Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtr Eheim 2208

 

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Filtr Eheim 2208
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2009 18:34 R Muž Silent [5949] Re: Madu
Tyhle "honiče vody" se holt musí čistit častěji než biofiltry. Mají totiž malou filtrační plochu a tak je v ní malé množství bakterií které destruují kal a odpad. Čistit se musí jakmile se rapidně sníží průtok a to bude tento případ. V návaznosti na to nejde kvůli malému průtoku ani přídavné vzduchování. Při výměně vody ten filtr klidně vypněte. 10 minut bakterie rozhodně neohrozí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2009 18:27 Žena Madu [5] – filtr eheim 2208
Ahoj, mám tři dotazy ohledně filtru v měsíc zaběhlé nádrži. Byla bych ráda za rady...

1) rapidně se mi snížil průtok filtru (eheim aquaball 2208) - předtím jsem ho měla tlumenej na 1/3 a i tak se mi zdál oběh vody moc rychlý, teď po měsíci ho mám naplno a stejně ten oběh je pomalejší, navíc je vidětpřes ty mřížeě, jak moc je ten filtr vevnitř prolezlej bordelem...mám ho vyčistit? nebo to mám nechat ještě pár dní běžet a čistit až pak?
2) přestal bublinkovat - musím ho dát uplně k hladině a oddělat tu hlavičku na regulaci příchodu kyslíku, aby trochu bublinkoval - je to normální? Dá se s tím něco dělat?
3) poslední dotaz:) když měním vodu, tak mám filtr vypínat nebo nechat běžet? obměna vody (odkalení) mě vyjde na max 10 minut.

děkuju za rady:)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2009 19:10 MartinPHX Re: Madu
Ahoj mám tento filtr taky, vyměnil jsem tu umělou náplň za bio,
funguje to perfekně a už se tak rychle nezanáší. a když se zanese z venčí, tak to neřeším, protože to očistí ancíci ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2009 18:12 Žena Madu [5] – dotaz
ahoj, mam stejnej filtr a funguje mi asi normálně, ale mám dotaz:) mám asi 5 dní založené akva a zdá se mi, že z vnějšku už je ten filtr docela zanesený (jako na té umělé mřížce - asi se mi rozpadla jedna štětinatá rostlinka)... mám to nějak čistit zvnějšku? nebo to mám nechat skrz ty bakterie?? a ještě jeden dotaz - bude se samec betty snášet s neonkama? nesežere je třeba? děkuju za reakce:)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2008 23:12 Štěpán Re: Dahak
Jistě, to je do filtrů. Eheim to doporučuje do jezírkových filtrů, asi proto, aby nepoškodil pozici ehfisubstrátu jako filtračního média určeného pro akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2008 23:04 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: Štěpán
Taky jsem uvazoval co tam soupnout misto keramickejch krouzku.To je nejaka lava primo pro akvaristicke ucely?.Jde mi to to aby to nemenilo chemismus vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2008 22:44 Štěpán Re: fester
Jistě, že stačí, je ale otázka, jestli by ta láva nebyla lepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2008 21:05 fester Re: pavliina
Molitan úplne stačí. Ak tam dáš čokoľvek iné, nezlepšíš vlastnosti filtra.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2008 20:59 Štěpán Re: pavliina
Granule ne. Alternativa k biomolitanu je třeba drcená láva (např. ehfilav), dražší je ehfisubstrát nebo ehfisubstrát pro, jsou ale drahé a nejsem si jistý, jestli dokážou něco víc než ta láva. Ta láva by mohla být lepší než molitan.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2008 19:44 Žena pavliina [50] Re: Mrakoplash
Takže raději nechat jen ten molitan? Nebo to nějak nakombinovat?
(za to dvojité téma se omlouvám)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2008 19:41 R Muž Mrakoplash [1776] Re: pavliina
Idealni je prave ten molitan ;-) dolu se davaj obcas ty krouzky spis na rozptyleni proudu.
(priste kdyz se ti nepovede tema tak pisni to opravime ;-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2008 18:46 Žena pavliina [50] – Granule nebo molitan do filtru Eheim 2208?
Ahoj, mohla bych to do tohoto filtru použít granule? Mám molitan ale je to opravdu maličký kousek molitánku :-( Ty granule by se mohly vysypat jen to toho spodního košíčku? Myslíte, že by jsem si tím nějak pomohla nebo to je prašť jako uhoď? :-O Koukala jsem na granule od Rataje - Aquaclay filter medium nebo Bioactiv filter medium. Píšou o tom hezký věci ale je to pravda??? Moc díky za rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2008 05:10 Lorsson Re: Sid
Side, pokud dodate dusikate hnojivo a presto je mnozstvi NO3 nemeritelne zrejme jsou rostliny dostatecne asimilovany ze vse hnojivo beze zbytku vyuziji.
Pokud by jste hnojivo nepridal a v nadrzi je minimum NO3 jak pisete, znamena to, ze nitrifikacni bakterie samozrejme ziji a pracuji ;-) (a nebo ze nepracuji vubec a nitrifikace neprobehla :) )
No a posledni otazka, pokud je v akva minimum odpadnich latek a NO2 tak zrejme nitrifikace probehla. A pokud napln filtru properu v horke ci studene vode, bakteriim bude horko nebo zima, coz by je melo povzbudit k vetsi cinnosti... alespon myslim ;-) Samozrejme ty, co zbyly po vasi chlorovane lazni ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 22:41 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Lorsson
Lorssone, neměl byste vytrhávat části vět z kontextu. :-)
Ta myšlenka pokračuje a dokonce jsem ji zvýraznil a ještě pro jistotu upřesnil:
Všem, kdo se domnívají, že se po vyprání filtru vodovodní vodou zhroutí nitrifikace, doporučuji - změřte si obsah NO2 v zaběhlé společenské nádrži (nepřerybněné, s dostatkem rostlin a substrátem na dně) před a po vyprání filtru...
K vaší otázce:
Vodu mám z veřejné vodovodní sítě a bezesporu se propláchnutí filtrační vložky bakterií dotkne. Podle intenzity propláchnutí se různě velká část bakterií zlikviduje.

A teď bych se rád zeptal já vás:
Když denně do nádrže přidávám dusíkaté hnojivo a přesto běžnými testy naměřím téměř "neměřitelnou" ( :-) ) koncentraci NO3, mohu předpokládat, že odstraněním nitrifikačních bakterií z filtru k žádné otravě N-látkami nedojde nebo bych si měl raději starosti dělat?

NO3 jsou konečným produktem nitrifikace. Jestliže je jejich koncentrace v nádrži minimální, domnívám se, že je v ní také minimálně NH4/NH3 a NO2.
Pokud připustíme, že je v takovém akvišku minimum NH4/NH3 a NO2, jak velké kolonie nitrifikačních bakterií budou sídlit v náplni filtru? A co se stane, když tuto náplň filtru vyperu třeba v ledové nebo horké vodě?

Ale zpět k běžné realitě! :-)
Jak píše Filipsi - jistota je jistota!. Do "standardních" nádrží (zpravidla přerybněných, s malým počtem nebo špatně rostoucími rostlinkami) je dobré dávat filtry s dostatečně velkou filtrační kapacitou, u filtrů s dělenými náplněmi tyto prát postupně, a když prát filtrační náplně, tak nejlépe ve vodě odpuštěné z akvária. A průtok filtrem seřídit tak, aby nebyl příliš velký. Bakterie potřebují klid k práci. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 17:56 Muž filipsi [1295] Re: Sid
On to je totiz take castecne pozustatek z dob minulych, kdy voda smrdela chlorem tak, ze by se ji clovek nenapil (asi by blinkal). Presto na doporuceni prat v akva vode neshledavam dodnes nic spatneho, funkci to splni uplne stejne a cloveka tolik nezebou ruce.
V nekterych akva plni filtr hodne vyznamnou funkci, nekde to zastava vice dno, dekorace a zbytek akvarka. Presto se doporucuje napriklad naplne velkych biofiltru prat postupne, ne vse najednou.
Malinko bych se ty mistni stojate vody cerit bal, protoze zacatecnicke nadrze jsou zpravidla prerybnene, nedorostlinkovane, malosubstratove ... (na druhou stranu i maloobjemofiltrove, tak ta role nebyva vyznamna)
No a kdyz Sid doporuci prat filtr co 14 dni pod vodovodem, mnozi tak ucini bez rozmyslu a neprectou si posledni odstavecek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 17:52 Lorsson Re: Sid
Sid napsal:
A abych případně trochu provětral místní stojaté vody, doporučím vám propírat filtr třeba co 14 dní a klidně pod vodovodním kohoutkem.


Side vy jste to zkusil ze tvrdite ze se to nitrifikacnich bakterii nedotkne? Nebo mate vodu ze studny? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 17:39 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: pavliina
Nedokážu jednoznačně odpovědět... Všechno je to o souvislostech - jsou akviška, která se obejdou s miniaturními honiči vody, jiná vyžadují filtry s velkým objemem filtrační hmoty.
Pak je tu také otázka estetiky. Pro někoho zanedbatelná, pro jiného zásadní...
Přemýšlíte o tom, zda za vašimi problémy s řasami není filtr. Není vyloučeno, že se na nich podílí, (všechno se vším souvisí... :-D ), ale pochybuji, že by byl příčinou jedinou nebo hlavní...
Můžete to vyzkoušet. Máte vzduchovací motorek. Kupte si za pár korun bublifuk a filtrujte nějakou dobu pomocí něj. Nechejte jej pár dní filtrovat i s tím honičem od Eheimu, ten pak vyjměte a uvidíte po čase, jak se bude vaše akviško tvářit. (Jestli dojde k nějaké změně stran řas. :) )
A abych případně trochu provětral místní stojaté vody, doporučím vám propírat filtr třeba co 14 dní a klidně pod vodovodním kohoutkem.
Všem, kdo se domnívají, že se po vyprání filtru vodovodní vodou zhroutí nitrifikace, doporučuji - změřte si obsah NO2 v zaběhlé společenské nádrži (nepřerybněné, s dostatkem rostlin a substrátem na dně) před a po vyprání filtru. A dejte vědět, jak jste dopadli.
POZOR - netýká se holých akvárií plných ryb, bez rostlin a bez dna! :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 16:45 Lorsson Re: pavliina
Je v tom trochu gulas, bublifuk se oznacuje system kdy je filtrace resena vzduchovacim moturkem, hadickou a filtrem v kterem je hadicka ukoncena vzduchovacim kaminkem. V podstate stejne ucinny system je filtracni hlava s molitanem nasazenym na vstupu. Ja bych se primlouval za cerpaci hlavu a molitan, nez pridavat nebo kupovat nastavce. Cim vetsi hmota tim lepsi filtrace, a co se tyka prani filtru, v pripade vetsi kostky molitanu podle me staci jednou za mesic proprat. Pokud nechas stavajici system filtru, tam se zrejme filtracni hmota drive zanese tak bych propiral 1x za 14 dni. Ve vode z akvaria, samozrejme, ne ve vodovodni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 16:24 Žena pavliina [50] Re: Sid
Tak jak často poradíte propírat, v tomto případě, můj filtr? A je tedy nutné přidávat další nástavce nebo měnit celý filtr za větší filtrační hmotu - třeba jen obyč. bublifuk?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 16:21 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: pavliina
Tím častějším propráním nic nepokazíte. Jednak při tak malém objemu filtrační hmoty se nitrifikace odehrává mnohem víc mimo filtr, než v něm a pak - "provětrání" kolonie tyto bakterie spíš nabudí k výkonu, než opačně. ;-) :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 16:18 Muž pakozdy [17] Re: pavliina
zostane iba hlava, krk a molitan.
co sa tyka toho zamazania silikonom tak by to tiez mohlo ist len neviem ako sa to vysporiada s tymi medzerami
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 16:17 Žena pavliina [50] Re: Lorsson
Tak děkuji ;-) Začátečnická chyba :-O Mě to vždycky smrdělo jak zatuchlé dřevo smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 16:14 Lorsson Re: pavliina
Takova hnede mazlave cosi - to je opravdu ONO ;-) Cistil bych to spise kdyz by to napr. zaneslo vrtulku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 16:13 Žena pavliina [50] Re: Sid
No tak teď nevím, to je opravdu to, co tam má správně být? :-) Já myslela, že je to jen bordel, tak jsem se to snažila vyčistit :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 16:10 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: pavliina
Jen mě štve, že se neustále zanáší takovým mazlavým slizem
Naštvaná byste být neměla... :-) Naopak! Ten sliz je na vaší straně. :-) Jsou to kolonie nitrifikačních bakterií. Naschvál - přičichněte k nim. Zjistíte, že docela voní. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 15:04 Žena pavliina [50] Re: pakozdy
Díky moc, už jsem to študovala :-) Trubičku mám ale je menší než výduť, takže jen sehnat tu trubičku ;-) Nebo mě napadlo, zamáznout ji silikonem. Chápu to dobře, že by mi zbyla jen hlava z toho filtru jako čerpadlo a ostatní by už byla odkrytá houba? No, snad se s tím nějak poperu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 14:42 Muž pakozdy [17] Re: pavliina
eheim je kvalitka, tichy ale ako to uz byva u tychto filtov velky prietok s mizernou filtraciou.

molitan tam ide pridat pomerne jednoducho. ked das dole komoru s molitanom ostane ti uz len valcovy krk a v nom ta mala cast kde je tzv. filtren. v tej komore je taka mala dutina - uzatvorena trubka, cez ktoru je nasavana voda. Zozen si trubku ak uz nemas v molitane najlepsie takeho priemeru, aby sla pomerne tesne zasunut do tej vydute. ked to zasunies - pozor nie uplne povrch aby mala kde prudit voda, okolo tej vydute omotaj zdrhovaciu pasku (taky plastovy pasik co ide zatahovat iba jednym smerom), potom zatiahnit tak aby ti zafixovat trubicku proti vytiahnutiu. trubicka pojde do molitanu - mala by byt dierovana. do vrchu molitanu musis vystrihat/vyrezat kruhovy otvor, aby si tam co najtesnenjsie zasunula krk/valec hlavice a nebol tam velky priesak. a potom uz len spustit. pri vyberani treba davat vacsi pozor.
inak je to funkcne a hlavne nedestruktivne- pre pripad dalsieho odpredaja neinformovanym. lebo aj tak zistis ze take hovado co z toho vznikne bude lepsie nahradit nejakou malou cerpaciou hlavou. ale na uvod to postaci aby si pozorovala zmenu.
snad je to trochu zrozumitelne. nafotit to bohuzial nemozem. pomoze si pozriet navod a rozkreslenie jednotlivych dielov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 13:45 Muž Tokuschew [22] - RostlinyRe: pavliina
Do strednej komory by som dal ten Substrat pro. Podľa mojich skúseností predlžuje jednotlivé intervaly čistenia filtra. Pravidelná výmena časti vody v akváriu je však stále nevyhnutná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 13:42 Žena pavliina [50] Re: Tokuschew
7 měsíců
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 13:38 Muž Tokuschew [22] - RostlinyRe: pavliina
Akvárium máš ako dlho?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 13:33 Žena pavliina [50] Re: Tokuschew
Ten můj filtr bude asi novější verze, kupovala jsem ho na podzim ;-) Jen mě štve, že se neustále zanáší takovým mazlavým slizem :-( Jako předfiltr tam je bílý hrubší molitan a dále pak malý modrý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 13:18 Muž Tokuschew [22] - RostlinyRe: Silent
No - bola by asi škoda dávať filer preč, keď už je doma. Ešte je potrebné poznamenať, že daný filter sa v minulosti dodával v trošku inej verzii. V predfiltri bola filtračná vata. Táto sa značne upchávala. V inovovanej verzii je modrý filtrén, s ktorým sú lepšie výsledky. Tak isto, na staršich typoch bol vstavaný difuzér, ktorý bol neskôr nahradený za násadkový. T.j. pokiaľ je tam vata, treba ju vymeniť za filtren, ktorý tak isto by mal byť k dostaniu v obchodoch. (balenie po 2ks)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 13:06 R Muž Silent [5949] Re: pavliina
Jen se sníží průtok, ale nezlepší se filtrační schopnost. Řešení nabídl tady taky Tokuschew. Objem filtru lze zvýšit přidáním sady Up-Grade-Kit. Na e-shopech určitě bude k dostání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 13:00 Žena pavliina [50] Re: Silent
A co kdybych do toho Eheimu ještě trošku "přicpala" trochu molitanu? ;-) Pomohlo by to něčemu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 12:48 R Muž Silent [5949] Re: pavliina
Lepší než nic. S tím záběhem je to dobrý nápad. Nechat oba filtry současně asi tak 3 týdny a pak jen přehodit čerpadlo. Biorovnováha tím nebude narušená. palec Ještě k filtračnímu objemu. Ten 8x8x13 má cca 0,8litru a ne o moc větší 10x10x20 má 2 litry a to je pak znát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 12:46 Muž Tokuschew [22] - RostlinyRe: pavliina
Na filter Eheim 2208 Aquaball je k dostaniu sada pre jeho rozšírenie. TZV. Up-Grade-Kit. Tak isto je možné jeho filtračné vložky zameniť za 250 ml balenie biologickej hmoty Substrat Pro. Filter čistiť každý týždeň je priveľmi často. Filter by bolo dobré prečistiť až pri rapídnom znížení prietoku. T.j. interval čistenia ca 3-4 týždne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 12:42 Žena pavliina [50] Re: Silent
Jejda, teď jsem si domu přinesla biomolitan 8x8x13 cm a už tak se mi to zdá obrovité coze oproti filtrační náplni v Eheimu - tam je takový pidi molitánek ;-) Zkusím to tam nějakým způsobem namontovat, ale raději bych to asi měla nechat zaběhnout v akva přes vzduchovací motorek, co?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 12:36 R Muž Silent [5949] Re: pavliina
Stačí hranolek 10x10x20cm. Ale jestli půjde nasadit na ten Eheim to nevím. S tímhle filtrem nemám zkušenost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 09:25 Žena pavliina [50] Re: Silent
Taky vážně přemýšlím o molitanové kostce. A nešla by ta molitanová kostka nasadit na čerpací hlavu od toho Eheimu? ;-) Já jsem vážně antitechnickej typ :-D A ještě, jak by ta kostka měla být cca velká na 60 litrů? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 08:59 R Muž Silent [5949] Re: pavliina
Filtrační kapacita těchhle filtrů je dost malá. Takže se musí často čistit a biologická funkce taky nic moc. No a řasy jsou hned problém. Lepší je kostka akvacitu a čerpadlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2008 08:49 Žena pavliina [50] – Eheim 2208
Mám filtr Eheim 2208 v 63 l akva. Co týden ho čistím, protože je dost zanesený takovým mazlavým slizem. Zajímalo by mne, kde je problém, jestli ve vodě nebo ve filtru. Hodně jsem tu na fóru četla, že málo filtrační hmoty. Takhle rychle by se filtr zanášet neměl, nebo se do něj prostě nemám dívat a nečistit ;-) a mohlo by to navazovat i na problém s řasama?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 18:59 Muž RADOVAN [17] - RostlinyRe: KatkaH
skús kúpiť nový molitan- ten biely.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 18:19 KatkaH Re: RADOVAN
po vyčistění jde ale ne moc dlouho asi to je těma živorodkama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 18:07 Muž RADOVAN [17] - RostlinyRe: KatkaH
môže to byť tým znečistením, aj keď ide iba pol roka, vidím že chováš živorodky a tie vodu znećistia teda dosť.
Mne poradil predavač( výhradný dovozca Eheim pre SR) aby som čistil predfilter( teda tá krabička ktorú treba otvoriť a prečistiť molitan) každé dva týždne, lebo sa rýchlo zanesie.
Funguje po vyčistení?
môže byť aj problém v tom bielom, spodnom molitane, je dosť jemný a rýchlo sa zašpiní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 18:04 KatkaH Re: Eva_R
já jsem se taky ptala a mě řekli že by se neměl měnit často...navím ten vrchní už jsem měnila a moc to nepomohlo.tak nevim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 18:02 horvi Re: KatkaH
ja mam tiez taky isty filter mam ho od augusta a ide v pohode
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 18:02 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: KatkaH
A není ten molitan takový jako rozložený? Jeden prodavač v akvaristice říkal, že by se měl po půl roce měnit, ale nevím, jestli je to pravda..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 17:57 KatkaH Re: Eva_R
jenže on je v provozu půl roku a čistím ho uplně celý (obě dvě houbičky)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 17:52 Žena Eva_R [365] - Obojživelníci27.01.08 17:41:07 KatkaH®
Možná to chce vyměnit molitan. Měla jsem stejný problém, i když s jiným filtrem.. Začalo to po necelém roce provozu, čistila jsem poslední dobou už každý týden, pořád se to zhoršovalo. Stačilo vyměnit už zteřelý molitan a teď pořád krásně jede.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 17:52 Muž Criple Fishx [5] Re: KatkaH
nezapomen ze v tomhle typu jsou filtracni naplne dve. Jedna kdyz sundas ten spodek a druha zespoda toho zbytku s cerpaci hlavou. Zkus vycistit i tu.

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 1476x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6347