Přihlásit se RYBICKY.NET »

Vrbové větve

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Vrbové větve
 Reagovat na tento příspěvek 6  - Kytka Re: Pholta
Sice to tenkrát nebylo v akváriu ale ve váze, nicméně účinky to má, myslím, stejný. Olistěná část, která byla pod vodou, se odlistila, listy se rozložily a po celé délce pod vodou vesele rašily růžovo-červené kořínky (měla jsem tu japonskou-kroucenou verzi). Část nad vodou rašila, pučela a rostla, ačkoliv byly vánoce, zima a měla mít období klidu, teplo v pokoji jí probudilo, takže na jaře skončila v květináči a další rok pro svou velikost na zahradě. Dnes má po několika letech a několika zástřizích pouhých sedm metrů na výšku smich
 Reagovat na tento příspěvek 3  - sivon Re: Pholta
Zakoření snadno, ale asi ti nebude pod vodou růst, část větve s listy bude muset být nad vodou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pholta – Zive vrbove vetve v akvariu
Ahoj, uvazuji o umisteni zivych vrbovych vetvi do akvaria. Rad bych, aby vrba zakorenila a v akvariu rostla. Mate s tim nekdo zkusenosti? da se vrba pestovat pod vodou?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: romanekp
 Reagovat na tento příspěvek 0  - romanekp – Jaké kořeny ? větve
Ahoj, chci se zeptat jaký je nejlepší kořen, větev ze stromu ? Tady se zabíváte vrbou ... a třeba kořen nějakého jiného stromu ? diky za odpověď.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - spajk17 Re: dblazeks
tak to já jí mám taky v krevetarku ale nevím jestly by ti rostla přímo pod vodou :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dblazek Re: spajk17
ale já bych si to dal do krevetarka a chtěl bych aby se aji zakořenila a rostla pod vodou :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - spajk17 Re: dblazeks
ja mam v akva taky vrbovou vetev a ořezal jsem kuru a nechal 14 dní uschnout a potom jsem ji dal do kyble at se nasaje...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dblazek
CHtěl bych si dát do aq vrbové větve mám ořezat kůru nebo ne?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - TonakonaRe: NHKG
Díky za odpověď, mám na mysli obyčejnou vrbu, ne kroucenou, to by asi bez listů moc dobře nevypadalo. Vyzkouším a uvidím, vytáhnout to z akva můžu kdykoli ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: Tonakona
Já je vždy pro jistotu spařím, je to desinfekce a zároveň jistota, že už neporostou. Jinak kořenit by čerstvá větvička měla a pokud má listy, tak ty shnijí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tonakona – vrbové větve
Ahoj, co se stane, když zapíchnu do dna čerstvě uštípnuté vrbové větvičky? Zakoření? Co listy? Pod vodou asi neporostou že?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - JindrikRe: janmacu
tak už přes měsíc mám v akvárku větvičky z kroucené vrby, je to fakt pěkný a navíc mi z ní pod vodou lezou pěkně lístečky:-D :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - janmacu Re: Jindrik
vubec o tým nepřemýšlej,a dej to tam a nic s tým nedělej X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lada2 Re: Jindrik
plisen ti chytne ale osazenstvo se o ni hned postara mne v krevetarku taky zakorenily a ted uz mi nad hladinu vyhani novy vetyvky pod hladinou korinky a vypada to mozna lepe nez sucha vetev
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JindrikRe: janmacu
mě by ani nevadilo kdyby zakořenila, ale ptám se jestli ji tam můžu dát tak jak je, aby to třeba nechytlo nějakou plíseň, nebo aby to nějak neměnilo chemismus vody, aby z ní něco nelouhovalo
 Reagovat na tento příspěvek 2  - janmacu Re: Jindrik, fantuomas
proč chcete všichni umrtvit vrbové větývky,já osobně po přečtení těchto příspěvku budu co nejdřív shánět vrbový větývky a budu se těšit až začnou rust v akva,dyˇto musí být krása hop hop hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JindrikRe: fantuomas
a loupat kůru nemusím, můžu je nechat prostě tak jak jsou??? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fantuomas Re: Jindrik
osprchovať vo vani od prachu a zapichnúť do dna ;-) poprípade ich daj do trúby na 30 min (ja som ich "piekol" na 150st. ) aby si sa uistil, že nezačnú rásť. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jindrik – vrbové větve
ahoj, takže má tu někdo zkušenosti s vrbovými větvemi v akva, pro upřesnění, mám větve z kroucené vrby nejsou vyschlé, ale jsou uřízlé někdy v zimě, 2 měsíce zhruba, takže co s nima abych je mohl dát do akva, je třeba nějak upravit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - fantuomas Re: maxo
drevo v dne, akváriu hnije každopádne...podla stavu a materiálu záleží ako rýchlo-intenzívne hnie ;)
Chcem sa spýtať- preventívne chcem "zapiecť" vrbové vetvy v trúbe, koľko stupňov a minút by ste mi doporučili? :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - maxo – vrba
Pri cisteni aqva som vytiahol aj vrbove konare s "Horacomatkou".Co som bol prekvapeny ze som citil nejaky hnilobny zapach.Ze by to drevo v dne uhnivalo?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kalupinka Re: VVV111KKK
Měla jsem "mrtvé" větývky v aq a vše bylo v pohodě. Po čase z toho šla kůra krásně odloupat jen hubkou na nádobí a větvička dostala úplně jinou barvu. Hezčí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: VVV111KKK
Když se dávají do akvária čerstvé dřeva, tak bych kůru loupal. Jinak u "mrtvého" dřeva bych jí nechal být a to si myslím je i zbytečné vyvařovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida Re: VVV111KKK
Prej kůru rádi asncíci ale jen sem to někde četl... Václav
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VVV111KKK Re: kortezhugo
Měla by se z větví oloupat i kůra ? Slyšel jsem, že se časem začne loupat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo Re: Jakubqo814
...radsej vyvar...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jakubqo814 – Vyvarit konariky vrbý ?
Mam vyvarit konariky vrby ak ich chcem da do akva ???? ano ano ano

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: fantuomas
Kytky v akvárku vám taky neprorážejí kořeny pod akvárko=).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fantuomas Re: Johan
ved nevadí..:-D dokonca to može byť aj dosť "kúl" len práve..je to miničko 4mm sklo..čo ak raz sa zobudím a z boku bude trčať 10cm hrubý koreň a presakovať voda :p) !
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: fantuomas
Proč vám vadí kořen? Tak vám holt v akváriu bude růst strom. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fantuomas
mám v mini akve použitú vŕbu, a dnes som si všimol že púšťa koreň, zatiaľ má len tak 2 mm, ale jeden nikdy nevie, čo bude nasledovať - má s tým niekto skúsenosť?? nerád by som ju vyberal bo dosť mi pasuje v nádrži..a vôbec podivné pretože minimálne týždeň sa sušila na radiátore..nie moc hrubý kus 8o!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - 0Re: agent007
Kolonie mikroorganizmů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - agent007
Fotka k příspěvku Na rostlinkách se mi začaly dělat takovéto vatové chomáče poté, co jsem vložil do akava vrbovou větev. O co jde?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida Re: nebozez
Větev s vlasovými kořeny je bezva úkryt...ozkoušeno palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nebozez – Jen ať větvičky rostou
Proč se všichni snažíte, abyste vrbové větvičky umrtvili? Já mám naopak radost, že mi čerstvá větvička začala nad hladinou růst a má hezké lístky X-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Přéma
Savo zas takové řešení není. Plísně, bakterie atd. tam jsou proto, že mají co žrát, takže až to sežerou, tak tam nebudou.

Neznám případ, že by to rybám nebo šnekům uškodilo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Přéma Re: Johan
Já jí tam měl víc jak měsíc a nemizela,rybám to asi nevadilo,ale nevypadalo to hezky,proto to savo... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mirlun Re: Johan
takže až bude na větvích plíseň, mám to nechat spokojeně šnekům? a co ancistrusi a ostatní ryby? neumřou díky okusování plísně? ptám se vážně.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Přéma
tak jsem je namočil na dva týdny do sudu se savem a bylo po plísni Za dva týdny v akvárku by bylo po plísni taky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Přéma Re: Romy
Mě taky nejdřív vrbové větve plesnivěly,tak jsem je namočil na dva týdny do sudu se savem a bylo po plísni... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy Re: fantuomas
Fotka k příspěvku Já jsem dával jak syrové,tak suché větve(vysušené v troubě),oboje s kůrou,zaplísnily obě varianty a to dost.Nakonec jsem od toho upustil,i když nádrž vypadala mnohem lépe.Asi bych to zdůvodnil teplotou vody kolem 30°C.

Reagovat na tento příspěvek 0  - mirlun Re: fantuomas
také jsem aplikoval, syrové, s kůrou, spařené vrbové větvě, do dvou akvárií. bez krevetek, pouze se šneky. jsem zvědav, jestli nastanou negativní důsledky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fantuomas – vetve
Fotka k příspěvku ..tak som ich tam hodil aj s novým dnom..som zvedaf :p

Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác Re: fantuomas
Narval jsem je do matek a šoupnul do akvárka. Nic víc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fantuomas Re: Horác
dik za nápomocnú reakciu :-D ..btw, okrem toho že boli vyschnuté nič žiadne varenie,..apod?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác Re: mirlun
Vyschlé. Válely se mi na skříni asi dva roky, než jsem se k něčemu rozhoupal :o) ...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mirlun Re: Horác
a to jsi měl čerstvé větve, nebo rok vyschlé?
vím, že jsi je tam dal s kůrou.

také hodlám přidat vrbové větve do akva, ale mám obavy, aby na čerstvé větve s kůrou, které pouze opařím vřelou vodou z konvice nedoplatila osádka akva.
poraďte.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác Re: fantuomas
Plíseň se objevila jen na začátku. Náramně chutná jak krevetkám, tak okružákům. Jen se po ní "zaprášilo" :o) ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fantuomas
vrba vyzerá v akva velmi dobre, asi to tiež vyskúšam - opakujem dixonovu otázku, nehnije vám to alebo neplesnivie v akva ?? :p

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 3

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 12688x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6095?od=69