Nitěnky
0 07.01.2008 08:32 jurek – Re: ToGi84
Na druhou stranu,bez nítěnek se Vám některé druhy ryb budou jen těžko třít,halančíky krmím převážně nítěnkou,stejně tak i pancéřníčky panda.
V životě bych nedal žadne rybě žive nitenky, je to naprosty sajrajt a temer vždy po nitenkach my hodne ryb uhynulo. Nic proti, ale když vidím, jak je prodávají ve zveráku a plno lidí jim to tam nadčeně kupuje (taky kde jinde by to sháněli, pokud to nejsou nejací velcí chovatelé)tak si říkám, chudáci ryby
Já krmím 80% mraženým, at to jsou komari larvy, patentky a hlavne artemie....
Každý má svuj nazor na zive nitenky, ale já se dostkrát spálil,takže mluví ze mě zkušenost
mražený nítěnky nejsou dobrý vždycky je to taková kaše a spousta kalu, mražené jsou lepší patentky
jo jo mám čichavce perletové a ťem to jede nejvíc a paví očka se po tom taky můžou utloucy
neee ted mi prilitne tak možna petikilo na čelo . ale na jaře to prubnu
no zkusím dát na zahradu něco uvidíme
jj stačí i vědro, ale jen v létě ted asi nic nepřilétne
. My máme na chtě 5 sudů, takže to i něco zamrazim na horší časy(zima)
já vím no vyrábět to není ten správný název
takže suda na zahhradku a naplnit vodou a čekat ?
vyrábíte???? no výroba to neni ale v léte je vybírám ze sudů, ale sou to ty černý larvy ale taky njim to chutná
¨mam jen hloupy dotaz. Vyrábíte si někdo živé patentky ?
0 05.01.2008 16:04 MESTEK mám panceřníčky,krunýřovce a parmy nádherné - všechny druhy radši patentky než nitěnky a neitenky kupuju za 49 a patentky za 19 - JSEM PROTI NITENKAM
0 05.01.2008 10:09 Petr Jaké rybyčky by se nemají rmit nitěnkama a jakým to nevadí? Jsou lepší nitě, nebo patentky? Je lepší živé, nebo mražené (živé) krmení?
Starší reakce
0 08.11.2007 14:01 rolandmynar Jak které rybky. Ne všechny to dobře snáší.
0 08.11.2007 12:31 Alena – Nitěnky
krmite nitenkama??
Starší reakce
0 29.10.2007 11:13 Alena – Jak casto se musi proplachovat nitěnky???
Jak casto musim proplachovat nitenky???jaka musi byt teplota???daji se zamrazit zive???
Starší reakce
takze rovno mozem take male tie larvy komara vychytat do sietky?a dat rybam enmozem ich neako zmrazit alebo co?prosim ked ich mozem zmrazit a dajak ocisiti poradte som zaciatocnik
0 18.10.2007 17:05 zaciatocnik ja som z michaloviexc a diky za komentare a larva komara neni nahodou to?napr u stryko mal vonku daco take ao bandaska a tam bola plna vodou a ked som do nej drgol ta take divne to bolo tak smiesne spadli dolu taka jak hlavka a a mala ciarka neni to ono?
0 18.10.2007 14:57 langosh Propláchnutím horkou vodou podstatně snížíte hodnotu mraženého krmivo. Někde jsem četl, že by to mělo být propíráno max. ve 40 st. (snad se nepletu - článek bohužel nemám u sebe). Propláchnutí je každopádně dobrá věc - mj. i z toho důvodu, že do AQ přidáváte pouze krmení a nikoliv to, v čem je to zamrazeno, resp. takovou tu "vodičku". Nitěnky navíc doporučuji nasekat na menší kousky - v některých případech jsou poměrně dlouhé a menší rybky mohou mít problémy s jejich pozřením...
Roman
0 18.10.2007 10:56 Sidonius V okamžiku, kdy jsou nítěnky plné patogenů, proplachování nepomůže...
Např. spor Pleistophora hyphessobryconis, (hmyzomorka rybí)- viz aktuálně diskuse na Akvarista.cz...
0 18.10.2007 10:41 motýlek nitěnky jsoo dobré opravdu jen jako doplněk - nejlépe kombinovat něco umělého a nitěnky přihodit až po nakrmení jako zákusek
... ale třeba na odchov mladých jsou hodně užitečné a levnější než artemie - jen je to potřeba nasekat sklapelem nebo žiletkami - což se doporučuje i pro některé menší tetry (neonky) ... také se dá i nitenkami urychlit připravenost chovného páru ke tření ... zásada č.1: proplachovat raději více než méně ...
0 18.10.2007 06:52 Kubis Nitenky jsou zdrojem nákazy,vždyt je spoustu jiných krmiv:patentky,buchanky,perloočky,koretry,
gamarus atd.Když už krmit nitenkama,tak pořádně pročistit a krmil bych jimi panceřníky jinak nic
0 17.10.2007 23:29 Havel-st Komáři se mi jeden čas chovali sami, stačilo zapomenout ve váze vodu neošetřenou kapkou saponátu. Bylo to dost nepříjemné, radši bych se pokoušel o nějaké pakomáry (patentky). Jinak komár je podobný, jen se drží u hladiny, hlavou dolů a při vyrušení se dá na úprk srandovními kroutivými pohyby. Pakomáři žijí na dně. ...teda je to o jejich larvách.
www.sazp.sk/…
www.sazp.sk/…
(asi uprostřed stránky jsou další videa)
ano je lepši je rozmrazit a propláchnout,pokud to výrobce správně mrazi..šokem to je myslim -60°C tak by se vše mělo zničit,já je jinak v ničem nekoupu
chcel by som sa vas opytat skade mozem zohnat zive nitenky a ako vyzera larva komara mozem ich neako chovat?lebo ja neviem ani ako vyzeraju
0 17.10.2007 21:58 Markéta – Mražené nitěnky
Ahoj všeci, mám dotaz ohledně mražených nitěnek. Nevím jestli je mám dát do akvária mražené rovnou z mrazáku nebo je nechat rozmrazit..taky mě napadlo je dát do skleničky a proprat je v dezinfekci "Preventin" prej nitěnky můžou mít různé nemoci (teda jestli to vůbec pomůže - jen mě to napadlo
Jsem začínajíci akvaristka...mého synka to chytlo tak se začínám zajímat i já..
Děkuji předem za Vaše rady
Starší reakce
0 18.04.2007 06:24 Chocenak 0 17.04.2007 18:27 chicko [124] Přidat reakci
1 ...... ...... [5] 6 7
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 9069x