Mohou být krevetky spolu s ***?
Takže je mohu i dávat jako krmení rybkam?
Jako krmivo ano,ale v hustě zarostlé nádrži ti nějaké přežijí,ale budou zalezlé a moc si je neužiješ.
Dobrý den,
mohou být krevetky s parmickou nádhernou?
Proto jsem v akváriu s gupkami ploštěnku ještě neviděl!
Stejně v akváriu s eleganskami, formoskami, xenotocami, girardínkami a skufiemi. Akorát a to je s podivem, v akváriu s Poeciliopsis prolifica ano.
Já dávám Endlerku, kterou mám stabilně ve větším aq. S krevetkama se snáší dobře a aq vyčistí dočista do čista

-pokud se skutečně nejedná o ploštěnky ,tak lze využít potěr od guppek v přiměřené velikosti

Omlouváme se, ale to jsme se asi nějak nepochopili - teď máme nově založenou nádrž jen pro krevetky a o ní mluvíme, tj zrušení a založení další, kde se problém pravděpodobně může hned zopakovat, nám zatím nepřijde úplně ideální. Pokud tedy není nějaká ideální minirybka na krátkodobou výpomoc, zatím to v akva hrotit nebudeme ...
Nechceš raději udělat novou nádrž pro krevetky?
Ahoj, díky, o těhle přípravcích víme (máme pro sichr i No Planaria, kdyby se "zaploštěnkovalo"), ale chemii bychom chtěli použít v akváriu jen v krajní nouzi, takže nejprve koukáme po nějaké klidnější a šetrnější možnosti. I nějaká minirybka by si stejně pošmákla i na krevetkách? Kruciš

...
Zkus esha ndx nebo něco s flubendazolem...bacha na dávkování. Ryby se pustěj i do krevet...nejspíš.
Ahoj, v nově založeném nano-krevetkáriu se objevily (asi) hlístice (doufáme, že ne ploštěnky, zatím je to hodně mrňavé), což sice není žádná tragédie, ale spíš jich i přes minimalizaci krmení lehce přibývá. Chceme se zeptat, zda je nějaká rybka, která by tohle skutečně rychle pozobala a neošklíbala se nad výběrem potravy

a zároveň nestresovala sebe ani zabydlené krevetky? Razborka, tetra? Sní to? Podotýkáme, že nám jde pouze o "krátkodobý pobyt" rybky jen pro tyhle účely - chceme v tomhle naníčku mít jenom krevetky, ono je to taky pro stálou rybku (rybky) moc malé. Nechceme trápit ani krevetky, ani rybky, tj po "splnění úkolu" by se rybka stěhovala. Nesezobe to tak jako tak všechno, to je jasné, ale pak při častější výměně vody a omezení krmení by to mohlo být brzy v pořádku ...
Za jistých podmínek jistě a jde to snadno.anna836 napsala: Dobrý den, mohou být krevetky red cherry spolu s pancéřníčkem kropenatým?
Já bych se toho nebál, když budou mít krevetky dobré podmínky (hodně rostlin, mech atd.).
Dobrý den, mohou být krevetky red cherry spolu s pancéřníčkem kropenatým?
Starší reakce
Irbis191 napsala: Prosím o odpověď
krevetky chci hlavně proto, že se mi v akvu udělala dlouhá, hebká zelená řasa...
Pokud se jedná o nějaký žabí vlas, tak to z krevetek žere snad jen japonika a to ještě nemusí stačit.
Krevetky konzumují NĚKTERÉ řasy. Prachovou zelenou (skvrny na listech, skle) a přisedlé zelené, kratší, než půl cm (zjednodušeně řečeno). Takže, když jsem měl žabí vlas, pracoval jsem manuálně, pracoval a pracoval. Když jsem měl sinici, pracoval jsem manuálně, odkaloval ji a odkaloval. Až když rostliny začaly růst, sinice zmizela a progres jiných řas se zastavil, dostalo se akvárium do stavu, že řasa sice byla, bylo jí dost, ale podmínky byly už takové, že jsem nedělal psí kusy a krevetky byly schopny přežít. Tehdy jsem do 60l dal asi 60 krevetek. Ty řasy během pár týdnů zlikvidovaly a dodnes pucují a pucují listy a sklo, takže se nechytá téměř žádná řasa (před časem se jeden chumáček uchytil, ten jsem prostě seškrábl ze skla).
Tím chci říci, že si nemyslím, že ti krevetky aktuálně pomohou. Jedna, dvě, tři, pět - to je jako když plivne. Krevetkám se daří, když je jich hodně. Když dáš do větší nádrže 20 krevetek, ani je neuvidíš. Aby se osmělily (i přesto, že je nebude nic žrát), dej jich na úvod alespoň 40. Nižší počet ti moc neudělá.
Spočítej si, kolik tě ty krevetky budou stát a o to víc se začneš snažit, zabezpečit jim na úvod dobré podmínky

.
P.S. Ještě dodávám, že jsem tehdy těch 60 krevetek bral nejobyčejnější a nejlevnější, co mohly být, protože jsem měl v akváriu úplně jiné zájmy a byla v něm hromadu gupek, které jsem považoval za dost ostré. Samotného mě překvapilo, že krevetky žijí a dokáží se v téhle koncentraci ryb i trochu rozmnožovat. Fungovat může cokoli. Jenže čichavci budou ještě větší potvory. Tetry taky.
Krásná ukázka toho, jak někde něco někdo napíše a už se to tvaruje k obrazu svému.

Ono taky záleží na tom, v jakém rozsahu ta řasa je. Pokud se to odchytí hned na počátku, kdy jí je směšné minimum, tak můžou krevetky zafungovat, ale pokud je zařasené celé akvárko, tak tam pomůže v první fázi jenom špejle a hromada trpělivosti.
Jo a nemaž ten svůj příspěvek, aby to za pár dní nevypadalo že trpím samomluvou.
No vidíš a já už jsem tady něco podobnýho od jednoho blogera četl.

Primárně by se ta řasa měla odstranit mechanicky. Představa, že do akvárka nasypeš hrst krevet a budeš se jenom koukat, jak krevety makají za Tebe, může být dost zcestná.
S jakým Čichavcem? Většina čichavců aktivně krevetky loví a dokáží roztrhat i dospělou krevetku.
Neonky/tetry budou lovit mladé krevetky.
Ancitrus by mohl být OK, ale ta potvora zase bude žrát kytky.
Ale v hustě zarostlém akváriu za dobrých podmínek se krevetky můžou být ztráty krevetek kvůli rybám menší, než počet nově narozených krevetek...
Nejdříve reste a odstraňte příčinu, plus trochu trpělivosti, všichni tu nejsou cely den ;)
Zkuste a uvidíte, někomu krevetky s rybkami, co jste vypsala, dělají neplechu a jinému ne.. vemte si, jak mají velkou tlamičku a zda by se krevetky do ní vešly. Jestli ano, je dost možné, že Vám za chvíli žádné nezbydou, ale stejně tak je mozne, že to bude v pohodě..
Prosím o odpověď

krevetky chci hlavně proto, že se mi v akvu udělala dlouhá, hebká zelená řasa...

hoj chtěla bych se zeptat jestli může být nějaká krevetka s čichavcem, neonama a tetrama +
jeden malej anc? Případně jaká krevetka?
dík

Starší reakce
Třeba Razborka - barmská, bornejská, galaxy,skvrnoocasá,kalimantanská, mikro, thajská, trpasličí,nebo neonky modré,tetry ohnivé,pancéřníček malý, nezaznamenal jsem ani problém s krunýřovcem jednopruhým.
Starší reakce
Děkuju, nad tímhle jsem přesně přemýšlel, platy mají obě 4-5 cm, oka 4-5, otíci 4 cm. Doufám že to je teď v jakési normě, krevetky si pořizovat nebudu.

A ta oka si pochutnají také

Máš živorodky v objemu, který je na hraně nebo spíš za ní. Nedávala bych tam živé krmení a ani další spolubydlící.
Můžou,ale ty platy si pochutnají.
Starší reakce
Japoniky a betta ok, ohledně těch neocaridin, když vidím tu nádrž a budeš mít bettu, co z loví (a že 95% krevety loví) bude hůř... Molucku do tohodle objemu ne, ale to už jsem ti říkala a stejně už tam trůní...
Dobry den, jakej je vas nazor na molucku, japobky, neocaridiny a betu v 60l? Uz sem ji tam mel chvilu driv, vychazeli spolu, ale to tam nebyla molucka, neublizi ji beta?
Starší reakce
můžu se zeptat jak se jich zbavit?jsou pro krevetky nebezpečné?chceme si pořídit ráčka mexického zakrslého, tak máme teď strach
0
[40] - krevetky 29.02.16 21:42 jamro27 Zdravím, potřebovala bych poradit, máme akvárium s krevetkami, před měsícem jsme k nim pořídili paví očka, ale ty postupně umřely, byly zkroucené jak bumerank, dnes se nám v akváriu objevili nějaké bílo průhledné stvoření s fouskamaa malím ocáskem o velikosti menší než špendlíková hlavička, jsou na skle, na kamínkách, všude, prosím poraďte co by to mohlo být děkuji
Starší reakce
V práci red cherry s peřovcem máme. Ale taky tam na rozdíl od tebe opravdu máme dost úkrytů a schovek

Edit: Jinak aby nedošlo k omylu, tahle kombinace se opravdu nedá obecně doporučit. Někde a s nějakým peřovcem to fungovat může, ale já tam jen dával svý přebytky z odchovu. Za krevetky z krámu bych na takový experiment peníze nedával

Kromě toho, že tam teď nemáš úkryty, to vypadá, že to akvárko je krátce založené. Soudím na to podle toho, že rostliny nejsou rozrostlé. Je tam taky moc volného dna.
Pro krevetky je potřeba mít dobře zaběhnuté akvárko. To se dočteš v jiném vlákně - třeba tady:
rybicky.net/forum/2294-krevetky-chov
díky za radu. kouknu co by se s tím dalo udělat. jinak se budu muset rozloučit s myšlenkou na krevetky.
Marcel napsal: Místo na schovávání tam je.
Já tam na schovávání nevidím skoro žádné místo ... jen ten růžkatec nebo co to plave vlevo nahoře.
V tak prázdném akvárku se krevetky nemají kam schovat.
Chce to víc jemnolistých rostlin, nejlépe kobercovek, a mechů. A klidně i kus skořápkny kokosáku s tak malým vlezem, kam se ryby nedostanou. Nejzranitelnější jsou krevetky při svlékání. A i mimo svlékání potřebují dost zarostlé akvárko, aby nesloužily jen jako potrava pro ryby.
Starší reakce
No, až vyroste, tak se mu do tlamy vejdou i dospělé krevetky. To je pak pořádný macek.
petm: To se divím, že ti krevetky nechá stávající osádka na pokoji.
Znám jednu křišťálovou studánku, kde pávčata a kropenáčci žijí v míru, ale to už je trochu high level, tak říkajíc. Osobně bych krevetky do chovu moc k živorodkám nedávala, jsou to bestie

A konec konců, urostlý kropenáč také.
Dík,zarostlé ho mám dost. Už jsem i zaznamenal přírůstek,jen nevím jestli vydrží

. Ale teď jsem shodou okolností přišel k Panceřníčku kropenatému a nebyl jsem si jist. Mám v akvárku i mečovky,platy a paví očka a tam není problém.
Já bych řekl, že bude asi slušně luxovat mrňavá mláďata. Ale pokud bude dno hustě zarostlé, tak se ho hustého porostu moc nedostane a pak by i nějaká mláďata přežívala.
Tvůj dotaz je dosti široký, podle toho jak moc zarostlé máš akvárium a jak moc chceš krevetky množit. Je-li méně zarostlé a máš ambice velkoodchovu, pak ti kropenáček bude svým občasným lovením tak trochu vadit

Prosím,snesou se krevety a Panceřníček kropenatý?.Děkuji za odpověď.
Přidat reakci
1 ...... 19
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 22650x