Mušle v akvárku
-sepiová kost je dostatečným zdrojem Ca pro krevetky ,šneky a formu volného uvolnování
-nemusí se jednat přímo o celou sepiovou kost ,pokud je akva menšího objemu
-z mušle se Ca uvolnuje pomaleji ,poměrně hodně závisí na druhu
Starší reakce
Podle mého názoru (a bohužel i zkušenosti) ti jedna mušle ryby neotráví, rostliny nesežere a vodu nevyšplouchne. Samozřejmě, že uvolňuje váplník, ale tak minimální množství a tak pomalu, že to na pH vody určitě nepoznáš. Tedy podle toho jestli to dáš do 10ti litrové kaluže nebo pětsetilitrového jezera. V neposlední řadě to působí nepřirozeně, protože do sladkovodního akvária se bez vlivu člověka mořská mušle nemá jak dostat. Ale když chceš škeblu, tak si ji tam klidně hodit můžeš
.
Souhlas. Naopak bych viděl decentní uvolňování Ca jako pozitivum.
nevím, nezkoušel jsem, ani nebudu.
pokud jich nebude v akva kýbl a ještě pomletý, tak to akva nijak zásadně neovlivní
Uhličitan vápenatý je hlavní složkou mušlí. Předpokládám tedy, že vápenec se z nich bude uvolňovat a to je pro nádrž negativní. Takže mušle raději ne.
můžeš, nicméně do sladkovodního akva mušle nepatří - vypadá to opravdu divně
0 27.12.2014 16:09 Katka – Mušle
Koupila jsem si mušle a chtěla bych je dat do aqaria.Jak je mam umyt abych je tam dala?Vyvarit je asi nemuzu co?
Starší reakce
0 17.11.2013 21:22 Dzusto – Thajske
Mna byzaujmali tie thajske musle. Dve som kupil do 120 litroveho akvarka su tam s gupkami slimakmi panciernikmi a prisavnikmi. Dufam ze mi tie jejich larvy to tam nevynicia. Alebo ich dat prec ?
Starší reakce
Pravda, to mě nenapadlo, že budou šnečci rádi
Každopádně vždycky se to dá vyndat...
Hlavně ti poděkují tvoji plži - budou mít z čeho stavět své ulity. A nakonec to vypadá líp, než sépiová kost
Vliv na kvalitu vody bude prakticky nulový. Ovšem jako dekorace také dlouho nevydrží. Pomalu se bude rozpadat a moc pěkně to nevypadá.
Starší reakce
Rostlinám nebudou vadit ani ty mušle. (Nenechte se tak lehce odradit.
Je to spíš otázka estetiky...
)
To, že tam nebude vzduchování rostlinám rozhodně vadit nebude
.
A nebude těm rostlinkám vadit že tam není vzduchování ???
Umělá rostlina do akvária pěkně prosím nepatří. Místo ní dej aspoň růžkatec ponořený nebo bábelky, za to bude betta rozhodně vděčná a tu mušli tam nedávej. Betty mají rády měkčí vodu, dvě mušle do takové prdítka už vůbec není dobrý nápad.
Když se vám líbí představa mořských mušlí ve sladkovodním akváriu, klidně si je do něj dejte. S tím zvyšováním tvrdosti to nebude nijak horké, zvlášť když budete dbát na hygienu akva = pravidelně měnit část vody.
Rostliny mám jen umělé a v akváriu mám jen jednu rybičku Bojovnici a akvárium je asi 15 litrú !!!
V tomhle akváriu by to taky vadilo ???
Ne, ani kdybys je namočila na tisíc let
Mají takovou špatnou vlastnost, že dělají tvrdší vodu a to může mít za následek tvrdší vodu, ve které bude problém s růstem rostlin.
Ani kdybych je nechala třeba týden namocené v kyblíku aby se odmočili ??? Jsou to 2 velké lastury která sme našli při potápění a moc by se nám tam líbili
Děkuji za radu
Do sladkovodního bych nedával
0 18.12.2012 17:50 xyx Múžu dát do akvária mušli z dovolené od moře?
Starší reakce
Jedna či dvě mušle rozhodně vodě neublíží. Spoustě zdejších lidí bude spíš vadit, že sladkovodní akva okrášlíš mořskou škeblí, ale do toho si nenech moc mluvit. Osobně bych si je tam taky nedal, ale pokud se ti to líbí tak di do toho
...myslím, že pro ně byla cenným zdrojem minerálů...
Určitě nejen pro ně.
Také asi záleží na vzájemné velikosti akvária a mušlí a hodnotách vstupní vody.
Mým plžíkům v mini stará ošoupaná mušlička moc chutnala a myslím, že pro ně byla cenným zdrojem minerálů.
Měl jsem je několik let a cryptokoryny rostli jak zběsilé a rybám se nezdálo že to nějak vadí.
pokud je tam chcete mít, pak bych to tak tragicky jako stropa či romant neviděl, žádného "průseru" či významného rozhození chemismu se nemusíte bát
U ryb který upřednostňují tvrdou vodu, by s smušlema problém být neměl, ale obecně bych to nedoporučoval, protože díky přítomnosti těch mušlí by mohlo dojít k ovlivnění chemismu vody, tak proč si zbytečně přidělávat starosti. Můžeš trochu zagůglit a dovzdělat se.
mořské mušle jsou velký problém.....změna ph a vodivosti.konečná fáze pruser
tyhle ryby mořský nejsou tak proč jim tam dávat mořský mušle
Ahoj chtěl jsem ze zeptat jestli si můžu dát do akva mušle od moře třeba jen jednu nebo dvě to neva ale jestli to neuškodí rybám mám rybičky parmičky mechové předem díky
Starší reakce
V akva by som chcel spraviť príbytok pre plánované plže priečnopruhované zo schránky korýtka riečneho. Uvolňuje sa Ca aj z týchto schránok? Velmi nerád by som si skazil vodu
Starší reakce
Já jí tam mám taky kvůli ampuláriím a je to v pohodě.
Starší reakce
Beztak uhynul hladem a celkově nevyhovujícími životními podmínkami.
Méně náročné jsou hrachovky , ale i ty by dal zimovat do studenovodní nádrže a neumisťoval je k rybám , které mohou mlže považovat za kořist.
0 17.10.2009 15:02 jarda – velevrub
ma nekdo nake zkusenosti s velevrubem v akvarku.mne ho po tydnu rybicky vyzrali.
Starší reakce
Rekni ze proste ne a hotovo... proste to zhorsuje podminky v akvariu.
Jestli to dobře chápu s tou tvrdostí vody, tak ty mušle dám do mého druhého "akva" s ampulárkama. A tím vyřeším to, že nebudu potřebovat chemii pro úpravu vody ohledně správného vývinu ulit.
A šnečíci si budó jen mlaskat.
Rekni ze nemas morske akvarko, ale sladkovodni
. Proste tam ta dekorace nepatri.
Ja by som ich tam tiez nedal, (neze ta obhajujem teraz ako chlapa,aby si to nemyslela tvoja polovička
) ale mas tam ryby ktore pottrebuju makksiu vodu a musle tu vodu praveze ztvrdsujú. Ked este bridlicu ale kvetinace nie.
Prosím, poraďte. Podle mého se to do Leitlikova akvárka nehodí, ale moje drahá polovička naléhá a naléhá !
Potřebuji jí dát přečíst váš názor, tím by se to mělo vyřešit.
A nebo já nemám vkus na dekoraci ?? Já bych volil spíš nějakou tu břidlici,nebo květináč atd..
Starší reakce
Sbírat je smaozřejmě nebudu, ale zajímalo mě to, protože jsem škeble viděl v řece v přírodě.
ale hodí. běžně přežívají (vlastní zkušenost z mládí, když jsem byl neznalej, a ze staré literatury), ale tím je nechci doporučit. NEZBÍRAT!!
Druh Pilsbryoconcha exi na rybách neparazituje. Má jiný vývojový cyklus. Beztak pochybuju, že se v běžném akva rozmnoží. Parazitují hlavně tuzemské druhy škeblí. A ty se do teplovodních nádrží nehodí.
Nevadí rybám, že škeblí larvy parazitují na rybích žábrách? Mě by to teda vadilo
Dá se sehnat v akvaristice škeble sladkovodní dovezená z Thajska. Je tu v atlasu.
Přidat reakci
[1] 2 3
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 3728x