Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Dennerle NanoCube

 

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 6 Přejít na další stránku   1  
Dennerle NanoCube
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2010 10:06 Muž boruberry [159] - Raci, krabi, krevetky – Re: Haimdol
Ano s XL nano filtry a dvojitým osvětlením 2x11W což není extra moc, také jsou teď nové nano CO2 flippery dvou velikostí a pastelově barevné barevné písky. Dále dennerle vyráží na trh s inovovaným CO2 systémem (nový redukční ventil).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2010 08:57 R Muž Silent [5949] – Re: paia
Komplety od Dennerle jsou ale jedny z mála které bych osobně klidně doporučil. A to nás Dennerle nyní potěšila novým Nano Cube o objemu 60 litrů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2010 01:39 Muž paia [3]
Ten, kdo se dříve vyjadřoval, že sety nestojí za nic tohle akva neviděl ani z ponorky. Možná je drahy, ale pro mě jako začátečníka to byla jasná volba - vše potřebné ve výborné kvalitě v jednom balení, stačilo jen pořídit kytky a posléze i nějaky obyvatelstvo. Dnes vím, že se mi tam zvesela množí (a přemnožují) šneci,krevetky prosperujou, kytky rostou jak divy a všechny samičky endlerek jsou zabřezlé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 20:02 R Muž Silent [5949] – Re: kuriertomas
Mělo by to jít rozebrat normálně tahem aniž by se cokoli ulomilo. Světlo, pokud vrčí, bych reklamoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 19:58 Muž kuriertomas [13] - Raci, krabi, krevetky
No len ide o to ze ja neviem ako oddelit čerpadlo od filtračnej části. Su tam sice nejake zaražky, skušal som to otvarať. Spod sa oddeluje ale ten vrch k čerpadlu drži dosť pevne a ja neviem ci sa to len vytahuje, ci tam treba nieco uvolnit alebo stlacit. Nerad by som nieco ulomil. A este k tomu svetlu. Teda myslis, ze to svetlo mam ist reklamovat, kedze dost huci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 19:53 R Muž Silent [5949] – Re: kuriertomas
A já myslel že tam návod nebyl žádný :) . No nic. Filtr bezúdržbový není. Ale na čištění nic není. Proste oddělíš čerpadlo od filtrační části, vyjmeš náplň a propereš. Pak jen v opačném pořadí složíš. To je vše.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 19:50 Muž kuriertomas [13] - Raci, krabi, krevetky
No tento manual k filtru prilozeny bol. Zaujimave je, ze nikde nevidim, ako ho treba rozobrat a pripadne vycistit...zeby to bol bezudrzbovy filter? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 19:39 R Muž Silent [5949] – Re: kuriertomas
Návod na Dennerle nanofilter je na stránkách výrobce. Ovšem ne ve slovenčině ani češtině www.dennerle.eu/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 19:32 Muž kuriertomas [13] - Raci, krabi, krevetky
Takže je to vlastne problem trafa-dôvod na reklamáciu. A nevieš, kde by som ten návod mohol zohnať na nete?Stači mi len na filter, pretože ho neviem rozobrať.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 19:24 Muž boruberry [159] - Raci, krabi, krevetky – Re: kuriertomas
To ze jsi nenasel v setu cesky/slovensky navod je problem hornbachu, nekde je ztratil. Firma která jim nano akvária dodává je tam 100% dává k celému setu. Zelená knížečka formátu A5 (prostě to vím).

Jestli ti bzučí světlo, to je problém trafa. Častá závada u těchto svítidel.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 18:29 Muž kuriertomas [13] - Raci, krabi, krevetky – Dennerle NanoCube 30
Včera som bol s priateľkou v hornbachu, aby sme sa pozreli, či tam nenajdeme závesný filter aquaclear 20.Na stranke akvashop.sk som ho našiel. Kedze na skype a na mail nikto nereagoval, volal som tam. Pan mi povedal, ze skladom ho nema, ale nech ho hodim do kosika a on bude reagovat, ci ho dodavatel ma alebo nie. Bolo to pondelok(11.01.2010). V stvrtok (14.01.2010) som pisal na skype, ci nieco zistili. Opet nikto nic. V piatok som bol v KE a zasli sme do HB a na nase pocudovanie sme AQ20 nasli: cena 22EUR a nejake drobne. Ked sme sli dalej, stavili sme sa pri nanoakvaristike dennerle ako vzdy, ked sme v HB. Z nejakeho nepochopitelneho dovodu som dostal napad, ze by nebolo zle mat take nieco doma, i ked ma to predtym vobec nenapadlo, dat tolke peniaze za akvarium. Impulz bol asi to , ze hodinu predtym sme nakupili v akvaristike krevetky Red Cherry a Red chrystal. Začali sme teda skumať, pytať sa a prezerať, prepočitavať či sa skutočne oplati set, alebo kupit vsetko zvlast. Pytal som sa predajcu na ten set, vravel ze chova 7druhov krevetiek dlhe roky a ze Dennerle sa s tymto setom pohrala, ze vsetko je dokonale vyvazene a ze je to fakt bomba. Ked som sa pytal na osvetlenie, ci to nie je malo, upozornil ma ze tych 11w sa pocita akoby 11x2=22w, pretože ma nejaku vrstvu čo odraža luče. Takže po polhodine premyšlania som sa pre neho rozhodol ako neskorši vianočny darček :-P .Teda kupil som set COmplet PLUS, ktory obsahoval:
Akvarium 30l
Cierne pozadie
Svetlo 11W
Nano teplomer
Krmivo pre krevetky
Filter
2x Dennerle Nano depozit Mix
2xNano Shrimps Gravel Bed-čierne dno
Krycie sklo+stojančeky na krycie sklo
Kvapky-na upravu vody
-vyziva pre krevetky
-vyziva pre rastliny
Co ma trochu stve je, ze ak kupujete jednotlivo dennerle veci, je na nich slovensky,resp.cesky navod. Ked som otvoril set, slovensky alebo cesky tam nenajdete nic. K setu som si dokupil ohreivac, tiez dennerle. Zo setu som zatial zapojil do ineho 20l akvaria svetlo, skutocne svieti ziarivo. Dizajn je svkely. Jedine co mi vadi je, ze po zapojeni svetla do elektriny velmi "bzuči". Neviem ci je to normalne, alebo ide o nejaku vadu. tone
Budem objednavat rastliny do nano akvaria, po zalozeni a zabehnuti sem napisem svoje skusenosti, samozrejme fotky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2009 11:23 Žena Laduschka [120] – Nano Cube 6O litrů
dennerle.eu/… odkaz na šedesátilitrovku X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2009 11:22 Žena Laduschka [120] – Inspirace..
dennerle.eu/… tady je případná inspirace na design akvárií - tip od výrobce. Jinak jsem zjistila, že hoši začínaj vyrábět Nano Cube 60 litrů - to jsem na ně teda zvědavá... coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2009 09:25 Muž hf [54] – co mi drží pH?
Mám drobný problémek, a sice začal jsem zatím jen cvičně pouštět CO2 a postupně zvyšuji bublinky, už jsem na 6/min a pH se v podstatě nehlo. Bublal jsem i přes noc a pohyb v podstatě v mezích chyby při rozpoznávání odstínu zelené (kapičky).

V akvu je jeden vyvařený kořen, několik břidlicových desek slepených na sebe akvarijním silikonem a pak už jen originál výbava od Dennerle, tedy nějakej jejich humus do dna Deponit Mix? a ten černý písek.

Vodu mám pořád stejnou z vodovodu, ve druhém hodně zarostlém 200l akva bublám jen přes den cca 14/min a jsem na pH 6.5. Tady v téhle kostce je cca 22l vody, 4 pidikytky a po dvou dnech bublání je pH nad 7. Nevíte co jsem přehlédl???

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 21:07 Muž hf [54] – Re: Mrakoplash
Aha, :( člověk tak nějak předpokládá, že když kupuje kytky do akvárka z bazénku s kytkama (všechno pod vodou), že to skutečně budou kytky do vody. Díky za upozornění.

www.aqua-daho.cz/… (ani slovo...)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 20:31 R Muž Mrakoplash [1776]
Ten Ophiopogon ti dlouho nevydrží. (web.telecom.cz/…)
Jinak je to jen na tvém vkusu a na tom jak chceš aby to ve výsledku vypadalo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 17:51 Muž hf [54] – Dennerle Nano Cube 30l - co dovnitř, jak udržovat?
Ahoj,

Chtěl bych zkušenější požádat o doporučení ohledně kytek (počtu a druhů) pro pidiakvárko viz zde.:

rybicky.net/nadrze/8088

Představa je, spíše pomaleji rostoucí druhy aby se zamezilo nutnosti vrtání se ve dně (dochází k promíchání vrchní vrstvy černého písku a spodní vrstvy nějakýho humusu).

Čistý objem vody je cca 22l, topení není žádné, teplota je pokojová (pokoj/ložnice dcerky) a pohybuje se mezi 21-24 st (teplota vody v akvárku).

Zatím jsme tam nastrkali:
1x Ophoiopogon japonicus (18-28 st C)
2x Hemianthis callitrochoides (18 - 28 st C)
několik trsíků Eleocharis parvula
kus Vesicularia dubyana
1x Cladophora aegagropila
Limnobium laevigatum (spongia)
přijde tam ještě Valisneria americana

Potřeboval bych poradit čím to doplnit, hlavně na zadní stěně (něco co ji bude částečně zakrývat), teď jsem tam dal Rotala rotundifolia, ale to asi nebude ono.

Dál bych potřeboval poradit, jestli má smysl, do takovéhle pidilouže dodávat CO2? Mám ve vedlejší místnosti 6l lahev, takže bych celkem bez větších potíží dokázal přitáhnout hadičku i sem.

Jak se takováhle věc udržuje? Odkalování s propíráním písku v podstatě nepřipadá v úvahu, písek je tak lehký že i při staženém průtoku odtéká s vodou pryč. Zatím se mi tedy daří jen "luxovat" 6mm hadičkou krevetí hovnňousy pohybem těsně nad dnem, kdy proud vody písek nezvedne ale hovínka ano. Předpokládám, že kdyby bylo dno více pokryté nějakou kytkou, že by stačilo je měnit vodu? Jaká nízká kytka by do tohohole dna šla?

P.S. Na ty plovoucí egerie a tu jednu najas nekoukejte, to tam je jen pro začátek aby tam něco rychle rostlo.

Co se osazenstva týče, tak plánuju cca 30 krevet (ev. přebytky nechám ztratit ve velkém akva). Aktuálně je tam asi 8 red cherryn. Dále pro začátek i zajetí jsme tam dali i 4 neonky. Vypadají tam krásně ale nevím jestli je tam necháme. Je nějaký důvod je tam nenechávat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 12:17 Muž Yirka [9126] Re: akvaristik
Pravda... Já spíše reagoval na hf.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 09:36 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: Yirka
Z toho vyplývá, že mluvíme o rozdílných nádržích. U mě to jede bez topítka, bez odkalování a bez výměny vody. Pouze dolévám za týden asi 1/4 litru, denně dám kapku hnojiva. To je vše. Bez vzduchování a s CO2. Rostliny pomalé a mechy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 09:26 Muž Yirka [9126] Re: akvaristik
Jak píše švíco, bezesporu záleží na uvažovaných rostlinách. Pře dvěma měsíci jsem rozjížděl vlastní 25ku se středněrychle a rychlerostoucími rostlinami a za 14 dní to byla džungle při osvícení 11W a přirozeným světlem. Přiznám se, že skla jsem ještě nečistil, nebylo třeba a tak jen 1x týdně odkaluji a měním 1/4 vody. Jako další vybavení mám pouze bublifuk (za rostlinami není vůbec vidět) a topítko.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 09:17 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: Yirka
Já mám zkušenost, že bez CO2 je problém nanoakvárko rozjet. Určitě se to podaří, ale trvá to neúměrně dlouho. Pokud se tam dá například mech, je nebezpečí, že než se to srovná, zničí ho řasa. Zatím jsem to zkoušel na dvou (1x 10 litrů a 1x 20 litrů) a výsledek stejný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 08:55 švíco Re: Yirka
No přijde na to jakými rostlinami....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 08:34 Muž Yirka [9126] Re: hf
Vím, je to tvoje věc, ale mně to připadne až neskutečně drahé. Za stejnou dobu jsem schopen komplet akvárium pořídit za třetinovou cenu. Jinak céóčkovat můžeš cokoliv, ale tak malé akvárko není problém mít pěkně zarostlé i bez CO2 hnojení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 07:30 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: hf
Pro tyto akvárka se dělají nano - CO2 sety, které se dají seřídit docela přesně. Zkoušíme i Nano-Flipper v naší 10 litrové Nano-Cube a funguje to perfektně, řasy pomalu zmizely. To s tím T-Kusem a jehlovým ventilem by mohlo fungovat, ale ventil musí být opravdu jehlový.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 00:30 Muž hf [54] – Dennerle Nano Cube 30l
Tak nakonec rozhodla manželka, která striktně zamítla kůli vzhledu ten Sera Set (je fakt že ten poklop nějak extra nevypadá) a naopak nadšeně zajásala nad obrázky Dennerle Nano Cube. Takže jsem hledal na netu nejlevnější a našel za 2949 + dopravné (30l complete plus). Po 4 dnech přišlo a co se lepení týče, už jsem rozhodně viděl podařenější akvárka, nic moc. Naštestí to je jen ta zadní stěna kde to ani moc nevadí.

Další šok byl dneska v Hornbachu, kde jsem pořizoval zajížděcí red cherry. Ten samý set tam mají za 2780 (+-), takže sem vyhodil zbytečně 300 a ještě musel čekat... Kdo by to byl řek že to bude levnější než na netu?

Zítra hodím tu kostku do prezentací ale jsem docela spokojen, vypadá to opravdu efektně a kromě toho, že si teď budu moci konečně v klidu chovat krevetky, tak to působí i jako pěkná dekorace (akvárko je u dcerky). Jen doufám že ta údržba nebude nějaká extra náročná.

P.S. Jak se díváte na sycení CO2 do takovéhle pidikostky? (v podstatě čistých cca 22l). Mám u velkého akvárka funkční povedenou sadu s 6l CO2 flaškou, takže bych teoreticky mohl bez problémů přidat T-kus, hadici, jehlový ventil a nějaký difuzér a bublat i do toho nano kvádru? Pravda, šlo by asi o 2 bubliny za minutu, buh ví jestli to lze vůbec seřídit na takhle málo...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2009 19:54 Muž jeviel [3] – Re: agent007
Dá se u něho regulovat prutok, Nahoře na čerpadlove hlavě je kolečko s velkou a malou šipkou (trojuhelníčkem) tím kolečkem se dá regulovat průtok docela slušně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2009 19:30 Muž agent007 [47]
Nevíte jak se u nano filtru od Dennerle dá regulovat průtok, pokud vůbec?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2009 23:14 Žena darka [520] Re: hf
Hodně to zkresluje celkový pohled do akva, já mám ještě navíc to sklo trochu kouřové, je to celé tak nějak deformované, neumím to dost dobře popsat, snad mi ostatní pomůžou to srozumitelně vyjádřit :) , ostatní akva už mám hranatá a dívá se mi do nich prostě lépe ;-) Mám jenom hrubých 110l, ale rozdíl nejužší a nejširší místo je 10 cm, možná by to v 500l nevadilo, ale v tak malém akva je to dost. Hůře se mi tam třeba rozmísťují dekorace a rostliny, akva vypadá hluboké, ale de facto na bocích není. Chtěla jsem si koupit kryt s více zářivkama, problém, neodpovídá zaoblení, stolařům se do toho taky nechce, takže mám stále nevyhovující plastový s 2x18W tone , atd. A co je zajímavé, šneci mi toto sklo vůbec nečistí :-D , všechna ostatní skla jsou čisťounká, ale na předním šneka neuvidíš jak je rok dlouhý :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2009 21:27 Muž hf [54] Re: darka
To mě zajímá proč ne? Takhle na obrázcích mě to přišlo super. :P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2009 21:00 Žena darka [520] Re: hf
Doporučuji nekupovat akva s vypouklým předním sklem ( viz Tvůj druhý odkaz ) ;-) Já jedno mám a dnes už bych dala určitě přednost klasice ano A sehnat pak na něj jiný kryt je docela problém :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2009 14:25 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: filipsi
Nevím, jestli jde odstranit - nemám tu věcičku před sebou a už si přesně nevybavuji, jak ta patice vypadá. Vzpomínám si jen, že jsme to s někým okukovali a "nadávali" na Dennerleho... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2009 14:13 Muž filipsi [1295] Re: Sid
A nejde ozub proste odstranit? Mozna to je jen Dennerle "kodovani" na prani, ale ze by delali pro nej v jim pozadovanych seriich i odlisne "streva" se mi nechce verit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2009 14:06 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Silent
K tomu dennerle 30l: 11W zarivka je dostacujici...
Máte vyzkoušeno? Mně se to moc nepozdává...
Jaké kytky pod tímto osvětlením pěstujete a s jakým úspěchem? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2009 12:27 Muž hf [54] Re: hf
Vidím dobře že ten Dennerle 30 nemá vůbec žádný vrchní kryt a že světlo je v podstatě stolní lampička?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2009 12:26 švíco Re: hf
Koukni ke mě do prezentace.... stačí zajít do reklamky, koupit bílý plast pod cedule a slepit vteřinovým lepidlem kryt. Pokud nejsi elektrikář (já nejsem), tak si kup světýlka nad kuchyňskou linku v počtu, který ti bude vyhovovat.(cca 200Kč 8W) Já nyní svítím na 18l vody 16W a přidám ještě 8W do foroty.. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2009 12:22 Muž boruberry [159] - Raci, krabi, krevetkyRe: hf
11W zarivka je dostacujici. Svitidlo je opatreno reflektorem, a 30l je cisty obem akvaria, takze kdyz se odecte vyska dna (deponit mix + samotne dno = cca 4-5cm), akvarko neni napustene po okraj, tak najednou vyjde nejakych 25l vody a to bohate staci =)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2009 12:17 Muž hf [54]
Dennerle 30 by asi taky šlo, ale zase 11 w, není to málo?

Souhlasím s tím, že poskládat si to sám je lepší řešení, jenže naprosto netuším kde sehnat samostatný kryt s osvětlením (předpokládám že koupit / nechat udělat pak k němu pasující akvárko problém není). Nějaké tipy?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2009 19:16 Vip – Re: René
Když to vezmu podle Tvého odkazu na Nanocube complete za cca 2200, tak se mi to tedy zdá také docela drahé. Kompletní verze COMPLETE (obsahuje akvárium, podložku, černé pozadí a krycí sklo + osvětlení, filtrace, přípravky, krmivo)


Budu zařizovat akva ve velikosti Dennerle akvárium NanoCube Complete 20litrů, 25x25x30cm - které mají za cenu 2000kč. Jen mám rozměry akvária přehozené na 30x25x25cm.

1) akvárium max. ...200kč - u sklenáře
2) Osvětlení Resun mini DZ-11W ...300kč
3) Filtr Atman HF-100 ...175kč
4) Hnojení Florapol ...128kč (a to nepoužiju ani všechno)
5) Dno Fujizuna ...200kč ( předpokládám že taky zbude)
cca 1000kč
Oproti setu:
6) Podložka - doma se vždy něco najde, vůbec na takového prcka!
7) Černé pozadí - od sprejů, přes černý silikon a černé fólie až k černému papíru...


Na co utrácet v setu za další zbytečné krmení a nějaké přípravky, když už doma akvária máš a tohle všechno taky! Nehledě na vnitřní filtr, který zde bude zabírat místo a 99% lidí si ho stejně nějak upraví...

ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2009 18:50 pavel21 – Re: René
to, že někdo má něco v akváriu neznamená, že je to v ceně. Podívejte se na odkaz, kam jste odkazovala, je tam napsáno, co obsahuje. Ale co vím, žádné Dennerle akvárium topení v ceně nemá!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2009 18:45 Žena René [2]
topení není v ceně ? koukala jsem na německé stránky - a tam mají spirály zabudované pod pískem - to není standard?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2009 18:33 pavel21 – Re: pavel21
Ještě jedna rada - nepřerybnit, resp. pár krevet stačí.
Pokud je nutné vytápění, nekupovat originální Dennerle (což je teda jen Jäger 25W v jiné krabičce), ale SERA RH 25W, má podstatně menší velikost a i v 10 litrovém akva se pomalu "ztrácí" a funguje perfektně.

www.zbozi.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2009 18:30 pavel21 – Re: René
každé akvárium potřebuje údržbu, ale sám mám doma Nanocube od Dennerle v provedení 10 litrů a za poslední 2 měsíce celá údržba zabrala asi hodinu a vypadá skvěle. X-)

Mini akvária mají tu obrovskou výhodu, že pokud by se náhodou nějak nepovedlo nebo byl problém či byla chuť jej celé předělat, je to otázka "chvilky".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2009 15:49 Muž chicko [124]
Už sem na to koukal, odradila mě ale cena. Jinak je to jeden z nejlepších setů co sem kdy viděl u nás v ČR.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2009 15:34 Žena René [2]
No zachvíli tu budou zas vánoce - tak třeba příjde ježíšek - stejně neví co mi každý rok dát.
- taky jsem vydělávající osoba tak co bych si nemohla udělat radost že.
- Na druhou stranu uvažuji ještě o takovém prckovi na pracovní stůl - a ty ceny sleduji - světelná rampa, filtr atd. jak už jsem uvedla - on se se jeden na podobnou cenu dostane.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2009 15:27 Romiš – Re: filipsi
...s tou narocnou udrzbou malych tak horke nebude.
smich Jak pro koho. ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2009 15:27 Žena Zdeňula [10]
Já tenhle set mám a jsem s ním (zatím) spokojená (taky jsem si ho neplatila :-D). Filtr jsem si sice trochu upravila, ale jinak super palec
(bylo v něm osvětlení, filtr, štěrk, nějaký substrát pod štěrk, hnojivo, crusta-fit pro krevetky, ustalovač vody a krmivo pro krevetky. Například tohle: www.exo-eko.cz/… se s tím nedá srovnávat ;-))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2009 15:24 Muž filipsi [1295] – Re: René
Bez udrzby je samozrejme blbost, ale treba do nadrze niban jsem krom tydenni vymeny casti vody (bez odkalovani) nesahl uz asi tri mesice, tak to s tou narocnou udrzbou malych tak horke nebude.
Pokud je pro tebe cena prijatelna, proc ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2009 15:04 Žena René [2]
jo - špatně jsem se asi vyjádřila - prostě na ten malý rozměr je to funkční akva - a co jsem viděla - mají tam tři - tak opravdu moc hezké. Co se týče ceny - ta je dost velká - ale pokud si pořídíte všechno nový - tak počítejte - a to jedu v nejnižží kategorii - akva - do 300 Kč, filtr - 300 Kč - nebo bublifuk / motorek + příslušenství / ta samá cena a to se opravdu držím při zemi, světlo - a to je problém - samozřejmě můžu mít obyč lampičku za 200Kč - ale osvětlení se pohybuje od 500 Kč / a ještě tam je upozornění , že nevyhovuje pro akva/, Topení 250, a to už jsem na okolo - 1700 kč - prcek co... Oni k tomu přihazují ještě dno atd. No už se blížím té ceně / lampička samotná od této firmy stojí 930Kč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2009 15:02 Muž Johan [4945] - Rostliny
Taky aby nad takhle malým akvárkem bylo málo světla :-D .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2009 14:58 Romiš – Re: petrys
To je potřeba dodat. :-) Jinak by to mohlo vypadat, že podle vás měla paní (prodavačka) pravdu. :)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [6] 8 9

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 18399x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8150-dennerle-nanocube-?od=251