Za jak dlouho může potěr živorodek mezi ostatní ryby?
v síťce? aspoň tu porodničku bych jim dala.
dlouhodobě to stejně nepůjde, nejlepší by bylo samostatné akva
0 10.07.2010 22:31 Tole Já sem se chtěl zeptat pokaždé když se mi narodí malé rybky většinou paví očka nebo mečovky tak je ostatní sežerou a to mám 130l akva a úkrytů tam je taky dost dnes se mi opět narodily paví očka a ostatní je začli žrát tak sem stihl asi 6 malých rybek odlovit do sítky o rozměrech 12x10 a sítku jsem nechal v akvárku tak, aby tam na ně ostatní nemohli je to dobrý nápad nebo v tom moc neporostou??
Starší reakce
pockej jak vyrostou, to ti nikdo nerekne takhle dopredu. Zalezi cim je krmis a jaky maj podminky. A taky abys jich pak nemel az moc

kolko maju mm? ono to je podla toho ze ake velke usta maju ostatne ryby .

Mám tam mečovky,neonky,mrenky,ancitruse tak myslite ze mesic od porodu bych je mohl dat do velkeho?
jakmile je nesežerou ostatní, záleží na obyvatelstvu.
Chtěl bych se zeptat za jak dlouho muzu dat male mecovky zpet do velkeho akvaria?

Starší reakce
Nedavat, pokud neni dost ukrytu. Minuly tyden jsem videl jak takhle velkou (asi 0.8) snedla jina nedospela gupka ktera mela jen okolo dvou cm. Chytila ji za ocasek a pak ji pomalu polykala az te male koukala jen hlava. A pak uz ani ta ne... Cekal jsem jestli ji nevyplivne, ale ne....
dajme tomu ze sa sekol to sa stava

ale dat tak malu gupku k ostatnym to nieje dobry napad pokial chces ju dat ako krmivo tak ano

,prezila by jedine keby mala dost ukrytov ale i tomu moc neverim ja ich nechavam cca cez dva mesiace mimo a potom ich dam bud naspat alebo ako krmivo pre korytnacky, po mesiaci triedim pekne kusy

Nespletl sis milimetry s centimetry? 0,8mm by byla menší než blecha.
0,8

) jak jsi to zmeril??
jinak v krevetarku sou odmala s rodicema a kdyz se maj kam schovat nic se jim nestane
dej ji tam tak po trech mesicich, driv ne

0 28.02.2010 17:16 Jakubqo814 0,8mm gupka može už íst k dospelím gupkám?
Kolik jich pordoí je různé-moje zkušenost u Gupek(prvorodiček

) do 10,,,zkušené rosičky'' do 20
Jak dlouho-Pokud je máš v nádrži se samcem,tak ti bude rodit pořád,pokud je máš bez samce,je schopna rodit i 5x bez přítomnosti samce(má v úschově spermatické balíčky)
Na co pár když ti to pořád rodí,počkej 6 měsíců a máš dospělý vrh
Mám asi 4 samice Black moll a 1 samca.Porodili mi jen jednou(v odchovným akv.) a bylo jich jen 4-od tý doby NIC! Ale plánuju přestavbu akva,a tam budou jen živorodky+ancistrusi,takže prostor k přežití mladých bude

To jo, ale problém je, že pokud bych je dal to toho 9-ti litrovýho, tak už pak nemám kam dát ty těhotný maminy. Navíc ani nevim jak dlouho a kolik jich ještě porodí. Chtěl bych jich ještě pár
Pokud chceš, aby ti vyrostly rychle, aby si je pak mohl dát do hlavního AQ, pokud chceš, musí mít co největší nádrž, vysokou údržbu, krmení, filtraci (třeba přes bublifuk), pár rostlin s úkryty a můžeš i trochu světla

. Tím ti vyrostou nejrychleji. Toť má zkušenost.
údržba je nutností, nesmí se povalovat hodně výkalů z rybek a zbytky potravy na dně, Pak uhnívá a voda se kazí. Mají nejraději pro růst čistou vodu. Prostě tak, jak uznáš za vhodné, aby byla nádrž čistá

Tak zatim jsou v litrový nádobce, pak je hodim do 9-ti litrovýho akva a pak do 40tky za ostatníma. Bych jen chtěl vědět, za jak dlouho je můžu dát do velkýho, aby je zbytek nesežral
já mám teď přes 40 mladých gupek,do spol akva je dávám podle velikosti,až má víc jak 1,5 cm šup tam s tím!
paví očka jsou plevel, bud rad, ze je nekdo sezere......ja je mam taky, samice jich porodila asi 9 a nevim co s nima ....jsem slusny akvarista, a tak splachnuti nepripada v uvahu....mam je ve 20l akva
Prodat, darovat, nechat, snist.
V jak velké karanténě je máš?
Narodily se mi paví očka, 5 jsem jich stihl zachránit a dal je do karantény. Jak dlouho ještě budou samičky rodit a za jak dlouho asi tak mladý vyrostou, abych je mohl dát do společného akva?
Starší reakce
Dej mladou rybičku do PETky, ponoř do nádrže a nech tak tři dny, ony si na ni ostatní zvyknou a pak máš větší šanci. Ale ani tohle není na 100 %.
4x4cm telo nebo i s ploutvema ? Jestli s ploutvema, tak jsou to jeste dost male skalary a melo by to byt v pohode.

Dobře,ale přeci jen ty mé skaláry nejsou nějak velké(mají nějak 4x4cm),ale na druhou stranu ani akvárko není nějak moc velké...
Ty skalary musis vylozene prezrat, az budou jen odpocivat. Jestli nebudou prezrane a budou mit na ty rybky chut, nestacis se ani podivat, co se stalo, natoz abys rybku odlovila. Skalary se nezdaji, ale pri lovu zive koristi jsou neobycejne rychle a hlavne vytrvale.
Takže by se dalo říct, že když jim dám nitěnky (ne do krmítka,ale volně<tak jsou po nich všichni dravější) a cca za 5 minut zkusím vypustit 3 menší rybky (cca kolem 2 cm) tak by to mělo vyjít. Samozřejmě je budu pozorovat,kdyby něco abych popř mohla nějak zachránit-ikdyž nevim jak, když jí bude chtít sežrat tak jí stejně sežere.
Tak dykž je tam hodíš chvilku před vypuštěním, tak by to mohlo pomoct, ale asi ne zároveň s mladýma

ims napsal: Kdyz jde o zradlo, jsou schopne do sebe nasoukat dospeleho samecka od gupky, i kdyz ho pak vyplivnou (ale to uz je po nem).
Toho mám v karanténě také... bohužel skaláry nejsou moc zvyklé na malé-mám je společně s platama a mollama...akorát žijí s cca 2cm velkým ancíkem (aké můj odchovanec) a toho nechtějí jnís,ale ancík je přecijen něco jiného než malá plata či paví oko... aš je budu vypouštět hodím jim tam nítěnky ať se zabavěj-co myslíš,pomůže to?
Vaše problémi bych chtěl mít....Moje gupky(razbory taky) mladé nežerou a to nemluvně o endlerkách(gupice která potomky nežrala jsem namnožil - zdá se že kanibalismus je dědičný)
Ahoj.. Proste to musis zkusit... Ja jsem vcera dala z porodnicky do akva male platy skvrnite.ktere by se zadne z mich rybicek do tlamky nevesli ale oni je brali jako konkurenci a jedne z nich ožraly vsecky ploutvicky takze jsem ty co prezili zase vytahovala.Budu muset asi pockat az se proste budou umet branit...

Kdyz jde o zradlo, jsou schopne do sebe nasoukat dospeleho samecka od gupky, i kdyz ho pak vyplivnou (ale to uz je po nem). Zalezi, jestli skalary jsou zvykle od mala na mensi rybicky ve sve pritomnosti. Jestli ne, tak jeste pockej, jinak by to dopadlo jako se zajicem, ktery prebehne myslivcovi pred flintou.
A projistotu bych jim nejdriv dal kostku patentek, at se prezerou. Pak jsou dost line.

Už cca 2 měsíce odcovávám malou platu.Přijde mi už dost velká(má cca 1,5-2cm) myslíte,že by mohla už jít do společného,kde jsou 2 skaláry(cca 4 cm velké)
Změřit tlamičku zkusím,ale přesto si nechám raději poradit,nerada bych o ní přišla
Starší reakce
Spíš týdnů než dnů, zhruba kolem něsíce nebo víc. Záleží i jaké rybky a ke kterým rybkám.
Protože chci, až vyrostou, dát je do velkýho akvarka mezi ostatní. Ale nevim kdy budou dost velký na to aby je ty velký nesežrali. Je to otázka dnů nebo měsíců?
Podle toho z jakého důvodu je tam budeš vracet.
0 12.01.2009 22:24 zikinda – Přesun ryb zpět do akvaria
Po jak dlouhé době mohu vrátit narozené rybičky k ostatním?
když se jim nevejdou do tlamy
0 12.01.2009 15:34 File – jak velké mladé ostatní nesežerou

Pls řekněty mi někdo jak musí být maldé velké aby je ostatní nesežraly?Jsou to mládata mečovky.Já je chci začít odchovávat a nevím v jaké velikosti můžou být s ostatníma v akváriu.Díky za rady.
Starší reakce
...právě jsem do velkého aqua na vaši radu přelovila kontrolní 5člennou skupinku měsíčních prcků... Zatím to vypadá nadějně, ani jedna z rybek se nepokusila je sežrat, jen jim prohnáním /ne honičkou/ dala na jevo, kdo je tady pánem.. Držte palce

nevím no, můžeš zkusit tam dát ty měsíční prcky, třeba jen pár a uvidíš. já nikdy akvárko čistě s živorodkama neměla, tak nevím, ale tetra černá si dala asi 2 cm samečka k svačince... do toho liliovníčku se ti asi fakt moc neschová, ale jestli máš toho růžkatce nějakej chumel u hladiny, tak tam by mohlo... odkud jsi? že bych ti dala přebytečnej jávskej mech (mám ho tu kopec a nikdo ho nechce), ten se mi na schovky pro potěr hodně osvědčil... jinak snakeskin

(kromě jiných mám jednoho samečka "moskevský blue", taky fešák

)
Mno v 30litrovce mám liliovníček novozélandský a růžkatec, ale nemyslím, že se tam něco schovává... všechny vrhy jsem zatím podchytila... Sry, fotku nemám... Ale samec tuxedo černá/bílá krycí, jedna samice černá/černá, jedna snakeskin galaxy, jedna černá/bílá krycí a poslední červený snakeskin, nebo něco na ten způsob.. Rodokmeny jim nevedu

. Jeden by řekl, že samci a samice z vrhů mají šlechtěný vypadat všechny stejně a že já mám flekatý, tudíž směska... ale vzhledem k tomu, že mám jen jednoho samce.. čtyři různý varianty rybiček, ale stejný ve vrzích no... Myslíte, že když bych tam teď dala všechen potěr, tak z toho budou dospělý tak tumapchový, že se jim nebudou chtít vybírat ti nejmenší k jídlu, nebo je to ještě pořád risk?

Pokud máš hustě zarostlou tu 30-litrovku, určitě se tam nějaký, i čerstvě narozený, potěr schová. Nechceš sem dát fotečku těch " trošku lepších gupek"?

0 11.08.2008 13:07 hilsner urquell –
Re: Biky podle mých zkušeností se do společenswkého akvária můžou přidat tak ve 3 - 4 týdnech. Pokud tam jsou dospělé gupky a rybičky podobné velikosti, tak už jim nic nehrozí...
Já už totiž mám gupky takové trošku lepší... Nemyslím výstavní, ale v obchodě se takové taky neseženou... Záleží na každým jedinci. Mít všechny by bylo šílenství, já je prodávám... Vždycky se najde hromada lidí, která je chce a ty kousky, který zůstanou, putujou do zdejší akvaristiky. Nemyslím takový ten typický zverex, naše akvaristika je vážně solidní, pan majitel nakupuje rybky na burzách...
Asi tak. ME grupka sype kazdy mesic. Mam je ve spolecenskem akvariu a zustane dicky tak 6-7 a i to je moc. nevim, co s tim budu delat, ale zatim to neresim.
A to je máš kam pak dát? Nebo plánuješ mít všech těch 80 mladej napořád v tvém 30l akvárku? A za měsíc další mladý.... Já jen, že když nějaké sežerou, vždy jich spoustu zůstane, takže bych se tím ani nezabejval

.
Starší reakce
Tak u těch bojovnic asi budeš muset 2 měsíce. Já nechávala očka svému osudu a když jsem měsíc po vylíhnutí pořídila samce bojovnice, tak veškerý potěr zmizel. Jestli to nemáš pro jiné ryby, tak bych být tebou ten potěr také nechala sežrat a třeba 2, 3 kusy nechala přežít. Jinak se zahltíš okama a nebudeš vědět co s nimi.
Přidat reakci
1 ...... 3 4
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 5080x