Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Pestřenec červený - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 6 Přejít na další stránku   1  
Pestřenec červený - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2008 13:27 Muž MatesKGB [4] Re: dado
Pro rodiče a mladý je 12L akva dost malé, možná tak jen pro mlade by to stačilo než trocha povyrostou ale dlouho tam nevydrží.
Jinak nevidím důvod je přelovovat s rodiči, moji pesřenci už měli hodněkrát mladý ale vždy jsem je přendal bez rodičů. prckové dodiče nepotřebují pokud jim nehrozí nebezpečí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2008 15:34 dado Re: langosh
Ahoj,tak boli tam ikry a teraz som v spolocenskom akva uvidel rozplavany poter hop hop Mohol by som ich dat s rodicmi do 12l akva?asi nie len tak sa pytam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2008 10:30 Žena Marianesca [3] Re: keltan
Tak sem si předělala akvárko a pestřencům se jejich pootočenej úkryt moc líbí..samička si samečka zase začala všímat jako zpolditele a třou se o 106 smich potlesk ...akorat me pekne naistalovanej novej pisecek z jeskyne vyhazeli ven :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2008 19:10 keltan Re: Marianesca
Měl si je ze společnýho akva vyndat.Samičky i samci si vybírají partnery a pokud tam bylo pestřenců víc,mohla dospělýho samečka začít utiskovet.U nás si zase původně vybíral sameček.První samičku málem uhnal k smrti,tak sme koupili dvě jiný a tu kterou si nevybral vrátili.Teď máme sice malý taky,ale po měsíci pudou do samostatnýho akva... ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2008 14:12 Žena Marianesca [3]
ahoj.taky mam par pestrencu cervenych a na poprve prezili a dospeli 3 mladata ale vyskytl se mi problem..jak byli vetsi (nechala sem je ve spolecnym aqua) tak se mi zase rodice zacali parit jenze asi po 14 dnech zacala samice samecka odhanet a vyslovene ho utiskovala..nahanela po akvariu a nepustila k sobe a skocilo to tak ze samec asi stresem neprezil..nevim cim to je.tak sem si koupila mladyho samecka a ted kdyz uz dorostl se pari ale zatim nic...a asi pred tydnem me samicka zase zacala samecka utiskovat.. sad vubec nevim proc a co s tim..samecek je uplne svetlej a mam strach aby me taky neodesel...poradi mi nekdo? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2008 13:43 langosh Re: dado
Je zde velká pravděpodobnost, že hej :) ...
Roman X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2008 13:23 dado – Ostriežik
Fotka k příspěvku Ahoj,poslednych par dni su stale pri jednej jaskyni,raz je tam samec raz samica a nikoho tam nepuštaju,mohli by tam mat alebo budu mat ikri?prikladam foto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2008 22:31 keltan Re: Mato00
No nechce se mi je přelovit hned.Až za ten měsíc.Právě že se třou tak zhruba po tom měsíci a půl,tak bych pak dala pryč jenom prcky...Už v tom mam trochu hokej... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2008 18:42 Mato00 Re: keltan
ahoj!tych 30 dni nie je presne nejde to kolko dni ale kedy zacnu javit zaujem o dalsie trenie! :-| tych 30 litrov by malo stacit pre dvoch dospelych a mimina!nedavaj im tam nic akorem topitka,molitanoveho filtru,teplomera a vody! smich za ten mesiac narastu podla kvality krmenia!krm artemiou alebo cyklopom kym nepodrastu aspon na 7mm a potom idu na rad patentky ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2008 14:11 keltan – Pestřenec červený-odchov
Už podruhé se našim pestřencům narodily malý.Poprvý to dopadlo špatně :-( a všech 12 prcků umřelo.Teď jich je v akvárku cca30 a pani v akvaristice nám poradila,aby sme je aspoň měsíc nechali s rodiči a pak je dali do jiného akva.Myslíte,že bude stačit 30l?A co všechno do něj můžu a nemůžu dát?Prcci rostou jako z vody,počítam že za tem měsíc už budou o dost větší.Děkuju za odpovědi... X-)
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2008 18:53 Muž vojtak [312] - CichlidyRe: Nobody
Ziva buchanka je nejlepsi. A pocet jiker (a odchovanych mladat) zavisi na velikosti nadrze. 80-100 v male nadrzi, ve 100 a vice litrech maj az 200, vzacne i vic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2008 20:36 keltan Re: Nobody
Pro živou potravu jim půjdu příští týden.Teď střídám ten žloutek a najemno rozdrolený sušený krmivo a vypadá to,že jim šmakuje...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2008 22:55 Nobody Re: keltan
Žloutek?Taky jde,ale nic moc.
Zkuste raději odskořápkovanou artemii nebo mražený cyclop(buchanka).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2008 01:38 keltan Re: Nobody
No já to nakonec vyřešila tak trochu po svym,za pomoci a rad paní z akvaristiky.Vlastně sem si udělala takovou malou chovničku,kam sem dala filtr pro to určený,jednu rostlinku a kamínek(ten asi ale zejtra vyndam).Bylo mi doporučeno krmit je žloutkem,rozmíchaným s převařenou vodou a trochou soli(na jiné jsou prý ještě moc malý).Příští týden si mám přijít pro živé krmivo...Vypadá to,že malý se maj dobře a hodlám založit ještě jedno menší akvárko,kam pak přelovim mimča,až povyrostou.Díky vám moc za informace,i když sem z nich byla víceméně spíš zmatená a nejistá,co mám vlastně udělat,ale i tak sem si aspoň udělala jakos takous představu.Prcků je sice jenom 9 (ostatní požrali parmičky),ale ráda bych je odchovala...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2008 19:13 Nobody Re: keltan
Pokud je chcete odlovit,tak bez rodičů(stres-mohou sežrat).
Když už se rozplavaly a přijímají potravu,tak stačí bohatě 30l akva.Nezařizovat-jen dát kostku biomolitanu se vzduchovacím motorkem.Budete mít přehled o tom,jestli potěr žere,a také se lépe odstraňuje nespotřebovaná potrava a výkaly.
TOONY Vás jen straší a svým způsobem kecá. ;-)
Když jsem odchovával pestřence(i jejich varianty),tak páry byly v 35l.V pohodě se třely a potomstvo:80-100ks z jednoho výtěru.S rodiči(pokud se starali)jsem nechával potěr 3-4 týdny po rozplavání.Pak jsem teprve odlovil mladé do rozplavávačky(100-150l).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2008 18:32 Muž vojtak [312] - CichlidyRe: keltan
doporucuju koupit tech 30l a prelovit tam ty parmicky ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2008 14:25 keltan Re: Toony
Díky...Prostě koupim malý,hezky jim ho zařídim a uvidíme....Snad to všichni ve zdraví přežijou...Nic jinýho mi ani nezbejvá...Aspoň budu mít to malý jako zařízenou chovničku nebo karanténí akvárko(podle situace)....Dík za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2008 14:07 Jhonny Re: keltan
Pestrence mama taky zatim jenom poter jsou 2 a mam je v 14l akva a uplne jim to staci.Potom az vyrostou tak pro ne mam pripraveny 40l at se dari:-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2008 14:06 Toony Re: keltan
tak 8 to je malo.ale jak rikam 50 je minimum a nebo to riskni a treba ti nejaky odchovaji. ja mam taky parek pestrencu.mam tam 10 teter ruzovejch a nevydrzi mi tam dyl jak 5 dnu. a to mam akvarko 220 litru, v celku dost korenu, mrkni na muj profil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2008 12:59 keltan Re: Toony
Tak to bude problém....Na další 100l akvárko nemáme místo....Myslela sem,že by pro rodinku stačilo tak 20-30l.No byla sem naivní.Proč vlastně tak obrovský?Když pak velký přendam zpět do původního a v malym zůstanou jen malý (neni jich víc než 8 a pochybuju,že přežijou všichni)....Ach jo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2008 12:53 Toony Re: keltan
akvarko minimalne 50 litru, ale to dlouho stacit nebude, pac tech rybek tam bude dost a spatne by ti rostli. takze ideal 100 litru.na dno nemusis davat ani pisek, zalezi na tobe, ukryty to chce a taky nejakou rostlinku.jinak odlov sitkou nehrozi. zkus je nasat nejakou trubickou. mrkni se tady na chov pestrencu, mas to tam vsechno popsany.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2008 12:43 keltan Re: Toony
Mno tak jo...Koukala sem,že jich zas tolik neubilo,ale celá rodinka se přez dopoledne přesunula do jinýho úkrytu.Musim teda sehnat druhý akvárko.Myslíš,že nějaký malý bude stačit?Dám jim tam úkryt a rostlinky.Rodiče dám asi zpět do velkého akva,až přestanou mít zájem o mladé,co...A ještě něco.Jak je pochytat.Sou tak maličký.Neuděla jim něco?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2008 12:29 Toony Re: keltan
prehod je do akvarka i s rodicema a nebo samotny. ty parmicky si je urcite davaji ke sváči.nekdy muzou sezrat rodice svuj poter, kdyz jsou ve stresu.ja bych je odlovil i s rodicema do nejakyho jinyho akva.cim driv, tim lip. hlavne pouzij vodu z akvaria , kde se ti vytreli, jinak se s tema prckama rozluc X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2008 11:53 keltan – Pestřenec červený-pomoc!
Vážně potřebuju pomoc.Vytřeli se mi pestřenci a včera sem si všimla malých (mohl to být první nebo druhý den,co byly schopné plavat).Samice se samcem se o ně vzorně starají,přesto jich od včera pár zmizelo.Mám akvárku ještě parmičky a bojím se,že mi je žerou oni (rodiče by je asi nežrali,ne).Jenže co jsem o nich četla,tak malé nemůžu přesunout do malého akva dřív,než o ně rodiče ztratí zájem.Semz toho zoufalá a ráda bych nějaké z nich odchovala.Pořebovala bych s tim poradit.Za jakékoliv info budu vděčná.Klidně pište i na mail:keltan@seznam.cz...Děkuju.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 21:47 Muž Roman [102] - CichlidyRe: Keso
No a teď k věci.P.pulcher se vytírá do skulin pod kameny,mezi kořeny a nepohrdne jakoukoli umělou jeskyní.Samice po vytření chrání hnízdo navršením písku před jeskyní a mnohdy škvírkou neproleze ani samotnej samec, který celou dobu hlídá vchod a nekompromisně odhání ostatní ryby v okolí.Po vylíhnutí rodiče vodí potomky spolu, ale samec spíše dále od prcků.Někdy se stane že samec samici odežene a hlídá a vychovává potomky sám (vlastní zkušenost)a nebo samice naopak zdemoluje samce a stará se sama (další výtěr.Často dochází k zabití jednoho z rodičů druhým partnerem.K výtěru se musí pár vybrat sám z cca 10ti a více kusů ryb smíšeného pohlaví.Takto vybraný pár je zárukou toho že se nebudou napadat hnedle po tření.Osobně nedoporučuji chovat více jedinců pohromadě-dominantní pár ostatní ubije.
Potomci se líhnou jako většina cichlidek do 7dní od oplození jiker a do dalšího týdne se rozplavou.krmíme čerstvou artémií nebo planktonem.Prckové jsou docela maskovaní a při nebezpečí zalehnou do písku, kde je sotva vidíme.Nevím jak to dělají,ale u mojich pestřenců samec když vycítil nebezpečí, tak cukavým pohybem dal potomkům znamení a ti se ihned nalepili na nejbližší dekoraci (kořen,písek čí spleť kořenů hnědovky)
Růst je ve společenské nádrži nestejnoměrný a proto k racionálnímu odchovu volíme nádrže kolem 50l na sehraný pár.Rychleji rostoucí ,mládež napadá své menší sourozence. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 21:06 Keso – Ostriezik
Zdravim.Nevie niekto ak sa mnozia Ostrieziky P hmm urpurove? hmm hmm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2007 21:04 Page Re: Chikon1
Spíš to vypadá na dva samce..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2007 20:59 Chikon1 Re: Page
ale neviem ci je to medzi samcami alebo samica a samesc pls poradte coze
coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2007 20:45 Page Re: Chikon1
Jj bojujou. Silnější vyhraje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2007 18:21 pansuu Re: Chikon1
Typoval bych to na souboj o teritorium.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2007 09:28 Chikon1
prosim vas este mam na vas jednu otazku co to tu robia coze rybicky.net/video/114.mpg
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2007 10:22 Vip Re: Chikon1
Podle mě ji teda samec nenaznačuje,že by se chtěl třít.Dle toho, jak uvádí níže,že je samice v koutě,bych řekl,že se mu bohužel naspárovaly ryby ;-) .Mam dva páry pestřenců a ani u jednoho není samice takto "ušlápnutá".Naopak je agrese mezi páry - např.samec prvního páru honí samičku z druhého atd.,tam pak je to samé co u Chikona1.

Možná by stálo za zkoušku dokoupit jednoho samečka,třeba si nějakou samičku vybere ano.Poznáš to podle toho,že ji nebude takto honit(nebude se tlačit někde v koutě),naopak párek často plave spolu a společně brání i teritorium.

V případě,že Ti půjde párek do tření bude mít samička kulatější bříško,trošku zvětšené(zaplnění jikrami).Párek bude mít krásně jasné barvy,budou hájit svůj prostor ještě s větším nasazením.Bude-li jeden z partnerů lákat toho druhého na vytření,tak se před sebou natřásají - úplně se klepou(nevím jak bych to měl přesně popsat).Natřásání je v blízkosti dutiny,kterou si ryby vybraly.
Jako dutinu lze vložit květináček(na bok) nebo zkusit poskládat kameny a udělat jeskyň.Asi bych toho dal najednou více,aby měli možnost si vybrat,nemusí se jim líbit všechno.......

Ať se daří
palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2007 21:13 Petr_Janousek Re: Chikon1
to nahaneni samice je normalni - samec ji naznacuje, ze by se chtel trit, ale samice jeste neni pripravena. Ale jednou bude chtit a budes mit mlade. Drzim palce. Jestli bys mel jakykoliv dotaz ohledne akvaristiky a akvarijnich rybicek, tak mi napis aquaprofesional@seznam.cz ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2007 22:55 neo Re: Chikon1
u me je to naopak, samice uřaduje (je dospělá a samec je tak velkej jak ona) :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2007 19:26 Chikon1 Re: Petr_Janousek
diky za tvoju radu ale mna sa vzdicky nahanaju a samec je nad nounadradeny samica je vzdicky skryta v kute je to normalne?? a fakt dakujem za radu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2007 17:47 Petr_Janousek Re: Chikon1
Zdravim, pestrence rozmnozis tak, ze je budes krmit mrazenyma patentkama nebo nitenkama, planktonem, aby se samici udelali jikry. Muzes je krmit i jen suchym krmivem( vlockama), ale nebudou tak vitalnia nebudou tak brzy pripraveni na treni. Staci jim dat do akvarka polozeny kvetinac nebo nejakou novodurovou trubku a az se samice zaplni, tak se ti vytrou, pokud samozrejme budou chtit. Samice pripravena ke treni ma do vinove cervene zabarvene brisko a ma hranate brisko u vyvody pohlavnich zlaz. Je to druh cichlidy, takze se staraji o potomstvo. Za 3 dny se vykuli a za dalsich 5 dnu se rozplavou. To je asi tak vse. Hodne stesti pri rozmnozovani potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2007 17:33 Chikon1 – rozmnožovanie Pestrencov
prosim vas nevie mi niekto poradit ako mam rozmnozit pestrnencov mam 1 samca a2 samicky asi

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2007 16:12 Rossi Re: Poppy
Já měl 4 pestřence červené a taky se honili. Nakonec zůstali 2 - pár, který se má k světu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2007 21:15 Poppy Re: neo
agha a da se s tou agresivitou neco delat?jsou jeste mladi,je mozne zese to nez "dospeji" nejak vytrati?ta agresivita?dekuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2007 20:53 neo Re: Poppy
U mě je to naopak, stará pestřencová prohání pana pestřence... je tak stejně velký jak ona, ale mnohem mladší... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2007 20:18 Page Re: Poppy
Měl jsem ten samý problém, sameček byl na samičku velmi agresivní nenechal jí ani nažrat. Nemohl jsem se na to dívat taxem je dal pryč:(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2007 17:19 Poppy – Pestrenec cerveny
Ahoj,prosim vas mam samicku a samecka pestrence cerveneho.Pevne jsem doufala,ze mi pani prodavacka vybrala spravny par,"ktery se ma rad".Ale zda se mi samecek nejak prohani samicku,nebo ze ji nejak napada,nevim.nemam s nimi zkusenosti.Myslite,ze to muze byt agresivita ze strany samecka nebo ze by ji samecek "mel rad" a ze samicka jeho ne?prosim poradte mi,budu moc rada.Dekuji mockrat a preji hezky den. ahoj potlesk

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2007 15:27 Muž [] Re: Anonym2
Diky za odpoved ;-) ,mam je ve 63-litrovem akvarku specialne pro ne, jeste tam doziva 5 zivorodek ale ty by ty mlade nemeli ohrozit,doufam. Ale hodne me prekvapilo to, ze jsem si ty pestrence kupoval pred necelym mesicem v hornbachu a uz se hned trou. Peci o jikry spise zastava samicka ktera je nimi porad schovana pod korenem a samecek to jenom sleduje z povzdalí a sem tam odezene nejakou zivorodku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2007 22:02 Muž [] Re: Anonym
potom počítej s agresivitou páru vůči ostatním rybám v nádrži při hlídání mládeže.Pokud tedy nejsou v solo nádrži.V dnešní době mě samec už týden napadá samičku a hlídá sám ve společné nádrži. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2007 20:31 Muž Jammes [72] - AfrikaRe: Anonym
počítej tak asi 6 dnů při teplotě 25°C
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2007 19:24 Muž [] – Pestřenec Červeny
Dneska se mi poprve rozmnozily pestrenci, sem hrozne stastny!!! Ale nevite nahodou za jak dlouho se mi male rybicky vykuli a rozplavou???

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2006 23:16 Muž Jammes [72] - AfrikaRe: Šaman
nebo zkus oddělit pestřence již teď do samostatné nádrže a ponechat je v klidu, většinou hlídají mladé bez problémů
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2006 21:21 Muž [] Re: Šaman
Zkus přendat jem jikry. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2006 21:14 Šaman – pestřenci
mohli by jste mi prosím poradit? mám párek pestřenců červených, a ten se mi vždy vytře do společné nádrže, kde potomstvo sežerou ostat. ryby. jak mám pestřence a jikry přendat? když jsem to jednou zkusil, rodiče jikry sežrali. děkuji za odpovědi. :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2006 15:57 Roman Re: neo
Tak se už vytřeli. Nebo to maj v plánu. Pro odchov dej pár do 20-30l aqa. Tam jim to nesežerou :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [6] 7 8

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6689x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6963?od=251