Přihlásit se RYBICKY.NET »

Neocaridina davidi var. Red Cherry - chov

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Neocaridina davidi var. Red Cherry - chov
 Reagovat na tento příspěvek 10  - predator3313 Re: Burik
:-) tak tobě možná stačí že ti to v akvarku žije, ale mi dělá radost o ně pečovat, proto sem s akvaristikou začal X-)
 Reagovat na tento příspěvek 6  - snehulda007 Re: Burik
Myslím si,že přilepšit krevetám kouskem mrkve neni nic proti ničemu...Já mám krevetky v akv. a ne v jezeru,takže k takovým věcem jako hnijící listí nebo mrtvá ryba nemají přístup. Jestli ty krmíš mrtvolkama ryb,je to tvoje věc ;-),já jim občas hodim kostičku mrkve.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Burik
To už se mi zdá moc vařit krevetam mrkev :-D Žádná kreveta v přírodě se s mrkví nesetka :-) Žerou řasy a když mají štěstí, tak oždibují mrtvou rybu, nebo tlející listy.

Zase to lidi nepřehánějte ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 Re: Verimmi
Já jim dávám i okurku, puvodně byla pro šneky ale ti ji nežerou a krevetkám chutná, i čínské zelí jí, ale to davam jen jak nic jineho doma neni :-D
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Verimmi Re: predator3313
super tak já to odpoledne vyzkouším. Ještě nějakou zeleninu krevetky papají? už vím že kopřivy, špenát, mrkev... ještě něco. Když už jsem k nim přišla jako slepý k houslím tak už se jim chci pokusit co nejlepší podmínky pro život.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - predator3313 Re: Verimmi
Já dávám i syrovou, trochu dýl trvá než se s ní nacpou, ale at se taky trochu snaží... :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - snehulda007 Re: Verimmi
Samozřejmě že nemusí být mražená... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Verimmi Re: snehulda007
no a musí být nutně mražená? nebo mohu nakrájet na kostičky i klasickou nechat povařit a hodit do akva?
 Reagovat na tento příspěvek 3  - snehulda007 Re: Verimmi
Tak když seš u toho mraženýho sortimentu tak já pro krevetky vybírám z tý mražený zeleninový směsi do polívky kostičky mrkve.Chvilinku jí povařím ,aby lehounce změkla.Krevetky se po ní hezky vybarvujou. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Verimmi Re: malyLibor
tak to nevím jestli se naučím, většinou ruce utřu a hotovo smich

jo byl tu zmíněný špenát... když koupím mražený, rozmrazím, spařím, dají si?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: Verimmi
To je dobře... a je dobře umývat je i pokaždé poté, když sáhneš do akvária... říkávala maminka. Jestli já se to už po těch 40ti letech naučím... to nevím, to nevím, to nevím...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - malyLibor Re: Linuška D.
A víš že jo? Ty moje oči jsou fakt už mizerné, když ani ten sex nevidím smich
 Reagovat na tento příspěvek 3  - LinaDee Re: malyLibor
Já ti nevím, přijde mi že svlečka leží vedle a u krevetky je kreveťák.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: moskyt8
Takže samička nosí :-) Tak to je super, gratuluji ještě jednou šťastnému taťkovi i chovateli palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - moskyt8 Re: malyLibor
byli samečci takoví čilejší ano a hlavně ten kterej je na tej fotce :-D tak ten tu samicku pořád otravoval až ji nakonec dostal. A i po té se oní zajímal a pořád za ní chodil a různě jí obcházel smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: Linuška D.
To je předehra - svlékání smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LinaDee Re: moskyt8
Takhle vypadá krevetší sexování? To jsem ještě neviděla!
ze svých rukou? tak to mně zajímá... ruce si teda pokaždé umeju než jdu něco dělat s akva...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - malyLibor Re: moskyt8
No tak to je paráda :-) A co se dělo potom? Neběhali samečci po akvárku jako šílení? To by znamenalo, že se svlékla dospělá samička a vypustila feromony, aby samečky přilákala k páření.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: Verimmi
Můžeš. Ale větší pravděpodobnost je, že tam něco zaneseš ze svých rukou nebo z krmení, případně při otevřeném okně ti může něco donést vítr. Zcela tomu zabránit nelze, ale u těch listů je to velmi nepravděpodobné.
nemůžu si s těmi listy do akva něco dotáhnout? běží už 1,5 roku bez problému tak bych ráda, kdyby to tak zůstalo :)
 Reagovat na tento příspěvek 4  - moskyt8 – :-P
Fotka k příspěvku Jo včera večer se v akvárku krevetky hezky činily potlesk

jo prosím tě a co co takový proflor... byl tam přidám před 14 dny dávám ho na rostlinky ve 300l to funguje a rostlinky jsou mi připadá hezčí a rychleji rostou...
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Verimmi Re: malyLibor
aha předpokládám že voda dostane trochu jiný nádech než teď :) zkusím tam zítra mrknout shodou okolností tam jedeme :)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - malyLibor Re: Verimmi
No, žerou a nežerou :-) Na těch listech už si do akva přineseš různé bakterie a plísně. Nelekej se, je to velmi prospěšné. Pro krevetky je to vynikající potrava, ale i pro plůdek ryb. Jakmile se listy namočí, začnou uvolňovat do vody huminidy a třísloviny - opět velmi prospěšné látky pro rybky i pro krevetky. Na povrchu listů budou růst řasy, bakterie, plísně a další věci, které krevetky "oškrabují" těmi svými "kartáčky" co mají na předních nožkách... oškrabují je i s povrchovou vrstvičkou listu... až postupně list začíná být průsvitný, pak je jen žilnatina, stopka a pak ani ta ne :-)
Vyzkoušejte
no já si říkala že jak vylezly z té koule tak to tmavé uvnitř neměly a teď mají, jsem se lekla že jim něco je, uf tak jsou jen napapané :)

Díky za všechny rady,je to pro mně pomoc, nerada bych jim ublížila. Léky asi do odchovny potřebovat nebudu, prakticky za 6let co mám doma nějaké to akvárium jsem zažila jen jednou krupičku jinak nic. Občas mně trápila černá řasa, ale o tu už se stará šnek a Labea.

Jo a ty listy mám možnost sehnat z buku u tchýně za barákem je les, bukový... to žerou taky?
 Reagovat na tento příspěvek 3  - ivaha Re: Verimmi
Třeba špenát, ten jim jede.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - malyLibor Re: Verimmi
Je to jávský mech a vydrž hodinku a uvidíš :-) Tyhle mechy krevetky milují. Za a) tam najdou prckové úkryt a za b) se tam drží jejich přirozená potrava - různé bakterie, plísně, mikrobi a tak... Jo, ještě jednu věc krevetky milují - suché listy. A ty se dají natrhat i teď v zimě - listy dubu nebo bulu drž i teď v zimě na stormě, tak ho můžeš natrhat a ze pět listů (jedno jestli buk nebo dub) dát do akva. Nespařovat, neumývat, tak, jak to natrháš (předpokládám, že to nebudeš trhat nikde u hlavní silnice, ale spíš v parku nebo lese). Chvíli budou plavat po hladině, do 24 hodin klesnou na dno.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - malyLibor Re: Verimmi
Neřeš to, spaříš jim kopřivu, až začnou růst. Někdo krmí i plátkem okurky, ale to bych se trochu bál kvůli dusičnanům... jediné, na co jsou tyhle malé potvůrky opravdu citlivé jsou dusičnany a měď. Pokud měníš týdně 1/3 vody, nemusíš se dusičnanů bát, ale na měď opravdu majzla, ta je zabíjí spolehlivě i v nejmenším množství. Takže tam, kde jsou krevetky, nesmí přijít prakticky žádné léky... Jo, a patentku si klidně taky dají, sežerou všechny zbytky po rybách.
A samičku od samečka poznáš snadno - smaička je větší a buď nosí vajíčka, nebo se jí dělají ve vaječnících v tzv sedle. Dobře je to vidět na této fotce: rybicky.net/obr/plzi/max/93.jpg Vzadu nosnice s vajíčky, vepředu samička s vajíčy - je to to žluté hned za krásně do tmava napraným žaludkem.
Jo, a teď jsem si uvědomil - spokojenost krevetek poznáš podle toho, že mají zcela plné střevo - celým tělem od žaludku až na konec těla ved střívko. Je to vidět u té přední samičky na fotce - je to to tenké tmavé. Krevetka by ho stále měla mít plné, max s mírnými mezerami. To svědčí o tom, že se má dobře... Jo, a dají se přikrmovat spirulinovýma tabletkama. Nejlepší jsou spirulinové tabletky pro lidi, pokud možno 100% spirulina. Vím, e je to dražší záležitost, ale vzhledem k tomu, že jim hodíš 1 tabletku jednou za 3 dny, tak to až tak draho nevyjde.... a kreveťule se ti za to odmění šťastným hemžením a množením. Uvidíš, že brzy si budeš zařizovat akvárko jen pro ně a rybky k nim dáš maximálně jen jako doplněk nějaké sličenky nebo maculátky :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Verimmi Re: katterinecka
Fotka k příspěvku bude se jim toto líbit? vylovila jsme to z té 25l v kuchyni... jen nevím co to :)

kru.i kde v zimě seženu kopřivy? nějakou jinou zeleninu nejí? Nevím jestli tam mám nějaký pár, takže nevím zda by se mohli rozmnožit, vzhledem k tomu že byli v té kouli a né koupení na chov tam může být klidně jen jedno pohlaví... snažila jsem se to nějak podle toho co tu píší v atlasu rozlišit,ale s určitostí nevím jestli je tam nějaký pár, každopádně jedna, možná dvě se mi zdají trochu méně červené než ty ostatní.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Verimmi Re: katterinecka
víc rostlinek jsem tam neplánovala vzhledem k tomu že to byla jen porodnička, ale dneska jsem tam zasadila 3 malinkaté Vallisnerie a nějaký mech mám, ale nevím o co jde, pokusím se ho trochu přebrat je místy nahnědlý, ale je tam spousta zelených částí, mám ho v kuchyni v 25l kde mám plovoucí rostlinky.

Akva jede už asi 1,5roku, takže zaběhlé by mělo být, 1x týdně měním třetinu vody, odkalení dna dle potřeby.

krevetky vypadají zatím spokojeně dneska se usídlily na listech té jedné z těch Vallisnerií a zdálo se mi že jedna žere patentku, kterými krmím potěr(nasekanými)

Reagovat na tento příspěvek 3  - malyLibor Re: Verimmi
Jejich výhoda je, že ti budou u potěru poklízet to, co potěr nesežere. Je to taková čistící četa. Potřebují ale nuteně i rostlinnou stravu. Rády seškrabují řasy ze skla, ale co doslova milují je spařený list kopřivy. Takže jak začnou za dva týdny rašit kopřivy, doporučuju natrhat párl lístlů, zalít trochou horké vody, nechat 5 minut louhovat, jeden lístek hodit krevetkám a čaj vypít. Je to zdravé pro kreveky i krevtkářku palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LinaDee Re: Verimmi
Tohle je zrovna dost nenáročný druh. Většinou se spokojí s tím, co po rybkách spadne na zem. Pokud je máš u potěru, tak je i jistá šance, že se Ti budou množit a nic je nesezobne. Každopádně přeji hodně úspěchů. mě tyhle hemživý potvůrky chytly už před lety a od té doby nebylo, abych jich alespoň pár neměla. Na vánoce jsem dostala miničko, takže mám konečně jen krevetčí království.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - katterinecka Re: Verimmi
nejsou moc náročné, jestli je máš v té porodničce tak jim tam sežeň jávský mech, ten je pro ně jak dělaný, nebo jinou členitou nenáročnou kytku (řečanka, egerie...). Krmení jim stačí normální pro ryby, pochutnaj si i na mraženém. Pokud je akvárko zaběhlé tak vydrží opravdu hodně, v čerstvém akvárku může být problém. Chtělo by to celkově víc rostlinek ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Verimmi Re: ivaha
Díky jsou úžasné, jak to že mně to nenapadlo dříve si pořídit takového tvorečka, jen musím pořádně nastudovat co potřebují k životu, a koupit jim nějaké krmivo pro krevetky, je jich opravdu 6 a občas nějaká zaleze do té mechové koule. dala jsem jim tam jednu keramickou skalku do které se dá schovat, vůbec nemám zkušenosti s jejich chovem a tak snad přežijí a bude jim fajn.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: malyLibor
Staršie krevetky tmavnú,prípadne menia sfarbenie.Prečo je tomu tak?
Ako všetky kôrovce i krevetky sa za mlada zvliekajú častejšie ako staršie jedince.Staršie kúsky majú ,,vyzretejší,,pancier.Viac nahromadených látok,okrem iného aj tých ktoré sa podieľajú na sfarbení.Ako u iných živočíchov,aj tu nastupuje príchodom staroby zmena chemických pochodov v tele.Preto najtmavšie sú často i najstaršie kúsky.Sfarbenie je ale vo veľkej miere závislé na podávanej strave počas doby od zvleku po zvlek.
 Reagovat na tento příspěvek 10  - malyLibor Re: Verimmi
Výborný kup... ale dej si bacha, ať nedopadneš jako já. Jsou to nebezpečná stvoření. Já se podobně dostal k prvním krevetkám - shodou okolností stejným jako máš ty... taky jsem pak zjišťoval, co a jak, a tihle malí tvorečkové mne tak uchvátili, že jich mám doma několik druhů, mám 6 krevetkárií a i velké akvárko je přizpůsobeno osádkou tak, aby tam krevetky mohly žít. Jak si tě jednou tyhle potvůrky získají, tak si je zamiluješ a jsi ztracena. Ivaha, Danio, jamajcan, predator a další by myslím taky mohli vyprávět.
 Reagovat na tento příspěvek 14  - Chem Re: Linuška D.
Je to skutecne tak. Nekterym starsim samicim se jiz nevytvori vajicka. Spise nez tim, ze by byly v prechodu je to tim, ze dojde k poruse funkci organismu. Nastesti se "poroucha" jen rozmnozovani (funkce vajecniku), takze to neni pro krevetku fatalni. U samcu toto vubec nepozname. Neni to uplne ojedinely jev, ale na druhou stranu jich zas neni tolik, aby se mel clovek tohoto jevu bat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LinaDee Re: danio. malyLibor
Čert ví, jak to bylo, byla tedy hodně tmavá, výrazná, ale fakt to vypadalo, že to sedlo nemá. Koukala jsem se extra pořádně, protože byla daná do krevetária jako jedna z pěti prvních krevet a než jsem sehnala další, doufala jsem v rozmnožení. Teď mám mladé, výrazné, sakury a stejně to sedlo vidět je.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - malyLibor Re: Linuška D.
Cherryny ve stáří často nejen zčervenají, ale někdy i zhnědnou, zezelenají, zmodrají... mně připadne, že ve chvíli, kdy přestanou být plodné, tím pádem užitečné pro přežití druhu, tak změní barvu na nějakou výraznou, aby opět prospěly přežití druhu - nalákají tím případného predátora, aby raději sežral je než např mladou plodnou samičku... to zní logicky, ne? Jistý si tím nejsem, ale napadlo mne to, když jsem přemýšlel nad tím, proč se staré samice takhle přebarvují. U cherryn to není tak patrné, ale u přírodní Neocaridina denticulata, tam je to fakt úplná paleta barev... ale fakt je, že jsem nikdy nezkoumal, mají-li sedlo, na druhou stranu je pravda, že takhle zbarvená veliká samice nikdy nenosila.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - danio Re: Linuška D.
A nebyla spíš až tak rudá, že to sedlo prostě nebylo vidět? ;-) Cherrynky snad prý ke stáří hodně tmavnou...
Já bohužel erudovaně neodpovím, mám krevetky teprve krátce.
 Reagovat na tento příspěvek 9  - Verimmi Re: Linuška D.
Díky, ale já s chovem krevetek nemám žádné zkušenosti :( to akvárium používám jen jako porodničku pro ryby a nechávám je tam než povyrostou... tak teď má nové obyvatele, tak snad se jim tam bude líbil, když už se bez dovolení nastěhovali :)
 Reagovat na tento příspěvek 6  - LinaDee Re: Verimmi
Náhodou to máš dobrý, řasokoule suprise :) taky bych brala
 Reagovat na tento příspěvek 7  - Verimmi Re: jamajcan
díky, jsem z toho jelen, napočítala jsme jich 6 to si přece museli všimnout... nejdou mi nějak líp vyfotit :( foťák to nechce pořádně zaostřit, ok, jdu si přečíst co to potřebuje :) díky moc
 Reagovat na tento příspěvek 6  - jamajcanRe: Verimmi
O potěr žádný strach :-)
 Reagovat na tento příspěvek 6  - jamajcanRe: Verimmi
Připletly se krevetky.Fotka není ostrá,ale myslím,že to je Neocaridina Heteropoda sp. Red cherry. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Verimmi Re: Dwarfy
jj to mi taky došlo, ale jak je možné že vylezly z tý koule a co to je za krevetku.... nerada bych měla sežraný potěr.... :(
 Reagovat na tento příspěvek 6  - Dwarfy Re: Verimmi
Mně to připadá jako krevetky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Verimmi – co to je?
Fotka k příspěvku Ahoj,
dneska jsem byla našemu potěru koupit řasokouli. Byla jsem v jednom zverimexu, který jsme měla po cestě, zrovna měli výprodej... vybrala jsme si řasokouli za 39kč, je pravda že byla z těch všech taková polorozpadlá, ale ještě pořád ucházející, doma jsme ji hodila do akvárka s potěrem... a toto z ní vylezlo. Zjistila jsem že koule není v kuse, že se dá dostat dovnitř... pomůžete mi s tím co to je???

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 19

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 15816x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7825-neocaridina-davidi-red-cherry?od=472