CO2 z hasicího přístroje
myslim, ze by stacilo hasicak otocit a nemusela by se trubka vynhavat, ale otazkou je, jak na to pridelat redukcni ventil, to nejspis nepujde?
Jestli se nepletu, tak před použitím hasičáku v akvárku se musí vybrat vnitřek ... resp. trubka, která jde ke dnu láhve.
edit: ale třeba je každý hasičák jiný
ta moje vypadá stejně jako ta na obrázku,už bude asi dost stará..no co..vybublám ji a pořídím novější..
Pokud máte něco takového jako na odkaze (2 obrázek) tak ty vám už nenaplní. Jestliže pořádně nezkontrolujete těsnost soustavy ponořením do vody mohl by jste se divit za jak krátkou dobu dokáže být lahev prázdná.
www.svarbazar.cz/…
No, neviem... Nebude ten hasičák väčší ako akvárko??? Okrem toho náplň je cca 5 €, takže sa neoplatí čakať niekoľko rokov, čo keď tú fľašu za ten čas roztrhne? Ten tlak vo vnútri nie je žiadna sranda
ok,díky za info,budu doufat,že nenarazím na blbce..hasičák mám plný,takže mám přes rok čas,než tohle budu řešit..myslím že v 25.litrovém akva budu bublat hodně dlouho..
Ak plnička za niečo stojí, tak buď urobia fľaši novú tlakovú revíziu alebo ponúknu jej výmenu (ak sa teda nejedná o prastarý hasičák, ktorý už konštrukciou nezodpovedá dnešným normám). Mne takto priamo vymenili hasičák za prerobený, teda s vymeneným ventilom, odstránenou rúrkou i prefarbený na sivo. Celé ma to stálo 15 € + naplnenie a trvalo to celkom 5 min.
ještě by mě zajímalo,kde přesně je vyraženo datum výroby?Já tam mám spoustu čísel..trochu se bojím,že lahev je už vyřazená a nesmí se u používat..půjde to ještě naplnit?
ono při nejistotě stačí otočit flašku dnem nahoru a ušetří se, než se vyfláká náplň, pak třeba vyměnit nebo ne.
Pri bežnom akváriu, nebude prietok taký vysoký, že by dochádzalo k zamŕzaniu ventilu, pretože sa plyn ohreje (ako už bolo spomenuté), ak však chcete napájať X akvárií z jednej fľaše, teoreticky by problém mohol nastať.
Ak nepotrebujete prerábať ventil, tak sa to odstraňovať netreba, ak však vymieňate ventil (čo bol môj prípad), je možno lepšie urobiť to pri jednom.
sám nevím ale je to jen do nano akvárka,tak myslím,že velký průtok nebude třeba..
záleží, jaký budeš mít průtok, pokud malý, tak se kapalný plyn roztáhne v plyn ještě před redukčním ventilem a bude to ok.
Starší reakce
matlala napsal: zkouškou, je to cca. Mám totiž atomizéry a na ně je třeba tlak minimálně kolem 2-3bar.
Tak ste ma zdravo nakopli a napojil som to na samostatný manometer, nechal cca 45 min, nech sa ustáli tlak (za ihlovým rástlo pomaly), výsledok viz obrázok. Vzhľadom na to, že pri 10 cfh bolo cca 1 bar, vyzerá to, že vaše meranie bolo dosť presné
Toto je také presné, ako sú presné budíky (vytiahol som rýchlo-spojku pred akva a zasunul do rýchlo-spojky v budíku), možno až mi dôjde CO2, tak vymením aj budíky, ale teraz sa mi nechce vyťahovať fľašu spoza gauča
zkouškou, je to cca. Mám totiž atomizéry a na ně je třeba tlak minimálně kolem 2-3bar. Zkoušel jsem to nanometrem na kola, neutěsnil jsem to asi 100%, ale tlak zhruba souhlasí.
Áno, sedí, večer tam už nebolo vidno
Ako ste, prosím, došli k tomu 20 cfh = 3 bar?
0-10 bar , přičemž černá 20cfh odpovídá cca 3 barům.
Ja mám dva budíky, ale tlak vo fľaši je konštantný, dokiaľ je v nej tekutý plyn, klesať začne až potom, teda keď je fľaša skoro prázdna. Bez toho druhého by som si netrúfol, napr. aby neprdol difuzor. Presnosť netreba, ten môj je ciachovaný v l/min a má informatívne napísaný rozsah 0-10 (sakra, nepamätám čoho)
Áno ten z dvoma. Cena je fakt dobrá a myslím, že vyzerajú celkom mohutne
usine: možno máš pravdu ale vyzerá to tak zaujímavejšie
Minule mi unikala CO2, neprišiel by som na to keby som sa nepozrel na manometre. Aj keď je pravda, že pokles obsahu CO2 nezobrazuje manometer postupne ale skôr skokom.
to viem ale ja som sa ho pytal lebo tam boli dva
Manometry jsou vám celkem na nic. Klidně si kupte redukční ventil bez nich.
ten s dvoma manometrami??
To je veľmi slušná cena!
Tak napríklad za redukčný ventil chceli 24,80 eur
a neviete ako sa tam pohybuju ceny??
Pozri sa na túto stránku
www.migass.sk/…
Maju pekný výber. Povyberaj si čo potrebuješ, kontaktuj ich a oni Ti vyskladajú cenu
Hasičák mi v plničke (tam kde plnia CO2) vymenili za plný so štandardným ventilom, regulačný ventil som kúpil vo zváračských potrebách a tlakovú hadičku v obchode voda-kúrenie-plyn. Cez net som objednával len elmg. a ihlový ventil, myslím na
shopakva.sk (nie som si istý). Tiež bez výroby na kolene, len som to musel zošrubovať dohromady a fachá to takto skoro pol roka.
Já sem koupil zde již skoro rok funguji bez problémů komfortní provoz a bez kutilského bastlení
www.aquario.pl/… 0 12.10.2012 18:42 rogallo – ...
ahojte chcem sa spytat ci poznate daky navod podobni tomuto
akvarium.napady.net/… ale kde su komponenty zo slovenskych stranok aby nebolo take velke postovne dakujem
Starší reakce
300, ale neplnitelný, více vzkazem
zdravim
Neviete aku cenu by mohol mat CO2 hasicak 6kg ? Mam 2 zvysne tak rozmyslam ze ich asi predam...
Starší reakce
Určitě ano.
0 25.10.2011 16:18 Lukaj Starší reakce
Díky zkusím trochu lépe prohledat net.
V plničke kúpiš najlacnejšie fľašu, redukčný cez aukro.cz ihlový a emv cez googla
Zdravím,
Potřeboval bych poradit. Chci si udělat CO2 z hasičáku, mam slíbená dvoukilový hasící přístroj a potřeboval bych na něj sehnat ventily. Chtěl bych aby tam byl hlavní na uzávěr bomby pak elektro ventil a jehlový ventil, a ideální by to bylo i s manometrama.
Něco co by odpovídalo mým představám sem našel ale chtějí za to 3500,- a to se mi opravdu moc nechce. nevíte někdo náhodou kde by se dalo sehnat něco takového levněji???
Nahoďte odkazy
Díky
0 08.10.2011 08:31 Těhňajs – A je to
PO týdnech utrpení a hledání vhodných dílů můžu úspěšně říct, že je konečně hotovo. 1x hasicí přístroj 5kg co2 (rok výroby 2011) zakoupen na aukru za 1100,- , Redukční ventil, též z aukra za 660 ,- + jehlový ventil od rataje 495,- celková cena: 2255,-. Drahé co2 sety z akvaristik mohou jít k čertu
Starší reakce
0 30.09.2011 16:19 Těhňajs –
Re: GP Máte pravdu. Fakt to na to pasuje
.. Děkuji za reakci.
urcite to nepasuje? on ten w.. je evropska norma na co2 (pokud vim) a u novych vyrobku by to pasovat nejspis melo... jinak by byval stacil redukcak na argon (stejny az prave na zavit)...
edit: v tom odkazu je vnitrni 3/4 ne? to je nejspis opacne pokud to opravdu potrebujes..
a jedná se o tuto redukci, na kterou jsem dal odkaz v minulém příspěvku?
v každých svářecích potřebách
0 30.09.2011 10:31 Těhňajs Hasičák jsem konečně koupil. Nyní nastává problém se závitem: Jestli je to závit witvort. Tak kde zakoupím redukci na co2. Přikládám video:
www.youtube.com/…
Jedná se o tuto redukci?
reweld-shop.webnode.cz/…
Děkuji za odpovědi
Starší reakce
asi je jedno jestli je technický,ale musí být čistý.
Jsou jen dva průměry u tech starších hasičáků nebo lahví na svařování bývá otočný 3/4" (coulový)
svarbazar.cz/…
Na něj jde namontovat redukční ventil na CO2
U nových hasicích přístrojů je pákový uzávěr se závitem witvort
www.hasman.eu/…
Na něj jde namontovat redukční ventil na argon, nebo pomocí redukce i ten na CO2
0 24.09.2011 10:16 Těhňajs nevíte někdo jaký průměr má výstup hasisího přístroje 5 kg co2? ... Je to nějaký univerzální průměr?
Starší reakce
kravovina to je, protoze to netesni na zavitu, ale na tech dosedacich plochach
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 7
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 14597x