Sagittaria - pěstování
Já jsem měl stejný problém. Sagitárie mi úplně odešly. Koupil jsem další a zasadil podstatně jemněji (míň brutálně) než předtím. Ve stejném akváriu při stejných podmínkách začaly sagitárie růst naprosto normálně. Takže něžně!!
Záleží zda má zdravé srdíčko, tedy střed kde má být vidět náznak nového listu.
Pokud od středu začíná růst nový list je to OK, rostlina přechází z emerzní formy do submerzní.
Hnojení do vody nedoporučuji, raději kupte tř. Bivoj hnojivo do substrátu, protože sagitária má silný kořenový systém. Také jsem s ní měl ze začátku problém.
Mně to kupovaná sagittaria dělala ze začátku taky. Teď, když mám už svojí odrostlou pěkně v akva, tak odnože přehozené jinam se už chytají prakticky hned.
5 dní po založení akvária, nebude zrovna vhodná volba něčím přihnojovat. Nehledě, že jedné se daří a ostatním né. Pomohla by fotka
Tohle mi nové rostlinky Sagittarie dělaly taky - a to mám všechny předpoklady pro dobrý růst (pH, osvětlení, CO2, dno, hnojení...) Zkuste přihnojit něčím s obsahem Fe a Mo (opatrně). Mně se rostlinky ale nakonec vzpamatovaly, aniž bych něco ještě měnil, možná se potřebují aklimatizovat. Taky možná máte málo světla - jaké máte akva?
0 31.10.2008 09:58 Jirka88 – Sagittaria subulata
Akva mam založené 5 dní,tepltota je 25stupňů, čistej obsah je něco pod 30 litrů a svítim 15W,12hodin denně a mam tam 3x sagittarii subulatu...jedna z nich je zelená a v pořádku, druhá ve prostřed akváriu je trošičku oduhnilá a ta poslední na druhej straně oduhnívá celkem solidně...je to tim že rostlina shazuje staré listy a narostou jí nové?nebo je to s ní nějaký špatný??nové šlahouny z ní zatim nepozoruju....
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 3304x