Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Automatické krmítko

NápovědaFórum » Technika » Další technika 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Automatické krmítko
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 11:03 Muž Romy [1840] - CichlidyRe: Martinpm
Automatické krmítko pod hladinu neexistuje,pokud ti jde třeba o dovolenou,ryby bez žrádla vydrží i 14 dní,ale pokud máš i tak strach,je tu řešení:
www.sera.de/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 10:43 Muž PentueR [256] Re: Martinpm
Pod hladinu? A jak myslíš že by to mělo fungovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 09:25 Muž Martinpm [4] – Automatická krmítka
Ahoj přemýšlím o nějakém dobrém automatickém krmítku pro ryby. nejlépe takovém, které by šlo umístit pod hladinu. Máte někdo jakékoli zkušenosti s automatickými krmítky?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2008 18:24 sokar
Mám krmítko eheim digi a jsem spokojenej.Musíš si akorát pohrát s časem a dávkováním.To že to pár sekund trošku hrčí není vůbec důležitý.Funguje mě už 3měsíce a jednou týdně akorát dosypu krmivo a mám na celý týden pokoj.Fakt doporučuju.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2008 22:18 kreek Re: SpinoTitan
krmítka se pohybují od 500 Kč. Jsou tichá a bezproblémová. Existují i krmítka na 2 druhy krmení a více progarmů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.06.2008 09:48 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: Kyklop
Jóóó býložravci a tráva... To je problém...
Jak říká Blek: "Mír zelenině!" :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2008 09:41 Kyklop Re: Sid
Mám v akváriu dva Skaláry a těm když nedám nažrat, tak mi docela slušně likvidují jednu kytku. Ostatní rybky jsou v pohodě a víkend v klídku přežijí. Hlavně kvůli těm Skalárům jsem chtěl koupit krmítko.
Jinak mi teď napsali, že na můj akvarijní set (STARUP 112 l) tohle krmítko nepasuje. Musel bych do víka vyříznout díru a to mi nedoporučují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.06.2008 22:12 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: SpinoTitan
Zajímavý příspěvek. :-)
Zkusil jsem se nadzvednout a... nic.
Vy chováte dravé šneky? A krmítko je nějak pacifikuje?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   17.06.2008 20:15 SpinoTitan
No já mam problém - hledám krmítko za velmi levnou cenu a při tom spolehlivé, každý týden taky nejsem doma a to by nemusely ty rybky vydržet - šneků rybo-žroutů se nezbavíte...Takže krmítko je idéální nápad jak nemít v akva rybožrouty..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.06.2008 16:32 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: Kyklop
Nejlepší krmítko na dovolenou je žádné krmítko. :-)
Rybky ve správné kondici pár dní bez krmení zvládnou. (Pár dní = týden až dva. O víkendu škoda mluvit... ;-))
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2008 15:49 Kyklop
Potřebuji koupit nějaké automatické krmítko za rozumný peníz. Krmítko budu využívat jen občas přes víkend nebo na dovolené. Můžete mi nějaké doporučit?
Teď přemýšlím o automatickém krmítku Juwel nemáte s ním někdo zkušenosti?
levnaakvaristika.cz/….

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2008 10:42 Muž Tokuschew [22] - RostlinyRe: pavel
pokud si myslel ty dvě stovky na poštu, tak je všechno v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.05.2008 08:00 pavel Re: Tokuschew
... k ceně 999,- Kč je nutné pár stovek přidat, pak se dostaneme na správnou cenu, jinak souhlas - Eheim jsou velmi kvalitní. Eheim má i krmítko DUO, které má dva zásobníky, viz:

www.akvarista.cz/…
www.akvarista.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2008 21:53 Muž Tokuschew [22] - RostlinyRe: Lessli
V každom prípade som zastáncom Nemeckej značky Eheim. Myslím, že v tomto prípade je jedno, že rovnomenné výrobky predávam. Jedná sa skutočne o prepracovaný výrobok (krmítko 3581) a to v každom detaile. Digitálne nastavenie času krmenia, aktívna ventilácia proti navlnutia krmiva, manuálne nastavenie množstva krmnej dávky, možnosti manuálneho nakrmenia jediným stlačením tlačítka, cena cca 999.-Czk.

ps. vyjadril som iba svoj osobný názor a verím, že mnohí uťívatelia spomínaného produktu ho môžu potvrdiť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2008 13:30 Muž bigboban [19] Re: Lessli
Mám krmítko digitální, koupil jsem ho přes net v HongKongu. Vyšlo asi na pár stovek. :-)

Funguje dobře, dost to hlučí při krmení. Taky záleží co se do toho nasype, aby se to neucpalo, nezaseklo, nezvlhlo apod. ;-)

Jinak chce se to zamyslet, zda je krmení přes dovolenou nutné. Podle mě rybky týden i dva vydrží naprosto v pohodě bez jídla. A možná jim to prospěje víc než přežírání, když je krmí někdo z rodiny. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2008 13:23 Lessli – automatické krmítko
Chtěla bych si pořídit automatické krmítko pro ryby na prázdniny. Máte někdo nějaké zkušenosti s automatickými krmítky? Můžete mi třeba doporučit nějakou značku? V obchodě mi říkali, že většinou moc nefungujou a rozbíjejí se. Ale říkali, že nejspolehlivější je od Sery za cca. 990,-. Ale radši bych vyslechla ještě další názory. Díky. ano

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2007 16:55 Muž Ludek [40] Re: redmaus
Rozměry 75x90/90 mm. Měřeno bez odnímatelného držáku, kterým je možno přichytit na boční sklo a nebo rám. Po odejmutí držáku stabilně stojí na podkladu. Výdrž baterií nemůžu posoudit, mám jej nově a výrobce toto neuvádí. Vzhledem k tomu, že pohánějí elektroniku a pak na cca. 5 vteřin motorek dvakrát denně tak bych kvalitní alkalické tipoval na rok provozu. Co se týče hlučnosti, v době mimo provoz vůbec nic, žádný mechanismus uvnitř neběží a v době krmení asi jako pomalá jízda autíčka na setrvačník ;-)
Jediná nevýhoda je, že se čas krmení nedá přenastavit, je to prostě 2x za den po 12 ti hodinách a hotovo. Čas krmení se zvolí tím, jak se vloží baterie. Změna času asi na 5 vteřin vyjmout baterii. Já to používám proto, že mám akvo v práci a nechat o víkendu ryby hladovět se mi nechce, vždyť nejlepší oběd bývá v neděli :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2007 16:43 redmaus Re: Ludek
Děkuji a můžete mi také napsat jaké má krmítko rozměry? Nikde jsem to nenašel.Jak dlouho vydrží baterie?Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2007 16:35 Muž Ludek [40] Re: Tomas
Krmítko Nutramatic Economy používám a je v pohodě. Jen se musí chvilku laborovat s dávkovačem dle používaného krmení. Mně se nejvíc osvědčilo krmení TetraMin Crisps, protože jsou všechny vločky stejně velké jako z děrovačky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2007 12:19 Tomas Re: bigboban
ta hlucnost by me zajimala predevsim u krmitka "Nutramatic Economy"
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2007 09:08 Muž bigboban [19] Re: Tomas
Nemůžu si tady zase nešplhnout se svým ebay. :-P Koupil jsem tam asi za 400!! korun ;-) digitální krmítko. Programuje se to víceméně stejně jako digitální časový spínač co má u akva skoro každý. Mezi krmením je to potichu a ve chvíli krmení se to protočí a vhodí to do akva dávku papání. :)

cgi.ebay.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2007 08:05 Tomas Re: AmorFati
Ano myslim mimo krmeni, napr mechanicke spinaci hodiny bzuci (tikaji) porad (vymnenil jsem za digital). A tak jsem chtel vedet jak jsou na tom ty krmitka, jestli taky vydavaji nejake zvuky (mimo krmeni) nebo jsou absolutne tiche. Respektive kdyz prijdu domu po dvou dnech z prace jestli me budou rusit pri relaxaci :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2007 06:44 Muž AmorFati [37] - AmerikaRe: Tomas
Myslíš mimo samotné krmení nebo při něm? Mimo samozřejmě není. Při něm tiše bzučí motorek otáčející zásobníkem (cca 10 vteřin).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2007 00:52 Tomas – automaticke krmitko x hluk
Je nejak hlucne automaticke krmito behem 12h cyklu krmeni?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2006 23:23 Mouse Re: brumla
no to sice jo ale když budeš mít býložravky a nebudeš jim dávat dostatek rostlinný potravy tak ti ožerou ty nádherný rostlinky jestli tam náký máš tak na to bacha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2006 20:43 Brumla Re: Jirii
ryby klidne vydrzej i 2 tejdny bez potravy navic muzou okusovat ruzny rasy ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2006 11:55 Jirii – automatické krmítko
Ahoj všicci,
máte nějaký typ na automatické krmítko? Co sem koukal v obchodě tak je to docela dost drahá věc a hlavně se mi to nevejde pod sklo...
nemáte nějaký kutilský nápady, plánky, odkazy, prostě nějakou motivaci...klidně si to vyrobím sám
Dík za vše...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 3

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 11621x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7070?od=123