Hovězí srdce
0 13.05.2010 17:34 lajosek7 – krmení
Starší reakce
Je to jak píše Horác.Svaloviny jsou tři,svalovina hladká,svalovina příčně pruhovaná kosterní a svalovina srdeční,ta jediná v sobě spojuje vlastnosti obou předchozích svalovin.Přesně to nevím,ale mělo by to být postaveno na stravitelnosti díky vazbě buněk a nízkým obsahem tuků.
Když pominu cenovou dostupnost drobů, bude hrát roli nejspíš druh svaloviny, jak píše Horác...Sám jsem zkoušel dávat mým skalárům různé maso a hlavní problém jsem viděl ve vláknité svalovině, hůř se zpracovávala, oproti srdci pracnější odtučnění a pro ryby samotné těžší trávení...Kdybych topil Masarykama v krbu dělal bych krmení z krevet či humrů
...ja som uz skusal vseliake maso - stale to chcelo troch casu kym si nan zvykli...problemi som nezaznamenal ziadne - ide asi len o to - cim menej tuku...
...skusal som napr. aj pecen - tu mali strasne radi len to dost kali vodu...
...stravitelnost to neviem...
...ale nezaskodi im to sem tam spestrit...
Řekl bych že ta stravitelnost bude hrát hlavní roli
Z kuřecího nebo krůtího se dělá také jen ze srdce
A nebude to třeba tím, že "maso" zřejmě nedovedou dostatečně strávit?
Po tomhle jsem kdysi dávno pátral, ale nic kloudného jsem nevypátral. Ta nízká cena je jedním z možných faktorů. Možná je tím důvodem to, že existují tři druhy svaloviny - hladká, kosterní a srdeční. Možná někdo někdy (čistě empiricky) došel k závěru, že právě srdeční svalovina je pro ryby nejstravitelnější? Těžko říct, jestli stravitelnost (namletého) srdce může souviset s odlišným uspořádáním buněk nebo s mírně odlišným metabolismem srdečního svalu ...
0 07.11.2009 11:10 JuraS – Proč zrovna srdce ?
Proč zrovna hovězí srdce se dává v krmení nejen terčovcům ? Proč ne svíčková, hovězí zadní ? Krásné maso bez šlach, plné energie. Je to tím, že srdce je de-fakto nejlevnější část prodávaného hovězího ? Nebo je k podávání hovězího srdce nějaké opodstatnění ?
Starší reakce
U nás Martine je problém zohnať kvalitnú mrazenú potravu v akvaristikách. Všetko Poľsko. Keď je možnosť, tak si kúpim od chovateľov chovateľské balenie. Háčik to má len ten, že sú 500-1000g balenia a mám len 100l akva a preň mi to vydrží rok, pokiaľ používam 2 druhy krmív
Nedávno jsem kupovala artémii přímo od akvaristiky L. Naděje z Kutné hory. Artémie byly opravdu veliké a žádné nečistoty tam nebyly (byly balené stejně jako od Aquamaster) ... nyní jsem kupovala ve Sklorexu, bylo tam uvedeno jako výrobce pouze IČO .... už jsem obal vyhodila
Nevím, ale pochybuju. V minulosti jsem právě takové No name krmiva vyloučil, byla nejhorší. Momentálně nejlepší na trhu je zcela jistě toto:
www.aquamaster.cz/… Já mám nyní ze Sklorexu ... tam výrobce uvedený není a vypadá, že to balili tam
O úpravě mražené potravě bylo docela dost popsáno. Zkušenosti jsou různé. Já bvych tedy horkou vodou neupravoval, podle mých zkušeností stačí nechat rozpustit na čajovém sítku(cca 5min) a pak jen propláchnout a podávat. Pochopitelně záleží na kvalitě zdroje mražené potravy. Jedničkou je Aquamaster, dobrý je Huml. Co jsem, zkoušel jiné bylo plné nečistot.
Když koupím rybkám mraženou potravu tak před krmením vždy to co jim budu dávat přelévám horkou vodou. Zatím jsem to tak dělala u patentek a artémie - nebyl problém.
Včera jsem těm potvůrkám koupila hovězí srdce se špenátem aby měly změnu. Také jsem před krmením jeden díl čokolády zalila horkou vodou, jenže to se uvařilo ... rybky to zpočátku jedly ale teď se to válí po dně a za chvíli to budu odkalovat ...
Tak se chci zeptat ...
Polévat horkou vodou nebo nechat rozpustit ? Jaké máte vy zkušenosti ? Co je lepší ?
Starší reakce
Granule objednavam v eshopu na akvarista.cz.Maso si delam sam zhruba tak jak popsal tercovec5 ale bez bananu(vitaminy ? a tech kvasnic u tech opravdu nevim k cemu jsou rad si necham poradit).Vitaminy pridavam ve forme Fishtaminu.Vzhledem k tomu ze jeste nemam tolik ryb da se to snest ale casem to budu muset zacit resit jinak.Pred casem jsem mel pomerne velky problemy se strevnim parazitem takze jsem omezil krmeni masem na dva dny v tejdnu, nahradil jsem to kombinaci mrazene artemie/cerne komari larvy a ryby se muzou uzrat.Granulema krmim jen mlady ryby velky mi to brat nechtej.
Jeste k tomu masu vetsinou kupuju krocani srdce misto hoveziho.Myslite ze je v nich nejakej vyraznej rozdil?.Drubezi srdce by melo bejt dietnejsi
.
Ja tercakum jezdim do akvaristiky jen pro mrazene Artemie + TetraDsicus jinak davam taky srdce.Rozemelu ho v mlejnku na maso dam tam tu nejjemnejsi sitku pak ho proplachnu vodou.Rozemlety maso davam do kofliku na ktery se prodavaji na led a dam to k ledu
Tu kosticku mam presnou davku na jedno krmeni
0 08.04.2008 21:53 vašek Když to vezmu zpětně,cca 15let,tak se do ČR nedováželo tolik druhů granulí a už vůbec ne ve velkém balení,jako dnes.Pro rybárny bylo nemyslitelné kupovat malé balení,takže se terčovci krmili převážně hovězím srdcem,ikdyž v přírodě také krávu nejedí
Naopak po srdci ryby mnohem lépe rostou,ale...musí se držet vyšší teplota vody,o dva stupně než při krmení granulemi.K otázce:jak psal Miro03,hlavně důkladně srdce odblanit,poté jej zamrazit,a až poněkolika dnech nastrouhat a krmit.Jak psal tuším Dahak?,můžeš si udělat něco do zásoby a poté jen odlamovat.Osobně jsem vždy sdělánal najednou 10kg srdce,trochu špenátu,pivovarské kvasnice-rozemleté,5banánů,nějakou tu mořskou příšeru,můžeš přidat i trochu Flubenolu,někdo jej nahradí česnekem,...prostě zkoušet.Ale klidně i samotné srdce,hlavně odblanit a nepodcenit teplotu vody na 30.
a ešte niečo Jejich žaludek a vnitřnosti jsou přizpůsobeny ke trávení vodních organismů. To je důvod, proč tak nedostatečně stráví proteiny a tuky z masa teplokrevných zvířat. Přebytečné, nestrávené proteiny jsou základem pro výživu bičíkovců a pro mnoho dalších typů bakterií. Výkaly obsahující mnoho nestrávených proteinů jsou příčinou nadměrného rozmnožování bakterií ve vodě, tvto přemnožené bakterie zamoří filtrační systémy a zapříčiní zvýšení hodnot nitrátu.
sera.cz
s tímto názozem se stotožňuju,no ono taky jak by v přírodě mohli pojídat tečovci krávu
nevim podle mě to není normální.Ikdyž vím ,že s tím spousta lidí krmí já bych jim to prostě nedal
Starší reakce
Lidi tam pridavaj spenat a podobny nesmysly ale jen to kazi vodu.Ja nejdriv necham kostku rozpustit a prikapu Fishtamin coz jsou vitaminy od Sera.
a mužu jim tam hodit ty zamrzlé kostky toho srdce+nějake doplňky?
Treba ho odblanit aby sa terčovcom nezauzlovali črevá,najemno nastruhat a tak s ním krmit.
Odklop kryt na akva a hod to tam.Zrat snad budou samy
.
Ja osobne srdce rozmixuju dam do sitka a proplachnu.Pak to dam do vanicky ve ktery se prodavaj mrazeny kureci rizky upatlam to tak aby byla vrstva rovnomerna a dam do mrazaku.Po zmrznuti staci jen nalamat a muzes servirovat
.A nebo koupis primo uz hotovy mrazeny namixovany srdce v akvarisitce.Ja krmim i krutim srdcem.
Nevim jakym zpusobem mas na mysli krmit tercovce...nikdy jsem je nechoval. Hovezim srdcem krmim cichlidy ale ne moc casto. Celkem dost to kali vodu a navic je hodne tucne. Osobne kupuju mrazene srdce
Starší reakce
Místo srdce bych doporučil radši rybu. Já dovám tu nejlevnější mořskou. 2/3 špenátovédo protlaku 1/3 ryba rozmixovaná, nebo na jemno nakrájená. (nejlépe se krájí když je ještě drobet zmrzlá)
Srdcom som ich nikdy nekrmil a nezda sa ze by im to chybalo takze neviem a ak sa nemylim Miro alebo niekto pisal ze by srdce ani nemali zrat(ak sa mylim tak sorac Miro)
0 15.10.2007 18:40 redmaus – Srdce a špenát.
Dobrý den, jaký poměr složek hovězího srdce a špenátu mám namíchat pro anciky. Děkuji za rady.
Starší reakce
Velmi zajímavé téma. Lov ryb s oštěpem.
ALE co takhle si představit řeku v pralese jak teče pěkně od pramene až k moři. Myslím, že na své cestě se určité druhy ryb setkávají s různou stravou. Tím nemyslím jen ten vodní hmyz a živočichy,ale určitě je to velké množství ovoce, listí , trusu semen atd. atd. které spadnou do vody. Pochopitelně i zdechlin a hlavně když někteří savci překračují řeku určitě se stávají potravou krokodýlů a nemyslím, že by zde nezůstalo nějaké sousto i pro ryby.
Osobně tím nekrmím, to vysvětlila Sharon.Spousta chovatelů krmí tímto způsobem a by ryby rychle nabrala prodejní velikosti (o tom vám klidně napíše Miro, který takto krmí terčovce a rostou jako z vody).Pokud má akvarista možnost ( a vím že má)si kupovat spíše mraženky pro ryby určené v podobě různých červů či bentosu, tak by to měl krmit tímto.Je to přirozené a ryba jako tvor je evolučně na takovouto stravu připravená na rozdíl od modelu kdy vezme do ploutví oštěp a běhá po pastvě za krávou z důvodu ulovení
v akvaristyke vide draho hov.srdce.najlepsie je kupit v masne zamrazit a potom nastruhat na struhadle.
Starší reakce
Každý si chválí, jak rybám srdce chutná a pak když trošku selže rovnováha nebo se přidá nová rybka s banální nemocí, tak se pak diví...dětem taky chutná BigMac...a jak hezky po něm tloustnou
Proč chcete krmit srdcem? Nevidím důvod.
Obecně se říká, že hovězím srdcem by se ryby krmit neměly. Proč, to tu určitě někde najdeš, už se to řešilo... Když už, tak prý raději kuřecím. Osobně si myslím, že pokud hovězím nebudeš krmit každý den, tak to rybám nijak neublíží. Stravu budou mít pestřejší. Dřív jsem touto potravou ryby taky krmil a nepozoroval jsem, že by to na ně mělo nějaký vliv.
Já jsem krmil srdcem terčovce. Nejvíc se mi osvědčilo hovězí srdce. Vždycky jsem ho nakrájel na cca 3 cm pruhy, dobře odstranil tuk a šlachy, blány... dal do mikroténového sáčku a dal zmrazit. Zmražené se lépe strouhá na struhadle. Zdá se mi, že hovězí tolik nešpiní vodu. Ale ....
Když si chceš udělat krmení doma, tak vem raději nějaké rybí maso se zeleninou, než srdce.
0 29.03.2007 07:56 Pavel – Srdce
Chci se zeptat, už se tady o tom debatovalo níže, ale zajímalo by mě jestli se může použít místo krůtího srdce kuřecí. Chci si udělat krmení doma, ale krůtí srdce se mi nepodařilo v obchodech najít.
Starší reakce
hovezi nebo telecí srdce se dá sehnat i v akvaristice.Nebo je občas také k sehnání v masně.To z masny si ,ale budeš muset vyčistit od ruznych blan a tučnych částí srdce.Pak dále nastrouhat na struhadle a dat zamrazit.Je to krmeni vhodné spíše pro větší ryby.
Třeba my jsme koupili syrové srdce, pomleli, zabalili do folie do tvaru cokoládové tabulky a dali zamrazit.Když to vytáhnem, normálně nakrájíme nožem kousky.Nebo jsme to syrové nakrájeli na menší kostičky a zamrazili tak - pak jen odlomíme.Každý si najde svůj způsob
Nejlíp se strouhá, když je zmrzlý.
a jde to vůbec nastrouhat,a to jako syrový nebo se to musí uvařit?To vypadá že krůtí budou asi fak lepší
Hovězí srdce není moc vhodné krmení, i když ho spousta akvaristů preferuje. Ryby krmené savčími vnitřnostmi jsou náchylnější k¨přemnožení střevních parazitů. Když už srdce, tak už krůtí, jsou pro ryby snáze stravitelné a lze je koupit už připravené pro ryby v akvaristikách.
kup si ho v masně, nastrouhej a zamraž třeba do kostek na led.
0 04.02.2007 10:43 kuschall – hovězí srdce
Ahoj mohl by mi někdo vysvětlit jak se krmí hovězím srdcem?Jde mi o ten postup.A nechá se to koupit v akvaristice mražený,nebo si to musim sám upravit z masny.Tak kdo má s tim zkušenosti..Díky
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 3915x