Neocaridina davidi var. Red Cherry - chov
Starší reakce
dík za radu hned ji nechám plavat.(sice se tam pak drží krmení díl )
jávský mech tam mám taky je za kořenem.ale asi ho musím výce roztahnot
je moc hustej.
nech ho růst i po hladině, zhoustne. pak ho štípni a chyť zas pod kámen. není to náročná rostlina, při nedostatku světla dělá patra víc od sebe a tím je vlastně dole "chudší".
rád se i láme, možná je holý kvůli manipulaci.
dolů zkus jávský mech
cherry zdravou kytku nežerou, jen oždibávají bordýlek a odumírající části.
přikrmovat můžeš skoro čímkoliv: krmení pro ryby, spařená kopřiva atd...
ale myslím, že pokud tam máš nějakou řasu a krmíš ryby, přikrmovat krevetky je zbytečné
čím mám přikrmovat red Cheryny.
Zdá se mi že jim moc chutná rostlina Ceratophyllum demersum.
což je u mně nežádoucí (mizí ukryty narozeným živorodkám).
řasu tam nejspíš žádnou nemám.teď jim tam přidávám palety pro raky.
nebo je tato rostlina moc náročná
0 18.09.2010 17:11 dest – Re: noiseless
v tomto prezijou naprosto v pohode mozna bych jen pridal jeste trosku zelene ....
ja je mam v 12 litrovce rovnez bez vzduchu a jak sem si prave uvedomil vodu uz sem jim nemenil dobrej mesic
ale dari se jim skvele
spousta mladejch kdyby jste nekdo chtel
zdravím .. zaobstaral som si 8l nádrž na malé narodené krevetky. Dal som tam kremičitý štrk cca 1mm, jávsky mach, HM a ešte nejakú rastlinku, vylovil z väčšieho akvária 15 asi týždňových krevetiek a dal ich tam.
Moja otázka znie, stačí toľko rastlín koľko tam mám, na to aby tie krevetky prežili bez vzduchvania ? Vzduchovanie sa tam nechystám zavádzať ... dal som ich tam preto, lebo som mal pocit že moje kardinálky vietnamské ich požierali ... tak aký je váš názor ? prežijú bez vzduchovania ??? Foto toho akvária je priložené ...
PS.: v tom mojom väčšom som nechal ešte asi 40 takých malých krevetiek, tak uvidím, ktorým sa bude dariť viac ...
to záleží na teplotě vody, ale počítej min. 21 dní.....
0 16.09.2010 17:41 jandy tak ja se taky přidám s dotazem - jak dlouho to trva od doby kdy samicka zacne nosit vajicka do vylihnuti malych krevetek?
ja chovám red cherry s rybkami kardinálkami vietnamskými (Tanichthys micagemmae) a teraz sa konečne krevetkám podarilo mať potomstvo. Viete mi povedať po koľkých dňoch sú malé krevetky za vodou ??? to znamená že by to už mali prežiť ???? Už majú cca. týždeň ...
A myslím že aj trochu miznú, myslíte že je možné aby ich požierali kardinálky ???
Na tyhle problémy je jednoduché řešení: nemáš místo, nechceš křížení? "Tak Chovej jen jedny"!!
0 16.09.2010 07:15 Alzakhraj – Re: Krevietka
to jsem si taky rikal ze na dalsi uz mojem 1+1 misto neni
A hle, naslo se, dokonce na 3x tak vetsi
0 15.09.2010 23:57 Krevietka V akvarku mam prave tie naturalky a viac by vynikli cervene
A na dalsie akvarko uz niet miesto..
já je mám rozdělené, redky chovám zvlášť a přírodní formu mám zároveň se všema nedospělýma kreveťatama..hodně krevetek se mezi sebou kříží a pak to není dobré...
0 15.09.2010 19:05 Krevietka Ahojte, neviete poradit, mozem chovat viacej druhov krevietok v jednom akvarku? Trebars red cherry a neocaridina denticulata?
Starší reakce
pencernicci krevetky nelovi, ani male
0 01.08.2010 15:58 koala20 mohu spolu chovat pancericky a krevetky red cherry?
Starší reakce
0 25.07.2010 11:28 Icicle – Re: Sewer
Také bych to ráda vyřešila.Akvárium má 12 litrů.Ryby tam nemám žádné.Běží tak pět měsíců.Není možné, že by japonika napadla red cherry v momentě, kdy se svléká?Nebo myslíte že teplota kolem 27 C by za to mohla?Snažim se to chladit, ale v těch vedrech se mi moc nedařilo.Snažim se sehnat testy na kvalitu vody, ale tady je nikde nemají a do Hornbachu se dostanu až zítra.
zdravé si neubližují, tam bude nějaký problém, jak píše sewer
Příčiny úmrtí můžou být jinde a může to pokračovat... co to zkusit řešit?
Jaké máš akvárium? Jak dlouho je v chodu? Jsou tam i ryby? ...........
0 24.07.2010 15:12 Icicle – Re: Linduš
Aha.Děkuji
Já jen že mi postupně zmizelo několik red cherry ze společného akvárka s japonikami.Jeden den v klidu obíraly řasy a druhý den koukám a jedna chybí.A tak už mi jich zmizelo pět.Přitom japonikám se náramně daří.Původně jsem si říkala, že by mohlo být něco s vodou. Parametry jsem sice neměřila, ale říkám si, že tím to asi nebude,když samičky nosí vajíčka.No a včera jsem načapala jednu japoniku jak ještě zaživa okusuje jednu red cherry.Tak nevím co si o tom mám myslet.Budu je asi víc krmit.
0 24.07.2010 15:02 Icicle – Re: Linduš
To byla odpověď pro mě?nebo pro ten předchozí dotaz
0 24.07.2010 14:36 Icicle Dobrý den, mě by zas zajímalo, zda se spolu snesou japoniky s red cherry.
0 24.07.2010 14:08 Radeq ahoj snesou se mezi sebou krevetky red cherry a cristal red?
Starší reakce
Simi, ta musle pri cetnosti vymeny vody zadny vliv nema a ten umely koral uz vubec ne
Koral ma naopak vyborny povrch pro rust rasy. Vzdy je na nem dost ktrevetek. Zazelena se a obcas ho zase vybeli neritka
Tim to nebude. Jinak ale tech "netopyrich" krevetek je par a ostatni jsou ok, tak nevim
moznoze v zime ho budes potrebovat...ja urcite hej
no hej..ale teplotu uz nastastie neriesim...
0 12.05.2010 15:00 harpunar – Gabriellka-co já bych dal za-chladnú izbu-!!!
Neměj obavy,jak krevetky,tak rostliny zas až tak citlivé na teplotu kolem 20C nejsou,naopak krevetkám to spíše vyhovuje.Třeba pro krevetky je daleko horší vyšší teplota.Takže klid!!!
informujem ze som zmerala po vymene vody a pridani sera toxiveci mnozstvo NO2 a vysledok ze dost zaujimavy nemam tam nic NO2...co mylsite ostane to tak alebo sa nahromadi znova??? budem merat dalej podla potreby menit vodu ale chcem vediet co si myslite vy ostatni???
tak prekvapenie NO2 0.25 takze som vymenila trtinu vody dala som tam sera toxivec a bude sa zabiehat este aspon 2 tyzdne... ale tie atye su v poriadku dufam ze to tak aj zostane ... to bude zaujimave
to je jak vesteni z kristalovy koule
opravdu se to takhle na dalku neda urcit, nevim, jestli jsi delala testy vody, jak casto vodu menis a tak. jestli jsou ostatni v poradku, tak jednu krevetu neres.
ale ked ostatne krevetky v vom su v pohode tak ake problemy s vodou???
tak informaci, ze kreveta umrela, jsem asi nejak pri cteni prehlidla. no kazdopadne red cherry vydrzi fakt hodne, sazela bych na nejaky problem s vodou, ale kdo vi.
no tak ja to uz tiez neriesim pretoze ju mrtva ako som uz pisala...ale neviem co je na optimalnej teplote zzle mozno preziju aj menej ale chcem im predsa vytvorit optimalne podmienky ved o to ide nie??? a plytavie penazi nevidim ziadne ked sa ohereje voda na tu teplotu 24 aj bez ohrievaca tak sa proste vypne...urcite sa mi v zime este zide takze podla mna som nic zle nespravila...
no tak se lekla topitka, no
nie vtedy som tu spravila prezentaciu krevetarka.... v zabehu je dlho
to akvárko jsi zakládala 7.5.?
ja neviem ja som nastavila len o dva stupne viac ako je... a mozno ze to na zaciatku nieco vysle a potom ide uz normalne netusim...mozno je to uplne nieco ine a je to nahoda...ale kazdopadne krevetka je kaput
Přidat reakci
1 ...... [15] ...... 19
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 15770x