AquaSafe a AquaStart
Dobře...ale, bude tedy stačit pouze těch 5 dní? Všude se říká 2-3týdny...
já takhle bezproblému v původní vodě přechoval v 10 litrech taky rybky asi 5 dnu a myslim, že to žádný velký následky nemělo
Pokud tam budeš mít filtr a původní vodu, tak by ten týden měly bez problému přežít. Pokud nebudou rostliny, bude možná potřeba trochu zavzduchovat.
Problém je ten, že místo starého akva půjde nové, tudíž staré je nutné odvézt (není kam jinam dát)...a mít rybky v kýbly ,sice s filtrem, déle než týden je si myslím risk...
Opravdu nechápu tu snahu cpát do zcela čisté nádrže nějkakou chemii, abys (možná) získal pár dní času a přitom si třeba navždy zamořil nádrž nějakým sajrajtem. Každý ti řekne, že akvaristika je o trpělivosti a ta růže přináší.
Zajimalo by me proc radis ten samy postup, o kterem je znamo, ze neni dobry...
No tak vela zalezi aku mate u vas vodovodnu vodu...
U nas je tvrda >20, NO3 cca 15... takze ked som zakladal akva miesal som vodovodnu + Tetra AquaSafe s destilkou v pomere 1:1, nalial do akva s rucne pranym strkom a cakal som cca 4 dni, no ziaden zakal, potom rastliny a dalsie cca 4dni bez zakalu, no a nakoniec rybky a vsetko bolo OK.
Pokial nepozorujes ziadny zakal tak zivorodky to v pohode preziju.
Budu tam vpouštět paví očka, silver molly, a neonky a mečovky. Zajímalo mě, jestli tedy ty přípravky Aqua Safe/Start nějak fungují a třeba proces "nitrifikace" urychlí nebo trochu prudké změny potlačí...
Zatím kontroluji teplotu a ph vody ..v sobotu udělám kompletní test i na NO2..rybky jsem kupoval už větší mají 7cm...určitě dám vědět ..
Tyden je jeste dobrej, nejhorsi si 14 dni, kdy se nahromadi NO2 a filtr jeste neni zabehlej. Tak se pak ozvi jak jsi dopadl.
Jinak chemii do akva az v krajni nouzi
Viděl jsem nějaký příprave od Tetry, jmenoval se asi Baktozyn a tam bylo napsané, že některé druhy ryb se po aplikaci tohoto přípravku dají do akvária nasadit už 24 hodin od založení, no každopádně jsem to nezkoušel, ale pokud by se tam dali nasadit ryby tak brzo, tak jen ty, které jsou odolnější a měli by se přidávat postupně, ale obecně se doporučujě dávat první ryby až 3 týdny po založení, ovšem řekl bych že málokdo to dodržuje.
0 12.11.2008 23:01 NNNTomas – AquaSafe / Start
Je možné do akvaria při zřizování přidat AquaSafe - Start a rybičky vpustit do akva již 4. den po napuštění vodovodní vody?
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 4118x