Tlamovci - pohlaví
V akvaristice mi právě řekli,že žlutý jsou samice,a pruhovaní jsou samci,ale začínám nabývat dojmu,že je to buď obráceně, a nebo jsou samci všichni,tzn., že mám v nádrži buď 4 samce a 2 samice, nebo 6 samců,protože ti žlutí po sobě občas jdou, a bojují mezi sebou, ty pruhovaní se drží bokem, neútočí, ani žlutí na ně neútočí, jsou menší, ale mají 1 jikernou skvrnu na řitní ploutvi, tak nevím.Třeba poradí někdo.
Žlutí samci jsou, to modré se mi zdá má jednu jikernou skvrnu...jestli je to mladá ryba nebo submisivní samec, možná už žádná nepřibude
Starší reakce
zahada je vyriesena v akvaristike doplietli objednavky a dali mi nespravne rybycky
0 01.11.2011 11:39 fero – Neolamprologus multifasciatus samec ci samica
Ahojte, v akvaristike som si objednal 5ks Neolamprologus multifasciatus do novej 63l nadrze. Podla ich chovania po troch tyzdnom som si nie isty ci su to 4 samice a jeden samec ako som chcel. Na dne v ulitach sa nezdrziavaju s pieskom sa nehraju. Vacsinu casu dna travia po rohoch nadrze same alebo sa nahanaju a odstrasuju. Pred par dnami mi jedna dokonca vyskocila z akva cez malu strbinu v kryte pre sanie externeho filtra. Parametre vody su v poriadku,v akva je cisto. Za rady a informacie vopred dakujem.
Starší reakce
On je rozdíl i ve vybarvenosti samců.Klasická přírodní forma(žluté samice) má zase lépe vybarvené samce.Oproti té vyšlechtěné coral red formě.Ta má zase pěknější samice.
pěkný článek o sauloskách je třeba zde
www.cichlid-forum.com/…. Na fotkách je přírodní forma.
Coral red třeba zde
www.cichlidworld.eu/… Spiš žlute než oranzove.No asi me v prodejne vzali na hul a taky vsechny ostatni kdosi je koupil.
Edit: No manželka řikala ze to je kanarkově žluta.
Fotky s označením 2. a 3. jsou samci zbytek zatím vypadá na samice.Ty fotky jsou strašně žluté.Ty ryby jsou ve skutečnosti žluté a nebo oranžové?
no sú to mladé rybky ale myslím že na druhej je samec a na štvtej samica
Mladé ryby do velikosti 4cm jsou všechny oranžové.Poté se začínají samci barvit do modra.Pokud máš ryby žluté,tak nejde o formu coral red,ale o klasickou přírodní formu.Pokud je to ovšem saulosi.Fotka by nebyla marná.
Mam dotaz pseudotropheus saulosi red coral jak vypada samec.Je modry a nebo zluty.
Starší reakce
Musím se přidat k wladysovi. Máš pěkné společenské akvárium, teda až na ten Titanic a červené kamínky, ale to je věc názoru. Rozhodně to ale není vůbec vhodná nádrž pro tlamovce. Taky patentky jak píšeš v popisu se tlamovcům moc nedoporučují. Chtělo by to se rozhodnout zda chceš chovat tlamovce a nebo mít společenské akvárium a podle toho upravit zařízení ...
Zkus si přečíst nějakou knížku o akvaristice.....
U tvé nádrže žádnou samici Chipokae nevidím,jen samce.Tlamovci rozhodně pohlaví nemění,takže pokud ta ryba byla žlutá a pak se přebarvila jde taky o samce.Chtělo by to foto.
Ale co jsem hlavně chtěl říct,jr to,že ty ryby chováš v naprosto nevhodných podmínkách v šílené kombinaci a v ještě šílenějších počtech. Když už si umíš najít názvy tvých ryb,jistě si dovedeš vyhledat i informace o tom co která ryba potřebuje alespoň k trochu ucházejícímu životu!
tak tlamovce melanochromis auratus sú od vyliahnutia všetky sfarbebé ako samica až po určitom čase samci začnú pomali modrieť
Ano ano....samca mam aj ja takeho podobneho kukni foto a samicka vyzerala presne ako ta tvoja, bola pekna zlta s ciernymi pruhmi a potom zrazu tak na 1 tyzden zaliezla ze som ju nemohol najst a zrazu bola modra ako samec, tak tomu nechapem.
Edit: Tak prepacte som teraz zistil ze to vlastne nieje auratus ale chipokae, ale newem ci to nieco meni v tom ze sa mi samicka zafarbila ako samec.
Podle mě, to modré, co píšeš, že je M.auratus, je nějaký kříženec. Ale možná se mýlím. Na 1. fotce je můj sameček M.auratus. Černý je pořád, ne jen při tření
Na 2. fotce je samička.
Vsak som pisal ze som si kupil samca a samicku pretoze to viem rozoznat podla farby, ale potom mi samica zacala modrat(predtym bola zlta) samec bol vzdy modry a je. Pozrite fotky co mam.
U rýb nie je normálne že menia pohlavie,lebo ho nemenia
))
0 07.01.2011 01:12 Kalusko – Melanochromis auratus
Prosim vas chcel by smo sa opytat ci je pri tomto druhu ryb normalne ze menia pohlavie, pretoze som si kupil samceka a samicku z tohto druhu, samicka bola pekna zlta s ciernymi pruhmi a zrazu sa mi premenila na modru, tak teraz netusim ci to je stale samicka alebo to je uz samec. Ak sa premenila na samca ta v tom pripadu ju asi ten samec zabije, pretoze je o dost vacsi.
Starší reakce
..pokud mají pruh žlutý,tak nejde o bembu(pembu) ale nejspíš o kirizu či ikolu.
no pruh maju este stale zlty..
.. tak musim este cakat
0 10.12.2010 16:08 JagerMaister –
Re: adis tieto ryby nechovám ale raz som čítal že samci majú pruh červenejší a že majú mať bilele papulky že je to char. pre samcov a biele kvôli bojom
0 10.12.2010 15:31 adis – Tropheus Bemba
Ahojte vyznate sa aj v rozpoznani pohlavia ryb Tropheus Bemba???
Mam ich uz viac ako 5 cm velke a rad by som vedel ci je mozne rozpoznat pohlavie.
Dakujem
Starší reakce
Starší reakce
diky snad to bude samec uz mu trochu modraji ploutve
měl by být mladé ryby jsou takto šedé dospělý samec je modrý.
lidi nemuzu poznat zda tato rybka je samec od zebry blue/red mohl by nekdo poradit diky moc
Starší reakce
Jak je velká? Pokud je kolem 5-6 cm tak je ještě brzo.
No tak to by ani bůh nerozluštil z týhle fotky
0 16.04.2008 20:21 afromen – samice nebo samec ??
viem mi niekto ci je to samec bo samica ??????
Starší reakce
Memeo má pravdu Juro. Mam yellowny už docela dlouho samice je můžou mít taky. Samec je sytě žlutej a je větší než samice, má fakt černě vybarvený ploutve a hlavně to poznáš taky podle chování - typickej tlamovec samec; navíc někdy mu může zčernat nebo zmodrat hlava (to už sem u mejch taky viděl)..Zatímco samice je žlutá a bledá, ploutve má taky černý, ale jakoby vybledlý, některý samice je nemaj vůbec černý, taky tam jednu takovou mam, že má jen lehce hřbetní,ale z dálky to neni vidět. Navíc samice nejsou vůbec agresivní, spíš dostávaj od ostatních do čumáku, navíc jsou docela o dost menší (ca 2-3 cm). Každopádně ty jikerný skvrny jsou taky pohlaví, jenže někdy záleží třeba na tom že samec jich má víc a samice jen jednu jako třeba u ps.socolofi, u ps.acei je snad ještě horší rozeznávat pohlaví, před půlrokem sem to špatně rozeznal a už mam po chovu, samci který sem měl za samice mi časem vymlátili všecky samice, taď už je poznam že to jsou samci..
jo Yellowky ich nemaju u nich ma samec tmave-cierne plutvy a samica biele alebo len sede ok to stimy ikramy berem ze nemusi to byt pravda ale je to jeden z pohlavnych znakov
Musím se přidat, že Yellowky je nemají vůbec a Zebry zase samice i samci. Jde to ale ve vyspělosti rozeznat občas podle genitalií.
To není pravda....na jikrné skvrny se nemůžeš spoléhat............mají je i některé samice a třeba já je u samců Labidochromis Yellow nemám..........a třeba samice Maingana má skvrny dvě......a co se týče stavby těla,tak třeba Aceiky mají samice štíhlé tělo a samci jsou sice větší,ale 100% né štíhlejší.........podle toho bych se moc neorientoval.
ale ved pohlavny znak su ikry -skvrny na analnej plutve samec ich ma a samica nie samec je robustnejsi stihlejsi a samica je mensia
Zejména podle jikrných skvrn u samců a samci maji většinou hřbetní a řitní plutev protaženou do špičky
Ve velikosti 5-6cm se to nechá odhadnout na Yellowkách podle zbarvení ploutví..samec je má černé a samice bílé,nebo jen našedlé.
U Zeber r/r to poznáš tak,že samec začne pomalu růžovět až blednout a nebo podle hřbetní ploutve...samec jí má do špičky a samice jakoby zakulacenou.
v jakém stáří a jak poznám pohlaví u labidochromis caeruleus a pseudotropheus zebra red/red. sázavan
Starší reakce
Podle mě to bude mladej sameček,pokud to není ryba starší 2-3let.Za tu dobu samci vyrostou kolem 30cm a dělá se jim na hlavě ta tuková žárovka
Jinak je to samice.
Já teda nevím, ale podle toho jak kouká bych řekl že samice
jedna se o dospeleho jedince cca 20 cm diky
Starší reakce
0 14.08.2006 21:53 V.Malawi –
Re: neo no nestává se mi často že by samice honila samce někdy jsou otrlejší když nosí a brání mladé
0 12.08.2006 23:35 V.Malawi –
Re: neo pokud nemáš druh rozlišitelný barvou,mosíš se spolehnout na tvar ploutví-u samců protáhlejší,a velikosti jikerních skvrn na řitní ploutvi.samec jich mívá mín ale velkých
0 12.08.2006 19:41 neo – tlamovci zebra
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 3281x