Nově vypuštěné rybky a krmení
Počkej do zítřka, pravděpodobně se to spraví. Nic neřeš hned. Akvaristika chce trpělivost.
Jinak to vypadá na dost nevhodnou kombinaci ryb. Doporučuju pokračovat zde:
rybicky.net/forum/15-zacatecnik Ahoj. Dnes som v ustil do akvaria ostriezika purpuroveho a paru drobnych coridoras. Zvysne osadenstvo zacalo byt dost plache. Moze to byt tou novou osadkou ? Mam tam mecune,tetry ziarive,mrenky siamske a dvoch prisavnikov sietovanych. Viem ze asi sem nepatri tato otazka no nevedel som kde ju dat.
Starší reakce
to je pravda ale zalezi jak se vystresuji a jak rychle si zvyknou
Dneska jsem dával nové rybky a za 30 minut jsem krmil a žraly. V akvaristikách totiž mívají hladovku.
hlavne se neboj i kdyby nezrali par dnu treba 5 tak se to srovna a nic se jim nestane
když je hodíš do akvárka a hned jim nasypeš žrádlo, tak to stejně žrát nebudou
Já bych je nakrmil až druhý den ...
Nejlepší je po vypuštění chvilku rybky zabydlovat. Nějakou dobu budou akva poznávat a zjišťovat co kde a jak. Možná se budou trošku stresovat, ale až uvidíš, že jsou v pohodě, tak nakrm
Chvilku to může trvat, takže nejlepší je pozorovat
0 16.04.2010 14:55 defisa – Krmit po vypuštění?
Je dobré nově zakoupené rybky hned po vypuštění nebo kdy je vlasně poprvé nakrmit???
Starší reakce
Po nítěnkách pujdou vždycky.. A ještě tě chci upozornit.. Nedávej jim toho moc, protože na těch tvejch pár rybek stačí tak asi "mezi prsty" a nítěnky místo vloček tak jednou až dvakrát do tejdne (můžeš i víc, ale s mírou)
E: musejí pořád vypadat jako by byly trošku hladové a musejí pořád hledat "něco k sezobnutí"..
Ja dnes prinesl domu prvni rybicky... A kdyz jsem jim dal po 3hodinach v akvarku jidlo, pustila se do neho kazda z nich...
A kdyz jsem jim vecer dal necelou pulku male kosticky nitenek... To jste meli videt...
I dva týdny
Přežijou i kdyby nežraly týden
Starší reakce
Vůbec se toho neboj. Dej jim trochu a uvidíš-pokud budou baštit, tak jim klidně dej co jim hrdlo ráčí. Já kdykoliv jsem přivezl Tetry ( jakýkoliv druh ), tak jsem jim dal krmení a hned se do toho pustili, jak kdyby tam byli odjakživa
To co jsem napsal, platí pro neonky. Po delším transportu. Je všeobecně známo, že to jsou tak trochu fajnovky. S ancíkama žádný podobný problém není. Ty člověk přeloví a už jedou. No a ty Tvý buldozery (pardon princezny :o) - ty asi papkaj všechno, vždycky a všude :o).
První den není nutné krmit, ani na uvítanou.
Ja jim dala hned ten den a v pohode papakali
Já jsem jich cca před rokem pořizoval stovku. První den jsem jim nic nedal, až druhý. Ale ani se toho nedotkly. Volal jsem chovateli, od kterého jsem je koupil a ten mi řekl, že to je normální. Že jsou v šoku a že tak dva tři dny žrát nebudou. A měl pravdu. Potom už bylo všechno v poho.
0 02.10.2006 18:00 Caleb – nově vpuštěné rybky a krmení?
Zdravím,
dnes odpoledne jsem do akva vpustil 3 krunýřovce skvrnité a 9 teter neonových (mé první rybky).
Mám je nechat třeba den hladovět a pak už krmit nebo naopak je ještě dnes nakrmit? Spíše mě jde o ty Tetry....Krunýřovci tam nějakou řasu určitě najdou.
Děkuji za info
Mějte se
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 1574x