Nenáročné a odolné ryby
0 17.12.2007 22:26 Chrostík – Jaké ryby do 29 - 30st.C ??
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jaké ryby bych mohl dát do akvária, kde mám teplotu vody kolem 30st.C. Když si do tak teplé vody dám např. neonky, vydrží? Nebudou tam zbytečně trpět? Máte tu někdo zkušenosti i s jinýma rybkama, i když v atlasu je jim doporučována teplota nižší třeba o 2-4 st.?
Díky za radu. Ch.
Myslím,že se tu vcelku zbytečně diskutuje o odolnosti ryb.Pokud dáte rybce vhodné podmínky,tzn.parametry vody,teplotu,kvalitní filtraci,vhodné a různorodé krmení...je odolná každá rybka.Sama od sebe neonemocní,vždy je na vině některý z předešlých faktorů.Nevhodně chovaná rybka,onemocní vždy.
Asi bych Ivanko začal s tím,jaké mám parametry vody,pro jaké ryby je vhodná a jak jim mohu připravit co nejlepší podmínky.Dále bych dotaz rozvíjel směrem k druhům(hodí-li se k sobě) a jejich nárokům.
Nezlobte se,ale mě Váš dotaz přijde,jako byste položila otázku-O jaké rybky se nemusím moc starat.
Většina lidí má v podvědomí,že třeba tečovec je choulostivá rybka.Na odchov ano,ale jinak je to velmi odolná rybka,která jako jedna z mála,dává svému chovateli na vědomí,že jí něco chybí.
Takže,pokud chcete odolnou rybku,dejte jí její vlastní podmínky,pak nezáleží na druhu.
Chces odolnou rybu???? Zajdi k cicmoncum tam maji takovy krasny na baterky.Ty neznici ani voda z baterky
www.youtube.com/…
Ale ted vazne. Ryby nechovame proto aby nam nechciply. Ale proste se nam nejaka libi, tak ji udelame vyhovujici podminky ne?
Chtěl jsem jen říct že nelze určit obecně nejodolnější rybu. Pro různé podmínky budou různé odolné ryby. Určitě i níže jmenovaný karas bude v akvárku pro terčovce strádat. V původním dotazu bylo uvedeno " Myslím tím hlavně vuči nemocem". Ten karas určitě onemocní v teplé vodě tak jako bych onenocněl já v prostředí kde se daří Eskymákům.
nejodolnejsi je karas ale v prirode.v akva nevim nevim.

Nakoupil sem nedávno různé gupky a ty teorie o jejich přecitlivělosti se mi zatím nepotvrdily. Pancéřníčci skvrnití a ancistrusi „obecní“ jsou taky k neutahání. Bohužel ti rájovci, co mám, jsou docela přecitlivělí. Dělají se jim vředy, chátrají a pak je raději zabiji. Ale samička třeba oschla na zemi tak, že se jí vydrobily ploutve a teď nemá žádný problém, teda až na ty vředy, ale ani to jí nebrání se třít co dva týdny.

Jiné rybky nemám.

Noo, tak moji pancéřníčci nějak odolní nebyli či co

No jasně,. že když rybě nezajistíš dobré podmínky - chcípne každá, to opravdu není třeba zdůrazňovat, myslím, že většina návštěvníků zdejšího fóra má natolik velkou inteligenci, aby toto bylo jasné

Jse mi o to, že například gupky bývaly dřív velmi odolné, měl je každý začátečník a teď jsem z více stran slyšela, že to jde s nima z kopce. Já chovám sumce a pancéřníčky, jsou odolní, ale zase nesnáší většinu léčiv.
Zdar. Jak už tu někdo psal, záleží na tom, v jakých podmínkách budeš odolnost testovat. Třeba nižší teplota: Hodně ryb si v takových podmínkách najde "svou" plíseň apod. Z tohoto pohledu je třeba parmička nádherná velmi odolná a taky dlouhověká, taky už citovaný rájovec dlouhoploutvý a třeba i kardinálka. Zase třeba nemusejí "rozdýchat" vysokou teplotu. Obecně řečeno samozřejmě s výjimkami: levné a běžně dostupné ryby bývají odolnější než drahé a vzácné.
Myslím že není správný postup hledat nejodolnější rybu. Každý musí vytvořit nějaké prostředí, rozhodnout na co má zkušenosti a podmínky. Podle toho ryby koupit a starat se o ně dle jejich nároků. I velmi odolná ryba u špatného chovatele pojde a je pro něj néjlepší plastová.
Jsou agresivní (některé), teritoriální, ale nejsou dravci. Značnou část jejich potravy tvoří zelené a řasy. U mbuna cichlid je to vlastně hlavní složka a jen doplňkově smlsnou něco od masa

Například u nás v akvaristice nemají žádného dravce. Kromě mých piraní co jsem jim dal

Proč myslíš, že jich moc do akvárií není? Vždyť jich sou plný obchody, neříkám, že zas tak moc, ale žádnej problém. Ale já neřek, že většina cichlid jsou dravci.. ikdyž?.. Fakt nejsou?

Mno dravých ryb do akvárií zase tolik není. Cichlidy nejsou povětšinou dravci.
no to je dle mě dosti jednoduché když si vemeš ryby a úspěchy lečení a psotavíš k sobě np...
terčovec skalár.. vyhraje skalár...
neonka tetra černá.. vyhraje černá atd...
Podle mě jsou dravci obecně odolnější než ostatní rybky, ale když si vybereš rybky které by mohli vyhovovat podmínkám v tvé nádrži, tak to bude určitě lepší, než když tvým pomyslným sítem propadne pár ryb.
No co jsem o žábrohlístech zrovna četl, tak myslím, že to tím tuplem hned tak nějaká ryba nerozchodí. Jsou proti tomu koupele, jinak se rybka udusí.
No já četla, že třeba terčovci padnou na něco, co jiným rybám neškodí tj zvládnou to vlastní imunitou. Například žábrohlísty atd.
Myslím, že odolnost proti nemocem je asi taková, že když ryba onemocní a neléčí se, chcípne. Spíše bych řekl, že mají různé nároky k životu a jsou jinak citlivé na chemii a léky.
U mě jsou nejodolnější ryby parmičky nádherny.

v akvaristikách ti snesou i modrý z nebe

No na to bych nepřišla. Sdělení typu voda je mokrá si nech od cesty

Ale v akvaristice mi říkali, že cihlidy jsou hodně náročné na různé choroby, rájovci jsou velmi odolní atd. Tak jsem to chtěla prokonzultovat tady s lidmi, kteří s tím mají ve společenských nádržích osobní zkušenosti. Ovšem až tak geniální odpověď jsem opravdu nečekala

Žadná. Každá ryba může dostat nemoc ať je sebe oddolná. Hlavně se o ně musíš starat

0 16.12.2007 16:38 Ivanka – Nejodolnější ryba
Jaký je podle vás nejodolnější druh akvarijních rybek? Myslím tím hlavně vůči nemocem.
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 5629x