Smutná zpráva
Tak i on je odedneška v Pánu!
Starší reakce
Osobně jsem pána neznala, ale vím, o koho se jedná. Je to pro akvaristiku velká ztráta. Upřímnou soustrast rodině.
Starší reakce
Tak tato zpráva mě naprosto odrovnala. Tolik zkušeností a čerpání informací od tohoto neskutečně vstřícného člověka bude neuvěřitelně chybět. Nenahraditelný. R.I.P Martine.
Náhlý odchod Martina je pro mě velkou ránou, kterou budu dlouho mít v duši. Jako by přestala mít akvaristika smysl. Upřímnou soustrast rodině. Je mi to moc líto.
To je moc smutna zprava. Byl to clovek na svem miste ktery rozumnel tomu co delal.
To je velmi smutná informace
To je mi moc líto. Byl jsem u něj v obchodě před dvěma roky, když jsem se po letech (v reakci na plnoletost mých dětí) rozhodl vrátit k rybičkám. Probral se mnou nové trendy a k nákupu in vitro rostlin mi věnoval ještě kupu kelímků zdarma...
Starší reakce
Taky jsem si pro ně byl. Než je nalovil, stačil mi dát školení o pěstování orchideí.
Tak další kamarád...,první u nás rozmnožil adokety,já je měl od něj,bohužel jsem byl ten druhý...Čest jeho památce,budeš nám chybět Romane.
Velmi smutná zpráva, upřímnou soustrast jeho rodině
Nedávno jsem si s ním psal, to je hrozná škoda přijít takhle o kamaráda.
Hodně smutná zpráva!
Jeho a Raviolčiny cestovní deníky jsou už legendami.
Upřímnou soustrast všem blízkým.
Starší reakce
Jsou zprávy, které nechcete slyšet, i když víte, že jednou musí přijít. Dnes zemřel pan Josef Ešpandr, legenda rychnovské akvaristiky, akvarista tělem i duší - zanedlouho by mu bylo 90 let...
Jaroslav Hofmann
Starší reakce
Starší reakce
Dnes večer odešel ve věku 83 let do akvaristického ráje doyen současné české akvaristiky, známý pražský akvarista a akvaristický spisovatel Ing. Karel Krček.
Chtěl bych toho napsat moc, ale nedostává se mi slov.
Sbohem Karliku, nikdy nezapomeneme.
Honza Burzanovský - mlynář
Starší reakce
Necelý měsíc po svých 99. narozeninách zemřel 16. 6. 2021 profesor Günther Sterba, člověk, který pro mne byl a navždy zůstane největším vzorem v oblasti popularizace ichtyologie a akvaristické publicistiky. Trochu se bojím, že mladším generacím akvaristů už jméno Günthera Sterby mnoho neříká. Připomenout si ho mohou v článku, který jsem napsal k jeho devadesátinám.
www.aquatab.net/…
Jaroslav Hofmann
Starší reakce
že řady akvaristů a nejen jich, navždy opustil akvarista, terarista, prostě chovatel všech možných zvířátek a potvůrek s velkým CH a majitel prodejny Chovenka Svitavy, František Petržela.
Čest jeho památce, jeho rady a zkušenosti mezi námi zůstanou navždy.
Starší reakce
1 19.10.2020 19:39 kdo? Mizerná zpráva!
Odpočívejte v pokoji pane Protivo.
ceskycichlidklub@centrum.cz
Vážení kamarádi a kamarádky z cichlid klubu. Někteří již víte, někteří dosud ne. S hlubokým smutkem ve svém srdci vám všem oficiálně tímto sděluji, že včera večer, krátce před půl desátou hodinou večerní, nás navždy, po krátké těžké, v dnešní době bohužel až velice aktuální nemoci, opustil náš laskavý kamarád, zakládající člen ČCK a dlouholetý prezident JUDr. Vladimír Protiva.
Honza Burzanovský, sekretář ČCK
V 70 letech je to zbytečně brzo ... ale zatím se nenašel nikdo, kdo by připomněl Vláďu Protivu,plzeňáka tělem i duší, který včera umřel... Tak už je to nebe bohatší o dalšího skvělého akvaristu a bezva chlapa, který tak moc bojoval o český název šnekáčů - ulitník. Tak nás tu uličník nechal!
Starší reakce
Starší reakce
V pondělí 15.5.2017 zemřel tři týdny před svými 90. narozeninami dr. Herbert R. Axelrod. Byl to on, kdo objevil v roce 1954 neonku červenou, vědecky popsanou o dva roky později a pojmenovanou na jeho počest. Druhů, které nesou Axelrodovo jméno, existuje několik desítek - a kromě druhů po něm byl pojmenován také jeden rod. Od 50. do začátku 90. let 20. stol. byl H. R. Axelrod jednou z nejvýraznějších a nejvýznamnějších postav akvaristické publicistiky na světě a zasloužil se o popularizaci akvaristiky a její šíření jako málokdo jiný. V roce 1952 založil dodnes existující časopis Tropical Fish Hobbyist a nakladatelství T.F.H. Publications, v němž vyšly takové pilíře (nejen) akvaristické literatury jako Géryho Characoids of the World nebo Burgessův An Atlas of Freshwater and Marine Catfishes. Dr. Axelrod´s Atlas of Freshwater Aquarium Fishes a Dr. Burgess´s Atlas of Marine Aquarium Fishes byly referenčními standardy už dávno před začátkem vydávání "mergusů". Zejména posledních 20 let přidalo do mozaiky Axelrodova života, který by vydal na dlouhý román, i temnější tóny, ale z pohledu ichtyologicko-akvaristického šlo o nepřehlédnutelnou, neopominutelnou a nezapomenutelnou osobnost.
Jaroslav Hofmann
Starší reakce
slyšel jsem že jeho vnuk ale nevím .... taky jsem tam často chodil
je mi to líto chodil jsem tam každou chvíly pro věci do akva
upřímnou soustrast
a kdo to ted vede?
Starší reakce
Tuto sobotu, 12. prosince, zemřel Norbert Dokoupil.
Starší reakce
je mi to líto akvaristiku jsem začal dělat až asi před rokem ale byl to jediný akvatista z našeho okolí kde se dalo získat mnoho vědomostí pokochat v pěstírnách a nakoupit ...
No jo no Libore, neuděláte nic... Bohužel, tak to je, dobří lidé odcházejí nejdřív, svině se drží...
Upřímnou soustrast.
A už to zase na mne padá...
...
Rozloučení s J.Brádlerem na portálu AKVA CZ:
akvacz.eu/… No budete muset zkusit Jilemnici nebo Hostinné... bohužel...
Taky jsem k němu ráda chodila, poprvé někdy před 20 lety... poslední dobou docela pravidelně pro živé nítě, pokoukat a pokecat. Ryby měl vždy zdravé a dokázal poradit, cokoliv sehnat, vždycky přidal něco navíc jako pozornost podniku
. Když někdo rušil akvárium tak neodmítal vzít ryby jako jiní... bral ode mě i přebytky rostlin výměnou za krmení. Pro mě též jediná pořádná akvaristika v okolí, s odborníkem a milým člověkem navíc
Starší reakce
Všetky rybičky a krevetky som mal od neho....jediná dobrá akvaristika pre mňa v okolí...neviem kam budem chodiť teraz....je to obrovská škoda...:(
Škoda ho srandisty, byl to dobrej kamarád. I ve vzpomínkách jím zůstane.
Nemám rád zimu z mnoha důvodů od dob, kdy jsem přestal lyžovat, a také protože na zimu mi odchází hodně kamarádů. Před dvěma hodinama mi pinkla SMS s touto zprávou. Pro mnohé je Pepa jen jedním z krámkařů kdesi v Krkonoších, pokud jej vůbec znají. I když pokud mohl, nevynechal žádnou akvaristickou akci. A postavička to byla legendární, takže ho zná kdekdo.
Pro krkonošské akvaristy je to člověk, který mnohé k akvaristice dovedl. Já poznal Pepu před 15 lety. Dobrák od kosti měl krámek ještě ve vrchlabském pionýráku a pořád se kolem něj motalo hejnko dětí. Myslím si, že jsem toho u něj moc nenakoupil, ale na pokec jsem stavěl hodně často. Pak ho z pionýráku vyšoupli. Otevřel nový krámek a jel dál. V pondělí jsme se měli potkat... sháněl jsem pro něj rájovčíky, aby si mohl s nimi hrát... No nic. Zbudou mi a zkusím je...
Starší reakce
Smutná zpráva. Upřímnou soustrast jeho pozůstalým.
A blíží se zima... jako každý rok. Čas těch hnusných pohřbů...Jaroslav Eliáš umřel. Další legenda akvaristiky a AT nás opustila. Je mi to fakt líto... Protože jsme spolu strávili před několika roky skvělé odpoledne v Rychnově. Já už ho "pohřbil" tenkrát. Aniž jsem si všiml jsem že sedíme kousek od sebe a všichni jsme se tomu pak hodně nasmáli. A co mně ti Brňáci nandali...
Tak teď už bohužel veselo nebude...
V sobotu 26. 9. 2015 zemřel známý brněnský akvarista a akvaristický publicista Jaroslav Eliáš. Svými fotografiemi předběhl dobu o dlouhá desetiletí a zejména jeho snímky tření mnoha druhů akvarijních ryb patří stále ke světové špičce akvaristické fotografie.
Čest jeho památce!
Starší reakce
vcelku brzy...
ti nejlepsi odchazeji prvni... mimo vseho ostatniho mu jeho vhozenim "Amano Shrimp" do akvaria na pozirani rasy vdecime za dalsi - dnes hodne uz hodne rozsireny - dil do skladacky sladkovodni akvaristiky... krevetky a vse kolem nich...
cest jeho pamatce..
No jak v kterých...
... myslím že z některých by se i v hrobě obrátil...
Všetka česť.Amano je v našich akvárkach nesmrtelný.
Velka skoda, byl genialni. Cest jeho pamatce.
Tak to mi je velice líto. U tohoto skvělého pána jsem viděl spoustu prezentací při stavbách rostlinných akvárií. Je jich hodně uvedených na youtube.com
Čest jeho práci.
Přidat reakci
[1] 2 3
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 6314x