Přihlásit se RYBICKY.NET »

Pancéřníček - pohlaví

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Určení pohlaví ryb 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Pancéřníček - pohlaví
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jozozvrsku – Jak poznať pohlaví panciernicka
Dobrý deň, chcem sa spýtať či vie niekto že v akom veku sa dá rozpoznať pohlavie panciernicka skvrniteho. Ďakujem za odpoveďe. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta – Pancéřníčci skvrnití
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj všem,

nevím, jestli rybky rozeznávám správně, ale je možné, že intenzivněji zbarvené rybky jsou samečkové kdežto bledší jsou samičky? Tak nějak mi to pasuje k přírodním zákonům.

Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Alesxcz
Bez fotky se můžeš podívat tady, jestli to poznáš sám.
rybicky.net/atlasryb/pancernicek_zeleny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jan Jonáš Re: Alesxcz
Moje samička je větší a má kulatější bříško.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Alesxcz – rozeznání pohlaví
nedokáži u pancéřníčka zeleného rozeznat samce od samice může mi někdo poradit prosím??
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 10  - tramtra Re: Provpe
rybicky.net/fotogalerie.php…
Na téhle fotce vpředu jsou tři samice vlevo a jeden samec vpravo. Pátá Panda vzadu je taky samec. Tohle jsou stejně staré ryby, v době pořízení fotky jim byly necelé dva roky, je vidět, jak je samec drobnější.

Na téhle fotce jsou tři samice (stáří rok a půl maximálně, spíš o něco méně)
A u těch třískvrňáčků to je ještě zřetelnější...dva kluci vpředu zprava a ty tři zbývající tančíky jsou slečny.

A tady jsou samice první a třetí zleva a ta nahoře (stáří necelý rok)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Provpe Re: tramtra
Ono s nenažranejma neonkama je to problém, žerou jim to i když krmím v noci
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tramtra Re: Provpe
Já to měla úplně stejně, ale časem budou holky fakt pěkně macaté a hlavně větší i na délku. Když je budeš kvalitně krmit, poznáš to už brzy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Provpe Re: tramtra
jo já furt pozoruji a přijdou mě stejný :-D i na fotkách na webu. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tramtra Re: Provpe
Samičky budou celkově větší a robustnější, jak už je tu psáno. Já jsem to poznala až při prvním tření. :-D Podle ploutví bych to nepoznala ani teď a to je mám už docela dlouho.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Laurent Re: Provpe
Ahoj, jak se tu celkem dost psalo...
Samičky jsou (snad mohu říct, že to platí obecně u pancéřníčků) o něco větší a plnější v oblasti bříška než jsou samci. Koukal jsem, že máš ty pandy od zaří. Já je mám od srpna, tedy o měsíc déle a teprve posledních pár týdnů se to dá nějak lépe poznat. Někdo to rozlišuje podle hřbetních ploutví, někdo podle bříška. Musí se počkat až trochu povyrostou :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Provpe – Panda
Ahoj jak poznám pohlaví u pandy? :) V atlasu to moc nejni.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KačesRe: Urtman
Tenhle týden už budu dávat písek. :) Děkuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: Kačes
U pandy hřbetní ploutev napoví....

Mimo soudek, ty kamenolomy co máš v prezentacích je to nejhorší dno, které mohou mít (nejen pancéřáci)... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KačesRe: JoKa
No jo, když oni jsou strašně rychlí. No budu se snažit je vyfotit nějak líp a zkusím to sem dát. :-) Je něco konkrétního na co bych se měla při focení zaměřit (jako např. u živorodek řitní ploutev)? Jinak moc děkuji. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: Kačes
Prosím co Teda mám? Máš hodně nekvalitní fotky... :-)
Z toho nevyčte nikdo nic... stydim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kačes – Pohlaví?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, mám 4 pandičky a nevím pohlaví, v akvaristice mi řekli, že to poznat nejde, ale tady vidím, že to poznáte. Prosím co Teda mám? stydim Předem děkuji. :-)

Reagovat na tento příspěvek 7  - rudolf Re: BuldozerGT86
To je hezká lidová slovesnost v tom atlase ;-) A ty fotky jsou dokonalé - samice má menší skvrnu v hřbetní ploutvi, protože jí kus hřbetní ploutve v oblasti skvrny chybí; kdyby ji měla kompletní, byla by skvrna stejně velká jako u samce. smich Ale vážně - když se na ty fotky podíváte, tak tam u tohoto druhu ten jediný rozlišovací znak je vidět - samice je plnější v bříšku, prostě tlustší než samec. Ale platí to až pro dospělé ryby.
Jaroslav Hofmann
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BuldozerGT86 – Panceřníček Leopardí
Fotka k příspěvku Mám technickou otázku. Nevím jak u toho druhu poznám holku a kluka stydim V atlasu je napsáno že jsou světlejší atd... Ale mě příjdou všichni stejný stydim

Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: vačice
Do takového kamenolomu (tím myslím nevhodné dno) bych žádné další rybky dna nedokupovala nezávisle na jejich pohlaví. Popřemýšlela bych o změně dna a až potom o rozšiřování rybí osádky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vačice – samice?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, mám dva pancéřníčky zelené stejného pohlaví asi, chci dokupovat další opačného,ale vlastně nevím jakého jsou ty, které už mám? Poradíte prosím?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Spery – panceřníček panda
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku zdravím , už jsem udělal fotky , tak snad to bude trochu vidět a pozná te pohlaví :)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubasix Re: Peschy
Vypadá to, že ano ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Peschy – Pancík
Fotka k příspěvku Ahoj asi dvě samice, že??? :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Kaira
Tak monstrózní rozdíly neplatí u všech druhů, ale samice je skutečně velmi často u pancéřníčků víc než výrazně větší proti samci...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaira Re: romant
To ano, píše se tam o TVARU těla, ale ne o tom, že samice je 2x větší než samec...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Kaira
Já myslím že i o té velikosti se zdejší atlas zmiňuje. Citace atlasu: Pohlaví se dá zjistit podle tvaru těla - samec je štíhlejší než samička a má špičatější hřbetní ploutev.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 7  - Kaira Re: matyasko2012
Nevím, jestli to platí univerzálně jako rozlišovací znak, protože v atlase se to nepíše, ale u nás jsou samice daleko větší (a kulatější) než samci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matyasko2012Re: Annabell
Fotka k příspěvku no to prave netusim jeden je hodne velikej a druhej mensi

Reagovat na tento příspěvek 1  - Annabell Re: matyasko2012
Samec,ale zda se mi ze je to nějak moc dlouhe není to zavojova forma?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matyasko2012Re: romant
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: matyasko2012
No a co takhle sem dá fotku(y). ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matyasko2012Re: romant
ale ani jeden tam nema dlouhe plutvy
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: matyasko2012
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matyasko2012 – pancernicek
ahoj jak se da urcit pohlavi corydoras paleatus-mam 2 albiny 2 normalni a maji dlouhe hrbetni ploutve
 Reagovat na tento příspěvek 3  - rudolf Re: lojzalojzovic
Z tohoto pohledu prakticky neurčitelné. Ryba nejvíc vpravo by možná mohla být samice, ryba nejvíc vlevo samec, ryba uprostřed cokoli. Podívejte se na profil těla shora, ten bude v tomto případě jistější (boky vyklenuté ven - samice, boky rovné - samec).
Jaroslav Hofmann
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vondr001 Re: lojzalojzovic
Řekla bych, že jsou to samičky (všechny 3).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lojzalojzovic – panc. sterbuv
Fotka k příspěvku prosím o pomoc, podle fotky sou to kluci, holky, nebo kluci a holky??

Reagovat na tento příspěvek 10  - Ad@m Re: malyLibor
Ale ak má to 20 l akva ako tosomja písal v jednom jeho príspevku, tak je potreba najskôr si zaobstarať väčšie akvárko a až potom pridávať rybky.
 Reagovat na tento příspěvek 10  - malyLibor Re: tosomja
Ale všiml sis v tom atlase, že pancéřníčků bys měl mít nejméně 5 od jednoho druhu, že jo? Jsou to společenské rybky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tosomjaRe: Lagron
Diky, je to asi samica, dakujem, samica je to. potlesk
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LagronRe: tosomja
Pohlaví se určuje špatně, ale platí to co je v atlase, Samice bude podstatně větší a bude mít větší bříško, samci budou drobnější a mívají ostře řezané ploutve a hřbetní ploutev bude mít vyšší
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tosomja – Pancernicek
Chcel by som od vas prosim vediet ako zistim pohlavie u pancernicka zlatopasikaveho, lebo v atlasu ryb som to nechapal.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BBerunka Re: rybníček
jo je možné že jsou to "námluvy" koukej dál jestli nekladou jikry většinou na sklo a nebo na kytky
:)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rybníček
Zdravím, mám pancíky zlatopásý a dneska jsem si všiml jak dva okolo sebe nějak "tancují" a honí se..je to nějaký projev před třením? vrtá mi to hlavou protože mám zato že jsem koupil jen samice.děkuji za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka Re: Pavoukovec
je tam napsaný jak se rozliší pohlaví ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PavoukovecRe: katterinecka
Díky za info, o závojové formě jsem tam zmínku fakt nikde nenašla, ale možná jsem slepoň hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka Re: Pavoukovec
to je závojová forma, samička je plnější v příšku a v dospělosti trochu větší. taky ma samec nejspíš trochu špičatější hřbetní ploutev, stačí si to tam přečíst.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavoukovec
A když má pancík skrvnitý tu ploutvičku dlouhou jako je v atlase ta úvodní fotka v pravém horním rohu rybicky.net/atlasryb/pancernicek_skvrnity , tak je to samice?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlacek Re: Linduš
Ja jsem jim tyden delal obdobi destu a taky prd :-) :-) :-)

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 3522x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/752