Přihlásit se RYBICKY.NET »

Pestřenec červený - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Pestřenec červený - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - parisse Re: Kamilstrom
Jak odkalujete,když máte v nádrži potěr?Dneska mě čeká 1 údržba s prckama a mám strach.NO2 je na nule,tak jsem myslela,že bych jen vyměnila část vody
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kamilstrom Re: parisse
U me to bylo tak nejak kolem 2 mesicu,kdy je prestali bavit a zacali je odhanet!! ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - parisse – Maličcí
Dnes poprvé pestřenci vyvedli svoji drobotinu z úkrytu.To je nádhera hop Chtěla bych se zeptat,na osobní zkušenost.Jak dlouho se rodiče o malé starali?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - beowulfx – Re: parisse
Určitě lepší jak nic, teto se dokonce i dobře daří v nádržích kde se mnoho nesvítí, a navíc se nemusí sadit, což je v akva bez dna určitě plus. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - parisse – Re: beowulfx
Stačila by třeba plovoucí egerie?
Rozměr je pro malé dobrý, jinak dal bych tam třeba aspoň nějaký pařez a aspoň nejakou kytku, takto hole to bude pro ně docela stresující, budou furt hledat kde by si zalezly. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - parisse – Re: beowulfx
A co bys tam teda dal?Rozměr vyhovuje?
No pokud chceš malých uchovat co nejvíce, tak je vždy lepší mít je někde bokem, akorát bych to nenechával úplně holé. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - parisse – Rozplavávačka
Používáte někdo?Jak velkou.Já uvažuju nad 100x25x25 cm.Jen holá nádrž s krycím sklem,filtrem a max topením

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - danny80 Re: beowulfx
tak ja tam mam čichavce a parmičky černopruhé, ti asi jedini by je mhli požrat. U neonek, danii, gavunku a krunyrovcu to nepredpokladam. Uvidim co s nima, necham je tam urcite do te doby co se rodice budou starat a pak se uvidi co zustane. Dlouhodobe vic jak jeden par nechci, delalo by to neplechu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kamilstrom Re: danny80
Prezijou neboj se,Pestrenci jsou dobri rodice oni je ochrani,problem je co pak snema pozdeji,rodice je pak(az odrostou)povazuji za sve nepratele a zacne mela.Musis mlade odlovit a se stestim je darovat(on uz je nechce nikdo ani za darmo)!!! smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - parisse Re: beowulfx
Chlapi,tak to gratuluju potlesk potlesk.Já na prcky stále čekám.Miláčci mají za sebou svůj první výtěr,jikry bohužel požrali,ale na podruhé se snad už zadaří
 Reagovat na tento příspěvek 0  - beowulfx Re: danny80
Díky te džungli jich má docela dost šanci přežít, jinak mám stejnou zkušenost, asi tak před týdnem se tam ti moji objevili taky s malýma asi 8ks, se divím že ještě stále všichni žijí, jelikož v akva mám skaláry, parmičky, všeho všudy přez 30 ryb. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danny80 Re: romant
no uvidime, i kdyz nejake zustanou tak stejne nevim co s nima :) odlov je u me hodne problematicky kvuli te dzungle co tam mam :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: danny80
To oni nějaký určitě přežijou. Protože když už se s nima takhle pochlubily, tak už je považují dostatečně velký na to, aby jich přežilo co nejvíce. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danny80
Tak aniz bych to vedel, tak vcera byli pestrenci na vychzce i s malyma cca 20 kusu. Vubec jsem si nevsim vytreni, pac kokos maji vzadu v rostlinne dzungli. Nechvam je tak, nebudu je odlovovat a uvidim kolik jich zustane. Asi zadny. Ale holt to je priroda. Maji 200 litru i s dalsima 20ti rybama. Jsem rad ze se to podarilo i kdyz jsem to necekal. Precejen je samice asi 5x mensi nez samec.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - parisse Re: Designer
Fotka k příspěvku Je fakt že do kokosu jsem jim čučela,květináč je schovanej,další důlek je pod kameny a další pod kostkou molitanu.Když jsme u toho není to pod tím filtrem nebezpečné?Přikládám fotečku akva

Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: parisse
Vykulene prcky prenesou do dulku. A az se jim nebude zdat bezpecny, daji je do jineho dulku. Nepamatuji si uz jak to presne delaji tihle pestrenci, ale to prenaseni po dulcich v pisku je u cichlid bezna pece.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: parisse
To bych si spíš vsadil na to, že je požraly a teď se připravují jinde na další tření. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - parisse – Vykulené rybky
Je možné,.že by rodiče vykulené prcky odnesli jinam?Vytřeli se pod kokosem a teď je v kokosu jen 1 jikra,rodiče ho nehlídaj a furt oba něco kutí v květináči
Vyzkoušejte
Ta zvýšená teplota by měla urychlit vývoj jiker. palec
Normálně měli cca 27,5 °C.
www.youtube.com/…
www.youtube.com/…
To jsou moje šikulky.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Designer Re: parisse
Ta teplota uz je asi zbytecne vysoko, na webu se da najit 26 az 28C.
Jinak rodice cichlid se o jikry staraji, ovivaji je ploutvemi, vybiraji tlamkou spatne, tedy jsou s jikrami v kontaktu, to je normalni.
Kdyz jsou cichlidy ruseny, umi sve vlastni jikry sezrat. Proto bych se jakekoli manipulaci s necim, na cem jsou jikry, rozhodne vyhnul (treba odklapeni kokosaku pro nakouknuti na jikry), stejne jako jakemukoli zasahu v akvariu - ted to chce hlavne klid a trpelivost.
Ona je čistí. palec
Můžeš jí pomoct třeba Acriflavinem, ale nechal bych to na přírodě. :)
rybicky.net/vyrobky/268-dajana-acriflavin
Já takovou havět doma nechci no stydim Zkusím sešené.Byla jsem ohromená když jsem jikry našla,hledala jsem samici a ona byla pod kokosem a hlídala.Tak jsem ho trochu odklopila,abych lépe viděla.Ještě jsem se chtěla zeptat.Proč samička ty jikry jakoby ocucává?jo a přitopila jsem jim na cca 29-30 °C
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: parisse
Tak on to da selsky rozum, ze se lihnou za 3 dny a za dalsich 3 az 5 dni se rozplavou. Kdyby tomu tak nebylo, 3=3, tedy by se mohlo stat, ze bude poter rozplavany hned po vykuleni, coz da rozum se nestane ;-) .

A vlocky nejsou ze by byly nutne, zive byva prijimano lepe, to je spis o tom, ze po tech 10ti dnech i tim krmit lze.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - parisse Re: Yankee
Už se krásně skámošili.Teď jen čekat jestli se vytřou,už jsem odlovila i ancíka,aby jim náhodou nezblaznul jikry..
Potěr se líhne za 3 dny. Po rozplavání potěru (3-5 dní) krmíme naupliemi artemií, po cca 10 dnech přidáváme jemné Jen se chci ujistit,jak krmit.Vytření - za 3 dny vykulení - za dalších 3 až 5 dní se rozplavou (krmit artemií) -za dalších 10 dní už lze vločkovým.Nebo všechny ty časové údaje jsou od vytření?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - YankeeRe: parisse
Jo jo, to poravdu vypadá na námluvy potlesk

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - parisse – Páreček
Tak moji pestřenci opravdu páreček jsou.Už několikrát kolem sebe takhle ´´tančily´´ www.youtube.com/… dá se to považovat za námluvy?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: palac15
Netvrdím, že se chtějí třít, ale že u nich jde o projevy spojený s dospíváním. :) Prostě to jsou puberťáci. smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - palac15Re: romant
myslíš že ikdyž dorůstají 8 až 10cm mužou se třít v 5cm typoval bych jim tak 2-3 měsíce
:-O :-D
Jasně jsou to dorostenci, kteří už to na sebe začínají zkoušet. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - palac15Re: romant
ale oni ještě tak velcí nejsou mají tak 4,5 až 5cm
:-D
V úkrytu se samičce dvoří a ty barvy jsou projevem jeho výzev směrem k samičce. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - palac15
dobrý den, asi před dvěma týdny jsem si koupil pestřence .
chtěl bych se zeptat proč samec když je sám ma velmi nevýrazne byrvy,je takovýbledý a když je v ukrytu se samicí tak mu zrudne bříško a ztmavne děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Radek25
Máš týden starý akvárko a v něm nový ryby o kterých ani nevíš jak jsou starý a už by jsi po nich chtěl aby se třely? hmm Opravdu to chce trpělivost. Pokud budou vhodný podmínky, tak oni se jistě k nějaký akci rozhodnou. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Radek25Re: romant
dobře, takže se to může změnit jo?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Radek25
Pokud je to akvárko opravdu takhle čerstvě založený jak máš v prezentaci, tak bych tomu dal rozhodně čas. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Radek25
Zdravím, potřeboval bych poradit, koupil jsem si pestřence červené a samec se nějak nechce třít. Samice se před ním jakoby třese ale on nic a nebo odplave, může se to změnit nebo ne?
Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - Kamilstrom Re: pavel25
Pokud si par vybere a zacne hajit nejake misto v nadrzi a vsechny ryby odhaneji,samice je zaplnena jikrama(ma zvetsene bricho)a oba dva se pred sebou predvadeji a jsou krasne zabarveni,muzes cekat jikry co nevidet!!! :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavel25
Ahoj jak poznam ze se chtějí pestřenci třít? Diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kamilstrom Re: losos
U mojich pestrencu to je tak kolem mesice a pul, nekdy i vice, nez je zacnou odhanet a zajimat se o dalsi treni! Uz je nemam kde davat,nechce je nikdo ani zadarmo ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lososRe: Deathbull
A nevíte někdo orientačně jak dlouho se o mladé zajímají? Jestli týden dva nebo za jak dlouho je můžu odlovit od vylíhnutí? Ja bych to potřeboval vědět, abych jim připravil odchovničku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull Re: losos
Přesně v momentě kdy ztratí zájem o mladé, tzn. se starají o další tření a ne o potěr.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - losos
Dobrý den měl bych dotaz. Třeli se mi pestřenci. Mladí už se vylíhli. Jsou uz rozplavaní 5dní kdy je mam od rodičů odlovit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Mrbacil Re: Mrbacil
Tak to netrvalo dlouho a už se vytřeli do kokosu :) tak doufám že se něco z toho povede.. nebo jsou ve společným akváriu..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Mrbacil
tak se taky přidávám s pestřencema.. udělal jsem jim skovku z kokosu a víčko jsem dal kousek dál.. ale místo kokosu si všímaj víčka.. obojí je na videu, a dost se u toho natřásají.. je možný že se jedná o vábení k páření? www.youtube.com/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - JimmyRe: pepik
Dokut rodiče nestratěj zájem o potěr tak to nech jak to je.Pokut je odlovíš tak se samec bude chtít znovu třít a samyčka nemusí bejt připravená!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pepik Re: krejča
Ja bych nic nepredelaval mam je v samostatnym akva,takze bych pak mohl dat ten par spatky do druhyho akva
 Reagovat na tento příspěvek 0  - krejča Re: pepik
nic nepředělávej a nech je s nima dokud o ně neztratí zájem..mě se o ně starali tak 2měsíce..

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 8

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6974x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6963?od=101