Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Bublina na předním skle

 

NápovědaFórum » Ostatní  

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Bublina na předním skle
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2009 20:19 sokar Re: rjulius
Toš hlavně že ti nabídl výměnu.To se cení.
K výměně bych už asi taky neměl chuť a prohlídnout akva před napuštěním stejně nikdy na 100% nepomůže.
Třeba kdybys ho vyměnil, tak bys našel jiný vady atd...

Hlavně ať se daří. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2009 15:28 Muž FranzFritz [207] - Tetry
Mám akvárko kupované v Hornbachu jako set. Minulý týden při předělávání jsem ho kontroloval, zda není někde poškozené. Poškození jsem nenašel a ve skle jsem neobjevil ani jednu bublinku. Skla jsou dělány z I. jakosti. Pokud bych si nechal dělat akvárko na míru u sklenáře, požadoval bych také skla z I. jakosti. Přece u zakázkového akvárka nebudu mít horší kvalitu. Ve sklech I. jakosti nemohou být žádné viditelné bublinky, nečistoty, či jiné kazy.
Je to stejné jako když si necháte přesklít okna. Nesmí ve sklech být žádný kaz. Pokud je, dostali horší kvalitu skel. V tom případě bych si cítil jako podvedený, protože jsem požadoval kvalitní materiál i práci a určitě bych požadoval nápravu.
Tvrzení "je to jen optická záležitost, na to si zvyknete, na funkci to nemá vliv" neobstojí a určitě by mne velice naštvalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2009 17:06 Muž rjulius [17] Re: sokar
Jen pro dokončení mého dotazu... kontaktoval jsem prodejce, poslal mu fotku.
On nechal vyjádřit výrobce a vyjádření mi poslal jako svoje stanovisko.
O mechanickou vadu a eventuelní riziko se nejedná, pouze o vadu kosmetickou.
Ke cti prodejci slouží, že i přesto mi nabídl výměnu, k čemuž jsem už ale nenašel nejmenší chuť.
Na bublinku jsem si zvyknul :-) , už jí ani nevnímám. Pokud by to v tom místě někdy ruplo, mám alespoň uschovanou komunikaci s prodejce, kvůli řešení pojistky, např...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2009 07:13 Muž xxsharkxx [19] Re: rjulius
podle mě je to prostě na reklamaci.Nevadí že to třeba s pevnostního hlediska nemá vliv ale akvarium si člověk pořizuje hlavně kvuli jeho estetickým vlastnostem ne?Tak bych řekl že jakýkoliv kaz pokud je výrobní vadou tak je na reklamaci.Televizi s poškrabaným sklem by si tušim taky nikdo nenechal ne?ikdyž to funkčně nevadí :-) Nechej to vyměnit-ty se na to musíš každej den koukat a ne výrobce ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2009 16:40 Muž rjulius [17] Re: akar77
Mě (... ten s bublinou :-) ) to stále zajímá ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2009 15:39 akar77 Re: filipsi
Nebudu to už dál rozpitvávat, protože já mluvím o voze a ty(vy) o koze a tahle diskuze už asi nikoho nezajímá, svůj názor a pohled na věc jsem řekl, ty(vy) také, ať si z toho každý vezme to co mu více sedí.
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2009 14:36 Muž filipsi [1295] Re: akar77
Dlouhe, ale pouze usmevne. Znovu opakuji, ze takovato bublinka v beznem float skle neni vada. Zakaznik to sice vedet nemusi, a jak je videt ani casto nevi, ovsem to ho neopravnuje to jako vadu narokovat (narokovat muze, ale nikdo nema povinnost takovyto jeho narok uznat).
Kvalita dana normou, jejiz splneni vyrobce deklaruje, pro nej zavazna je. Nikoli doporucujici. Pokud vyrobek dane deklarovane vlastnosti neplni, je to naopak k reklamaci duvod. I kdyby jinak byl bezchybny a po funkcni strance plne vyhovoval.
Samozrejme, muzete si objednat zcela bublin proste sklo, kde se zarucene ani jedna neobjevi. Ale to pak cena akva (oken, atd ...) bude nekde jinde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2009 14:13 Yana
ja mam tiez zopar takych bubliniek na prednom skle na 400L akva a 6 poschodi podo mnou, a ako to tak citam, napada ma, ze kolko ich este je skrytych na boku, vzadu, dne, keby to tak clovek videl, slak by ho trafil.A kolki z vas to maju doma na akvarku, len ich nevidia lebo su vzadu... ...a potom casom to praskne a my nevieme preco... :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2009 12:58 akar77 Re: filipsi
Pokud tedy výrobce či prodejce na výrobku odchylku neuvádí a deklaruje bezvadnost výrobku, co pak kupující? Má si koupit u Českého normalizačního institutu příslušnou doporučující normu prto výrobu FLOAT skla a tu si nastudovat, totéž udělat u silikonu a dalších částí? Co když si kupuje automobil? Má si nakoupit a nastudovat tisíce doporučujících norem aby sám posoudil zda to přípustné je či nikoliv? To je absurdní představa, proto se vždy vztah mezi prodávajícím a kupujícím řídí kupní smlouvou a zákonem, nikoli normami.
Kupující akva ani neví, že to je z nějakého skla FLOAT a ani ho to zajímat nemusí a už vůbec ne jaká norma DOPORUČUJE jehoho výrobu.
Znovu říkám, že normy jsou pouze doporučující, když se např. v zákoně či nařízení vlády říká, že třeba zdvihací zařízení musí byt tak či onak bezpečné a je tam napsán odkaz na normu s dovětkem, že jedině splněním této normy dojde k naplnění této zákonné podmínky, pak je tato norma závazná-takových norem je ale minimum. Pak jsou tzv.normy harmonizační, které harmonizují naši legislativu s legislativou EU, tyto normy jsou také závazné.
V ostatních případech je pro výrobce norma jen vodítkem jak to dělat abych určité podmínky splnil. Což znamená, že to můžu klidně dělat úplně jinak(mám-li na to know-how) a při případném sporu dokázat, že ty podmínky splňuji také, norma je zase jen a jen vodítkem nikoli závazným předpisem.
Od výrobce mě tedy nebude zajímat argument, že norma mu dovoluje něšjakou bublinku ve skle a deklarace, že jeho výrobek splňuje ten či onen zákonný předpis a jestli to má udělané podle nějaké normy a nebo ne mě může ale nemusí zajímat,přehnaně řečeno ať tam má třeba těch bublinek milion, když mi zaručí, že jeho výrobek je bezvadný a splňuje zákonem stanovené podmínky.
Když si kupuji auto, tak si taky předem nečtu tisíce norem,které doporučují jeho výrobu či výrobu jeho částí, ale předpokládám jeho bezchybnost a nezávadnost, když mi po dvou měsících upadne výfuk, tak mi může před obličejem výrobce mávat stovkami norem podle kterých ho výrábí nebo montuje,ale pro mě ten výrobek měl a má vadu a to mi nevyvrátí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2009 10:20 Muž filipsi [1295] Re: rjulius
Ano.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2009 09:49 Muž rjulius [17] Re: filipsi
Myslíš tedy že můžu být v klidu? Že to tedy kvůli těm dvěma bublikám nepraskne?
To by bylo fajn, předělávat se mi to fakt nechce...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2009 08:37 CatKiller Re: akar77
Norma je sice doporučující ty to můžeš udělat jinak než je v normě ale ale né hůř jen líp v tom je ten fígl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2009 08:33 Muž filipsi [1295] Re: akar77
Ano, ale vyrobce akva vyrabi ze sklenenych tabuli float, kde je jasne moznost, pocet a druh vad skla deklarovan, normou. V tomto pripade tedy tvuj pravni rozbor neplati, nejedna se o skrytou vadu, nejedna se totiz o zadnou vadu.
S tim, ze reklamovat muze cokoli samozrejme souhlasim, jen v tomto pripad, pokud nebude vyrobce vstricny, si uspech reklamace soudne nevymuze, protoze k tomu neni duvod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 23:17 akar77 Re: rjulius
Pokud výrobce na výrobku neuvede, že ten výrobek může mít takovu či makovu odchylku od dokonalosti-např. u LCD monitorů se často uvádí, že může existovat jeden až tři špatné pixely na ploše což nelze považovat za vadu výrobku, tak s ohledem na to, se předpokládá, že žadná taková odchylka tam není a to je tvůk vztah mezi prodejcem a kupujícím. Vzhledem k tomu, že je to tak nepatrné, že to nebylo hned vidět, tak se ujedná typicky o skrytou vadu výrobku a je jen na prodejci aby prokázal, že se o vadu nejedná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 23:03 Muž rjulius [17] Re: akar77
no konkrétně na pet.cz (aspoň v info u akvárií) to výrobce specifikuje takto:

pojiśtění na 3.000.000,-Kč ( pojišťovna uhradí zákazníkovi škody způsobené vadou výrobku či výrobcem)

a nic jiného... kromě tisíce možností, kdy právo na uznání záruky zaniká, neuvádí...
tak uvidíme...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:57 akar77 Re: filipsi
Reklamovat může cokoliv, buď bude úspěšný a nebo nebude.
Výrobce poskytuje typicky záruku pouze na lepené spoje a škody způsobené netěsností lepených spojů.
To ale neznamená, že to nemůže reklamovat jako skrytou vadu výrobku. Na prodávajícím je pak aby dokázal, že se o vadu výrobku nejedná a je reklamace je tedy neoprávněná. Tohle je praxe a dle zákona. V tomto případě bych ale tipoval, že to prodejce radši vymění.
K těm normám, ano deklaruje li to pak se to tím stává pro něj závazné, ale v naprosté většině případů uvádí ze zcela jasných důvodů např. jen konstatování, že výrobek tedy akvárium je vyrobeno podle nejnovějších technologických poznatků. Normy jsou totiž skutečně pouze doporučením pro výrobce, řídit se jimi může ale i nemusí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:50 Muž rjulius [17] Re: sokar
no jo, to je hezká pakárna ... to tvoje napouštění...
Já jsem měl takovou radost, že akvárko má navíc vlepené "kanty" nebo jak se to jmenuje, s čímž jsem podle fotek na webu výrobce ani nepočítal a teď tohle :-)
Sklo je klasicky 8 mm, vyboulení jsem si naštěstí nevšimnul... zatím ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:40 sokar Re: rjulius
Když jsem začínal se svým velkým akva tak se mi napoprvé vyboulilo,protože to sklenář pos...
Udržel to akorát kryt.Nebýt něho měl bych doma rybník.A to sem tam měl kytky písek dekoraci rozvody atd.To sem byl teprve vytočenej.
Sklenář začal mávat s papírem od nějakýho architekta, že to je v pořádku.Přitom se to vyhlo tak o 3cm a na krytu mi začali praskat a odlítat šrouby.To sem měl fofry s vypouštěním.

Je to každopádně nepříjemný. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:40 Muž filipsi [1295] Re: Jurasek
Ale prd, je to zcela normalni minibublinka ve skle, neni nejmensi duvod k obavam. Jina vada, neviditelna, muze byt z hlediska pevnosti daleko horsi.
Reklamovat takove bezne sklo kvuli takoveto bublince nelze.
Nicmene muze se to zkusit, nekdo kvuli dobremu jmenu a vztahum vymeni, nekdo ne.
akar77 - Normy doporucujici coze ? Nevim, o cem mluvis, ale pokud vyrobce deklaruje ze vyrobek plni to a to, a ma takove a makove vlastnosti (dane napr. normami ISO, EN ...) je to pro nej z pravniho hlediska zavazne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:36 Muž Yirka [9126] Re: sokar
Musíš to brát, že to není trhlinka, ale vnitřní bublinka (ve strojařině by se řeklo "lunkr"). Řekl bych, že je asi méně nebezpečná, než třeba hlubší povrchový vryp od zrnka písku při čištění.
Nechci se zastávat výrobců, pouze konstatuji, že když jim to výrobní normy povolují, těžko s tím lze něco dělat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:34 Muž rjulius [17] Re: sokar
jj, dám vědět, co na to pet.cz...
ovšem představa výměny mě pěkně s..e ... rozzureny
jenom ta tapeta z x-samolepky, už jí asi znovu nenalepím a znovu ji tedy platit nehodlám... ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:32 akar77 Re: Yirka
Ahoj, jen malý dovětek k těm normám obecně. Jak určitě víš, tak normy jsou jen doporučující a nezávazné, vyjímkou jsou pouze tzv. normy harmonizační, které jsou jakýmsi prováděcím předpisem k určitému zákonu.
V dřívějších dobách byly normy závazné, dnes tomu ale už tak není. Mohl bych o tom vyprávět hodiny. Podle mě je to jasná skrytá vada.
Prodávající by mohl mít v případě uplatnění pojistky pak následně problém s pojišťovnou a proto to řešit nebude a radši to vymění. Škody v případě prasknutí mohou být stokrát větší než cena te nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:30 sokar Re: rjulius
Každopádně to zkus vyreklamovat a uvidíš.
Ale jak píše Yirka těžko říct esi uspěješ.Beztak se budou šprajcovat atd.
Mikroskopický trhlinky beru,pač nejsou vidět ale tato je větší navíc z každé mikro bude časem makro.
Když se budou zdráhat s reklamací začni hrozit s vystavením faktury za potopu v domě.
Mě když odešel vzduchovací motorek tak sem v hornbachu udělal takovej kravál, že jim vystavím fakturu na rejnoky, že mi nakonec dali okamžitě novej.


ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:29 Muž Hannibalus [13] Re: Yirka
pracuji s ditermama a pokud je někde čočka ve skle, bezproblémů se to vyreklamuje - na výrobní kaz se přece záruka vztahuje, nebo myslíš, že se tam bublinka vyskytne "běžným opotřebením na které nelze uplatnit záruku"? Je-li to nové akva, udělal bych tam asi vichr :) , pochybuji totiž, že se platilo sklo druhé jakosti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:22 Muž rjulius [17] Re: sokar
právě... bez vhodného lomu světla to prostě není vidět...
možná po výměně jiná výška hladiny, dal jsem trochu víc vody a najednou to vidím...
pošlu fotku výrobci, uvidím co on na to...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:21 Muž Yirka [9126] Re: Hannibalus
Tento problém tu byl již několikrát diskutován. Já sám jsem jej před rokem objevil ve své nádrži a hned jsem to řešil se sklenářem. I když skla jsou špičkové kvality, norma jim umožňuje určitý počet takovýchto mikroskopických (v desetinách mm) bublinek na m2. Myslím, že s reklamací bys neuspěl. Já po více než roční zkušenosti že to je pouze estetická vada a to jen pro toho kdo o tom ví. Nezasvěcený to zaznamená naprosto vyjímečně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:20 sokar Re: rjulius
Teď když vidim srovnání se sirkou se moc nedivim žes to neviděl.Je to fakt malý,ale stejně ho radši fakt vyměň. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:20 akar77 Re: rjulius
Neváhal bych a šel bych do reklamace, podle údajů jsi kupoval na www.pet.cz takže uplatnit reklamaci a žádat výměnu. U akva skel by takové kazy vůbec neměly existovat. rizika jsou dost velká, každé sklo pracuje, časem stárne a mění své vlastnosti, pár let to může vydržet ale jednoho krásného dne může být pohroma. Sice ti určitě na to dali pojistku,ale ty starosti s tím pak. Jen škoda, protože když to máš tak pěkně zařízené a rozjete...ale je to záležitost jednoho dne, dno máš zaběhlé, filtr taky, takže je to spíš jen o práci to předělat do nové nádrže a navíc můžeš vylepšit nebo upravit některé věci co se ti třeba rozležely v hlavě od doby založení. Já bych to udělal, ale je tosamozřejmě na tobě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:15 Muž Hannibalus [13] Re: rjulius
pryč s tím! 200l je přece jenom už dost na pokusy :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:14 Muž rjulius [17] Re: sokar
Je to tak uprostřed tloušťky skla... je to malinké.

Nevšimnul... taky se divím. Všiml jsem si toho až po výměně cca 30 litrů vody... prostě najednou mi padla do očí, řekl jsem si vzduch, do rána zmizí.
Nezmizel... a teď to vidím pořád.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:11 sokar Re: rjulius
Setkávám se s tím docela často ale na sklech do výloh.V akva ne.
Divím se ,že sis teho nevšiml.
Možná bude někdo namítat že su pesimista,ale já bych to akva vyměnil.
Ono to nemusí udělat nic,ale radši teď nový bez kazu než pak doma potopu.

ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:10 Muž Jurasek [137] Re: rjulius
Myslel jsem, že skla na akvária a podobně náročné věci musí být špičkové kvality, bez kazů. Firma, která dělá z horších skel moc důvěry nebudí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:10 Muž TomášB [12] Re: rjulius
a je to po skoro celé šířce skla nebo jen kousek uvnitř
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:08 Muž rjulius [17] Re: TomášB
Fotka k příspěvku Ještě pro představu o velikosti - srovnání s klasickou hlavičkou sirky...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 22:03 Muž TomášB [12] Re: rjulius
pokud je to výrobní vada a to dutá vzduchová bublinka tak bych se bal prasknutí právě z tohoto bodu na skle
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2009 21:51 Muž rjulius [17] – Kaz ve skle?
Fotka k příspěvku Zdravím.
Prosím poraďte... akva mám napuštěné týden, konečně vymizely všechny bubliny, nicméně dnes jsem si v čelním skle na dvou místech všimnul zřejmě bubliny uvnitř...

Je to vidět především jak se v tom lomí světlo ze zářivek. Na jednom místě je to jen malinká tečka, ale na druhém je to jasně zářivý bod.

Vyfotil jsem to... je to focené na makro, ve skutečnosti to není tak velké jako na fotce.
Pokud dám z vnitřní strany prst, na skle není nic cítit. Je to zcela evidentně uvnitř.

Setkal jste se s tím někdo? Je třeba se tím znepokojovat?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2008 17:17 Muž Yirka [9126] Re: filipsi
Tohleto podepisuji a tak jsem to taky myslel. Už totiž vidím obchodníka, který při pohledu na pěknou dívčinu něco slíbil, ale možná si neuvědomil, že úspěšnost raklamce nezáleží jen na něm (pokud to tedy nechce platit ze svého). Reklamaci posoudí výrobce a ten rozhodne.
Já považuju za daleko nebezpečnější nějaký trošku hlubší vryp či rýhu ve skle.

To marsz: je fakt, že pokud o ní víš a je uprostřed, tak to přitahuje tvoje oči, ale časem se s tím v pohodě naučíš žít. Neiformovaný pozorovatel nemá šanci tu bublinku postřehnout.
S tím krycím sklem- většinou je tak ze 3 či 4mm a to je málokterá nádrž.
Raději detailně neprohlížej svou nádrž, abys nebyl zklamán. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2008 14:58 Muž filipsi [1295] Re: marsz
Naopak, bubliny, mikrobubliny a necistoty (opticke vady) jsou ve skle bezne, zvlast u float. Vyhnout se jim nelze. Pokud tam opravdu nechceme ani jednu, je nutne hodne dlouhe zkoumani tabuli. To se deje jak u vyrobce, kde je sklo kontinualne na lince prosvetlovano a zaznamenavan pocet a druh vad, kde se casti s prilis velkymi vadami vyradi uplne, z malych je nizsi kvalita, a z jeste mensich standardni produkce, tak nasledne u zakaznika.
Cena skla zarucene bez opticke vady by byla trochu jinde, je to opravdu specialita.
ČSN EN 572-2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2008 14:00 marsz Re: isamik
Bubliny ani mikrobubliny zřejmě do skla prostě nepatří = II. jakost = max krycí sklo?
Kapitola o čeření skla free-energy.webpark.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2008 13:52 Muž isamik [180] Re: filipsi
Nepru se :-). Jen rikam, ze bych se s nejakym odbornikem poradil. Taky zalezi na tom co si pod pojmem mikrobublina predstavit...

EDIT: koukam, ze si me predbehl v definovani pojmu mikrobublina ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2008 13:46 Muž filipsi [1295] Re: isamik
Mikrobublina u akvarka, ktere uz pul roku drzi, neni riziko. Podle me je daleko vetsi riziko bezproblemove akvarko vymenit za jine, kde sice nebude mikrobublina, ale muze byt nekde ve skle koncentrace napeti (zcela neviditelna), pripadne vada lepeneho spoje.
edit - samozrejme rozdil je bublina, a mikrobublinka o par desetinach milimetru. Kazda necistota a bublina sklo oslabi, pokud vznikne kolem ni nejaka vyznamna koncentrace napeti, dokonce hodne, pokud ne, koncentrace napeti bude vznikat pri zatizeni. Akvarka jsou hodne predimenzovana, takze mala je nevyznamna.
Ale esteticka zavada urcite, i me mrzi, zejsem akva dukladne neprohledl pred prilepenim pozadi, treba na zadni strane zadna bublinka nebyla ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2008 13:40 marsz Re: isamik
Z nějakého postupu při lepení akvária: „Sklo jsem si nechal nařezat ve sklenářství s tím, že jsem upozornil, že půjde o akvárium. Nemyslím, že by nějak měnili technologii řezání, ale co kdyby. Důležité je, aby ve skle nebyla bublinka, takové sklo rovnou reklamujte, tlak vody by takto zeslabenou tabulku roztrhl… ovšem takové sklo se dá použít na zakrytí nádrže a je výrazně levnější, takže se můžete zeptat, zda ve sklenářství mají i „dvojku“ jakost.“
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2008 13:23 Muž isamik [180] Re: Paul Ramon
I ja bych se snazil pripadne riziko minimalizovat, vcera jsem si nechtene vypustil 30l na koberec a nerad bych uklizel 300l :-). Muj postup by byl poradit se s odbornikem, a podle toho dale postupovat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2008 13:20 marsz Re: Paul Ramon
To nedokážu posoudit, jak je to nebezpečné, ale vím, že bych si ji asi už musel pořád prohlížet. :-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2008 11:51 Muž Paul Ramon [17] Re: marsz
O.k. špatně jsem tě pochopil... ;-) Ale pořád malinko nesouhlasím s tím, že je to vada. Z estetického hlediska jasně, to asi jo, ale z funkčního o vadě pochybuji. Yirka tu psal, že mikrobublinám se při výrobě vyhnout nelze a také, že na funkčnost to nemá vliv. Pokud obchodník dá možnost výměny kvůli estetické vadě - fajn, je to jeden z mála, který je vstřícný. Ale nemusel by...je to jen estetická vada. Mně osobně to přijde jako velká prkotina, kvůli mikrobublině stěhovat akvárium a pak se to nedejbože obchodníkovi rozleží v hlavě, začne se cukat...a je hotovo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2008 11:35 marsz Re: Paul Ramon
Smajlík byl až po větě o zkontrolování toho nového akvárka. ;-) Nic zadarmo není. Kus s bublinou za kus bez bubliny. Nic víc. Na tom, že je ten výrobek vadný se Naďa i prodavač shodli. Práci, kterou s tím budou mít oba navíc jim výrobce akvárka určitě neuhradí. Fakt si nemyslím, že by tady bylo něco zadarmo. Docela hodně lidí už pochopilo, že za tu snahu, vyreklamovat některé šmejdy, to nestojí a je jednodušší je vyhodit. To akvárko ale asi nebylo za hubičku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2008 07:38 Muž Paul Ramon [17] Re: Dahak
Já jsem pouze reagoval na příspěvek marsze, kde psal, že když majitel souhlasí s výměnou, tak by vyměnil. A ještě za to hodil smajlíka. Přišlo mi to, jako kdyby si myslel: "jé majitel mi to zadarmo vymění, no tak rychle, rychle šup...to se mi vyplatí. Je to něco podobného, jako když někdo prohlásí, že se někde dává něco levněji, nebo úplně zadarmo a sleze se tam půl národa. Tuhle typickou českou vlastnost jsem myslel. A pokud to marsz myslel jinak, tak se mu omlouvám... X-)

Jestli se někdo ptal sklenáře a ten mu řekl, že pár bublin nemá na odolnost nádrže vliv, tak bych to opravdu neřešil. Možná ještě zkusit jiného a srovnat odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   12.06.2008 22:33 Žena Naďa [33] Re: TomášB
Na této fotce není vidět, je přesně na prostředku skla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2008 22:33 Žena Naďa [33] Re: Johan, filipsi, Yirka
Díky všem, teď jsem se pokoušela o fotku, ale nejde to. Asi je něco pravdy na české metalitě a novém akvárku, ale po půl roce to naše vypadá jako nové. Určitě bych ho dnes udělala jinak, to je vývoj. Jsem z rodiny, kde jsem se v dětství pohybovala ve sklářství a před mateřskou jsem i já ve sklářství pracovala, takže vím, co může pnutí skla udělat. Mám v živé paměti i to, že jsem v práci dostala k 30. narozeninám velkou kytku a ve váze (s mikrobublinkami)asi cosi zapracovalo a v noci mi praskla na téměř novém obývákovém stole. Mohlo tam být tak 5 litrů vody, ale stačilo. Dýha odfouklá, koberec mokrý, ... nálada zkažená. Sousedů a života rybek se to netýkalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2008 21:15 Muž DonJuanKarlos [30] Re: oldkiwinka
Tak jsem strávil 10 minut hledáním bublinek ve skle a na předním mám taky jednu bublinku (průměr cca 0,5 mm). Snad to vadit nebude. Skla mám silné 8 mm a dno 10 mm. Kdybych to nehledal ani bych si toho nevšiml :-D ahoj

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 2146x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7378-bublina-na-prednim-skle