Přihlásit se RYBICKY.NET »

Sera Costapur

NápovědaFórum » Nemoci » Léčení a léčiva 

Sera Costapur
 Reagovat na tento příspěvek 0  - konrad Re: romant
Oki takže 2 dni po dávke pri ktorej vymizela krupička sa v ňom môžem začať hrabať.

Akva je v komplet prerábke momentálne len substrát filter voda a ryby len čakám na liečbu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: konrad
No, spíš to bude akvo v rekonvalescenci, tedy odkalit dno a masivně vyměnit vodu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - konrad
možno hlúpa otázka ale radšej sa spýtam ako byť za hlupáka potom...
Liečim ryby s krupičkou. Esha exit nezohnateľný.
Postupujem podľa návodu, tj. 3 deň som nakvapkal 2. dávku a ryby sú stále mierne bodkované/tečkované.

V návode sa píše, že 2 dni po poslednej dávke sa môže meniť voda etc.

Ak teda o 2 dni budú ryby bez krupičky dá sa považovať celé akvárium so substrátom a filtrom už za zdravé a môžem začať s údržbou?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ZdenokRe: romant
No nakoniec po niekoľko hodinovom skúmaniu na nete som sa rozhodol takto: Zvýšenie teploty, sera costapur, vzduchovanie. Svetlá som ponechal kvôli rastlinkám aj s CO2. Hnojenie EI prerušujem až do vyliečenia. Akvárium som prekryl dekou aby ryby neboli v strese. Dúfam, že to bude fungovať.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R romant Re: Zdenok
Postačí jenom to vypnutý světlo po dobu léčby a úměrně tomu se zařiď s tím El, aby toho pro akvo nebylo moc, když se nesvítí, CO2 bych ponechal jak je.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zdenok
Poprosím o radu.
V návode je Zatemnenie nádrže. Znamená to zhasnúť svetlá a prekryť, alebo môžu byť svetlá zasvietené a len sa prekryje. Predavač spomínal, že je to až sa ryby nestresujú.
A čo keď používam hnojenie Estimative index. Prerušiť dávkovanie? A čo CO2 .
Zatiaľ som len zvýšil teplotu, nakvapal Costapur, prekryl akvarko CO2 som ponechal a do toho pustil vzduchovanie všetko bez svetla.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: marektachyon
Zkus se obrátit na Vivárium Mělník...fakt pro mne nepodstatné v hlavě nenosím....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marektachyon Re: LiborSprysl
A nevies nahodou co je to za kombinacia ??? hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Johan
Není, je to již nějaký čas a bavili jsme se o tom na Mělníce...Roman má to nějakou fintu kombinací...zmořil i nezmořitelné...teda myslím krupičku smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: marektachyon
Budu trochu pesimista. Mě teď na nějakého parazita vytvářející krupičku nezabírají ani dvojité dávky esha 2000 + esha exit. Asi není na všechny "krupičky".
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: marektachyon
Záleží na tom u jakých je to ryb, jaký kmen krupičky...u asijských importů velmi často Costapur už nezabírá...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marektachyon
Tak dneska aj na moje rybky dolahlo prekliatie krupicky... Okamzite som nasadil Sera Costapur a zvysil teplotu na 29-30 stupnov.Verim ze rybky sa vyliecia a bude to ok sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dawe_CZ
Potvrzuji pozitivní účitek léku Sera Costapur na vyléčení Krupičky. I když jsem chtěl použít Esha Exit společně s Esha 2000, ten nebyl nikde k zastižení tak jsem byl nucen zakoupit Costapur který ve zverimexu měli. Postupoval jsem PŘESNĚ podle návodu (navíc mírné zvýšení teploty) a po krupičce ani stopy.
 Reagovat na tento příspěvek 6  - R romant Re: leoncupra
Na to léčení sumcovitých ryb se mrkni třeba na tyhle stránky.
www.catfish.cz
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: leoncupra
Pokud jsou v nádrži s nakaženými rybami je problém v tom, že už můžou být nakaženi. Když je přelovíš jinam může se nákaza pak opakovat a stejně je bude nutné přeléčit. Při krupičce je třeba bohužel přeléčit celou osádku nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dawe_CZ Re: Silent
Mám externí filtr a akva 240 litrů. Uhlíkový filtr už tam nemám. ten mi byl dooručen po jednom měsíci dát pryč. takže tam není. Držte palce ať to dobře dopadne. Mám o svoje zlatíčka strach...
A jak už jsem psal. esha exit tady nikde nemají... A nemohu si dovolit objednat z internetu a čekat... Každopádně si ho objednám do zálohy..
Prosím Vás ještě jeden dotaz. Mám v nádrži 4 Ancistrusy. 2 větší a 2 malinké. Na fóru se píše že jim to může škodit. že látky v Costapuru jsou jim jedovaté. Bohužel záložní akva nemám. Mám je radši pro jistotu po dobu léčby odlovit a dát třeba do kýblu nebo lavoru? vydrží tam?
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R Silent Re: leoncupra
Filtr rozhodně nech běžet. Costapur bakteriím neublíží. Nesmíš ovšem filtrovat přes aktivní uhlí, případně používat jiné speciální filtrační hmoty na bázi iontoměničů. V každém případě postupuj přesně podle návodu. I když stejně jako Roman i já bych léčil raději pomocí přípravků eSHa.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R romant Re: leoncupra
Při léčení krupičky je důležitý přeléčit celou nádrž, takže i filtr. Neznám přesně co se píše v návodu Costapuru, já bych použil eSHa exit a možnou podporou eSHa 2000 a tam je záruka, že se filtru(bakteriím) nic nestane. Pokud se v návodu píše, že po léčbě je dobrý obnovit biologickou činnost filtru, tak se připrav na to, že bakterie dostanou nafrak a bude nutný častěji měnit vodu a popřípadě použít třeba Nitrivec od Sery k restartu filtru.
Edit: Díval jsem se do návodu a mělo by to bejt v pohodě, jenom po té léčbě je doporučená výměna vody, což bych rozhodně udělal ať už budeš léčit čímkoliv.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dawe_CZ Re: romant
Děkuji za velmi rychlou reakci. Moc si mi ponohl. Takže můžu mymi klasickými trubicemi normálně svítit jako obvykle? V návodu se nic nepíše o vypínání filtru ale tady na fóru jsem se dočetl že je lepší filtr vypnout, respektive dát mimo třeba do kýblu. Co si o tom myslíš?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: leoncupra
UV lampa není osvětlení, to je zařízení co vodu ozařuje UV zářením a tím vodu čistí a kdyby byla v provozu, tak účinnost léčiva by byla negována. Takže dodrž návod a přeji hodně zdaru při léčbě.
Edit: rybicky.net/forum/6763
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dawe_CZ
Zdravím, měl bych dotaz od akvaristů kteří použili léčivo Costapur. Dnes jsem jej zakoupil a hned zítra se chystám s léčbou mých rybiček protože je bohužel napadla krupička. Podle návodu je mi vše jasné až na jednu věc. V návodu je uvedeno že mám vypnout UV lampu během léčení. To znamená že nemám cca těch 5 dni v akváriu vůbec svítit? Nebude to mít na rybičky nějaký vliv a nebo na rostlinky? Děkuji za informaci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jalea Re: Silent
děkuji. Myslela jsem si že tomu tak bude ale přecijenom se raději ptám než kapu něco do akvárka ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: jalea
První den léčebnou dávku, druhý den nic, třetí den opět léčebnou dávku a pak podle potřeby pátý a sedmý den dávku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jalea Re: Raeda
o to nešlo. šlo o to jestli dávat 3 dny za sebou nebo jen ten první druhý nic a pak třetí
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Raeda Re: jalea
Blbě jsem pochopil tvoj otázku ano taky 22k. na 40 l.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jalea – dávkování
Teda prosím vás já nevím jestli je to mou barvou vlasů nebo tím návodem,ale na Costapuru píšou: 1. a 3. den přřidat do vody 22 kapek na 40l vody v akváriu. V těžších případech 5. a 7. den opakovat. To by ale znamenalo,že by sem měla ten 3. den ještě jednou tolik přidat to asi ne co??? Sem asi moc blondatá
 Reagovat na tento příspěvek 0  - navik Re: ŠDK
Mohu vědět, jakým testem jste naměřila 2-33 mg/l NO2-??? Moje mají rozmezí do 0,2 mg/l ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ŠDK – costapur versus akva testy
..Máte někdo zkušenost s tím zda léčiva (konkrétně Costapur) ovlivňují výsledek akva testů (konkrétně no2 a no3)? V léčeném akva jsem naměřila hodnoty no2 mezi 2-33 mg/l. Myslím že v tom by ani mrňousové pavích ok nepřežily nebo je možné že testy měří správně a paví oka v odchovně (cca 50 ryb v 6L, ob den odsávám zbytky potravy a doplňuju odstátou vodovodní, léčím příznaky bílé tečky a slepené ploutve) mohou krátkodobě takové hodnoty přežít?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ghostik Re: metal
Tady je nejaky navod
www.akvastranky.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - metal Re: Silent
zohnal som ho od znameho a nema k tomu navod.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: metal
Myslím, že každý lék má dostatečně srozumitelný návod. Costapur jsem už léta nepoužíval, ale mám za to, že každý den to určitě nebylo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ghostik Re: metal
Skusenost nemam ale jestli mohu doporucit mam dobre zkusenosti s Esha EXIT + Esha 2000
 Reagovat na tento příspěvek 0  - metal – costa pur
ma dakto skusenosti sliecenim krupicky costapurom.kazdi den treba nakvapkat ci staci ras.

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 2008x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6939-sera-costapur