Přihlásit se RYBICKY.NET »

Neocaridina davidi var. Red Cherry - chov

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Neocaridina davidi var. Red Cherry - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LinaDee – Produktivní věk
Chtěla bych se zeptat, možná je to hloupost, ale každopádně mě zajímá, jak to vidíte vy. Měla jsem mezi ostatními krevetami jednu o hodně starší kobylu, velkou, vybarvenou ale ke konci života neměla žluté sedlo, přitom šlo evidentně o samici. Je možné, že byla, jak to říct, po přechodu? Přijde mi jako hloupost, že by byly krevetky produktivní až do konce svých dní....

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 6  - malyLibor Re: moskyt8
Ahoj. Díval jsem se na tvé fotky v prezentaci a máš tam samce i samice, buď rád. V pěti kusech to nemusí vždy vyjít. rybicky.net/fotogalerie.php… na této fotce máš samečka vpravo v rožku a samičku vlevo. Krevetky zatím vypadají mladinké, nespěchej na mladé. Akvárko máš čerstváčka, krevetky jsi do něj dal příliš brzy, snaž se tedy především, aby ti přežily zajíždění akvárka. Jak jim pomoct jsem ti napsal do komentáře k prezentaci.
Pokud se samička opravdu chovala, jak píšeš, tak to buď byl sameček, a nebo máš průšvih. Jakmile začnou krevetky pobíhat a plavat po akvárku jako zběsilé, tak jsou dvě možnosti: 1) pokud se takto chovají jen samci, je to ta lepší možnost - někde se svlékla samička a láká samečky k rozmnožování a oni ji hledají. A za 2) když takto plavou i samice, obzvlášť čerstvě svlečené, tak se v akvárku něco špatného děje s vodou. Nejčastěji je to vyšší množství NO3 ve vodě... krevetky nejdříve zběsile plavou, potom začnou podivně chodit, jakoby zmateně, pak padají a nakonec v křečích umírají.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ
Když jsem si před dvěma týdny donesl krevetky domů tak jedna samička nosila vajíčka o velikosti asi vajíček artemie, dneska jsou dvakrát takové. Ale předpokládám, že ještě tak týden až dva bude nosit než z toho něco bude.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 Re: moskyt8
Pokud nemá vajíčka, tak si na mladé ještě nějaký ten měsíc počkáš. A mě se nezdá že by se nějak víc probírali na břiše jak říkáš předtím, než budou mít vajíčka :) To spíš poznáš podle toho, že má vajíčka připravená v sedle, a samečci jsou akční, protože čekají až se svlíkne aby na ni mohli vlítnout hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - moskyt8 – Těhulka
Ta již zmiňovaná samička se mi zdá o maloučko větší. Už neplave divoce po akváriu ale je spíš klidnější a neustále se divně hrbí a stojí na místě a pořád mává plovacími nožičkami. A nožkami se bez přestání probíra na bříšku. hmm Že by to byly známky toho že bude mít brzy mláďátka? potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 3  - predator3313 Re: moskyt8
No moje krevety se takle čechrají furt :-) takže bud v klidu, někdy upe nechápu jak se nahrbí aby se "podrbaly" na zádech a na ocase :-D
 Reagovat na tento příspěvek 1  - danio Re: moskyt8
No, to skutečně vypadá, že se chystá na mimina ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - moskyt8 – hyperaktivita
Ve středu jsem si koupil do svého 9l akva 5 krevetek Red Cherry (2 samce 3 samičky). Za dva dny jsem našel na dně 2 svlečené schránky. A jedna ze samiček (ta největší) se začala podivně chovat. Začala jako jediná divoce plavat po akvaáriu skoro celé odpoledne smich a pak jsem zjistil, že se podivně hrbí a nožkama se probírá na břiše. hmm Jak tomu mám rozumět? Určitě se nesvléká protože ta svečka na 100% patří jí. Tak si to mám vyložit jako, že vábí samečky nebo je to známka toho že bude mít malý? :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: mirec754
Záleží na okolnostech, především na teplotě. Obvykle je to okolo 3-4týdnů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Burik Re: mirec754
co já jsem u svých pozoroval tak cca 3-5 týdnů
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mirec754 – krevetky
dve samicky nosia /vajicka/kolko trva az ich vinosia alebo po kolkych dnoch budu mlade cherryny.daakujem vopred za radu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - Burik
Fotka k příspěvku tak už mám mladé cherrynky..a další dvě nosí... potlesk

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - malyLibor Re: majka0007
Ahoj Majko. Tyto pásky jsou na red cherry zcela běžné, především na samičkách, které jsou výrazněji zbarvené než samci. Samička se zbarvuje stále výrazněji během stárnutí. Nemusíš mít strach, není to nic nebezpečného, je to přirozený stav.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - majka0007
Ahojte fanúšikovia red cherry-niek ahoj

Mala by som otázku na skúsenejších :-P
Na niektorých mojich krevetkách samičkách sa asi pred týždňom začal rysovať svetle červený až béžový chrbtový pás. Krevetky mám cca mesiac a pol a tieto zmeny som na nich pobadala po prvýkrát. Je to následok zvliekania, starnutia, alebo rozmnožovania? Mladé vidím v akva už v rôznych veľkostiach. Vo vlákne som sa akosi nedočítala, tak sa obraciam na Vás :-)

Ďakujem :-) ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - malyLibor Re: majka0007
Veselá fotka :-) S cherrynama se člověk nasměje, vyvádějí srandovní kousky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 14  - majka0007 – dobrá foto
Fotka k příspěvku Podarilo sa mi odfotiť super taxislužbu (na pobavenie) hop
"Na roh Úkrytu a Džungle, poprosím!" :-D

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 4  - malyLibor Re: Sera
No, myslím, že to moc nehrozí. Krevetky obvykle umírají spíš na to, že se jim nepovede svléknout. Neměla by to být žádná nemoc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ad@m Re: malyLibor
Myslel som to tak, že ak bola náhodou chorá, tak si tie 3 z nej už určite kúsok dali :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: Sera
Myslíš, že by ji ty tři dokázaly tak rychle zbaštit? Krevetky jsou žrouti, ale že by až takoví, to tedy nevím, to nevím :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Ad@m Re: malyLibor
Ja som tiež typ, ktorý keď nájde v akva mŕtveho jedinca, tak ho vytiahne. Ale MP to už asi nepomôže, pretože ak krevetku nevytiahol, tak je neskoro.. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: MP
Jestli tam máš jen 3 další krevetky a nic víc, tak bych ji tam nenechával. Ale já bych ji tam nenechal za žádných okolností. Jsem zastánce toho, že mrtvé krevetky i rybky by se měly z akva odstraňovat.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - MP – Smrt
Dobrý den, dnes mi po týdnu zemřela 1 krevetka. Mohlo to být způsobeno tím, že měla pouze 1 oko? A mám ji v AQ nechat? (jestli ji ostatní 3 nesní :-( ???)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - navik Re: navik
edit - překlep, samozřejme barevná forma - nikoli barvená :-)
 Reagovat na tento příspěvek 5  - navik – Re: Moucha
Moucha napsal:
kdyby byla barva stabilni, tak je to samostatny druh a ne jen barevna forma!!!!!
genetika je potvurka zaludna

Ahoj jmenovče, mohu Tě ujistit, že i kdyby ta barva byla sebestabilnější, tak nový validní druh z ní nikdy nebude ;-) - pořád to bude barvená forma (jen se stabilní barvou :-) )
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: prasan
ty barvy proste nikdy nebudou stabilni (jedine snad pomoci genetickeho inzenyrstvi), za to prodejci nemuzou.... taky si uvedom ze nejlepsi kusy si chovatele nechavaji pro sebe do chovu a do vykupu se dostanou vyjimecne.....
a kdyz je prodaji tak za uplne jine ceny.....

kdyby byla barva stabilni, tak je to samostatny druh a ne jen barevna forma!!!!!
genetika je potvurka zaludna
 Reagovat na tento příspěvek -3  - -
Je smutné,že práve takúto variabilnosť zneužívajú predajcovia a často neponúkajú čisté formy. rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sikula
díky za reakce
Variabilitě zbarvení rozumím. Mám některé světlejší, někteří samečci (zejména starší) barvu úplně ztrácí, takže jsou téměř průhlední, v jiném akva jsou red cherry skoro jako sakury, někdy i úplně temné, až hnědé, možná i trochu do modra.
Ale takto zřetelný a výrazný barevný přechod (skok) jsem ještě neviděl.
Myslel jsem, že to je nějaký defekt - anomálie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip980 Re: Moucha
No já mám red cherry sytě červené barvy i takovýhle jedince rilli a taky i takový, kteří skoro vypadají jako Red tiger.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Moucha Re: bluemonster
no ja mam prirodni formu, cely chov pochazi z 10 kusu, prirozeneho zbarveni, ale od chovatele jsem byl upozornen ze se mu do chovu pripletly i cherryny (mel je jako ja jen na udrzbu)

no po dvou letech chovu (vyskytovaly se barvy od zeleno zlute pres ruzne odstiny hnede az po skoro cernou) se objevily 2-3 jedinci krasne cervene barvy !,
dokonce mam i svetle jedince s cernymi "tygrimy" pruhy!
 Reagovat na tento příspěvek 1  - JagerMaister
to sa stalo aj mne v mojom chove sa vyskytla jedna taká podobá sa na rilii pozri rybicky.net/nadrze/13485
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Moucha Re: sikula
cervena barva nejni az tak stabilne geneticky zakodovana jak si myslis, pokud nijak nezasahujes do chovu tak se ti driv nebo pozdeji objevi barevne mutace ci navrat k prirodni forme.... pokud chces udrzet cervenou barvu, budes muset zacit se selekci a tzv. ozivovat krev (pridat jedince z jineho chovu, uzke pribuzenske krizeni zvysuje vyskyt ruznych mutaci)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - petulinakk Re: sikula
Variabilita zbarvení? Mutace? :-)
Díky takovým případům mohly být vyšlechtěny různé barevné varianty krevetek :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sikula – divná cherry
Fotka k příspěvku Uměl byste někdo vysvětlit, co se stalo, proč je Cherry takto barevná? V nádrži jsou red cherry samy, tedy teď nově s crystal red, ale tato je narozena dřív, než tam crystalky přišly, čili kříženec to není.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - JagerMaisterRe: Sid
no 56 :-D tak asi 30 by mi stačilo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: bluemonster
1) prepocti si ty objemy....
2) uvedom si ze se ti budou porad mnozit
3) co budes delat s prebytkem

jinam do 10 litru se klidne vejde 30-40 tehle krevetek (je to odhad, mrsky se furt hejbaj)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Sid Re: bluemonster
66x2=112? :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JagerMaister
ahojte založil som nové 112l akvárium a predelené napoly teda polka má 66l a mňa zaujíma koľko kusov red cherry by tam stačilo mám doma vyše 80 kúskov ... koľko mi tak stačí ? do tej 66 nechcem to mať preplnené rozmýšľal som nad 20 samicami a 10 samcami stačí ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Eliška
Tak jsem pročetla část fóra, nakapala 37 kapek ESHA 2000 (mám 198l čistý obejm, takže cca 150l vody) a uvidíme, co to udělá. Jestli uhyne jedna, je mi to celkem fuk, ale nechtěla bych přijít i o zbytek. Možnost karantény je u mě mizivá (elementka bez filtru). Vypadá to, že vajíčka nebyla oplodněná a samice je neshodila :/
s tým som sa ešte nestretol je škoda ju utratiť daj ju niekde osobitne od iných ona ich časom pustí ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eliška Re: bluemonster
žluté až zelené jsou v pořádku, ale na těchhle je skutečně plíseň. A já se ptám, co s tím.
prečo plesnivé, samička ich sama zhodí ked sú zlé nemetie ta ich farba u sakur môže byť farba vajíčok aj zelená aj žltá ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eliška
Hoj, nemám teda red cherry, ale sakury, ale to je vlastně fuk... Pár z nich nosí cca 2 - 3 týdny, ale teďka jsem si u jedné všimla, že vajíčka jsou plesnivá. Mám krevetu odlovit a utratit, nebo jen shodí a bude si vesele žít dál? Poraďte.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - kreveťáčci
ahoj mám krevetky red cherry měla jsem 4 samice těhotné a 2 ještě mám tak jsem je v těhotenství přelovila do jiného akvárka kde nejsou ryby aby mi ty malé nesežraly a když porodily tak už nejsou červené ale zelené oni prostě zezelenaly.poradí mi někdo proč jsou ted zelené místo červené?už jsou zase zpátky ve velkém akvárku a jsou furt zelené prosím o radu.děkuji předem :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: dair
asi by jsi mel docela dost veci o krevetkach nastudovat cece... mel jsi nejdriv nastudovat a pak kupovat.... :-(
a snad te nemusime ucit pouzivat stricka googleho ci souseda seznama
 Reagovat na tento příspěvek 2  - S invalida Re: dair
Číst umíš tak si o tom něco přečti... :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dair Re: Moucha
? ja mel za to ze vajicka maji pod plovoucima nozickama. oni je maji nejdrive v te hlavohrudi?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Moucha Re: dair
ten stit jsou vajicka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dair Re: ČichavecTom
to kdyz sem je kupoval tak byli v pohode. pak se jim udelal takovy byli stit pod krunyrem a ted ho maji praskli. uvidim co se bude dit dale.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ČichavecTom Re: dair
já mám takhle "prasklou" jednu Japonicu. Měla to snad od té doby co jsem ji přinesl a pořád to vypadá stejně i po vslékání. Má se čile k světu :o)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: invalida
Mám je samostatně v této nádrži rybicky.net/nadrze/13157 možná až vyrostou pokud vyrostou, tak je dám do společné nádrže. Teď mají necelý centimetr

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 19

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 15816x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7825-neocaridina-davidi-red-cherry?od=522