Přihlásit se RYBICKY.NET »

Biokvas

NápovědaFórum » CO2  

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Biokvas
 Reagovat na tento příspěvek 0  - melias Re: amrtin
jako pěna lahvi je... vodu jsem dával vlahou, samosebou vystydla. ohřívat jí fakt nebudu, už tak ze mě manželka hotová tone smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: Aforte
Tazatel ale uvedl vlažnou vodu.A 1,5 kávové lžičky mě nepřijde málo...kvasnice mohly být mrtvé...uvidíme.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aforte Re: amrtin
Nemusí to být jen v kvasnicích. Zrovna dr. Oetkera používá dost lidí. Je tam více faktorů, které to mohou ovlivnit. Málo kvasnic, studená voda..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: melias
Nejčastější problém bývá v kvasnicích...zkusil bych ještě počkat a když tak ještě trochu zahřát.Ale zkus s lahví trochu zakvedlat...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - melias – prosim o radu.
Prosím o radu,
Do 1,5l lahve jsem dal 230 g cukr krupice + 1,5 kávové lžičky kvasnic Dr. Otker. Dolil 1,1 litrem vlahé vody. Flaška je i po 9 hodinách měkká a marně čekám na první bunlinku v počítadle bublinek :-(
Kde jsem udělal chybu...?
Díky za reakce.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: zvedavka
Tak pokud se nic nedostalo do akva,nic se neděje.Ale ten vzduchovací motorek...tak ten bych dal raději někam výš,kvůli elektrice(kdyby byl polit vodou nebo burčákem).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix Re: Aquasky
Zpětný ventil nemůžeš dát tak,tak aby ti nepustil burčák do akva,jelikož ventil z jedné straně propouští z druhé ne. Takže pokud ho dáš tak,aby se burčák nemohl dostat do akva,tak se tam nedostane ani CO2 ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zvedavkaRe: DrChila
Fotka k příspěvku Jsem absolutní začátečník, ale tato diskuze mě obzvlášt zaujala, protože kvasničák/burčák nyní udržuji v chodu já a zodpovídám za to, že až se vrátí Majitel Nejhlavnější -je pracovně mimo bydliště- tak ryb bude v ideálu víc, ne míň.
Kupodivu jsem tady nikde nenašla návod s použitím bezpečnostní lahve, je to taková pojistka navíc.. Přikládám fotku. Mimochodem, dnes lahve stěhuji do kbelíku, ta kočka na fotce- ta mi včera lahve převrátila, nic se nestalo, na čas to přestalo bublat, ale ryby i druhý den vypadají čile. U 112 máme jednu lahev s kvasničákem, u 250 dvě lahve.
Už se těším, až se vše přemístí na plánovaný stojan a veškeré příslušenství bude mimo dosah čtyřnohého zvířectva.. a dětiček.

Reagovat na tento příspěvek 1  - zervan Re: Aquasky
Aquasky napsal: ne ne nemám zpětný ventil, ale láhev mám cca 50 cm pod úrovní akvária takže žádné převrácení není hrozbou Ono je to hrozba vždy. Pretože keď sa prevráti fľaša, nejde o to, či je nižšie alebo vyššie ako akvárium - ide len o to, v akom uhle zostane. Pokiaľ je výstupná hadica zaliata, náplň bude ďalej kvasiť, plyn sa bude hromadiť vo fľaši a tlačiť kvasnicovú náplň do akvária.

Keď je fľaša pod úrovňou akvária, má to navyše úplne iné riziko: Stačí na noc uvoľniť zátku, v akváriu sa voda rozbehne do hadičky (vytlačí pôvodný plyn späť ku fľaši) a ak je medzi hladinou a vrcholom hadice len malý výškový rozdiel a voda ho prekoná, potom to už pôjde von samospádom - vytečie skoro všetka voda (až po úroveň konca hadice v akváriu). Práve na to je spätný ventil.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dimmur Re: Aquasky
myslim, ze ho mas nastavit prave naopak, zpetny ventil ma zabranit uniku vody z akva, ptz je ve drtive vetsine pripadu lahev s kvasem pod urovni hladiny vody v akva....pokud je clovek rozumny pri michani naplne, tak by nemelo dochazet k uniku kvasu do akva.... ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aquasky Re: Silent
takže ho mám nastavit tak aby se zabránilo vniknutí biokvasu do nádrže ju? jako nehrozí to u mě, ale mám vysokou prašnost vzduchu a tak se mi tvoří slepá hladina a myslel sem že za to můžou i kvasnice, pátral sem tu na forů že zřejmě můžou, ale na noc povytáhnu filtr tak aby značně čeřil hladinu a ráno sem bez slepý hladiny, ale večer když filtr čeří málo a bublinkuje kvasničák tak je mastnej flek téměř přes celou hladinu, a pak mi to je líto žjo :-D ale rostlinky rostou dokonale to se musí nechat :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lojzalojzovic Re: Aquasky
první zpětný ventil byl z hornbachu ze sady asi za 30,- vydržel přes půl roku, potom začal propouštět ale docela pomalu, další stál kolem 40,- taky hornbach. při téhle výdrži se nevyplatí kupovat něco dražšího
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: Aquasky
www.levnaakvaristika.cz/… tenhle mám vyzkoušený i na CO2. Dají se sehnat i za pár korun www.levnaakvaristika.cz/… ovšem ty vyzkoušené nemám a můžou časem křehnout a praskat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aquasky Re: amrtin
ne ne nemám zpětný ventil, ale láhev mám cca 50 cm pod úrovní akvária takže žádné převrácení není hrozbou, navíc přívodní hadička je cca 2 metry dlouhá, spíš mám někdy obavy aby mi nepřetekla voda z akva do hadice, takže vždy musím nejdřív natlakovat pak dát kamínek do akvárka, a kde sehnat nějaký levný zpětný ventil?...děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lojzalojzovic Re: Aquasky
rizikem je např. převrácení lahve - u mě to byla konečná pro cca 15ryb i přes to že mám počitadlo bublin a zpětný ventil, stačila trocha burčáku do vody a fajront. dále se může stát pokud se dá více vody a kvasnic že se vytvoří pěna v lahvi a ta se může protlačit do šlaušku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: Aquasky
Hlavně doufám,že tam máš zpětný ventil!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrChila Re: Aquasky
Druhá lahev tam je jen z bezpečnosti pokdu by flaška spadla tak by to mohlo tlačit vodu nahorů do akva.. nebo přivelký reakce to přeteče jen do tý druhy flašky.. prostě jen flaška bezpečnostní:) kdyby náhodou
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: Aquasky
Pokud vyrábíš kvasnice podle návodu,tak se do akva nic nedostane.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aquasky
ahoj mám prosbu, ale rozhodně se mi nechce hledat v tech tunách příspěvků používám kvasničák na hnojení oxidem uhličitým kdy mám láhev naplněnou max do 2/3 objemu, nefiltruji CO2 přes žádnou další láhev a pouštím ho přes vzduchovací kamínek rovnou do nádrže, jen se chci zeptat jestli se kvasnice nedostanou do akvarka a nezpůsobí mi tam nějakou neplechu co se týče infekce ryb a krevet přeci jen můžou způsobit kandidózy u lidí mohou i u zvířat. díky moc za odpovědi pokud s tím máte nějaké zkušenosti ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix Re: MonterMonty
No já to jen vyzkouším co to udělá do večera a pak to vrátím do malého akva,musím nechat děti vychlastat další colu,abych měl flašku :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: patamatix
no už mito zas kleslo , cca na 30 ... v vono se to přes noc zvedne a po rozsvícení to zas začne se spotřebou rostlin klesat , jen dávej bacha že to měření je s cca 3-4 hodinovým zpoždění, takže kdž tam máš ted 20 tak to bylo právě před těmi 3-4 hodinami , bejt tam večer 50 tak to hned odpojuji ...
Tak to taky zkouším,vzal jsem flašku z malého akva a připojil k druhému,takže jedu dvě flašky,jsem zvědav co to do večera udělá ;-)
asi někde kolem 100 by už některé druhy mohly špatně snášet .. někde jsem o tom četl , zkusím to najít ..
Tak to se divým,no kolik myslíš,že už je krize?
50 není nijak moc , ryby jsou úplně v klidu jako vždy ..
To už být moc,ne :)
EDIT a to máš 250l,já jen 150l,to by byl asi masakr smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: DrChila
Prdlajz, ať to řešil, kdo chtěl. Nestabilitu způsobuje něco jiného.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: DrChila
Druhej den po připojení druhé lahve do provozu po ránu 50mg X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix
Asi bych volil více flašek zapojených k sobě než jednu velkou :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrChila Re: Sid
Čím větší lahve tím více nestabilní:) ale to už to někdo řešil:)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: DrChila
...Na 200L ? dodávat CO2? to si myslim že asi biokvas nezvládne.. Maximálně bych tam fláknul atomizér a rval to tam ze 3 flašek kvasu aj přes noc...
Někteří to řeší kvašením cukru ve 3L (i větším) UH kanystru.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: miguela
Ony rostliny nereaguji na vsechno tak rychle, jako treba na pridani svetla, a ukazuji Ti co bylo, ne co je ted. Navic kdyz jsou ve spatnem stavu, trva jim vypadat lepe o to dele.

Tyden na vyhlaseni vysledku tady povazuji za prilis kratkou dobu. ;-)
Mám rampu pře celé akva a difuzor mám u dna v prostřed akva,aby bublinky vyplouvali před rampou a ta to pak žene po akva.
Vono hlavně dost záleží přez co bubláš , jak máš difuzor nízko(vysoko) v akva , já to mám skoro u dna , tak aby bublinky šly do proudu vody , schválně jsem dal permanetní test na druhou stranu akva , po ránu je tam tak odhadem 30, ted cca 12mg
Taky to chci zkusit do 150 2 flašky :-) Asi vemu tu z druhého akva a připojím ji do 150 na zkoušku,když tak to můžu odpojit.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - MonterMonty Re: DrChila
Dnes jsem to spustil ze dvou flašek do 250l akva , od rána je tam cca 20mg CO2, každejch deset dní se vymění jedna flaška , 20mg považuji za optimum
 Reagovat na tento příspěvek 2  - patamatix Re: DrChila
I tak by se to dalo,více flasek,ale rozhodně je to lepší takto,než hned kupovat flasku a veškeré drahé zařízení,když neví zda jí to k něčemu bude.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrChila Re: miguela
Na 200L ? dodávat CO2? to si myslim že asi biokvas nezvládne.. Maximálně bych tam fláknul atomizér a rval to tam ze 3 flašek kvasu aj přes noc:-D když semnou 2 skoro nic nedělaj ve 140 tak možná že i 4 flašky popřípadě se to dá zaškrtit a flašku oddělat kdyby to bylo moc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix Re: miguela
www.youtube.com/… koukni na toto,je tam i mnoho jiných,ale princip stejný.
Pak toto rybicky.net/clanky/588-idealni-napln-do-co2-kvasinkovace Na míchej a zkus to jestli to pomůže,je to nejlevnější a máš to za chvíli. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miguela
čáágo béélo, máte nějaký univerzální recept na 200l AQ? kytky jsou převážně ožrané od mřenek a skomírají.. chtěla bych jim dodat trochu život.. PMDD dávám už pes týden a výsledek nula..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: patamatix
Tak mě to už párkrát "pšouklo" do nosu :-D a channel č.5 to zrovna opravdu neni :-D,ale nesmrdí to.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix Re: amrtin
No tak ja očuchával a nic moc :-D
Nebude,během vývinu co2 to nesmrdí.Smrdí to až na konci,když se vylévá.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix Re: amrtin
No to jsem myslel původně,ale prý to bude ráno pěkně smrdět :-D
Já nijak,ale můžeš ho buď povytáhnout k hladině,nebo napojit přes rozdvojku a škrtítko mimo akva a na noc to škrtítko otvírat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix
Jak to děláte přes noc s biokvasem,aby ráno nebyli ryby kaput?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - MonterMonty Re: Nikuska91
rybicky.net/clanky/588-idealni-napln-do-co2-kvasinkovace
poměr surovin bych upravil dle obsahu tvé lahve
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nikuska91 – Náhradní náplň
Ahoj, můžu se tady zeptat: Děláte někdo náhradní náplň z kvasnic přímo do láhve z Biokvasu? Potřebovala bych přibližně vědět poměr kolik čeho :) jinak bublám do 26-ti litrového akvárka ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - lojzalojzovic Re: jamajcan
mam jich nalozenych stabilne pet :) muzu si pak vybirat tu ktera sumi nejlip
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: lojzalojzovic
Když už jsme u toho,nejlepší je točit dvě flašky.Tam mi přijde intenzita bublání,relativně nejstabilnější.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] 4

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 7231x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8756?od=51