Krmení mouchami, muškami
Starší reakce
Určitě plnohodnotně nahradit lze, ovšem většinou je spíš problém dlouhodobě a pravidelně plnohodnotné množství nachytat
Jinak k čemu se asi ryba v přírodě dostane častěji? K nítěnkám žijícím v odpadu nebo ke spadanému hmyzu?
Myslel sem to tak, jestli touto havětí lze nahradit plnohodnotně tu klasicky, doporučovanou živou stravu
Já do akvárka taky hodím jakoukoliv havěť a ryby se o to jen perou ;) I velký pavouk pro ně nebyl problém
ja mojim bezne hadzem musky co sa najdu na okne a do konca zena nasla na kvete aj husenicu taka zelena mala tak dania ju zraly z oboch stran
Čo si predstavuješ pod pojmom užitočné? Myslím že ryby budú zato radi, hlavne za tie svrčky, ale patentkami by som krmil aj tak
0 08.07.2011 00:52 hujerek Je podle vás užitečné krmit tou havětí na kterou narazí každý, typu: mušky, mouchy, mravenci, kobylky, cvrčci, mouční červi? Jde tím zastoupit živou potravu? Nebo to v žádném případě nenahradí nítěnky, patentky atd...
Starší reakce
Velký cichli, mi běžně jedly veliké crvčky a rvali se o ně jako koně
Starší reakce
Starší reakce
Já mam trochu strach abych si s tou havětí z venku něco nepřitáhla do akva,nějakou nemoc nebo tak podobně.co myslíte?
Vzhledem k tomu, že jsem z baráku, tak na zahradě se přírodního krmiva najde dost
pavouci, červíci, mravenci... všechno zdlábnou
Taky jsme to zkoušeli, ale ryby na tu mouchu koukali jak z jara...asi si mysleli že jsem se zbláznila, ale co ještě můžu doporučit jsou žížaly !!! po těch se mohli urvat...pak už si pletly i můj prst se žížalou
Starší reakce
Mouchy masařky pro velké masožravé cichlidy (kančíci perleťoví, vrubozubci); víc je nasytí kobylky a sarančata, nebo cvrčci.
Stačí nechat v místnosti hnít jablka v misce a budeš mít piďi mušek kolik budeš chtít na krmení menších rybek
0 20.09.2008 19:48 havs – mušky
Kdysi existovala bezkřídlá forma mušek z ovoce (tzv. banánových)- pěstovaly se pro rybky - možná by se daly sehnat. Jen se muselo dát pozor, aby tam nezalétly ty okřídlené, zprznily by chov.
masařkama jsem občas krmil raka červeného...
jo taky jsem to zkoušel, dánia po nich jeli jako diví, furt je vokusovali a pak jsem mouchy vyhodil
Já mouchami, mravenci a pavouky krmím běžně a rybičky si v nejmenším nestěžují
Tedy největšími konzumenty jsou Kongáči, ani Pestřenci nepohrdnou
Není to blbost. Zabiješ mouchu jinak než insekcitidy atd. (prostě ji klepneš...), a dáš ji rybám. Samozřejmě jimi nekrm nějaké pidi rybky.. Třeba mušky octomilky jsou skvělé pro tetry, halančíky, parmičky, atp... Masařky už pro větší ryby.
0 20.09.2008 16:37 FidoBMX – Krmení mouchama?
Ahoj všichni bavyli jsme se s kamarádem o krmení a on mě řekl jestli jsem někdy zkoušel
mouchy nejdřív jsem si myslel že si děla srandu ale dlouho mě o tom přesvědčoval.Podle mě je to nka blbost ale chtěl bych slyšet vaše názory? diky
Starší reakce
Občas je dávám ocellatům, ale dát je terčovcům by mě nenapadlo. Jsou na ně dost velké a myslím, že by je ani nežrali. Ale můžeš to zkusit. "Nečisté" v přírodě neexistuje, jen nemocné. Třeba prošlé krmení je, podle mě, daleko nebezpečnější, než čerstvě zabitá moucha, která předtím seděla na kravském "nečistém vedlejším produktu"
Pokud ti je budou žrát, proč ne.
jestli chces krmit necim hejbajicim se... tak krm octomilka
to je skvely krmivo kterym sem krmil zprvu taky a pak se my zacaly trit skalary, pak sem teda prestal tim krmit a trely se furt, ale neco to v nich vyprovokovalo..
teda tim to asi poardne nebude... ale je to fajn vec.. takze zksuit muze je..
Mouchy samy o sobě jdou zkrmovat bez problémů, ale musíš dát pozor aby nebyli postříkané nějakým reidem, na tvém místě bych je nechal plavat protože máš žrádla tak na 15 let.
Jako takové by jim ty mouchy nevadili,ale koleduješ si tím že si přitahneš ňákou nemoc do akva,při své výbavě krmiv to opravdu nemáš zapotřebí.Těch těrčovců by byla škoda a navíc by tě tu ostatní rozcupovali až by tě ňáká rybka pošla(i když horší už na tebe ani snad být nemůžou.Mouchy jsou zvířátka nečisté radim (tobě) NE!
0 09.08.2006 16:01 kiiki – živé mouchy
Můžou se rybkám dávat živé mouchy?
Nemůže jim to nějak ublížit? Dík
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 3991x