Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Obnova akvária po léčbě

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Obnova akvária po léčbě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 22:52 amazonstar Re: chicko
Dneska sem zrovna koukal na veci od JBL...viceucelovy testr za 500.... coze
a ostatni veci jakbysmet...tady sem sehnal zajimavej odkaz jestli ho neznas...
www.catfish.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 21:51 Muž chicko [124] Re: amazonstar
ano FMC při plné dávce zničí i užitečné bakterie, protože je to lé "na všechno" včetně bakteriálního onemocnění. Jinak jsem slyšel, že třeba Esha 2000, což je taky širokospektrální léčivo tolik jako FMC nepoškozuje rovnováhu v akva. Sám jsem to nezkoušel ani nevím složení, ale za tu cenu by to nemuselo být špatný :-D. Osobně si myslím, že by nebylo na škodu dát po léčení FMC některý ten přípravek pro zaběhnutí akvária s obsahem nitrifikačních bakterií(dobry je od JBL, ale zase je drahý jako.....no škoda mluvit/psát).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 20:05 amazonstar Re: chicko
Jde mi o to ze kdyz mam na rybce naznak nemoci tak se mi osvedcilo dat preventivni davku leku a necekat az nemoc propukne naplno...pri dobre diagnoze je to uciny,ale nevim jak moc mi to znici bakterie v akvarku a neznam zpusob jak zjistit mnozstvi tech to bakterii ...:((ˇ
u toho FMC si treba myslim ze kdyz se da plna davka tak to znici bakterie vsechny,ale to jenom predpokladam...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 19:56 Muž chicko [124] Re: amazonstar
No ono, jak říkáš, jak který přípravek narušuje chod akvária-všechny ho asi naruší...některé více, některé méně. FMC narušuje, preventivní dávka minimálně-plná dávka zničí mno bakterií rozzureny . Jinak třeba přípravky Esha, jak jsem slyšel i sám zkusil rovnováhu při předepsaném dávkování příliš nenaruší. co jsi pozžil na léčbu a co jsi léčil, jak bylo léčení rozsáhlé, jaké je viditelné poškození, testoval jsi vodu atd. to by všechno bylo potřeba vědět, abych ti mohl přesněji odpovědět. Předtím jsem dával spíše obecné rady po ukončení léčby ;-) palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 19:48 Muž isamik [180] Re: amazonstar
No vidis, kdyz to vis proc se ptas :-)? (Aktivniho uhli mam nadbytek proto me to napadlo)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 19:39 amazonstar Re: isamik
ne vsechny nemoci jdou lecit v karantenim akvariu....ne vsechny nemoci zmizi z nadrze vyndanim ryb a po navraceni hrozi recidiva...vlastne sem se ptal na uplne neco jinyho,ale to nutkani mi napsat bylo tak velike ze?? :-D
Jinak sem nepochopil jaky ma smysl filtrovat vodu z karanteniho akvarka uhlim....ja tu vodu proste vyleju a nardz desinfikuju....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 19:36 amazonstar Re: chicko
no a jake leky nenarusuji chod akvaria??prakticky u zadneho pripravku se to nepise...
dal sem si s tim slusnou praci ale stejne sem neprisel na to jestli male mnozstvi napriklad preventinu,nebo FMC zabiji prospesne bakterie vsechny a nebo je jenom omezi...zadne statistiky nic...
nemas naky info??...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 18:49 Muž chicko [124] Re: amazonstar
Používat takové léky, které příliš nenaruší chod akvária. jiank běžný postup je vyčistit filtr, pokud pracoval během léčby, nasadit aktivní uhlí, případně něco málo vitaminů pro rybky(jestli nějaké přežily léčbu :-D ) a vyměnit větší část vody. Nedělat toto samosebou všechno najednou, ale rozložit tak do 3 dnů palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 18:48 Muž isamik [180] Re: amazonstar
Vratit prelecene ryby zpet z karanteny do okrasneho akvaria, a karantenu prefiltrovat pres aktivni uhli a vymenit vodu :-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 18:44 amazonstar – Jaky mate postup pri obnove akvaria po lecbe
Kdyz ukoncite lecbu v akvariu tak jsou znicene vsechny prospesne bakterie...jaky je vas postup pri znovuobnovovani prostredi??
Vyzkoušejte

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 1880x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5768-obnova-akvaria-po-lecbe?od=51