K tématu by to nebylo,navíc nejsem veterinář ani lékař natož imunolog abych si dovolil psát článek k tématu nemoci ryb který by si zde někdo zarámoval.
Všichni víme ,že nástrah v podobě onemocnění našich chovanců je mnoho a že některé nejsou léčitelné.
UV lampa je dobrá prevence a na rozdíl od jiných preventivních zásahů nezpůsobuje resistenci a jiné vedlejší účinky.
V akvarijním prostředí je také spousta jiných užitečných bakterií a enzymů !Pomáhají třeba rybám v trávení apod. Pokud by tedy docházelo k vyhubení veškeré mikroflóry v akvárii za stálého používání UV lampy, tak bych byl již dávno bez ryb!Nejde vodní živočichy chovat ve sterilní vodě! Navíc se mi nestává ,že by moji odchovanci někomu onemocněli a transporty také (i dlouhodobé) dobře snášejí.
Přiložil jsem článek,kde je celkem solidně popsáno o UV vše,zejména v posledním odstavci je zodpovězena otázka která nás pálí.
www.exothobby.cz/…
Pokud má někdo pocit,že klamou zákazníka tak se prosím obraťte na SDRUŽENÍ OBRANY SPOTŘEBITELŮ " SOS"
Vím že by se tato fa.pod nějaké lži nepodepsala a jsou si sakra vědomi ,že by je to stálo místo na trhu!
Rád bych závěrem upozornil na fakt,že pokud používáte léčiva tak po tu dobu UVC lampu VYPNĚTE!!! Záření by výrazně snížilo dobu působení a ta by nemusela být pro úspěch léčby dostačující!!!
Zdraví všechny,přeji vám a vašim chovancům vítečné výsledky(nakoukl jsem některým do profilu a je vidět , že to děláte srdíčkem,nádhera)