Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Přeprava krevetek

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Přeprava krevetek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.11.2011 22:17 Muž Chem [837]
Musim zde sdelit zajimavou zkusenost s prepravou krevet. Jsem zvedav na zkusenosti a reakce ostatnich.

Vyjimecne se necham od neznamych "malo"zakazniku premluvit k zasilani krevet na dobirku. Zacatkem listopadu jsem zasilal malickou zasilku (4 Macrobrachia, 6 rili a 6 orange sakura) na dobirku.

Jake bylo dnes me prekvapeni, kdyz mi postak dovezl balik zpet, jako nevyzvednuty. Ono se obcas stava takove to "za dobrotu na zebrotu". Nicmene nejvetsi prekvapeni mne cekalo v baliku. Nenasel jsem ani jednu uhynulou krevetu, v kazdem sacku jich bylo o 1 mene (tzn. uhynule byly dokonale straveny spolubydlicimi). Po chvili aklimatizace se jiz spokojene prohani vsechny v akvariich.

Musely byt pekne podchlazene, nicmene jsem si opet zopakoval, ze davat v lete led do krabic (jak to delaji temer vsichni tropicti importeri) neni od veci, metabolismus krevet se zpomali, na podchlazeni jich uhyne minimum a nevycerpaji si kyslik. V listopadu se led nedava - staci to pocasi ;-) Letni zasilky, ktere jdou takto zpet (21 dni) se mi v takovem optimistickem duchu nevraceji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2009 12:42 švíco
Jen tak bokem dám dobrý návod jak přepravit krevetky z obchodu i v tomto počasí. Já jsem si je přinesl v termosce na čaj. Krásně jim udrží teplotu vody i po dobu přepravy z prodejny domu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2008 19:13 Muž matrix069 [79] Re: Marianesca
Ja mám krevetky od Wampirka-išli kurierom(ráno poslala-večer boli u mňa),v pohode prežili všetky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2008 16:47 Ondras Re: Marianesca
Pokud se nedostaneš do Brna, tak je ještě možnost objednat si krevety od nějakého solidního int. obchodu. Nechci dělat reklamu, ale třeba v Mělníce mají i "obyčejné" Neocaridina Red Cherry (na dobírku).
U krevet je lepší dbát i na jejich postupnou adaptaci na nové podmínky. Tu je to celkem dost rozebrané www.akvakrevetky.wz.cz/… ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2008 15:59 Žena Marianesca [3] Re: vejvar
sad ach jo..ja se do toho brniska poradne dostanu malokdy a me ty krevetky tak zaujaly ze je musim mit co nejdriv ano ...sem totiz posedlej milovnik zvirat :-) ...sem akvaristka asi 10 let a ted bych se prave chtela obohatit zazitkama s krevetkama..tak nevim musim to nejak vymyslet
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2008 14:40 Tereza Re: romi
Taky bacha, abyste nevyhodili živé krevetky. Mně při přepravě (cca 2 hodiny autem ve otevřené sklenici) simulovaly smrt a už jsem je chtěla vylít, ale po hodině klidu se všechny rozhýbaly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2008 14:25 Muž vejvar [26] - Raci, krabi, krevetkyRe: Marianesca
pokud shanis neocaridinie, tak se podivej do inzeratu, několik lidi je nabizi i v brne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2008 12:18 R Muž Mrakoplash [1776] Re: Marianesca
Pokud to nemas daleko, tak si pro ne zajed osobne ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2008 12:14 Muž romi [7] Re: Marianesca
nechaval som si ich posielat kurierom. namiesto slubeneho druheho dna, tu boli az o dva dni (56 hod).
vo flasi, v chladnom pocasi z 25 prezilo tak 17 - 18. bolo pomerne chladno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2008 11:45 artognov Re: Marianesca
Poštou jdou krevetky poslat, mě jich přišlo 6. Všici byly OK ale ze týden uhynuli...nevím jestli to byl důsledek přepravy či jiného problému :-O
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2008 11:29 Žena Marianesca [3] – Přeprava krevetek
Ahoj.chci se zeptat dají se krevetky poslat poštou a jak snáší přepravu..chtěla bych krevetky ale do Brna nemám moc příležitosstí se dostat ikdyž bydlím kousek odsud a to kvůli práci..našel by se někdo kdo by mi je poslal poštou?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 2385x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6949-preprava-krevetek?od=51