcel som zakladat nove tema tak to pisem sem,mohol by som dat prisavnikom aj ruzickovi kel??ako ho pripravit?díky :-P

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2008 09:50 Muž many [9] Re: fishinqa
zkuste hroznové víno,rozkrojím bobuly,odstraním jaderka.Moc jim to chutná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2008 00:27 Muž PaDa [6086] - mřenky a sumciRe: Yirka
No, jak tu bylo zmiňováno, pokud už jsou na zelený naučený, je stejně pozdě ;-)
Navíc dokrmuji zeleným i parmičky černopruhé a úzkotlamky, takže něco tam stále mám a ancíky těžko odehnat... A tak asi moje echinodorusy budou patrně vždy krapet ošoupaný :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2008 19:50 Muž Yirka [9222] Re: PaDa
Krmím (ne každý den) tabletami, a dále se přiživují s ostatními na vločkách a mraženém. (Většinou se na chvíli přisají na krmítko a jsou spokojení). A dále pak pochopitelně oblézají listy rostlin a šmejdí po sklech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2008 16:40 Muž PaDa [6086] - mřenky a sumciRe: Yirka
A mohu se zeptat, čím je teď krmíš? Jenom granulema atp.? Já mám zase pocit, že když tu zeleninu vynechám, ráno je to na kytkách vidět ;-)
Nechávám jim na noční hrátky plátek brambory a je celkem klid...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2008 16:12 Muž DonJuanKarlos [30] Re: Yirka
Já ancíky krmím každou zeleninou, kterou doma najdu, ale filé maj rádi taky a jedí ho i s větší vervou. :-D Rostliny neničí, ale SAE mi začely žrát jávský mech tone
EDIT: banán nežerou :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2008 15:52 Vak. Re: Yirka
Podávanie zeleniny je bez problémov, ja kŕmim ancistrusy salátovkami a plátkami hrušky a vynikajúco rastú. ;-) ;-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2008 09:10 Muž Yirka [9222] Re: Horác
Naprostý souhlas, při konzumaci zeleniny strouhali echinodory tak důkladně, že jsem je musel vyměnit. Noví bez zeleninového přikrmování si jich ani nevšimnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2008 08:46 Muž PetrS [4] Re: Romy
Na tom neco bude, protoze ja krmim zeleninou docela casto a Vallisneria a Echinodorus to dost odnaseji....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2008 00:12 Muž Romy [1839] - CichlidyRe: Horác
Ano,stále více se mluví o tom,že speciálně ancíci,pokud jsou odchováni na zelenině,tak je jim potom jedno,co v akváriu konzumují.Salát,nebo Echinodorus,to je úplně jedno.Já jim dávám okurku,nebo bramboru tak 2 x ročně,za odměnu :-D ,že nežerou nic ostatní.Odměnou je mi Echinodorus amazonicus skoro 50 cm vysoký... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2008 23:02 Muž Horác [3943] Re: lulk
Nedávno jsem tu někde četl, že ancíky je lepší naučit na maso než na zeleninu ... ancík totiž nerozlišuje zeleninu a echinodory :-D ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2008 21:45 Žena lulk [5] - Cichlidy
A ešte sa chcem spýtať:asi datelinu a púpavové listy nemôžu,že?
Tím krmim akurát tak králika :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2008 21:39 Muž PetrS [4] Re: fishinqa
Tu papriku opravdu nie. Jeste mozna obycejnou. ja krmim salatem,okurkou a listy od zeli.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2008 21:37 Žena lulk [5] - CichlidyRe: fishinqa
červenú papriku nie.Osvedčené je mrkva,uhorka,špenát,hrach a žihlava (síce sa neradí medzi zeleninu).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2008 17:20 fishinqa Re: lulk
a čo takto kápia? neprekáža im napr.kápia jedia naozaj skoro všetku zeleninu????lebo kápia(t.j. červená paprika :-))ona je taká ...no skratka puštza vela toho cerveneho:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2008 20:00 Žena lulk [5] - CichlidyRe: fishinqa
Rybkám to absolútne neprekáža,bud bez obáv ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2008 19:58 fishinqa Re: lulk
ďakujem! ale este neviem ..ze ci ta "uhorkova voda" nevadi rybkam...:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2008 18:55 Muž PaDa [6086] - mřenky a sumciRe: fishinqa
krmení krunýřovců:
www.catfish.cz/…
uchycení zeleniny v akva:
www.catfish.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2008 18:17 Žena lulk [5] - CichlidyRe: fishinqa
Ahoj,aj ja krmim bežne nielen ancíkov napr.mrkvou,uhorkou,hrachom a niekedy aj zmesou pre raslinožravé cichlidy (špenát + hrach + vločky).Nič im to nespraví,je to veľký zdroj vitaminov,nezomrú,môžu jesť takúto zeleninu.Ak to po 24 hodinách nezjedia,daj túto "starú" von a nahrad ju čerstvou.Ale pozor,poriadne umyť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2008 18:10 fishinqa – Zelenina ako krmenie pre rybky........
Fotka k příspěvku Ahoj všetci!
Na internete som našla fotku ako dva ancistrusi žerú šalátovú uhorku. Teda aspoň myslím, že je to uhorka. Aj tak by som sa chcela opýtať ako je to so zeleninou a rybičkami. Môžu jesť rybičky veľké asi 3 centimetre nejakú tú uhorku? :-O To mi je otázne. čo sa stane s rybkami keď nevyberiem nezjedenú zeleninu z akvária? Zomrú? Prosím debatujte,pýtajte sa,odpovedajte,ale hlavne poraďte. :)
Ďakujem za pomoc! ahoj Fishiqa ahoj

P.S.:pridaný obrázok,kuknite. :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2006 19:31 tatoch Re: Killer
Salát spařím a tlamovcům dávat živou havěť je vždy riziko...nedávám ani mražené patentky neb mbuny to velice špatně tráví raději rostlinnou stravu a občas mražený cyklop (buchanky), artemie, koretry...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2006 15:11 Muž Killer [133] - SumciRe: tatoch
a spaříš ten salát nebo ho tam jen prskneš?Hele nevíš jestli tlamovcum vadí komáří larvy?Já jen že se nedoporučujou nítenky,tak abych něco nepodelal
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2006 12:19 tatoch Re: Killer
Oloupu, ten měkký střed vyhodím a to tvrdé nakrájím na nudličky...
Salát přimagnetuju na sklo a potvory si ho roztrhají samy...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2006 12:08 Muž Killer [133] - SumciRe: tatoch
okurky?Jak je tim krmíš?čerstvé nastrouhané,oloupané..popiš trochu víc Tatoch,díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2006 10:33 tatoch Re: Killer
Mé tlamy mají nejraději ledový salát a okurky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2006 21:39 Killer Re: lesanek
já to vyzkoušim,u tlamovců se to určo množit nebude,ty sežerou všecko co je mrnaty a je na hladine a je to rostlina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2006 21:29 lesanek Re: Killer
Říka se tomu žabinec, předtím jsem se přehmátl. Ale prej je to pěkná pakáž, že se to hrozně rychle množí, ale to by ti nemuselo snad vadit, rozhodně bych se toho nebál a vyzkoušel bych to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2006 21:25 Killer Re: lesanek
mam pistie (plovoucí),ale asi vletě zkusim i tohle
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2006 21:11 lesanek – krmení
V jedný knížce jsem četl že pro býložravé ryby je vhodný okřehek (ty malý rostlinky na hladině rybníka, říká se tomu taky žebinec). Já jsem to ještě nezkoušel, ale řekl bych že by to mohlo jít ale asi až v létě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2006 18:52 Killer Re: jirka
špenát a hlávkový salát je doporučený,kopřivu jsem chtěl vyzkoušet,tak jsem rád že si mi potvrdila že je to možné..jinak občas dam tlamovcum i rajče
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2006 17:53 jirka Re: Killer
Já krmím ancistruse od jara do zimy listami kopřiv,nebo pampeliškou,dám do hrnečku,spařím horkou vodou a nechám jeden den odležet.Gumičkou to přichytím na kamínek a dám do akva.Můžeš vyzkoušet všechno co roste a sledovat,jestli to berou,aby jsi nezkazil vodu.Můžeš vyzkoušet i hlávkový salát nebo špenát. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2006 21:33 Killer – krmivo ze zahrady
Chtěl bych se zeptat jestli někdo používá nějaké rostliny nebocokoliv co se da u nás sehnat v přírodě a neni u toho moc velké riziko onemocnění nebo neblahých účinků na ryby..případně jak to ošetřit,aby tyto účinky pominuly..
Mě napadlo zkusit spařit nebo uvařit běžnou trávu a zkusi s tim krmit býložravé tlamovce,ale nevim jestli to zkusit,protože mi nikdo neřekl že to je bezpečný..co si o tom myslíte?Dyť ta tráva určitě všude plave..ne stejná,ale nějaká určitě a ryby to asi sežerou..

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [3]

Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 5553x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8918-zelenina-pro-ryby?od=101