Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Úhyn plžů

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Plži 

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Úhyn plžů
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2018 07:16 Muž Passenger77 [523] - RostlinyRe: NHKG
NHKG napsal: Chemie od esha na šneky nefunguje. Použil jsem v akváriu bez ryb dvojnásobnou dávku a přežili to kružníci i levatky... Možné to je, že nefunguje (ikdyž mě to překvapuje u takové značky), ale Okružáky eSHa zničilo... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2018 07:02 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Passenger77
Chemie od esha na šneky nefunguje. Použil jsem v akváriu bez ryb dvojnásobnou dávku a přežili to kružníci i levatky. Ale kružníky žere spousta i relativně malých ryb. Akorát jak dáš šnekožravé ryby pryč, kružníci zase vylezou.
Peťulko, zkus posvitit do akvária minimálně hodinu po zhasnutí všech světel v místností s akváriem. Pokud piskořky žijí, měla by jsi je takto spatřit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2018 06:34 Muž Passenger77 [523] - RostlinyRe: petulka
Pokud šlo o Okružáky (to neuvádíš), tak Ti mně samovolně několikrát také vymřeli...na rozdíl od Kružníka, který mi přežil jednou i kvalitní chemii od eSHa na šneky a nedá se prakticky vymýtit :-)
Zřejmě je mezi nimi konkurenční boj o zdroje a ten má jendoho vítěze...ale je to jen moje dedukce X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.10.2018 22:37 Žena sivon [1694] - PlžiRe: petulka
Pokud se jedná o akvárium v prezentaci rodinné akvárium a o okružáky, tak to klidně může mít na svědomí párek Bet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2018 07:54 Žena petulka [11]
Ahoj mela jsem v predchozich akvarijich tuny sneku a ted nic. Mam relativne nove akvarium a proste ani snecek vsichni vymreli. To fakt nechapu. Cim to muze byt?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2017 22:07 R Muž romant [27987] Re: petulinakk
No, hubu, zvláště holky na to mají. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2017 22:05 Žena petulinakk [2016] Re: romant
Díky Romane. Takže paví oka jsou takoví likvidátoři coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2017 20:11 R Muž romant [27987] Re: petulinakk
Vycucla, nespolkla, vyplivla. Tak nějak bych to viděl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2017 17:36 Žena petulinakk [2016]
Mám takový dotaz, udělala jsem teď v akvárku neobvyklý nález - utrženou hlavu okružáka, čistě jen hlavu, celou tu část která vykukuje normálně z ulity ven, jako by jí někdo ušmiknul... něco jako vycpaná myslivecká trofej, ale v miniaturní velikosti :-D Přijde mi to divné, protože hlava je úplně celá nepoškozená, žádné známky rozkladu jak by to bylo u jedince který se už rozkládá a rozpadá...

V akvárku jsou jen další okružáci, a ted čerstvě dva dny 4 gupky. Je fakt že mi gupky během jednoho dne totálně vyluxovaly okružáčí drobotinu, kterými bylo poseté sklo... teď jsou v akva jen větší okružáci... toto jsem tedy popravdě taky nečekala, gupky už jsem v minulosti měla, ale takovíhle dravci to nebyli...

Je ale možné že by dospělá gupka prostě utrhla hlavu okružákovi? Jinak nevím jak si to vysvětlit...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2017 11:18 Muž lazynho [39] – odvápnění?
Fotka k příspěvku Zdravím, mám dotaz jestli by mi někdo mohl poradit co v akváriu chybí? Okružáččci chvilku přežijí, ale pak jim vybledne ulita a umřou. Vypadá to jako kdyby měli nedostatek Vápníku, nicméně i když jsem ho přihnojoval, tak to nepomohlo. Poté sem si koupil testy a dle testů je Ca dostatek, naopak byla voda bez hořčíku, tak sem začal přihnojovat MgSo4, tak abych se dostal na poměr 3:1. Nicméně se nic nezměnilo. Nějaký deficit je znát na rostlinách. Hlavně tedy na starších částech rostlin. Dle dostupných testů je ale vše v pořádku. Máte někdo tucha, čím by to mohlo být? Díky moc :-(
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 10:21 Muž Mislow [304] Re: RBSC
Ahoj, jeste to trochu upresnim, ve skutecnosti slo o mikroprvky (ten roztok, co vytvoril srazeninu), mikroprvky bez fosforu. Presne slozeni si nepamatuji, urcite Fe, Na, K, zrejme i dalsi jako Mg, Ca ... Ale mohl bych se to pokusit presne dopatrat. Jinak pridavam KNO3 a tekuty uhlik. Take je mozne, ze se do substratu dostalo neco z doby, kdy akvarko zachvatila sinice (v te dobe tam zadni plzi nebyli, jen rybky) a az vyrazne vymeny vody pomohly k odstraneni, ale to jsou jen uvahy. Ovsem davkovani hnojiva i mikroprvku je zanedbatelne, mensi mnozstvi nez se doporucuje pro dany objem. Kazdopadne, roztok mikroprvku jsem zmenil za jiny kratce pote, co jsem pozoroval malou aktivitu okruzaku. Ve skutecnosti jsem tam po nejakou dobu (asi mesic) nedaval vubec nic. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2015 21:43 RBSC zotavení
Nejednalo se o vážné trvalé (subletální) poškození.

Přelovení albíni se do dvou dnů všichni v druhém akváriu zotavili/začali chovat "normálně". Totéž se stalo v původním akváriu po intenzivních výměnách vody. Na "klasickém" okružákovi nebylo zpozorováno po přelovení do prvního akvária jakékoliv ovlivnění aktivity.
Nastavení osvětlení nezměněno. Rozdíly v teplotách akvárií zanedbatelné, mohlo však dojít k dočasným výkyvům díky výměnám vody. Dusičn., dusit.ionty v normě. Rozdíly v obsahu kyslíku, CO2 před testem neznámé. Nějakou dobu ještě před testem došlo k výměně používaného hnojiva (původní vytvářelo hnědé sraženiny).
Dotazy adresujte Mislowovi. Díky jemu za informace.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2015 22:47 Žena Raviolka [2154] Re: Mislow
Zajímavý problém. Ale jelikož ti okružáci žijí už měsíc, tak si nemyslím, že jsou nějak otrávení nebo vážně poškození - být měsíc neaktivní a prakticky se nehýbat a přitom přežít, to už je trochu podivné. Nicméně ti samozřejmě věřím v tvém popisu událostí.

Úplně obecně - plži bývají neaktivní hlavně při nevhodné teplotě vody a při nadměrném osvětlení (u albinotické formy bych řekla, že světlo hraje ještě větší roli, i když je těžko odhadnout, kterým směrem). "Vynikající parametry vody" mohou být skvělé pro razborku, nikoliv pro šneky, to je dost vágní popis situace.

Asi se nikdo neozve s podobnými zkušenostmi, ale vzhledem k tomu, že to vypadá zajímavě, tak budeme rádi za info o tom, co zjistíš ty. Samozřejmě ne formou "pokusů na zvířatech", spíš zjištěním, jestli této formě bude lépe jinde a nebo naopak, jak by se v tomhle akváriu vedlo "obyčejným" okružákům.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2015 22:03 Muž Mislow [304] Re: RBSC
To je dobry napad, zkusim to, je fakt, ze v akvarku je morsky pisek jako substrat, kdezto v tom druhem je bazaltovy. Jinak by melo byt vse prakticky stejne, poskozeni pri preprave se take nevylucuje, protoze se tak chovaji vice mene od zacatku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.06.2015 21:22 RBSC Re: Mislow
Většina výraznějších poškození(obecně v biologii) je bohužel ireverzibilních.
Pokud došlo k poškození transportem například vysokou teplotou, nebo nedostatkem kyslíku, případně šokem, nebo například otravou pozřením toxičtějších sinic, a i nadále polehávají na boku, tak se z toho nejspíš již plně nezotaví.
Nicméně by mohl být, čistě hypoteticky, problém i v jiném substrátu(plži jsou citliví na to, po čem plží), podmínkách(filtrace,...).-Navrhuji šetrně přelovit několik kousků do druhého akvária(postupně nechat navyknout na jinou vodu), a z druhého akvária několik kousků do tohoto akvária, ať máš jistotu, že to není způsobeno podmínkami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2015 11:08 jamajcan Re: Mislow
Hnojení, ani glutaraldehyd jim nevadí,vyzkoušeno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2015 11:06 Muž Mislow [304] Re: Sergej
Ahoj, nekde pricina urcite bude. Mam okruzaky ve 2 akvarkach, v obou pouzivam stejne hnojeni i tekute co2. Ve skutecnosti v nanu v relativne vetsim mnozstvi nez v malem a tam jsou okruzaci v pohode. Jedna se tedy o jinou varietu, v malem jsou cerveni okruzaci, kteri jsou prave neaktivni. I jsem zkousel nejakou dobu nehnojit a nepridavat co2, ale nic se nezmenilo .... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2015 03:34 Sergej Re: Mislow
Plži jsou citliví na různé chemikálie, zbytky léčiv a měď. Nemohlo by to být něco takového?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2015 21:28 Muž Mislow [304] Re: Mislow
Zdravim, zkousim jen obnovit tema, jestli se nekdo nechytne, situace se nezmenila, okruzaci furt ziji, ale stale se valej v pisku, jen obcas se pohnou. Obcas nejaky vyrazi po skle, ale to je spis ojedinele. Pripadaji mi jak po flamu ... a to porad ... hmm

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2015 21:58 Muž Mislow [304] – Apaticti okruzaci
Zdravim, chtel bych se zeptat, jestli nekdo nema zkusenost s nehybnymi okruzaky. Pred par mesici jsem si poridil cervene okruzaky (cirka 10). Uz po vpusteni do akvarka jich tak pulka zustala lezet a nejevili zadnou aktivitu. V poradku, i chovatel psal, ze nekdy par dnu jsou apaticti nez se rozhybou. Uz je to par mesicu a aktivita vsech je mizerna, par tydnu nekteri velmi pomalu prozkoumavali akvarko, ostatni ale jen vetsinou lezi na dne a jen obcas zmeni pozici. Situace se zhorsila poslednich par tydnu, kdy casto vypadaj jak paralizovani, lezi na boku telicko venku, ale mrtvi nejsou, druhej den je treba najdu o kus dal, nekdy maji tendenci se zahrabat do pisku. Obcas nektery vyrazi i po akvarku, ale jen vyjimecne. Parametry vody jsou vynikajici, nemel by byt problem, razborka (zbyla mi jedina ze stare gardy z r. 2011)je ziva a v pohode a chystam se poridit dalsi. Akvarko je pekne zarostle a i potravy by tam meli mit sneci dost, schvalne jsem trochu prekrmovat (coz u jedne razborky neni problem :-D ) a je tam i zelena prisedla rasa v mensi mire, ale sneci nejevi zajem potravu vubec hledat. Diky za kazdou zkusenost a radu. :-)
P.S.: Jedna se o akvarko Pokus o rostlinne akvarium, veky jsem je neaktualizoval, ale az na nejake zmeny v roslinne skladbe bezi stale svym zivotem ... :-)
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2015 09:07 Muž drsnake [12] – septaria
já včera objevil na dně mrtvou septarii. když jsem k ní přivoněl tak ještě ted je mi blbě a stáre to cítím na rukou a nemužu se toho smradu zbavit... netušil jsem že šnek dokáže takhle strašně smrdět. Chudák mi vydržel v akvu pár dní. tak nevím co se stalo

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2013 13:29 avse – ampulárie vylíhlé
Kdykoliv se mi vylíhnou ampulárie z kokonu do připravené nádrže, tak zůstanou ležet na dně s tělem venku. Neví někdo co s tím?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2013 11:47 Vlasta – Úhyn šneků
V průběhu cca 14 dnů zmizely z mého akva všichni šneci a to jich tam bylo tolik, že jsem jse nestačil likvidovat. A to se stalo současně s tím, že veškerá štetičková hnědá řasa z které jsem byl už zcela zoufalý najednou začala se rozpadat, padá v chuchvalcích ke dnu. Nepoužívám žádnou chemii, vodu z vodovodu měním cca 10% 2x měsíčně,teplota stabilní 21 C prostě žádné změny neproběhly. Teda zkoušel jsem CO2 z kvasnic, ale pro nízkou teplotu bylo bublání jen několik dnů, a to možná jen 1 hod. denně.Rybí osádka v počtu asi 20 ks - malé živorodky, pacéřníčci jsou bez problémů. Tak nevím, zda je to začátek nějakých problémů, nebo naopak se srovnává biologická rovnováha.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 11:06 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Feri
...od té doby se mi začíná zakalovat Akva (350l) do bílošedé barvy. Čím to může být?...
Téměř jistě nálevníky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2011 22:14 Muž Feri [0] – Úhyn šneků a kvalita vody.
Zdravim. Chci se zeptat, jestli při větším uhynu šneků se může změnit kvalita vody? Používám je jako krmení Mřenkám nádherným. Dávám je celé a mřenky v podstatě vyžerou jen tu část,kam se dostanou. Nedávno jsem jich nasypal víc než bylo zdrávo ( ujela mi ruka) a od té doby se mi začíná zakalovat Akva (350l) do bílošedé barvy. Když odkalim, tak barva se zlepší, ale po dvou dnech je opět stav stejný. Čím to může být? Díky za odpovědi.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2009 18:27 Muž Gunguy [2]
nevim, u mne se jim dari dobre, taky jde o to jak byly velike jestli si koupil velke tak urely starim, navic v akvaristikach co jsem videl jsou vzdy sneci zubozeni

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2009 12:46 Muž ApacheBa [0] Re: Daty
zrejme mas "vadnu" vodu, zmeraj jej vlastnosti a pritomnost kovov. je zrejme ze im nieco nesedi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2009 20:09 Daty Re: Moucha
Jiné šneky a pod nechovám. Jak zjistím vyšší obsah mědi netuším...Myslím, že mám kyselejší vodu, může ji m to vadit?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2009 20:42 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Daty
a jini plzi ci bezobratli jsou v pohode? Nemash vyzsi obsah medi ve vode? zkus si poridit mladsiho jedince... vetsinou se lip prizpusobuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2009 20:38 Žena Kristýna [72] - Raci, krabi, krevetkyRe: Daty
Nevím, měla jsem problém stejný. přežili mi akorát modré ampulárie. Nevím proč... A asi to nikdy nezjistím.
PS: TOu dírou vyleze, když se chce množit. Já jí měla týden na suchu a vše v poho přežila. Dodnes jí mám (jediná hnědá, která mi žije).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2009 20:36 Daty – Úhyn ampulárie
Dobrý den,
před pár léty jsem měl v akva dlouhodobě ampulárii, nakonec však nevím proč vylezla dírou pro kabel osvětlení a než jsme na to přišel, byla KO. Od té doby, kdykoliv koupím novu ampulárii, žije týden dva a pak uhyne. Napadá Vás proč?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 18:05 Muž Yirka [9126] Re: JanaTu
Pokud se v přibližně stejnou dobu narodily a žily ve stejných podmínkách není divu že mohly uhynout přibližně ve stejnou dobu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 15:54 Žena JanaTu [0] Re: Jrk
Já právě taky občas vídám Ramirézky, jak ozobávají malé ampulárky nebo levatky, proto jsem je podezírala. Ale že by je někdy vytáhly z ulity to ne, natož velké ampulárie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 15:51 kreten Re: JanaTu
A to je nejdůležitější - víme na čem jsme, nevidíme problém a pracujeme na tom, abychom zachovali "udržitelný cyklus"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 15:46 Žena JanaTu [0] Re: provokater
Já se nepodivuju nad tím, že umřely tak brzy (mam na ně dost teplo: 25°C,taky byly dost aktivní a množily se), ale tomu, že umřely obě více méně v jeden den. Ale asi to teda byla jen náhoda a ryby za to nemůžou Škoda jich, je tam bez nich smutno sad , ještě že mám druhou generaci :) Dík všem za objasnění ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 12:29 Muž Jrk [143] Re: JanaTu (Ramirézky x šnečci)
Své 63 litrů akva jsem míval plné malých šnečků – okružáků. Po vypuštění Ramirézek po cca 4 měsících jsem si všiml, že mám akva skoro bez šneků. Dlouhou dobu jsem pozoroval pouze 1 ks vzorového Okružáka kanadského (13 mm ulita, červená noha), dnes mám asi ještě dva menší (cca 7 mm). Jinak nacházím spoustu evidentně prázdných ulitek velikosti do 2 mm. Pohrávám si také z myšlenkou, že Ramirézky, ale nikdy jsem je nepřistihl, že by nějakého tahaly z ulity… No ale ampulárky jsou velké…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 12:22 Muž Yirka [9126] Re: Lukasson
Je to tak jak píše Provokatér. Asi jen málokomu se tito plži v akvarijních podmínkách dožili déle než dva roky. Většinou kolem půl roku stáří začnou intenzivně svou reprodukční činnost a v období rok až rok a půl uhynou. V té době mívají velikost kolem 6cm. Po úhynu jsou poměrně rychle zlikvidováni rybkami v nádrži takže do dvou dní je ulita vymetená. Ve větší nádrži si toho ani nemusíš všimnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 12:09 kreten Re: Lukasson
No samozřejmě, že to je tak jak píšete - sice nevím, kde jste vyčaroval těch pět let, protože já vím o čtyřech, ale to je fuk. Ono to totiž myslím skutečně není zdokladované. Takže špatné info nemá nikdo, jen nikdo nezná konkrétní podmínky v tom akváriu, kde ampulárie umřely.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 12:05 Muž Lukasson [40] Re: kreten
Je zvláštní co tady píšete, n atěchto stránkách v položce ostatní se píše tohle: Dožívají se 5 let, ale dělka života je závíslá na teplotě v akváriu - čím větší teplota, tím kratší život. Někdo má špatné info...ale kdo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 11:56 kreten Re: Erwen
Vrať pane kolego školné - od jednoho roku začínají ampulárie umírat zcela běžně, ne zcela potvrzené informace říkají, že jsou rekordmani - ale neoznačení, proto ne zcela potvrzení - kteří žili i 2 a více roků. Takže si myslím, že pravdu mám....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 11:52 Muž Erwen [17] Re: provokater
To je docela brzo 1,5 roku aby sli pod drn...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 11:35 kreten Re: JanaTu
Ježíši a jak dlouho si myslíte, že ty ampulárie žijou? To už měly nárok jít do penálu.
Samozřejmě, že některé ryby je umí dorubat, sežerou chcíplé, ale v tomto případě již jen vyčistily ulitu. Ramirézy jsou v tom nevinně :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 11:29 Muž Lukasson [40] Re: JanaTu
Já mám ten samý problém, ale s neritinkama. Včera mi pošla druhá :( je fakt, že mám trochu přerybněno,ale ampulárky jsou v klidu :( vřera jsem přišel z práce a ulita byla prázdná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 11:26 Žena JanaTu [0] Re: Ivulik1
To jsem si taky řikala, ale divný mi je právě, že umřeli oba dva najednou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 11:23 Ivulik1 Re: JanaTu
Jestli sneka neco sezralo, tak uz musel byt mrtvy, jinak by se schoval. Moje nove
neonky kompletne okousaly vsechny tykadla vsem ampulariim tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 11:18 Žena JanaTu [0] Re: Uli
Je velký asi 10 cm - samička. A že by sežrala oba dva velký šneky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 10:57 Muž Uli [17] Re: JanaTu
Jak je velký ten ancistrus? Mě se stalo že když jsem měl stare akvarko tak jsem tam měl ancistruse okolo 13cm tak mi sežral ampulku. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 10:49 Žena JanaTu [0] – ampulárie umřely
Ahoj všichni, stala se mi taková věc...Měla jsem dvě max. 1,5 roku staré ampulárie a přes tento víkend obě dvě umřely. Nebyla jsem doma a když jsem se vrátila byly tam jen ulity. Tak mi nejde do hlavy, proč zrovna obě dvě najednou? Mám ještě asi 8 malých a ty jsou v pořádku. Je možné, že by je zabily některé z ryb ???(byly 2 dny bez krmení). Mam 1x ancistrus, 10x neonku, 9 x black molly a 2x ramirézku - ty podezírám nejvíc. Stalo se někomu něco podobného? Nebo jaký na to máte názor? Díky J.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2009 10:54 PetrC Re: Geminika
Tak šnek pošel.Rybky si ho z puli daly k večeři a mě zbyla jen ulita.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2009 16:31 karfik Re: PetrC
V Hornbachu bych už nic nekoupil tone

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [2] 3

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 3790x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6084-uhyn-plzu?od=51