Neocaridina davidi var. Red Cherry - chov
myslim že po 2-3 hodinách by neměl bejt problém
pokud uděláš vše cos napsala
Pokud máš zajetý filtr, tak je můžeš přelovit hned.
Potřebuji u krevetek vyměnit dno,je příliš hrubé. Má s tím někdo zkušenosti? Za jak dlouho byste je dali do znovuzaloženého akva? Ponechám vodu,trochu starého štěrku na dně,filtr pojede v kýblu. Rostliny dám taky staré, rychlerostoucí.
0 05.01.2009 22:16 esparaleer dospieť by mali v 3-5 masiaci. To, že nie sú vybarvené bude asi určite v tom, že sú to samci.
Starší reakce
U red Cherry jsou samci téměř bez barvy. Ti se ti nevybarví nikdy (když tak jen velmi slabě).
Kdy krevetky dospívají? Mám 4, když jsem si je přivezla domů, 1 byla skoro dospělá a 3 byly mrňata. Už je to (nevím přesně) asi 2 měsíce a možná víc, za tu dobu ta jedna dospěla, je červená, ale z těch 3 prcků ne a ne dospělci vyrůst... nebo to, že nejsou zbarvení, může být něčím jiným? Např. potravou? To by ale byly bez barvy všechny krevetky, ne....? Vůbec to nechápu
Starší reakce
U papírkových testů "5in1" to je opravdu silně orientační, těmi já neměřím. Napsal jsem jen to co vyšlo z testů a ne že to tak je(ale tím, že sem používal stejné testy, tak jsem mohl alespoň srovnat rozdíly-to jestli jsou hodnoty reálné nemůžu na 100% zaručit, ale na takových 90% jim věřím/papírkům bych věřil tak 20%/.
cca po tom tydnu sem si pujcil od kamarada taky ten multi test, ktery meri vsecko na jednom papirku a namerilo mi to no3 asi 30 a no2 2-4 coz mely byt naprosto neunosne hodnoty, krevety sem tam stejne dal bo sem uz byl domluvenej s chovatelem a byly naprosto v pohode.
tudiz jedina hodnota kterou merim je teplota bo tu jedinou muzu efektivne ovlivnit, kdyz si spomenu, nebo kdyz zacnou rust rasy tak odkalim a to je tak vse
jedine, na co sem chtel upozornit je ze akvarijni testy jsou silne orientacni a myslim ze neni problem se bez nich obejit.
Je sice pravda, že tyhle krevetky vydrží "horší" podmínky, ale já doporučuji alespon ty 3 týdny(po týdnu může být akva chemicky v pořádku, ale kritické období je podle mých měření až v 10.-12. dnu po založení kdy hodnoty No2 dosáhly svého maxima poté se týden snižovaly a měsíc po založení byly neměřitelné, No3 na 10-15 (měřeno 2 dny před odkalením)
tyden po zalozeni 12litrovky sem tam dal neocaridina prirodni formu a v pohode, ale kdybych tam daval neco narocnejsiho, treba crystalky, tak to necham aspon mesic.
Starší reakce
Ja som dal po týdnu a vše v pohode.
ja dal tyden po zalozeni rybky (platy koralove) a sneky (okruzaky a piskorky)
a mesic po zalozeni tam sly krevetky
já jsem je přidal po necelých třech týdnech od založení rovnou s rybkama
0 13.08.2008 12:59 Bexim ten týden tobylo když sem měnil dno
0 13.08.2008 12:58 Bexim no já měl akvárko zařízené pro krevetky asi měsíc než sem si je pořídil
cituji: Minimální doba zaběhávání nádrže je jeden měsíc, optimální jsou měsíce tři.
mrkni sem, dobré stránky
www.akvakrevetky.wz.cz/…
0 12.08.2008 17:45 Bexim jásem to dělal tak že rybky po týdnu ale ty nejmín náročné a po dvou týdnech i ty choulostivější a různé bezobratlé takže tak po 2 týdnecha za tudobu by tam mohly stihnout vyrůst řasi kterýma se krevetky živí
0 12.08.2008 17:15 kozy – Neocaridina denticulata red cherry
Zdravím,
jaká je optimální doba vložení těchto krevetek do akvaria po jeho založení? Slyšel sem že 3 týdny ale taky že stačí týden. Děkuji za opovědi
Starší reakce
No, me zas treba hodne pomalu.
0 29.04.2008 19:32 jan – jak rychle se množí krevetka red cherry?
Můžu se někoho zeptat jak rychle se množí krevetka red cherry
Starší reakce
To spis vypada, ze ty vajicka nebyly oplodneny. Zkusila bych si s nekym prohodit samecky. Genetika se nezapre
Tak tohle mi prislo na jinem foru : "Nevím jak je to s potomstvem, ale u mých red cherry pozoruji kanibalismus. Občas si všimnu, že na dně leží krevetka (nevím zda je po svlékání nebo zda umírá), ale ačkoli se ještě hýbe a brání, tak je obsypaná několika dalšíma krevetkama, které si na ní pochutnávají. Já jsem v tomhle směru dost přecitlivělá, nerada na to koukám, ale bohužel to je příroda. Takže z toho vyvozuji, že jsou schopny sežrat i své potomky. Ale je to pouze můj laický názor."
Takze to vypadá, že záhada úhynu mladých krevetek je vyřešena. (?)
No ja klidne merit prestanu, uvidime.
Mně se cheryny množej jak divý a rostou taky pěkně ... Kvalitu vody ani teplotu jsem zatím neřešil, nebylo proč. Začaly se množit dokonce už v provizorním akvárku, ani nepočkaly na to, až jim zařídím krevetkárium. :o) ... Zkrátka platí: Nejhloupější sedlák - největší brambory. :o)))
horacovoakvarium.cz/… 0 18.02.2008 12:59 dvin – Re: filipsi
fakt nevim, obecne u ryb plati vyssi teplota pro odchov, ale u tehle netusim.. by chtelo nakyho experta. S tou tvrdosti sem zjistil zajimavou vec, do velkeho akva 220l sem dal misto pisku liapor 1-4mm a cece celkova tvrdost vody stoupla z 6dgh na 11dgh. Alkalita stejna. By me zajimalo jak ten liapor vubec vyrabi. Ale u krevet se mi dno menit nechce, tam mam kremicitej hezkej cerveno-bilej pisek
23-24, obyvakova + svetlo, v noci sepne topeni na 22. Ale ta teplota jako duvod se mi nezda. Myslis jako ze by chtely vic nebo min?
0 18.02.2008 12:18 dvin – Re: filipsi
jeste me napadla teplota, mam 22°C, kolik ty? Ale pry jsou teplotne hodne tolerantni
Ja mam jeste mekci nez ty, Dkh 1.5 ; Dgh 2.5 ; EC 150 (v akva, kohoutek jeste min). Vede se mi podobne, az na to, ze prezit a vyrust jsem jeste nic nevidel. Ale vylihnutych i desitky. Zatim to davam do souvislosti s tou tvrdosti, zkusim pritvrdit. Ale komunikoval jsem s vice lidmi, kterym se take odchovy idealne nedari, a meli i tvrdsi vodu. Kdybys neco zjistil, dej vedet.
houbeless - pravdepodobne ano, normalne se pri noseni nesvleka. Mozna je jeste mlada, sice zacala nosit, ale potreba svleknuti byla vetsi.
0 18.02.2008 10:19 houbeless ja mam take nejspis problem, krevetky nemam dlouho. psal jsem to uz minuly tyden v jinem prispevku ...
zdravim.
krevetka neocaridina denticulata cherry mi nosila vajicka. Dnes rano jsem ale koukal - nasel jsem svleceny krunyrek a vajicka jsou na nem.
Co se stalo? "potratila"?
0 18.02.2008 09:49 dvin – úmrtnost
Ahoj, takovej dotaz. Mám taky red cherry a měl jsem 2 samičky s vajíčkama. Ovšem vylíhli se všehovšudy 2 prckové, z nich přežila a vyrostla nakonec jen jedna krevetka. Je to normální, nebo bude chyba třeba v parametrech vody, nebo tak něco? Máme měkčí vodu (kh 3, gh 6), nemůže to být třeba tím?
No nevim jestli ona, ale ja bych urcite mohl. Stacilo by mi k tomu, aby mi zacaly prezivat mlade. Ale ja na to jednou prijdu
to já doufám, že tahle už taky bejt spokojenější nemůže být..
Krmim rybim (vipan, atp), a co si najdou, a samicky jsou cele cervene, prilezitostne az bude chut a budou na dohled zase vyfotim. Vybarvily se uplne do cervena az ted, v uplne dospelosti.
(edit - tak jsem se byl pokoukat, a dostal jsem chut hned. Tady je)
no to jsem taky zkusila a nechala jsem ji tam pres noc. vystridala se na ni jedna samicka a asi pet samecku, co jsem videla. jinak taky nic moc. maj tam plnej filtr ras, tak jsou v klidu
. opravdu se zacervenaly az kdyz jsem jim dala do akvarka javskej mech a ricii. to se jim viditelne libilo
ale nejakou dobrutku by to chtelo. Zkusim mrazeny dafnie pro ryby a co nenajdou pancici (coz pochybuju, ze ti by neco nenasli), tak bude krevetek. Uvidime.
No mě taky normálně žijou spolu, právě že jsem tohle viděla poprvý. Ale taky jsem viděla poprvý, jak se svléká krevetka...nevim, asi to moc řešim
Taky je možný, že si myslela (sameček), že se svlékla samička a byla zrovna při chuti
No to doufám
ikdyž přijde mi to zvláštní. Sama ta "útočnice" to svlíkání asi musí znát. Je to řízené svlíkacím hormonem, který ty ostatní krevetky nejspíš nějak vnímají a díky tomu by mohly rozeznat tělo krevetky od svlečky...ikdyby byla ta právě svlečená svlečka "nasáklá" hormonem a byla "cítit" tak jako právě svelčená krevetka, stejně ještě neni dost rozložená na to, aby byla poživatelná. Tak proč by po ní skákala... a tak chycená krevetka se mrskala a potom až zabrala a vyskočila jí ze spárů. No prostě zvláštní...zejtra du koupit něco masitýho
Přidat reakci
1 ...... ...... [18] 19
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 15770x