Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Nitěnky

NápovědaFórum » Krmení » Živé krmení 

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Nitěnky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2011 19:26 Parosphromenus Re: Kamilstrom
no manganistan mě právě napadl, nitěnky ho přežijí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2011 18:39 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: Parosphromenus
Ja jim neverim,v zive forme,ze se vycisti,uz me to stalo par ryb,vyzkousej a uvidis.Mimochodem,kdyz je budes macet v desinfekci tak uz asi zive nebudou a pozor na tu desinfekci aby se ti nedostala do akva.to by mohlo byt docista-docista!! :) Ja i mrazene patentky,nejprve rozmrazim v sitku pod tekouci vodou apok je macim 30 min.v Potassium Permanganate(Manganistan draselny)!! X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2011 17:36 Parosphromenus Re: Kamilstrom
No a co nechat vyčistit třeba týden, krmit nezávadnou potravou a zárovn desinfikovat. Tím by se mohla úroveň infekčních šmejdů snížit aspoň na běžnou úroveň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2011 17:26 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: Parosphromenus
Nitenkam se neda verit a vycistit se nedaji uplne nikdy,ziji v bahne(bordelu)a ten je v nich,jsou prenasecem nemoci a parazitu (mluvim o zive forme),treba takove Cich. Perletove ti to muze vymlatit velice hrave!Susene(lyofilizovane) jsou ok !!! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2011 17:12 Žena Kamishiro [4] - MiniakváriaRe: Ivoš
Proto jsou asi lepší živé, které se nechají ''vyčistit'' třeba den dva ve vodě bez potravy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2011 17:09 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: Parosphromenus
Obávám se, že nitěnky desinfikovat nelze protože největší bordel není na nich ale mají ho ve svých útrobách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2011 17:06 Žena Kamishiro [4] - Miniakvária
Já osobně ne, ani koretry a patentky, ale protože mám jistou kvalitu zdroje.
Kdybych je ale třeba kupovala, vzala bych je proudem vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2011 15:46 Parosphromenus – Desinfikujete nítěnky?
ústní vodou? manganistanem? něčím jiným?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2011 17:26 Muž fido16 [631] Re: romant
Me jdou dobře i po nitěnkách ale zkusím patentky. Jinak dávam liofylizovane patentky rybam jedou po tom jak po uzenem. Ale zkusim koupit ty mrazene a dam na noc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2011 22:12 R Muž romant [28001] Re: fido16
Místo těch nítěnek použij mražený patentky, který před tím, než jim je tam hodíš, pořádně propláchneš vodou. Oni pěkně klesnou ke dnu, pokud je cestou nesežerou jiný ryby a ancíkům to bude jistě šmakovat. X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2011 21:44 Muž fido16 [631]
Cauky chci se zeptat jak udrzet mrazene liofylizovane nitenky na dne davam ancistrusum tak pul kostky na noc jenze to plave na hladine nevite jak to dostat dolu? A aby to tam vydrzelo? Myslim nitenky v takove lisovane kostce tubiflex nebo jak to je. Diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2010 20:51 Usine Re: Miras
Mražené krmení se má před podáním do akvária pořádně proprat, pak by neměl být problém. Krmit masem teplokrevných živočichů se nedoporučuje a tak nejlepší potrava pro ryby je zase jen ryba.
Mražené nítěnky ale určitě nepoužívej
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2010 15:51 Miras – Mražené nítěnky
Dobrý den.
Chtěl jsem se zeptat, jestli mohou rybičky dostat vnitřní parazity z mražených nítěnek, nebo jiného mraženého krmení, prodávaného v obchodě. Pokud ano, jakým jiným masem se dají krmit, kde nehrozí nákaza parazity? Četl jsem někde že se ryby krmí třeba hovězím srdcem, nebo i kuřecím masem atd... Tohle maso se musí vařit, nebo se dává syrové?? Předem děkuji za odpovědi. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 16:54 Muž Dixon [13] - SumciRe: včelař
ano su to nitenky v kocke,,,tak prepichnem....díky :-)
a svorky pak vytahuju magnetem na tyčce abych se tam nemusel koupat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 16:53 Muž včelař [44] Re: Dixon
ten jde taky propíchmout( jsou to nitedky vzsušený a v kostičce) nebo si to pletu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 16:37 Muž Jurasek [137] Re: Dixon
Pokud není nějak konzervovaná (nějaká mastnota...), tak to ničemu vadit nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 16:32 Muž Dixon [13] - Sumci – Ako udrzat na dne potravu?
Ahoj,zaujimalo by ma ako udrzite na dne potravu,napriklad tubifex....
ja ho stlacim pinzetou a zakliesnim medzi kamene a pinzeta to stale drzi....nemate ine napady?neskodi ze tam na nejakych 45min. bude ta pinzeta? :-) ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2008 11:08 karlos55 Re: Jasnovidec
Nesmíš věřit každé blbosti. Chráněné nejsou a nebudou. A navíc, je spousta zemí kde čističky vody nemají. Takže dovoz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2008 14:30 Muž Jasnovidec [-3] Re: PaDa
No, ale kde teda berou ty nitěnky na mražení? Když živé nesmí prodávat, protože jsou chráněné? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2008 13:49 Muž PaDa [6088] - mřenky a sumciRe: oldkiwinka
Mrazí se... a je z toho nehorázná kaše ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2008 13:39 Muž Jasnovidec [-3] Re: oldkiwinka
to je možný, ale když jsem se ptal na mražený krmení, tak mi nabízeli srdce, patentky, nitěnky, plankton, ..., já bral patentky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2008 06:46 oldkiwinka Re: Jasnovidec
Mražené nitěnky? Odkdy? coze Co vím, tak se to nemrazí, páč je z toho pak nehorázná kaše...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2008 01:59 Muž Jasnovidec [-3] Re: Usine
zato mražených mají asi zásoby ještě z dob, kdy chráněné nebyly :-D hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2008 22:00 Muž PaDa [6088] - mřenky a sumciRe: Usine
Snad naštěstí... Pod papírnou ve Větřní jich bývala plná Vltava, stačilo nabírat pádlem ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2008 21:32 Usine Re: karlos55
Bohužel nalitá nebyla. Úpravny vody jsou na vině jejich skoro zmizení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2008 21:40 Žena lulk [5] - CichlidyRe: Romy
Jednej yellowke trčal dlhý hnedý výkal,ale teraz je už v pohode.Takže dúfať,že to strávia aj ostatné.A dakujem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2008 21:37 Muž Romy [1839] - CichlidyRe: lulk
Nic,a doufej,že to stráví. ;-)
Edit:Nedávej jim celý den jíst,mají velmi dlouhé střevo,tak ať se moc nenaplní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2008 21:35 Žena lulk [5] - CichlidyRe: Romy
Žial,boli to tlamovce.Ja som si to všimla až neskôr,ked bola väčšina zjedená.Hodila mi ich tam moja (5 ročná) sestra.Viem,že nitenky sú zdrojom chorôb a mbuny nimi nesmú byť krmené.
čo mám spraviť aby sa teraz predišlo riziku nakazenia?Už asi nič,že?Už to je v háji sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2008 21:27 Muž Romy [1839] - CichlidyRe: lulk
Stát se nemusí nic,ale také může,záleží i na tom,jaké ryby jsi krmila.Nitěnky jsou obecně považované za nejnebezpečnější krmivo.Dost často bývá původcem střevních nemocí.Pokud jsi nakrmila své tlamovce,dej na ně pozor,mbuny by takovouto stravu neměly vůbec pozřít.Přečti si toto vlákno od začátku,a přečti si něco o tlamovcích.Hlavně o Malawi bloat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2008 21:11 Žena lulk [5] - CichlidyRe: Romy
A čo sa im z toho najhoršie môže stať? Kedy sa prejavia možné príznaky choroby?dakujem.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2008 20:44 Muž Romy [1839] - CichlidyRe: lulk
Když už jsi nakrmila,tak uvidíš sama. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2008 20:37 Žena lulk [5] - Cichlidy
Ja som nakrmila rybky živými niťovkami kúpenými v malinkom poldecovom sáčku.Neublížia rybkám?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2008 17:30 Muž Romy [1839] - CichlidyRe: Dahak
Ano,to máš pravdu,pouze se vyčistí.Na dezinfekci se dá použít už zmiňovaný hypermangan,ale ten nitěnky snášejí hůř a hynou dříve,než patentky.Takže nula od nuly pojde.Čerstvé jsou zdrojem nemocí,mražené jsou jen kaše.Nejlepší je nitěnky odstranit z jídelníčku ryb úplně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2008 16:35 Mato00
No ja musim pochvalit polskeho dodavatela ktory nosi patentky do nasej akvaristiky:su ciste,je v nej malo vody(nemusia sa rezat staci ich rozlomit!)Ale co nosi nitenky je to humus vyhodil som ich! :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2008 10:35 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: Romy
Ja si myslim ze proplachovanim se nitenky zbavi maximalne tak toho bordelu co do sebe nasoukaj ale bakterialni nebo parazitni "onemocneni" v nich zustane.
Osobne bych prirovnal krmeni nitenkama k vybirani a jezeni zbytku jidla z popelnic.Nitenkam se nejlepe dari ve stokach nebo u vyusteni odpadnich vod v ciste vode je nenajdeme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2008 01:39 Muž Romy [1839] - CichlidyRe: Jasnovidec
No,osobně si myslím,že Akvarista.cz je nejodbornější web u nás.
Co se týče krmiva,dovolil bych si svůj článek právě z Akvarista.cz,a to: www.akvarista.cz/…
U mražených patentek záleží,od koho(jak kvalitního prodejce) a v jakém stavu jsou.Pokud máš citlivé ryby,dají se ještě vydezinfikovat třeba hypermanganem.Jak na to,je psáno v článku.
Přirozená potrava není časovanou bombou jak si myslíš,pokud zachováš její čistotu a pestrost.Kombinovat se dá v podstatě vše,záleží jen na druhu ryb a jejich velikosti.
Ovšem pravdu máš v tom,že dnes lovit krmivo pro ryby,je spíše sázka do loterie.Nezarybněných vod je dnes žalostně málo.
Mě osobně nitěnky do nádrže nesmí.Mražené už vůbec ne.A když,tak je to týdenní čištění,a proplachování.A stejně není jistota,že jsou v pořádku.Dezinfekci snášejí mnohem hůře,než patantky.Úmrtnost je rychlá a vysoká,pak jsou na nic.
Mimochodem,na Akvaristu přispívají takoví odborníci,jako je Karel Zahrádka,RNDr Roman Slaboch,Jan Burzanovský,Radek Blaško,Roman Lang,Libor Šprysl,nebo i Jaroslav Macenauer.
Jednoduše,kdo hledá,najde. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2008 00:45 Muž Jasnovidec [-3] Re: tercovec5
díky, konečně nějaká konkrétní odpověď, no s tímhle by mne asi přítelkyně hnala, pěstovat doma červíky, ale třeba časem, volná místnost by se ještě našla :) . No já zatím koupil jen zamražené patentky, tak jsem myslel, jestli je dobrý je prohnat nějakou desinfekcí, zatím jsem je jen hodil do silonky a propláchnul proudem vody. Pak tu čtu diskuse o tom jak je pro ryby přirozená potrava v podstatě časovanou bombou. No rozhodně už by mne nenapadlo jít na plankton k výpusti z rybníku, jako zamlada :) pak jsem měl akva plný nezmarů a nějaké další havěti.

PS: pročítal jsem toho akvaristu asi dvě hodiny a nic kloudného.

Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2008 18:17 tercovec5 Re: Jasnovidec
Pokud máš možnost, např vlastní vodu, kterou neplatíš, dej nitěnky do misky a zaveď slabý proud vody.Nedávej velké chuchvalce nitěnek,aby i ty uvnitř klubka měly přístup ke kyslíku.Vodu nech protékat neustále.Pokud vodu platíš,nebo nelze použít první způsob,použil jsem několik nádob poskládaných kaskádovitě nad sebe,uprostřed provrtané,do otvoru zastrčená trubka cca 7cm vysoká.Ze spodní nádoby slabé čerpadýlko žene vodu do nejvyšší nádoby,odtud kaskádovitě proté do nižších nádob.Dvakrát až třikrát denně vodu vyměň.Do jedné nádoby jsem dával maximálně litr a půl nitěnek,aby nedocházelo k úhynům. Už jsem zlenivěl a nitěnky už pár let nejezdím. Dnes jsou daleko lepší alternativy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2008 10:36 Muž Sid [6739] - RostlinyRe: Jasnovidec
Vyhledejte si potřebné informace na Akvarista.cz.
Je to sice poněkud zdlouhavé, ale vaše "zvědavost" bude jistě uspokojena. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2008 12:58 Muž Jasnovidec [-3] Re: luboš
A prozradíš jak se mají ošetřit? K tomu jsem se tady ještě nedobral, jen to každý odsuzuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2008 11:44 luboš Re: Sid
Důležité je ty nitěnky ošetřit..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2008 13:31 Muž Sid [6739] - RostlinyRe: Jasnovidec
Jsou to tytéž.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2008 13:16 Muž Jasnovidec [-3] Re: Sid
A jsou alespoň ty kupované bezpečnější, než ty ze stoky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2008 13:11 Muž Sid [6739] - RostlinyRe: Jasnovidec
Patentky jsou podle mne jen "slabším odvarem" nitěnek :-O
Můj přístup k nitěnkám a patentkám je vyhraněný - špatných zkušeností mám, bohužel, hodně.
Nechci být za kverulanta, ale musím konstatovat - každý strůjcem svého štěstí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2008 13:06 Muž Sid [6739] - RostlinyRe: jurek
...pro chovatele jsou,řekl bych,nepostradatelné...
Právě to jsem se snažil v předchozím příspěvku konstatovat... Tuto kategorii akvaristů jsem opsal výrazem "někteří". :-) "Někteří" mi rozumějí, ostatní by se měli nítěnkám obloukem vyhnout. (Chtěl jsem si to zjednodušit a neřešit sáhodlouze, že jsou "zdroje a zdroje" ap.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2008 13:01 jurek Re: Sid
Nitěnky jsou na krmení nebezpečné,o tom není pochyb,ale na druhou stranu si odchov mnoha druhů ryb bez nich nedovedu představit.Např.různé druhy corydoras,též halančíci se po nich skvěle plní jikrami.
Pro běžného akvaristu zřejmě větší význam nemají,ale pro chovatele jsou,řekl bych,nepostradatelné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2008 12:59 Muž Jasnovidec [-3] Re: Sid
Jsou teda lepší patentky? Když jsou nitěnky tak špatné, proč je pořád v akvaristikách prodávají hlavně mražené, jak je chovají? To je sbírají ve stokách? Chtěl bych krmit rybky přirozenou potravou a nevím kde v přírodě si nastrouhají mražené hovězí srdce, leda, že by se občas z neonky, čichavce, ancíka stala taková obdoba piraňky, to pak asi jo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2008 12:33 Muž Sid [6739] - RostlinyRe: metal
Nitěnky se od patogenů nevyčistí ani po měsíci. Místo do záchodové nádržky doporučuji umístit nitěnky do záchodové mísy a spláchnout.
(Ano, existují výjimky - "někteří" si mohou dovolit nitěnkami krmit, ale nemyslete si, že se jen tak mezi "některé" dostanete... :-O )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2008 12:24 Muž metal [96] - CichlidyRe: Sid
Ak niekto chova len mecunky a gupky tak kludne nitovkami,tercovcom a drachsim rybam by som nitovky nedal.
Po nasbierani zivich nitoviek sa odporuca krmit as po 3dnoch aby sa vicistili. Potom by mali byt bespecnejsie. Na 3.dni sa davaju do zachodovej nadrsky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2008 12:16 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: patrick
Je to nejhorsi krmeni ktery rybam muzete dat v jakemkoliv stavu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [2] 3 4

Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 9311x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8527-nitenky?od=51