Vrbové větve
Na rostlinkách se mi začaly dělat takovéto vatové chomáče poté, co jsem vložil do akava vrbovou větev. O co jde?
Starší reakce
Větev s vlasovými kořeny je bezva úkryt...ozkoušeno
Proč se všichni snažíte, abyste vrbové větvičky umrtvili? Já mám naopak radost, že mi čerstvá větvička začala nad hladinou růst a má hezké lístky
Starší reakce
Savo zas takové řešení není. Plísně, bakterie atd. tam jsou proto, že mají co žrát, takže až to sežerou, tak tam nebudou.
Neznám případ, že by to rybám nebo šnekům uškodilo.
Já jí tam měl víc jak měsíc a nemizela,rybám to asi nevadilo,ale nevypadalo to hezky,proto to savo...
takže až bude na větvích plíseň, mám to nechat spokojeně šnekům? a co ancistrusi a ostatní ryby? neumřou díky okusování plísně? ptám se vážně.
tak jsem je namočil na dva týdny do sudu se savem a bylo po plísni Za dva týdny v akvárku by bylo po plísni taky.
Mě taky nejdřív vrbové větve plesnivěly,tak jsem je namočil na dva týdny do sudu se savem a bylo po plísni...
Já jsem dával jak syrové,tak suché větve(vysušené v troubě),oboje s kůrou,zaplísnily obě varianty a to dost.Nakonec jsem od toho upustil,i když nádrž vypadala mnohem lépe.Asi bych to zdůvodnil teplotou vody kolem 30°C.
také jsem aplikoval, syrové, s kůrou, spařené vrbové větvě, do dvou akvárií. bez krevetek, pouze se šneky. jsem zvědav, jestli nastanou negativní důsledky.
..tak som ich tam hodil aj s novým dnom..som zvedaf :p
Narval jsem je do matek a šoupnul do akvárka. Nic víc.
dik za nápomocnú reakciu
..btw, okrem toho že boli vyschnuté nič žiadne varenie,..apod?
Vyschlé. Válely se mi na skříni asi dva roky, než jsem se k něčemu rozhoupal :o) ...
a to jsi měl čerstvé větve, nebo rok vyschlé?
vím, že jsi je tam dal s kůrou.
také hodlám přidat vrbové větve do akva, ale mám obavy, aby na čerstvé větve s kůrou, které pouze opařím vřelou vodou z konvice nedoplatila osádka akva.
poraďte.
Plíseň se objevila jen na začátku. Náramně chutná jak krevetkám, tak okružákům. Jen se po ní "zaprášilo" :o) ...
vrba vyzerá v akva velmi dobre, asi to tiež vyskúšam - opakujem dixonovu otázku, nehnije vám to alebo neplesnivie v akva ?? :p
Starší reakce
Starší reakce
Starší reakce
Fakt super, pěkný, možná taky udělám něco podobného, jen to ještě chce mírný porost řasou aby to tak "nesvítilo"
no to je ten problém, jsou to slabý větvičky, u nich sloupnout nepůjde
když se sloupne kůra, tak už neobživne, takže by se pak ani sušit nemusel.. prostě nemá z čeho pustit "větve nebo kořeny"
dilema... ale vetvicky myslim rychle vyschnou, dej je nad topeni, bez kury, kdyz ztrati mizu, tezko pak uz ozivnou
kdo je bude pod vodou lamat ?
ale tohle je právě kroucená vrba, která je velmi dekorativní, když jí nechám uschnout, tak se pak bude lámat a když jí převařím, tak se bude rozpadat
stejne jako vrbove se da sehnat i tvrde drevo/vetve z buku nebo dubu, ted v zime je to lepsi nez kdyz ma strom listi
já sem dal do akvárka už i kořen jabloně a nic se s nim neděje už nějakej ten rok..
Já jsem to vůbez zobecnit nechtěl, jen vím, že to u vrby žádný problém není ani s kůrou. záleží taky na tom jáká bude koncentrace větviček na litry v akváriu. Možná když do 20litrů nacpete 20 větviček tak možná i k nějaké viditelné změně dojde(spíše měřitelné, než viditelné
)
pred vice nez 100 lety byl objeven ASPIRIN = kyselina salicylova - prirodni extrakt se ziskal z kury vrby = cortex salicys
nas to ucily na skole
kyselina salicylova se davala driv do kompotu, ma desinfekcni ucinky, takze v aq jestli se neco vylouzi ze dreva (ale to tezko, tam neni) muze mit pozitivni ucinek, kyselina je to velmi slaba, takze vliv na pH minimalni, asi zalazi velikosti vetvi a objemu aq
Já jsem měl vrbové větvičky před použitím v akváriu půl roku v sudu s vodou na zalévání zahrady.
Zatížené kamenem, aby (zpočátku) neplavaly. Po tomto máčení stačilo sloupnout kůru a naaranžovat je v akváriu.
Kyselina sylicylová je obsažena zejména v kůře (a kořenu) vrby, takže jejím sloupnutím se možnost dalšího vyluhování této kyseliny výrazně snižuje. (Ovšem i tak bych si netroufl hádat, jestli je to dobře nebo špatně.
)
Po několikaměsíčním použití větviček jako dekorace mohu prohlásit, že nepozoruji žádné negativní vlivy na chod akvária.
já myslím, že vrba kořeny pustí
kdysi davno jako malej kluk jsem tam vrznul cerstvy (ale umyty) koren myslim ze z jalovce a do 3 dnu byla voda jako mleko, takova je jedina moje zkusenost
kazdopadne, at uz jehlicnate nebo listnate, bych se vyhnul davat tam cerstve drevo, v prirode se da nasbirat stejne drevo uz mrtve
no ale nemůže ta vrba v akva zakořenit a pouštět listy když jí tam dám čerstvou?
já nikdy zákal neměl.. a to jsem dřív používal i opravdu čerstvé dřevo. a proč by pryskyřice měla zapříčinit zákal?
a myslím, že v dost tématech se to rozebíralo a nikde sem nedočet, že by někdo potom měl zákal=))
rybicky.net/forum/1553 rybicky.net/forum/3537 až teda na toto
rybicky.net/forum/1310….. já bych to osobně zkusil, vyhodit se může vždy..
mekke listnate drevo neudela nic, casem se rozlozi...
tvrde drevo listnate vydrzi
cerstve jehlicnate drevo vypusti pryskrice a mas v aq mlecny zakal
to udela
uvidíš co?.. mě se teda nikdy nic nestalo.. a to jsem tam dával i akát..
v pripade vrby to problem neni, ale zase bych to urcite nedal do obecne roviny.... reka nebo potok a akvarko je uplne neco jineho
kdyz ti spadne cerstva borovice treba i cely strom, stane se prd, zkus ale dat cerstvy klacek z borovice do aq a uvidis...
Můžu jít teda odpoledne k potoku a natrhat nějaké šáší a v klidu ho švihnout do akvárka? Myslím natrhat, né vylovit.
Problém to nebute, přece i do řeky v přírodě padá spousta dřeva
já sice čerstvé větve v akva nemám, ale myslím si, že se nic nemůže stát.. můžou se uvolňovat nějaké silice, salicininy atd, ale to spíš rybky poděkujou a když se pravidelně mění voda, tak ani rozkládající se dřevní hmota toho moc nenadělá..
Ahoj, na několika prezetacích mne zaujaly vrbové větve v akva. Chci se tedy zeptat, jestli se musí větve nějak upravit než se dají do akva-nechat uschnout nebo převařit? Nemůžou větvičky potom uvolňovat do vody něco, co by bylo jedovaté pro krevetky? Díky všem za odpovědi.
Přidat reakci
1 ...... ...... [3]
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 12653x