Akara - rozmnožování, odchov
Staci vybrat kamen i z jikrama a premistit ho do zvlast odchovneho akvarka.Vodu dej 3/4 z akvarka,kde se ryby vytreli,zbytek voda cerstva.Jemne vzduchovani.
0 11.06.2007 17:44 gamel – Prosím o radu- Akara modrá
Ahoj,,
Dlouho jsem čekala a snažila se ,aby se mi vytřely Akary modré a když jsem to vzdala nahle se vytřely,jsem celá bez sebe.

A proto bych se vás chtěla zeptat rybka už pečlivě jikry střeží asi 2-3 dny všechno je v pořádku alespon podle knih. Všude se píše že akarky se klidně mužou starat o potomstvo ve společenské nadrži, ale ja mam strach že maličke neuhlidaji a zbytečně je stratim

Nemám raději vyndat rodiče i s kamenem +jikry do oddělené nadrže? Nebo spíš odlovit ostatní ryby do jiné nadrže aby rodiče nestresovali. Prosim ppomozte budu vám vděčná

Starší reakce
Pro odchov mladých by těch 38 litrů mělo stačit.Akary hnědé nemají až tak početné snůšky.

Mám akva 480 l a tam jsou a pak už mám jen 38l a 25 l . To je asi malé co?
Já je teda nenašel vžádném tvém akvárku, ale pokud je máš v tom s platydorasem tak se z mladýma rozluč... Akary je před tak velkou rybou neubrání. Jsou na to příliš malé a slabé. Moje akary hnědé se třou asi dva měsíce celkem pravidelně mladé se vykulí a těsně po rozplavání potěr zmizne. Takže pokud chceš něco odchovat dej je zvlášť. Žábronožka se dá dobře sehnat.Já tak krom živé nalíhnuté používám vyloupanou s přídavkem karotenu. Taky rybám jede. Akary hnědé se ti vykulí asi třetí den a po dalších 4 dnech se rozplavou.
Ve společným , v tom , které tu mám jako prezentaci. A dá se ta žábronožka sehnat lehce nebo ne? Jo a prosimtě za jak dlouho se rozplave. Dík
Potěr je třeba začít krmit po rozplavání a nejlépe živou žábronožkou. Taky se dá použít jemné práškové krmení, ale žábronožka je nejlepší. Ryby po ní rychle a lépe rostou. Joo a kde ty akary jsou? Vve společném akvárku ještě s jinýma rybama,nebo zvlášť?
Ahoj , dnes se mi vytřely akary hnědé. Prosím někoho kdo má zkušenost ,o radu ,čím krmit potěr, vím , že vyžaduje živé krmení. Jaké a kdy začít potěr krmit? Díky
Přidat reakci
1 ...... 5 ...... [6]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 4893x