Akvárium přesahuje skříňku
Buď v klidu,akvo posuň dozadu,aby pohledová strana lícovala se stojanem,který musí být v rovině,aby nedocházelo ke křížení skla v žádném směru,toď vše. Názorný příklad extrému samonosných nádrží,kde rovinu určuje pouhé srovnání nosného podkladu z trámků.
Šlo mi o ty dvě bílé čáry na první fotce, dole na řezu čelního skla. Asi to není nic zásadního, jen špatně zabroušený zlom skla.
Akvárium nemusí nutně sedět celou plochou dna na podložce. V extrémním případě viz. třeba tato nádrž:
rybicky.net/fotogalerie.php… Něco se vám nezdá mám udělat jinou fotku prosím?
Já bych to podložil deskou pod celým akváriem, ale tak aby to bylo vzadu u stěny.
Starší reakce
Pochopil jsem to tak, že přesahuje do stran...
Ja by som v tomto prípade zepředu neurobil žiadny presah (teda = 0), teda aby akvárko pekne a presne lícovalo skrinku. Bude to pekné aj bezpečné. (keď ktokoľvek pôjde okolo, aj pri vysávaní apod.) A zezadu 1 cm presah. Samozrejme s tým, aby podkladová doska priamo pod akva bola vyrezaná presne v jeho podložnom rozmere, presne ako odporúčajú ctibum a _ucx_. Netreba sa potom ničoho báť. Prednedávnom som riešil čosi podobné a zvládol dokonca predný presah 1,5 cm a zadný skoro 3 cm.
Nebát. Ale nechal bych říznout desku velikosti akvárka a akvárko podložil. Aby někdo neurazil hrany např. při úklidu nebo se o ně někdo neporanil...
Nebát. Pokud teda tu skříňku pes nebo dítě nepřevrhne, ale to může i tu kde akvárium nepřesahuje.
1 29.05.2020 10:49 Martina – Akvarko vetsi nez skrinka
Dobry den. Planuju akvarko, ktere chci dat na skrinku. Pevnou skrinku, ktera je o cca 5 milimetru mensi nez sirka akvaria. Na kazdou stranu by mi presahovolo tudiz 5 milimetru. Mam se bat nebo nebat? Dekuji za rady.
Starší reakce
Tak to je v pohodě, to si to umísti libovolně.
Z 16 lamina stejne jako steny, prostredni pricka a zadni stena.
Z čeho ta vrchní deska je? Má ta skříňka nějakou vzpěru uprostřed? Aby se ti to neprohlo, akva bude mít přes 100 kg.
doprostřed skřínky...
0 16.12.2019 19:28 artmle9 Ja resim opacny 'problem'. Akva je o 10cm kratsi nez skrinka a chtel bych ho dat k jedne strane, nebo radeji doprostred? Akva 70x40x40cm, skrinka 80x40x40cm.
Jestli se ti nechce číst vlákno, tak si vygoogli, jak vypada standardní akvapodstavec. To je v podstatě jeden velkej přesah...
My jsme použili MDF desku a drží to už pět let. Stojan byl pro změnu asi o 5 cm užší, původně na něm stála stoosemdesátka.
Pročti si zdejší příspěvky a je to pořád dokola. Podlož akvárium deskou o stejném rozměru jako je akvárium samotné a problém je vyřešen.
0 15.12.2019 11:45 Králík Dobrý den, myslíte, že by byl problém, kdyby akvárium 100x50x50 přesahovalo skříňku o 5 cm? Pod akvárium bych mohl umístit např. tuto desku
www.vybaveni-firem.cz/… , myslíte, že by to vadilo? Děkuji.
Starší reakce
Na takto malé akvárko není problém si sám vyrobit skříňku. Stačí lamino 18 mm, přesně nařežou a ohraní v každém hobbymarketu, cena cca 300 Kč/m2. Zde stačí 2x boční stojka, horní deska a zadní stojka-zavětrování (ze stejného materiálu, žádný "papír"), popř. ještě vnitřní polička (celé to hezky vyztuží). Pár děr se snadno doma vyvrtá. Vybereš si barvu/dekor přesně na míru k Tvému interiéru, rozměr přesně na akvárko (důležité, aby skříňka nebyla větší, obvod akvária by měl být nad stojkami). I se spojovacím materiálem a krytkami šroubů to vyjde do cca 1000 Kč (nevím jak chceš vysokou).
Určitě to bude lepší řešení
uz jsem to asi vymyslela .) vezmu holt vetsi skrinku...sice jsem takovou uplne nechtela, ale ten presah me taky trapi, ikdyz bych ho dala ke stene
Když pominu estetiku, zvyšuje se zbytečně šance na mechanického poškození akvária.
Tak to je potom těžké radit, když je člověk rozhodnutý předem. Osobně bych akva s přesahem nechtěl.
Mam novej barak.takze z druhe ruky nic nechci.
vsechno musi ladit.
A tohle s tou 35l mi teda fakt nevyslo. Viz prispevek nize
Nene, ja resila koupi 35 na stul. Ktery to mel unest a po nality oul akvose vody - no proste by to plny nedal. Takze jsem tu narychlo vymyslela, kam to postavit jinam. Vzalajsem synovy psaci stul a soupla di ho do pracovny- takze neotevru kus sveho stolu. Po nekolikatem narazeni do stolu a kymaceni hladiny v akvu jsem zacala resit stolek... jenze nejmensi delaji ten co jsem ti poslala a na to konto si rikam, kua, kdyz teda kupuji opet stolek pod akvo, tak uz by to chtelo tu 55l... akorat ta 55l o 3cm presahuje
a jinej stolek se nedela -vsechny maji 41
Místo truhláře bych se na stolek "zeptal" třeba v S bazaru. Nábytek je tam velmi levný, často jen za odvoz.
www.sbazar.cz/… První varianta ale neselhala kvůli velikosti nádrže. Když tu třicítku řádně založíš a necháš pořádně zaběhnout, bude pro Bettu naprosto v pořádku, řekl bych... A pokud chceš akvárko s více rybami, tak 55 l hrubého ti podle mě moc možností neposkytne. To je tak na hejno malých Razborek nebo Elegansek. Což by se třeba mě líbilo, ale nevím, jestli to je tvoje predstava...
Zjistovala jsem cenu od truhlare na 240l a napsal mi 10tis
Kdyz udrzi tak super, mam vikend nad cim premyslet. V nejhorsim tu 35 neprodam a dam ji na ten stolek-ale zase mi prijde skoda nemit 55l- kdyz prvni varianta selhala:( amusim stolek kupovat
Tak dej vedle sebe všechny tři, i s tím, co máš v inzerci...
5000,- snad nestála ani moje skříň pod "200"...
No hele, těžko ti radit evidentně. Ten stolek, cos vybrala, ti to podle mě v pohodě udrží, přesahy jsou jen estetická záležitost a to si musíš přebrat sama...
Krevetky budou v ty 30l co mam v prezentaci
No praaave a to nejde
... chci to dennerle 55l a na to stolek neexistuje adavat 5tis za stolek na miru se mi nejak nechce
Tak neprodávej to menší, udělej z něj třebas krevetárko a kup stolek tak, aby se ti na něj vešly obě vedle sebe...
rybicky.net/fotogalerie.php… Předpokládal jsem, že řešíš něco co už máš doma. Proč dělat něco jednoduše, když to jde vlastně složitě.
Když už to budeš kupovat, tak to kup rovnou tak aby to sedělo jak má.
Jinej stolek snad neexistuje
musim mit dennerle. Miluju ty oble steny
Přesah desky bych v tomto případě neřešil, jelikož akvárko je podložené svislými deskami. Přesah dozadu také podle mě nebude ničemu vadit. Nicméně bych koupil akvárko k tomu veliké, třebas
www.hornbach.cz/… nebo jiný stolek, pokud trváš na tom Dennerle
Fotka by bodla. Z hlediska bezpečnosti záleží, jak je řešený stolek/podstavec. Z hlediska estetického záleží čistě jen na tvém vnímání, do toho si mluvit nenech
Ale určitě ne jistější....což je asi důležitější řekl bych. Dá se to řešit lištou nebo páskou a deska by ani nešla vidět.
Mozna lip...
Nechapu,ze nedelaji vice rozmeru skrinek. Pak si clovek nemuze koupit akvarko jaky se mu libi
A myslíš že akvárium s přesahem ne ??
Řešil bych to deskou o rozměrech akvária.
Esteticky je to jen o tvém názoru. Staticky by to za určitých okolností průser být mohl. Jde o tu třicítku v prezentaci?
Přidat reakci
[1] 2 3
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 3927x