Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Špatná voda

 

NápovědaFórum » Voda, přípravky na úpravu a testy  

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Špatná voda
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.11.2022 16:42 Žena Summer [48] Re: Rovano
Mám v akva 5 pandiček, 10 razbor, 2 otíky a krevetky + tu jsou šneci-levatky a 2 piskořky. Původně jsem měla Betty a black molly, ale po zjištění, že je to úplně špatně, jsem ryby darovala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2022 15:04 Muž Rovano [228] - RostlinyRe: Summer
A platí tedy ty ryby z popisu? Protože na fotkách vidím daleko více druhů ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2022 10:49 Muž skypi [248] Re: Summer
S takovými parametry vody,bez světla a s "mixérem" místo filtru pro mnohem větší nádrž to prostě fungovat dobře nebude - proto to hromadění odpadu ve filtru. S čeřením hladiny se to ještě zhorší, ne zlepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.11.2022 10:09 Muž Lojza007 [1175] Re: Summer
Ono by těch rostlin asi bylo dost, ale jsou málo vyrostlý, já bych za sebe doporučil vzduchování, dokonce by mohlo nahradit stávající filtr. Akorát pak bude slyšet, jak praskají bublinky na hladině, někoho to může rušit.
No a místo těch kouzelných bazmeků od Seachem, kterým už taky nevěřím, tak bych doporučil od JBL proužkový multitest. Taky se na něho úplně nedá spolehnout, ale NH4 a NO2 ukáže nebo neukáže a u NO3 je aspoň vidět, jestli není vůbec, je ho přiměřeně nebo je ho moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2022 09:55 Žena Summer [48] Re: Jozef
Fotka je pořízena když jsem tabletky vhodila. Trvá zhruba pár minut než se na ně sumečci sjedou, pak se přidají otíci a nakonec to dojedou šneci. Nezkozumuji je ale do hodiny, trva to třeba půl dne než to zmizí. Krmím obden 2 tabletky pro 5pand a 2 otíky. Mám ještě ubrat? Třeba krmit jen 2x týdně? Nechci aby hladověli smich k tomu ještě trošku nasypu na hladinu artemie pro razbory, ty to snědí do pár minut. Mám tam pro pandy krmici mističku, aby jídlo nebylo všude, snažím se tabletky házet jen tam,ale občas se nepovedlo, tak je tam dávám pinzetou. Jinak ohledně nadechovani na hladině vím, jen po výměně vody je vše v normálu, ale po necelém týdnu se asi vydýchá kyslík a začínají se nadechovat daleko častěji a přidají se i otíci, což normálně nedělají. Já si opravdu myslím, že mám málo okyslicenou vodu. Kdybych měla špatné parametry vody nezačal by problém nejdříve u krevetek? Ty jsou v pořádku. Ráda bych tedy přidala na kyslíku, jen nevím co je nejlepší... kytky? Větší rampa? Umístění filtru a rampy? Výměna filtr.media atd abych nevařila z vody stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2022 09:20 Muž Jozef [311] Re: Summer
Iba taký postreh k tomu čo už písali kolegovia, v súvislosti s touto fotkou rybicky.net/fotogalerie.php… Napadá ma, či nie je kŕmené veľa. Nikdy som u seba nevidel takýto pohľad, že by ryby neboli na krmive. V tak malom objeme všetko nezjedené urobí svoje...
Inak sumčekovia sa chodia nadýchnuť k hladine bežne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2022 09:09 Žena Summer [48] Re: skypi
To bylo na začátku pro rostliny když jsem založila akva, pak občas, není již nic nepoužívám X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2022 08:39 Muž skypi [248] Re: Summer
Pro mne není Seachem důvěryhodná firma, záleží, jak pro Vás. Proč tam lejete průmyslovou desinfekci (Dajana Liquid Carbon) tomu také nerozumím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2022 07:58 Žena Summer [48] Re: skypi
www.rostlinna-akvaria.cz/…

Jedná se o toto. Mám žlutý střed, tak snad měří správně hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2022 07:31 Muž skypi [248] Re: Summer
Summer napsala:Čpavek by být přítomný neměl. Mám v akva ten meřák a ukazuje mi to,že akva je bez čpavku Ten "měřák" - to je co? Při takové konfiguraci (odhaduji organické přetížení a z něj plynoucí nedostatek kyslíku nebo přiotrávení tou organikou) a vodě - co myslíte, že tam poroste ? hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2022 07:27 Brodys Re: Summer
Nejspíš jak se blíží údržba, klesne průtok filtrem natolik, že už to ryby nedávají. Řešení je pořídit mnoho rostlin aby se z filtru stala jen berlička. Pořídit lepší filtr a nebo v něm vyměnit filtrační materiály, aby se tak nezanášel. Možná i kouknout, proč se tolik odpadu tvoří, popřípadě zkontrolovat a vyčistit hadice.
Já bych postupoval od vyčištění hadic (předpokládám, že filtr, včetně motoru vyčištěný je), nákup rostlin, eliminace nepořádku v akva,(osádka, dekorace apod.), výměna nebo přeskládání filtračních hmot a pokud ano to nepomůže, tak koukat po lepším filtru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2022 20:59 Žena Summer [48] – Asi vyšší dusitany/dusicnany nebo málo kyslíku
Ahojpivo jdu si k vám o5 pro radu. Pravděpodobně mám v akva vyšší dusikate látky a nevím jak to ještě vylepšit a zbavit se jich nebo nemám dost okyslicenou vodu. Pozoruji, že před výměnou vody, cca 2 dny před, kterou měním 1/3 každý týden, mi začínají sumečci i otíci plavat ke hladině, aby se nadechli. Razbory ze středu se přesunou výše k hladině. Čpavek by být přítomný neměl. Mám v akva ten meřák a ukazuje mi to,že akva je bez čpavku. Když si udělám testy, papírky (alespoň přibližné hodnoty) tak mám NO3 mezi 0-10mg/l, NO2 0, GH 8-16,KH vysoké 20°d a pH také vysoké nad 8, CL2 ok, používám 24h odstatou vodu. V akva používám filtr SunSun HJ-411b 300l/h s roztrikovaci rampou. Pořizovala jsem ho, že mi bude dost okyslicovat vodu a nepřijde mi. Filtr se mi dost zanasi, takove bahynko a když rampa jen kape, musím ho vyprat. Projížděla jsem diskuze i doporučení jak nastavit rampu a stále nevím, každý to má a doporučí jinak. Zkoušela jsem proti sklu, pod vodu, s hladinou a nejlepší mi přijde když je rampa cca 2cm nad hladinou. Voda se pohybuje ale s proudem ke dnu a okolo, ale na koncích akva se rostlinka nepohne, tak nevím jak mám vytvořit vír, abych pořádně okyslicila vodu. Pořídit delší rampu? Zkoušela jsem namísto toho vzduchovani, které je součástí filtru, ale to se nedá regulovat a je to velice silný proud na mé akva. Ještě mám doma závěsný filtr s přepadem, nebyl by lepsi? Mám ale krycí sklo...nebo mám přidat více rostlin? Není na ně už moc místa, aby se ryby mohly pohybovat. Nehnojim ani nedávám CO2. Poradíte prosím jak to ještě vylepšit (z toho co mám)? Děkuji stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2022 20:13 Muž Lojza007 [1175] Re: Delfi64
Ten článek o žádné složité chemii není. Pouze vysvětluje, co dělá Prime a Safe, že se jedná o totožné výrobky za různé ceny a taky vysvětluje, že látka v obou přípravcích jednoduše není schopná rozložit amoniak, dusitany a dusičnany a to naprosto žádným ani dočasným způsobem. Jediné co umí, tak je vázat chlor z vody.
Jinými slovy, jakýkoliv český eshop, který u těchto dvou výrobků napíše, že snižuje jakoukoliv jinou látku než chlor, tak nevědomě nebo vědomě porušuje zákon klamáním spotřebitele.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2022 19:41 Delfi64 Re: skypi
Omlouvám se ale tohle je na mě moc... nejsem chemik a tak bohužel věřím popisu výrobku :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.11.2022 19:04 Muž skypi [248] Re: Delfi64
A máte představu jak ty dusičňany snižuje ? a že ten proces je podle popisu revezibilní?
Bezpečnostní list Prime jsem nenašel-možná jsem hledal blbě - ale pro odstranění dusíkatých látek-- se dají naprosto spolehlivě použít selektivní anexy (např.Purolite A520, Pure PA202 apod.) při ceně cca 300,- za litr ionexu. Při správné regeneraci Vám vydrží roky.
Edit: Tak "complexed hydrosulfite salts"

Moje podezření na "hadí olej" se vcmň. potvrzuje - a s dusíkatými látkami to nebude dělat nic... aquariumscience.org/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2022 15:12 Delfi64 Re: skypi
No Prime mi sníží dusičnany.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2022 20:41 Muž skypi [248] Re: Delfi64
No to jsem samozřejmě pochopil-navíc to sama uvádíte v dřívějším příspěvku - ale moje otázka je pořád stejná. :-) Tím že nalijete Prime (což je podle firemního popisu bůhví co s bůhví jakým reálným účinkem-list jsem nehledal) do sudu hodláte dosáhnout čeho?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2022 19:56 Delfi64 Re: skypi
Já nechci lít Prime do studny, ale jen do sudu, když budu chtít dolít/vyměnit vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2022 09:49 Muž skypi [248] Re: Delfi64
Dusičňany řešit zoufale předraženým Seachem Prime ? Proč? coze Navrhoval bych spíše stanovit-definovat, čeho vlastně chcete s tou vodou ze studny dosáhnout a s případným řešením se obrátit na odborníky. To že sice předpis stanoví maximální "pitelnou" hranici pro dusičnany ještě neznamená, že je neškodná-odborné zdroje doporučuji max. 12mg/l. Proč-se dá dohledat v příslušné literatuře. Podle popisu případu nebude úplně bez problémů ani ten chlor, resp. jeho následnè (dosti škodlivé) organické sloučeniny - odhaduji, že ve vodě bude i poměrně velká organická zátěž. Vše, co jsem výše uvedl, je dnes řešitelné-otázkou je jak složitě a za kolik ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.11.2022 09:27 Muž Lojza007 [1175] Re: Delfi64
Tak to by chtělo znát i ostatní makro prvky - fosforečnany a draslík. Na to se běžně testy nedělají, protože tělu spíš prospívají. A taky to chce znát dusitany. A předpokládám, že vyjdou taky vysoko, prostě hnojivo z pole. Pokud vyjdou dusitany nízko nebo ideálně nula, tak se s tou vodou dá nakládat jako s makro hnojivem, pokud se například týdně bude měnit třetina vody, nevidím důvod, proč dusičnany snižovat nějakou chemií. Navíc pak bude v akváriu hrozit nerovnováha makroprvků, pokud bude dusičnanů minimum, ale fosforečnanů a draslíku pořád vysoká hodnota. Jenom to bude chtít hodně rostlin, aby makroprvky spotřebovaly. Taky by to pak chtělo čistotnější ryby, vyhnout se živorodkám a ancistrusům, kteří produkují hodně odpadu a zase by dusičnany zvyšovali.
A k tomu Savu, předpokládám, že se jedná o ředěný chlornan sodný. A předpokládám, že to bude oproti neředěnýmu chlornanu nechutně drahý. Takže doporučuju pořídit velký balení u bazénářů, pro představu třeba zde: www.bazenonline.cz/… . I tady je hezky vidět, jak se různí cena za stejný prostředek, ale někdy je rozdíl v tom, že to někdo mnohem víc naředí a prodá levněji. Jenže po přepočtu to vyjde mnohem dráž. Mně dobře vycházelo tohle: www.bazenonline.cz/…
Předpokládám, že ta studna bude mít minimálně 2-3m3, takže spotřeba chemie bude vysoká, proto doporučuju pořídit chemii levnější, nedokážu odhadnout, jak dlouho ta vydezinfikovaná voda vydrží, předpokládám, že to bude maximálně několik dní. Jo a taky je to dobrá dezinfekce, člověk si už nikdy nemusí kupovat Savo, stačí to naředit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2022 07:52 Delfi64 Re: Lojza007
Máte úplnou pravdu palec , že mám dusičnany na 60, ale to bych řešila přípravkem Prime. V této podobě pitná samozřejmě není. Rozbor mám, jinak bych to nevěděla. Z laborky mi napsali, že pro lidi je hranice dusičnanů 50, takže to by pro lidi nebyl takový problém, ale pro ryby fatální.....
Takže abych to shrnula....
Do studny naliju Savo do studny- 2-3dny počkám- vodu naplním doma do sudu, naliju tam Prime a po dvou dnech do akva? Samozřejmě po testech.

Vodu kupodivu mám měkkou, jak podle testů z laborky, tak ani do myčky nemusím dávat ani sůl ani leštidlo a ve varné konvici se mi taky usazuje minimálně kamence, čistím octem cca 1x za měsíc slabý nános.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   15.11.2022 07:48 Muž Lojza007 [1175] Re: Delfi64
A teď vlastně řešíme co? Vodu do akvária nebo udělat pitnou vodu ve studni?
To první jde v případě bakterií řešit tou UV lampou, ale jak píše Brodys, to bude nejmenší problém té vody. Osobně tipuju, že bude navíc pěkně tvrdá a nejspíš i plná dusitanů a dusičnanů.
To druhý začít na krajským odboru životního prostředí a taky si nechat udělat u hygieny rozbor, ať je jasno, jestli je ta voda vůbec pitelná. Opět tipuju na příliš dusitanů i dusičnanů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2022 23:41 Brodys Re: Delfi64
Ok, v takovém případě bych u přepadu nabral 50l kanystr, protože e.coli bude asi jeden z mála problémů té vody..... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2022 21:51 Muž Jozef [311] Re: Delfi64
UV lampa sa bežne v akvaristike používa (ničenie baktérii, rias...) - akurát by nemala bežať stále aby sa nevytvorilo sterilné prostredie (zníženie imunity rýb). Netreba nič upravovať. www.invitalshop.sk/… (iba príklad, treba sa poradiť a pozrieť aj iné obchody). Tu by som zvolil externú s príslušným čerpadlom (zaistenie správneho prietoku), aby sa dala použiť pri napúšťaní/čerpaní vody do akva.

Pre potreby pitnej vody by som sa poradil s odborníkom/firmou... neviem či by som použil nejakú akva. lampu. Tiež treba rátať s výmenami žiariviek (životnosť).

Savo by malo byť v podstate chloran sodný. Ale aké koncentrácie treba na vyhubenie všetkých baktéríí a ako rýchlo vyprchá, by som tiež nechal na odborníkov. Do studne sa asi požíva na šokovú dezinfekciu po odstránení zdroja nákazy (utopené zviera, priesak fekálí...)- dlhodobé pravidelné používanie neviem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.11.2022 20:18 Muž Lojza007 [1175] Re: Delfi64
Chlor, respektive chlornan rychle vyprchá. Místo drahých super krámů typu Savo, což je naředěný chlornan, je lepší koupit neředěný chlornan ve velkém balení. Prodávají třeba bazénový eshopy, ale asi by šlo sehnat i levněji. Vyprchá maximálně během několika dní.
Na druhou stranu UV lampa je určitě levnější, ale netuším, jak výkonnou použít, aby to bylo spolehlivé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2022 19:45 Delfi64 Re: Jozef
No asi chlór ne, ale ta UV lampa.... nezničí ve vodě úplně vše? Nemusela bych tu vodu zase nějak upravovat, aby byla vhodná do akva? Taky jsem přemýšlela o SAVU DO STUDNY, co mi poradili v laborce. Nevadilo by to savo rybám? Nebo vyprchá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.11.2022 19:30 Delfi64 Re: Brodys
No asi proto, že mám jen tu blbou studnu a pro pitnou vodu si jezdím k přepadu z vodárny.... v zimě zamrzá a tak to musím řešit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.11.2022 18:56 Muž Rovano [228] - RostlinyRe: Brodys
Protože ne všichni mají stočnou vodu. Třeba u nás se také budovala teprve nedávno. Do té doby studna. A kolega má třeba místo záchodu kadibudku. A kde to je? Ta kadibudka je v Brně. A studna na Hané.
Ne všude je 21. století a ne všude je dobře, že je století 21.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2022 15:57 Brodys Re: Delfi64
V tom případě přemýšlím, proč takovou vodu vůbec používat, když její úprava vyjde dráž než stočné.
Ale stačí určitě savo, poté nechat nějakou dobu vyvětrat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2022 13:15 Muž Jozef [311] Re: Delfi64
Chlor, alebo UV lampa?
www.cistavoda.sk/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2022 13:06 Delfi64 Re: Brodys
To bohužel nepůjde. Fekálie vypouštěli jezeďáci nad vesnici a už se to dostalo do spodních vod. Studnu ještě stavěli Němci a je hluboká 14m. Abych pozvala firmu, aby jí vyčistili na to nemám a stejně by to problém nevyřešil :-( . Potřebuji nějaký přípravek, který naliji do sudu, kde vodu upravím....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2022 17:51 Brodys Re: Delfi64
Zabránit pronikání fekálií do studny, poté vyčištění a desinfekce studny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2022 17:46 Delfi64 – Escherichia coli
Zdravím, chci se zeptat, jak se zbavit Escherichia coli ve vodě? Mám studnu a tam Escherichia coli mám. Díky za radu. :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2022 12:16 Žena Silurian [80] Re: Summer
Zní to sice pohodově, ale navěky to takhle být nemusí. Ono stačí, aby se spolu jeden pár vytřel a všechno může být úplně jinak, samec bránící hnízdo a potěr bude v tak malým prostůrku útočit nejspíš úplně na všechno. Nebo se náhle změní parametry vody, což může vyvolat u ryb stres a potom můžou být agresivní i mnohem mírumilovnější ryby, než jsou bojovnice. Kolik je tam těch pancéřníčků a jakých? Upřímně si nedokážu představit, jak se tam tolik ryb vůbec vejde. Pokud je ti líto se jich vzdát (taky jsem ke každé ze svých prvních ryb měla silné pouto), pořiď jim velké akvárium, třeba v rozměru 60x30x35 už si dokážu představit, že by spolu všichni spokojeně dožili. Za předpokladu, že tam bude fakt džungle a třeba plovoucí rostliny s dlouhými kořeny, aby měly všechny ryby dost úkrytů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2022 12:03 Muž Rovano [228] - RostlinyRe: Summer
Já bych tam vyměnil tak půlku vody co nejdřív. Od 13.6. u vás někde bude probíhat odkalování potrubí. Píšou to na stránkách. Nepřekrmovat. A zbytek tu už byl řečen.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2022 10:41 Žena Summer [48] Re: Silurian
Já samozřejmě vím, že jsem udělala chybu a poslechla jsem prodejce, který pouze chce zisk a ne kvalitní život pro rybky a neměla jsem vůbec samičky pořizovat :-( ale zase (nechci nic zpochybňovat) si myslím (spíš doufám), že moje osádka žije v téměř harmonickém soužití. Samice jsem kupovala z jednoho vrhu tak by to měly být "sestry". Samec si jich téměř nevšímá, neútoči na ně. Ze začátku se "ježil", ale to už nedělá. Občas jedna samička prožene druhou, ale nikdo nikoho neokusuje. Dokonce jedna samička samce asi miluje. Pořád s ním plave a když Samec někde odpočívá, klidně si na něj i lehne smich jsou spolu tahle už měsíc, je tedy možné, že se v budoucnu pozabiji? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2022 09:34 Žena Silurian [80] Re: Summer
Koupila bych větší akvárium (min. 50l, spíš víc), hodně nenáročných rychlerostoucích rostlin, nechala pořádně zarůst a pak by to mohlo fungovat. V tomhle miniprostůrku se taky bojovnice můžou brzy pozabíjet, zvlášť když jsou tam ještě další ryby. Podle mě není největší problém ve vodě (navíc papírkové testy "vše v jednom" jsou hodně nepřesné), ale v množství osádky k velikosti akvária - v podobném miníčku mám JEDNU samici bojovnice a i přes rostlinnou džungli v zadní části si k ní zatím netroufám pořídit cokoli dalšího.
Případně je možnost darovat rybky tady na fóru - nebo se zeptat v nějaké akvaristice, taky jsem tam takhle darovala živorodky a přebytky plovouček. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2022 20:58 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: ajajak
To je rozbor z vodáren smich

Co tam tedy chybí za údaj?
Aby se zjistilo, že na jednu rybu je cca 1litr vody...i když to vždy nesedí...tak voda je špatná ( zjištěno papírkovymi testy) nikoli proto, že by byla závadná od zdroje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.06.2022 20:54 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: ajajak
- tabulka hodnot, včetně obcí ;-)
- www.vakpce.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2022 20:47 Muž ajajak [228] Re: Summer
Sežeň Růžkatec, Egerii apodobné. Ať to z vody vytáhnou a rozbor vody alespoň ten od vodáren.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2022 20:42 Žena Summer [48] Re: zervajs
No to bohužel už vím také :-( ale nemám nikoho, komu bych mohla samičky věnovat. Je to velký problém pro rybky? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2022 20:39 Žena Summer [48] Re: Lojza007
Dokoupim tedy rostliny, ale musím najít nějaké nenáročné. Kolik jich tak cca mám nakoupit? Nějaké doporučení? stydim ty rostliny upravují dusičnany?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2022 20:39 Muž Lojza007 [1175] Re: zervajs
Jak já si představuju kvalitní informace o rozboru:
www.vakvyskov.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2022 20:21 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: Lojza007
No je to pitná voda :)
Co tam chybí za údaj?
Betárko je přerybněné...žádná věda ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2022 20:10 Muž Lojza007 [1175] Re: Summer
Rostlin je naopak zoufale málo.
Chápete někdo tu hrůzu, kterou prezentují jako rozbor vody? Z toho snad nejde nic vyčíst. Asi jim bude potřeba napsat, aby poslali smysluplnou tabulku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2022 18:29 Žena Summer [48] Re: ajajak
Fotka k příspěvku Tvrdost 4-5 mmol/l, 22-28 dGH (německé stupně).
Zde naše oblast: www.vakpce.cz/…

Já jsem si zase myslela, že mám zoufale moc rostlin (aby rybky měli alespoň nějaký prostor). Mám doma ještě plovoucí Lemna minor, ale zase sjem ji vyndala, aby betty měly prostor na nádech a aby bylo v akva světlo. Mám ji dát zpět?

V příloze ještě aktuální foto (přidala jsem od založení akva více rostlinek)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2022 18:09 Muž ajajak [228] Re: Summer
Jakou máš vstupní vodu, alespoň podle toho co uvádí vodárny? Máš tam zoufale málo rostlin, hlavně rychle rostoucích. Papírkové testy nejsou vůbec přesné podle nich se neřiď. Chemii bych zatím vyloučil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2022 17:50 Žena Summer [48] – špatné hodnoty
Fotka k příspěvku Zdravím, tak jsem si po "již lehce zajetém" akváriu udělala testy vody s obavami, že to nedopadne úplně dobře a dopadlo to ještě hůř než jsem doufala tone Všechny parametry jsou na všem nejhorším (krom Cl2 a GH). Cl2 0-0,8/pH 8.0-8.4/KH 20°d/GH 8-16°d/NO2 5-10, spíše k 10 a NO3 50-100 no ..... vyměnila jsem 1/3 vody za destilovanou, teplota 24°C. Doma mám nakoupenou chemii: Tetra Aqua Safe, Tetra EasyBalance, preventin, Dajana biofilter (přidala jsem při 1x zapnutí filtru), Dajana Liquid carbon CO2 (používám 1x týdně), Tetra Nitrate- a Sera Toxivec(Amoniak and Nitrit). Jelikož nejsem žádný "chemik" prosím odborníky aby mi poradili jak mám stabilizovat hodnoty vody pro spokojenost rybiček a rostlinek ať už zmíněnou chemií nebo bez (zda to vůbec lze), voda z vodovodu je zde tvrdá. Jaké přípravky mohu kombinovat a jaké nelze? Děkuji moc za rady love
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.01.2020 19:08 R Muž ctibum [6838] Re: Veverca
Když tak koukám na prezentaci, nebylo by od věci doplnit seznam ryb a šneků. Na to, jak to máš malé a co tam máš za "filtr", mi ta osádka připadá hodně špatně poskládaná... Tak abys tu za chvíli nebyla znovu a neřešila doopravdy špatnou vodu... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 17:56 R Muž afc1886 [14631] Re: Veverca
Jak píše Václav, jenom dodám, že s každou výměnou to bude slabší a slabší a potom to dost často končí tím, že si lidé kupují speciální vodičky, aby toho zabarvení dosáhli.

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 4132x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8521-spatna-voda